2018 Ekim Anneleri

Merhabalar. Bir şey sormak istiyorum hanımlar. Bugün açlık tokluk şekeri bakıldı. Açlık 65 tokluk 68 çıkmış. 70 altı hipoglisemi olarak biliyorum ama emin değilimm. Çoğu kişi şeker yüklemesi ve açlık tokluk ölçümü yaptırdı sanrıım sizin değerleriniz nedir hamilelikte düşüklük hakkında bilgisi olan var mı acaba.

ben muzu ve dondurmayi 2 aydir yemiyorum canim. Karpuzda yasak. Iste diyetisyenim haftada 1, 1 top dondurmaya izin verdi bende dun aksam yarim yedim. Bide gunde 1 kare cikolata yiyebilirsin dedi. Oyle yiyiyorum ama dikkat ediyorum yinede
Neden bu kdr sıkı diyet yapıyorsunuz seker mi çıktı

Ben 3 ay sonra çalışmaya başlayacağım evdeyim ama bilgisayar başında olucam. Benim düşündüğüm uyanıkken yatağında degilken nereye koyacağım henüz oturmaya başlamadan önce. Araç için ana kucağı da alıp almamaya kararsızım aracimizi sattık, yılbaşından sonra alacağız.
Sarmadan bende pek düşünmüyordum aslında içine bırakırım diye.

Kendi kendine oyalanabilecegi bişey işime yarar aslında ama nasıl olsa bilemedim. Max 1 sene kullanacağı şeye çokta para vermek istemiyorum taşınma ihtimalimiz falan da var. Portatif daha uygun bişey bakayım alacak olursam.
Nst'ye girmek demek artık vakit azaldı demek sanırım :) Doktorumla hiç konuşmadık ama ağustosta sonra almaya başlar o zaman.
Uygun 150tllik bir üründe işinizi görür yerde titreyen bir iki oyuncağı sallanan birşey yani çok uzun süre kullanılmıyor 6-8ay kadar kullanılıyor ama iş görüyor getçekten
Anladığım kadarıyla şart değil ama olsa iyi olur denecek bişey. Titreşim iyi oluyormuş arkadaşımda öyle tavsiye etti. Ona göre bakmaya devam edeyim o zaman ben bişeyler oluştu kafamda.
Nst; bi sancılarda bi de 32. Haftadan sonra 15 günde 1 olan kontrollerde dedi doktor.. tabi hastane ve doktordan doktora farklılık olabilir
Doğuma yaklaşıyoruz artık hayırlısı ile. Hiç nst aklıma gelmemişti heyecan yaptım :)

Canim 1 sene bile sürmez :)
Bebegede bagli boyle seyler.
Buyuk kizim 7 aylikken emekliyordu mesela 9 aylik yurudu.
O emeklemeden onceki asamada bu tur seyler belki sadece uyku icin kullanilabilir.
Dogduktan sonra bile alinabilir aslinda.

Canim 1 sene bile sürmez :)
Bebegede bagli boyle seyler.
Buyuk kizim 7 aylikken emekliyordu mesela 9 aylik yurudu.
O emeklemeden onceki asamada bu tur seyler belki sadece uyku icin kullanilabilir.
Dogduktan sonra bile alinabilir aslinda.
Oyy maşallah ona :) o zaman gerçekten idareten bişey alsam yeterli hiç abartmaya gerek yok. Ben uyanık olduğunda koyabilecegim bişey istiyorum aslında biraz oyalanacagi. Portatif bişey alsam yetecek demekki.

Oyy maşallah ona :) o zaman gerçekten idareten bişey alsam yeterli hiç abartmaya gerek yok. Ben uyanık olduğunda koyabilecegim bişey istiyorum aslında biraz oyalanacagi. Portatif bişey alsam yetecek demekki.

