- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 42
Az kaldı biraz daha sabır cnm bir günleri bir günlerini tutmuyor bu erkeklerin. İnşallah lohusa döneminde anlayışlı olurlar
Bende kizima hamileyken herseyi kafama takardim en ufak yada buyuk bir olayda gunlerce aglar kendime zehir ederdim hayati simdi buyuk kucuk hic bir seyi takmayip huzurlu bi hamileleik gecirmeyi hedefledim kendime rahat olup takmadikca takmayin geliyo hirmonlar geregi zor ama ama inan takmamaya alisinca ohhhh misss rahatsin inan bana bosverrrr kim ne derse desin sen icindeki mucizenin keyfini yasa kuzum takma hic bir seyi... :)
Kaç çıktı şekerin?evet canim sekerim cikti
canim sen bunun kac aylik yada kac yaşıni aldin?
O tulumları kaç aylıkken giyebilir?Her zaman kendinden dusuneceksin,senden 1 fazla olmasi yeterli canim uzeri.
Örtme mevzusu ilk zamanlar kollarini tutturabilirsin kundak gb acilmazda uzeri iyide uyur.Zamanla kolsuz penye tulumlardan alabilirsin hatta torba gb dikilebilir bile elinden geliyorsa.
Kvni gercekten dinleme :))))
Bide usumesinden degilde daha cok giydirip terlemesinden korkmalisin.Teri ensede kafada uzerinde kurumasin.Terletmek daha tehlikeli soguktan.
Oda ısısını kaç yapıyorsunuzBen ilk 4 ay kundak yapıyrm içinede bi zıbın bi tulum yeter. Evin ısısıda ayarlandın mı tamam. 4 aydan sonrada uyku tulumu kolsuz tabikide ohh mis:)) ilk kızımda böyleydi çok rahattı. Zaten yastık yanında yatrma yada örtmek falan drmn kesin yasakladğı şeylerdi
O tulumları kaç aylıkken giyebilir?
kolsuz mantıklı. kollar bosta rahat eder.Bu uyku tulumunu uzun kollu mu kolsuz mu almak lazım?
Ben incecik yorgan almıştım örtemem herhalde
kollar dışarda olacak ki rahat etsin.. google yazin -kolsuz uyku tulumu- orda fotolarda bebekte durusunu bulursunuzBu kolsuz uyku tulumunun giydirirken kolunu içine koymayacagiz değil mi aklıma takildi? Bilmediğimden:)
Evin sıcaklığı genelde 21 dereceydi ortalama. Duruma göre değişebilr tabi.Oda ısısını kaç yapıyorsunuz
İlk aylar ellerini sarmak isteyeblrsnz. Çnkü sürekli kendilerini uyandırıyorlar. Aklınzda bulunsun. İlk aylar tulum zor yani. Bide sürekli uyanmak emzirmek derken. Ne kadr rahat olur bilemedm.Bu kolsuz uyku tulumunun giydirirken kolunu içine koymayacagiz değil mi aklıma takildi? Bilmediğimden:)
Hic korkma icimizdekiler bizden de guclu rabbimin izniyle hic bir sey olmaz onlara hic merak etme kuzum kendini sakin tutmaya calis inan bir kac gun bunu basarirsan sonra aliskanlik haline gelir hep sakin kalirsin ben cozumu oyle buldum sende bulabilirsin insallahKorkutup duruyor beni ya
Benimde huyum değişti sürekli bağırasım geliyor kendimi tutamıyorum
İlk aylar ellerini sarmak isteyeblrsnz. Çnkü sürekli kendilerini uyandırıyorlar. Aklınzda bulunsun. İlk aylar tulum zor yani. Bide sürekli uyanmak emzirmek derken. Ne kadr rahat olur bilemedm.
Aynen. Şmdi arkadşlara tavsye olark yazmk istedm. Çnkü gerçktn ilk aylar kullanılması zor bence.Katiliyorum benim kizim tulum giydiginde uyumazdi aldigim gibi duruyo 2 defa denedim bir daha da giymedi giydirmedim biraz cocuklada alakali kalin hic giydiremedim kizimi hemen huzursuzlandi cikarttirdi :)) o yuzden bunda da uyku tulumu almayi dusunmuyorum.
tokluk kan sekerim 199 ciktiKaç çıktı şekerin?
Selam arkadaşlar,sanki birkaç arkadaşımızdan uzun zamandır ses çıkmıyor gibi inşallah herkes için her şey yolundadır
@yalansindunyaHelinnnnn @Darmiss
Yeniden işe başlamam gerekti ve şartları psikolojik olarak beni zorladı. Adapte olmaya yeni yeni başladım. Doktorumu degistirdim gibi her Ne kadar eskisiyle irtibatı koparmasamda başka bir doktora gidiyorum. Bebeğime daha çok baglandım ama hala alışveriş yapmadım. Mümkün olduğunca yazılanları okuyorum. Zorda olanlara dua ediyorum. Inşallah sağlıklı doğumlar nasip olur.
Seker yüklemesi yaptırmadın mıtokluk kan sekerim 199 cikti
Ya açıp okuyunca sizin dediğiniz gibi olması doğrusu ama sokakta etrafta su yaz günü bile battaniyeye sarılı bebekler hep. Ne yapcam kararsız kaldım bu konuda. İlk olunca bide sıfır tecrübe :/Evin sıcaklığı genelde 21 dereceydi ortalama. Duruma göre değişebilr tabi.
Ben sıcaktan yana olmadım hiçbir zaman. Mesela uyanınca yelek giydrmek falan asla yapmadm. Hiç terlemedi kızım. Yani herkesin kendince belirli noktaları vardr. Kar kışta bile sadece bi tulum giydrp çıkardım. Öyle sar sarmala ayy h benlik değil. Ki öyle çocuklar daha çok hasta oluyr. Sıcakta bakteri çoğalması falan biliyosnzdr sizde
Kundak yapmak hep ilkel yontem gibi gelirdi simdi arastırıyorum da meğersem drlar bile yarım kundak oneriyorKolsuz torba olanlarda da diger giyilenlerde de yenidogandan basliyor galiba ama genelde 3.aydan sonra canim.
O ara kollari tutturulup ayaklati serbest kundak gb daha saglikli gecebilir uyku konusunda.
Diger durumlarda eve,yasanilan yere,cocuga bagli.
Bazimiz cok soguk sehirlerdeyiz belki sobasi var belki zor isinan bir evde.Bazisi daha az soguk kaloriferli sicak evlerde.
Boyle etkenlere bagli olarak uzun kollu bady ustune yine uzun kollu tulum giydirilebilir.Ya da uzun kollu tulumla torba tulum giydirilebilir.
Benim evim sicak mesela en cok soguklarda uzun kollu tulum uzerine kolsuz ayaksiz tulum kullanmistim.
Aslinda hareketlendikce buyudukce daha cok lazim oluyor ustlerini ortmediklerinden.
Kizim sicagi sevmez mesela bebekliginden beri corapsiz ayaklari acik uyur :)
Torba tulumu hic sevmemisti ayaklari kapandigi icin.Biraz buyudugunde ayaksiz bile alip denemistim kalkip gece cikartmisti :)
Buarada tuniko sitesine goz gezdirilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?