2018 Ekim Anneleri

Hanımlar herkese selamlar...
Uzun süredir giremiyorum ben yine. Ancak arada girip okuyabiliyorum. Bel ağrılarım çok fazlalaştı bir de oğluşumla ben bu ara sık sık hasta oluyoruz Hiç fırsat bulamadım.

meki0306 Babana acil şifalar dilerim, Rabbim yardımcınız olsun..

Sizlere bir sorum olacak hanımlar: kasılma hissedeniniz var mı? Ben ilk oğlumda da 20 li haftaların başında hissetmeye başlamıştım ama bunda daha erken başladı ve günde sadece 1-2 kez oluyordu. Ama özellikle son günlerde gün içinde toplam 9-10 kez yaşamaya başladım: her biri yaklaşık 8-10sn. sürüyor ama düzenli değil tabii ki. Genellikle çok ayakta kalırsam oluyor. İlk başladığında sormuştum doktoruma ikinci gebeliklerde daha erken olabilir bunlar rahmin büyümesi için şart zaten demişti. Korkulacak bir şey yok demişti ama son günlerde çok olunca şimdi de kafayı buna taktım. Nedense son zamanda çok şüpheci oldum hep kafama takacak bir şey buluyorum Merakımdan bir de sizlere sorayım dedim :)

Bir de son paylaşımları şöyle bir okudum da maşallah bebişler hızla büyüyor, kiloları boyları artık daha da hızlı büyüyecek inşallah. Ama benim bu paşa biraz minnak olacak sanırım, kilomuz biraz düşük gidiyor. Sağlıklı sıhhatli olsun da hiç önemli değil...

Bu arada bende rahimde yapışma olduğu için erken doğum riskim var ama henüz çanta namına hiçbir şey yapmadım. Bu haftasonu inşallah minişe bi şeyler alıp yıkayıp çanta hazırlığına koyulmayı düşünüyorum. Sizler ne yaptınız herkesin çantası hazır gibi okudum sanki

Hoşgeldin canım özlettin kendini çok geçmiş olsun bu ara ben de sık sık yaşıyor gibiyim o kasılma halini biraz sürüyor geçiyor bu dr a gittiğimde sorarım normal diyecektir ama olsun yine de. Bu arada benim de çantam hazır değil kendime daha hiçbir şey almadım bebişe de daha geçtiğimiz hafta içinde birkaç şey aldım ama tamamlamadım daha ablasının eşyalarını gözden geçirip kullanabileceğim bir şeyler var mı bakacağım hazırlanır daha inş baya erken daha. İnş hayırlı zamanda gelir bebişler

Canım benim kasılmalar yorulunca ve çok ayakta kalınca oluyo dün Temixlik yaptım mesela ve resmen kaskatı kesildi karnım.Belli bir düzeni yok bu kasılma bana bağlı,o Yüzden takmıyorum.
Bu arada benim minnağı günde bikaç defa hıçkırık tutuyo sonra sinirleniyor sanırım uzun sürünce başlıyo o yana bu yana tur atmaya sende de sık hıçkırık tutuyor mu ?
Bu arada ben de Çanta hazırladım 3 hafta olmuştur.Çantadakileri iki anneye gösterdim ikili Takımları büyük buldular dalyan doğurmayı düşünüyorsun galiba dediler birinin gözden geçirmedi laxım çantayı :) ya bi de hastane çıkışındaki zıbını uygun bulmadılar kısa kollu zıbın alttan çit çıtlı.Kafasını kolunu geçiremezsin kolu çıkar dediler Göbek kordonuna takacakları o koca toka bu zıbını sığmaz dediler.Sağdan ya da soldan çıt çıtlı al dedilersığmaz mi cidden

Çok tşkr ederim canım, çok şükür şimdilik yok,inşallah olmaz , çarşamba günü kontrolüm var bende söyleyim bari dr a, sağol canım inşallah böyle böyle vakitlerini doldursun minnaklar
Inş cnn aman çok dikkat etmemiz lazım.kendimize minnaklarimiz için.

Canım hastane çıkışındaki zıbınlar zaten standart olmuyor mu neden oraya takılmışlar ki? Yanları çıtçıtlı zıbınlar evet kullanışlı oluyor bu bebeğimde de almayı düşünüyorum ama şart değil yani hastane çantan için. Takımları kaç aylık almıştın ki canım?