Aynen yeter.Oyun halısıda dusunulebilir.Artik biraz daha aktif gorup tepkilere basladiginda.
Yeri gelecek kucaktan inmeyecekler zaten,baslarda paso meme isleri gucleri,zamanla yaninda koltukta duracak vs.

Kızlar sizin eşlerinizin hamileliğinize tepkileri nasıl. Yani sizinle seviniyorlar mı? Ne biliyim karnınıza dokunuyorlar mı? Bebek alışverişi hakkında konuşuyor ya da birlikte alışveriş yapıyor musunuz? Kısacası baba olacaklarını bilmek onları heyecanlandırıp mutlu ediyor mu? Ben iki hamileliğimde de eşimde bi mutluluk bi heves görmedim. Bebeğim hareketlendiğinde elini karnına koyuyorum hemen geri çekiyor. Ya da sallıyorum bu kıyafet beğendim tlfdan gösteriyim diyorum. Gözucuyla bakıp sen bilirsin diyor. Ayrıntılı ultrasonda 3 boyutlu resmini verdiler eşime gösterdiğinde eline alıp bakmadı yorum bile yapmadı. Büyük oğlumda işim var diye doğuma gelmemişti. Akşamına da biz hastanedeyiz köyde dıdısının düğünü var diye oraya gidip kaldı. 1.5 aylık bebeği 39 derece ateşle baygın yatarken evde ne bir ağrı kesici ne ateş düşürücü yokken yine köyüne düğüne gitti. Bebeği hastaneye götürelim diye 3 gün yalvarmıştım. Galiba 2. Bebekte de eşim var diyemiycem.

Aynen yeter.Oyun halısıda dusunulebilir.Artik biraz daha aktif gorup tepkilere basladiginda.
Yeri gelecek kucaktan inmeyecekler zaten,baslarda paso meme isleri gucleri,zamanla yaninda koltukta duracak vs.

Bende kardeşimden kalma bi oyun parkı var kocamanda. Beşik olarak kullanmayacağım ama önümüzdeki yazdan itibaren içine koyarım oynar kendi kendine diye düşünüyorum.

Ondan öncesi için biseye ihtiyacım olabilir sadece. Teşekkürler fikir için çokta acil değil lazım olursa, uygun bi kampanyaya denk gelirsem alırım o zaman sadece :)

Genel olarakmı ilgisiz eşiniz yani size karşıda böylemi? Psikolojik bir sorunu olabilir bence belkide çocukluğuyla alakalı çok ilginç

Genel olarakmı ilgisiz eşiniz yani size karşıda böylemi? Psikolojik bir sorunu olabilir bence belkide çocukluğuyla alakalı çok ilginç
Kendimle ilgili umudumu çoktan kestim zaten her zaman soğuk ve ilgisizdir. ama insan baba olacağına hiç mi sevinmez. Çevreme bakıyorum eşine iş yaptırmayanlar bile var. Oysa beni en son dün akşam onun ev ve iş kıyafetlerini ütülemek için ütü masasını salona koydum diye azarladı. Ben zaten eşime güvenerek hamile kalmadım tekrar anne olmak istedim oğlum da kardeşi olsun istedi. Bu bebeği bütün sorumluluğuyla çok çok istiyorum ama bu hallerini görmezden gelmeye çalışsamda çok zoruma gidiyor.

Canım benimki de boyle ama seninkinin yaptığı kadar rahat davranmasına izin vermediğimden bir tık daha iyi. Simdiye kadar sadece bir kere hareketini hissetti hic koymaz koysam ceker yok hissetmedim diye. Meraklı değil. Bütün alışverişi internetten yaptım onla cıkıp yapamıcamız icin ama hakkını yemiyim para pul konularında karısmaz en azından. Hatta en iyisini al cocuğa der. Bir arkadasımın esinden duymustum bebek doğunca bile tam anlamıyoruz baba olduğumuzu o sevgi bağı zamanla olusuyor bizde demişti. Bunu duyunca biraz rahatladım. Kiminin eşi de ultrosonda ayılıp bayılıyor bebeği gordu diye. Kısmet napalım bizimkiler de boyle...

Ben de aynen senin gibi kendi istediğim icin cocuk yaptım ve cok sıkıstırırsam sen istedin der :) o yzdn kabullenmek lazım... Hastaysam bi sıkıntı varsa gozle gorulen dile getirirsem yardımcı olur ama onun dısında o hamile eşinin peşinde deli divane adamlardan değil. Bebekle ilgili bir muhabbet attığımda maximum bir dk sürer sen bilirsin bilmemki dr a sormak lazım birşey olmaz bence vs bunlar klasik cevapları :) bazen üzüldüğüm olsa da iyi tarafından bakmaya calısıyorum en azından cok karısan bir adam olsa daha cok sıkılırdım diyorum. Bebeği ben istedim Allah da verdi diyorum. En azından maddi konuda özgür bırakıyor diyorum. Falan filan sen de sallama kendini mutsuz etme sakın.

Aynen benimki de öyle. Yıllarca beklediğimiz halde ultrasonda hareketini görünce ne hissettin diyorum ilk defa mi gördük ne saçmalıyorsun diyo. Alışverişi genelde ben de internetten yapıyorum. Ama bebekle ne konuşma ne sevme yok denecek kadar az. Hamile olduğumda hiç tepki vermediği gibi çok sevinme dedi bu 4. Olduğu için. Ben de bir günlük bile olsa sevincimi yasayacagim dedim. Eşimle hiç böyle hamilelik hayal etmemistim ancak işe gidiyo geldiğinde de ya internette ya oyun oynuyor. İlgi yok yani hep yorgunum diyo. Ama Allah'tan annem olmadığı zaman bulasigi, çamaşırı yıkıyor, en iyi Dr a götürüyo, alınacaklari aliyo bazen gıcıklık yapsa da.

Buna da sükür demek lazım napalım biz seçtik üstüne bide istek dilek cocuk yaptık artık değişim iade yapamayız :)))

Kızlar bizimkiler ekim bebekleri olcak inşallah. Havalar soğuyacak nasıl uyutacaksınız ne giydirceksiniz boğulur diye battaniye ortulmez diyor uzmanlar siz napcaksınız kaç kat ve neler giydirmek gerekcek. Bebek doğunca Benim kayınvalidem gelecek ama onla kültürümüz farklı ve yaptığı bazı seylerin kesin yanlıs olduğunu biliyorum (misal ateşi çıkanın üstünü deli gibi örtüp terletmek gibi adetleri var. Allah korusun kücük bebekte havale yapar bu cok yanlış ama oyle gormusler. ) bu nedenle onun her doğru bu dediğini yapmayı dusunmuyorum. Ama ne giydirip uyutcam kaç kat giydircem falan bilmiyorum. Tecrübeli anneler azcık aydınlatsa bizi :)

Genel olarak yaziyorum...Her insanın tepkisi farklı. Beklenti ne kadar yüksek oluyorsa hayal kırıklığı da o kadar yüksek olur.. olduğu gibi kabul etmek gerek gibi..başkalarının eşleriyle kıyas yapmak en çok kişiye zarar veriyor

H&m uyku tulumu aldım.

Bebeğim bugün hiç hareket etmedi kızlar akşamı bekleyeceğim olmazsa doktora gideceğim

Haklısın hemde çok haklısın ama ne diyeyim üzme kendini ..sende onu görmezden gel doğacak bebeğini düşünüp mutlu olmaya çalış çok zor ama yapacak birşey yok şuan sanırım.. genel olarak erkekler bu tür konularda bizim kadar istekli ve ilgili değiller malesef her erkeğin farklı farklı bize uymayan yönleri var bazı şeyler kabul edilebilir ama bazıları edilemez moralimizi bozmayalım bebekte hissediyor görmezden gelmeye çalış üzme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…