Hastane çıkışı hediye geldi standart olduğunu bilmiyordum.Kafasını kolunu ilk bebek giydirecek olan biri yapamaz sakatlarsın kolu elinde kalır dediler çok moralim bozuldu mümkünse lohusalıkta gelmesinler fazla depresyona sokarlar.Fakat kordon tokasını düşününce acaba haklılar mi dar mi gelir acaba diye aklıma takıldı.Yandan çıt çıtlı olanlardan da alayım bari ama ark tenine değecek ilk Kıyafet benden olsun istiyorum dedi ayıp olur mu diye ikilemde kaldım.İkili Takımları da 3-6-9 aylık aldık ikişer adet..3 aylık Olanlardan bir tane,kilolu olursa diye de 6 aylıktan 1 tane koydum büyük dediler.

TŞKR ederim ama bnm bacakalrımda yada ayağımda ağrı yok, vajinamın iç kısmında, rahimde galiba bugün YÖK çok şükür
Ayağa kalkınca ağrıyor diyince aklım direk oraya gitti kendimden yordum pardon :)
Bende vardı topuk dikeni canim kurtajdan sonra olmuştu 2 yıldan fazla çektim şimdi kendiliğinden geçti gitti:)
Ne güzel geri gelmesin insallah :) Bende 1-2 aydır var. Teşhis konulmadi doktora gitmedim de annemde vardı ne illet bişey biliyorum oradan anladım. Insallah doğumdan sonra kalmaz.

Ne güzel yorum yapmışlar yaaa. Evet yandan daha kullanşlı. Ama ben yine kafadan geçenden aldım:)) tek başıma baktm geçen sene kızıma çok şükür biyeri sakatlnmadı. Sende yedk al canım. Ama biz anne olcaz bebğmizede en güzel şeklde bakarz inş

6 aylık büyük gelebilir canım ama arkadaşların biraz abartmış olabilirler hiç daha zıbın giydirilirken kolu çıkan bebek duymadım bir de ne giydirirsen giydir sonuçta o kordona değecek yandan da olsa çıt-çıt ı. Hiç takılma bence almak istersen tabi ki de al o türlerden kullanışlı ama o kadar da takılma bebekler o kadar narin değiller.

Merhaba, çanta hazır değil daha benim de. Aklımda ama.
Bebek benim de biraz ufak dedi dr. Sağlıkla vaktinde dogsunlar da..

Evet canım 26+3 üm ama 28+3 görünüyor ultrasonda. Babamın ciğerleri su toplamış canım Allah razı olsun dualarınıza ihtiyacımız var

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin.

Kasılma nasıl bişey oluyor? Hiç hissetmedim sanırım bugüne kadar. Hissettiysem de az olduysa farketmedim.

Değil hastane çantası alışverişe bile başlamadım ben

Benimde 20 li haftaların başında kasılmalarım oluyordu ara ara doktora gittim oda magnezyum kullanmamı önerdi ve hemen geçti ilk 10gün 2 şer tane almıştım sonrasında günde 1 tane hala devam ediyorum hiç olmuyor isterseniz sorun doktorujuza magnezyumu içiniz rahat etsin.. bende henüz hazırlamadım çanta ama herşeyimiz hazır hemen hemen ağustos ayında yıkayıp bayrama kadar ğütülerim yavaş yavaş havalarda sıcak zor oluyor ütü çantayı eylülde hzırlarım daha erken şuan benim için acil durumda zaten herşeyin yeri belli :)

Kilolu da doğsa 6 aylık çok büyük gelir benim kızımda tombik doğdu 3600civarı ama yemidoğanlar bile bol geldi yinede :) yenidoğn olur mutlaka kalıbı çok dar değilse carters dar oluyor mesela markaya görede değişiyor ama genelde yenidoğanlar 5 kiloya kdr olur merak etme kordon içinse yapılacak biley yok sık sık değiltirip dezenfekte ediliyor ztn bir sorun olmuyor yani temas etmesi ne giydirirsen giydir temas edecek bende alttan çıtçıtlı bodyler aldım obları giydireceğim

Bakacağız inşallah evet canım.Hiçbir korkum yok oysaki nasıl yapıcam nasıl edicem diye,bilgiçlik yapıp can sıkıyorlar
hiçbir sıkıntı olmadan güle güle giydirelim inşallsh canım sağol

Güle güle giysin kuzucuklar inşallah.

İyi akşamlar hepinize kızlar bşz dün akşam geç saatlerde evimize döndük altınoluktan eşim aldı bizi iki gün bizimle kaldı ordayken ufak bi kaza geçirdik çok şükür hepimiz iyiyizbugunde eşimle evi temizledik yorulduk evde çok toz olmuş heryeri temizledik akşama kadar uğraştık ter içinde kaldım ne zormuş yazın hamişlik bi arada sağlık ocağına gidip iğnemi yazdırdık hemşirem takibi yaptı çok şükür oda bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…