Teşekkür ederim bulundurmak lazım o zamanBen almadm ama evet kesnlikle daha kullanisli
Canım sezaryen olacaksın galiba.Kendi tercihin miGünaydın Güzel Anneler;
Uzun zamandır giremedim ben de ama kaçırdığım bütün yazışmaları tek tek okudum.
İyi olanlar daha da iyi, sıkıntı yaşayanlarında Rabbim yardımcısı olsun.
Ben hastane çantası hazır olanlardanım. Fikir amaçlı paylaşayım. (abarttığım noktalar olabilir)
Bebek;
Hastane çıkış seti iki adet (şapka eldiven zıbın içinde var tabi)
sezerayanda 2 gün kalındığı için gece uykusuna da tüm tulumlardan koydum.
Çorap (2 çift)
Pamuklu battaniye
Puset için organik battaniye
Müslin Örtü
Bez
Islak mendik
Temizleme pamuğu
Sudokrem
Avent emzik
Avent Biberon (ne olacağı belli olmaz)
Avent göğüs pompası
Ağız mendili (3-4 adet)
Ter havlusu ( 2 adet)
Puset
Anne;
Süslü Sabahlık
İç geceliği (2 adet)
Pijama takımı (3 lü setlerden)
İç çamaşırı (2 adet)
Ped
Kullan At lohusa külodu (5 li paket)
Havlu
Makyaj Malzemeleri
Kol altı roll-on (malum parfüm sıkamıyoruz) bebek kolonyası olabilir
Çorap (bu çok önemliymiş)
Terlik
Taç (henüz almasamda)
Hastane Hediyelikleri
Çikolatalar
Oda süslemeleri
Sanırım bişey unutmadım
yok balım hiç bir tercih düşünmedim.Canım sezaryen olacaksın galiba.Kendi tercihin mi
canim cikolatalari hastahane hediyeliklerini hep aldin mi? Daha erken degil mi?yok balım hiç bir tercih düşünmedim.
Tabiki normal ilerliyor şuan herşey.
Aksilik olursa sezeryan olur.
Doktora sordum şuan karar veremeyiz ona dedi.
35. haftada bakacakmış. Sanırım çatı kontrolü falan yapacak.
Ama normalde olsa bunlar hep bir valiz. çanta
ben önden gitsem peşimden valiz gelir.
Öyle olacak zaten. 32de çalışabilir raporu alacağım. 37de doğum iznine ayrılacağım. Diyelim ki bebek 38.haftada doğdu, doğum öncesi kullanamadığım iki hafta yanmamış oluyor. Doğumdan sonra 15 hafta izin kullanmış oluyorum. İşe dönüş tarihim yine aynı oluyor tabi.ama şöyle bir durum var. Zaten 37 de mecbur ayrılmak zorundasınız..
Alabilirsin canım 37 ye kadar devam etmek zorunda değilsinÖyle olacak zaten. 32de çalışabilir raporu alacağım. 37de doğum iznine ayrılacağım. Diyelim ki bebek 38.haftada doğdu, doğum öncesi kullanamadığım iki hafta yanmamış oluyor. Doğumdan sonra 15 hafta izin kullanmış oluyorum. İşe dönüş tarihim yine aynı oluyor tabi.
Bu arada kurumumdaki sorumlu memur izne ayrılmak için 37.haftayı beklemek zorunda değilsiniz dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Mesela 32de çalışabilir raporu alıp, 35te doğum iznine ayrılabilir miyim?
hediyelikleri sipariş verdim. çikolataları almadım tabiki :)canim cikolatalari hastahane hediyeliklerini hep aldin mi? Daha erken degil mi?
evet ayrılabilirsin.Öyle olacak zaten. 32de çalışabilir raporu alacağım. 37de doğum iznine ayrılacağım. Diyelim ki bebek 38.haftada doğdu, doğum öncesi kullanamadığım iki hafta yanmamış oluyor. Doğumdan sonra 15 hafta izin kullanmış oluyorum. İşe dönüş tarihim yine aynı oluyor tabi.
Bu arada kurumumdaki sorumlu memur izne ayrılmak için 37.haftayı beklemek zorunda değilsiniz dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Mesela 32de çalışabilir raporu alıp, 35te doğum iznine ayrılabilir miyim?
32 de rapor almak şart. 37 de herhalükarda ayrılmak zorunlu. Yani son 3 hafta işyerinde olunamaz.. 35 de ayrılırsanız 2 haftayı doğum sonrasına devredemezsiniz o olur sadece..Öyle olacak zaten. 32de çalışabilir raporu alacağım. 37de doğum iznine ayrılacağım. Diyelim ki bebek 38.haftada doğdu, doğum öncesi kullanamadığım iki hafta yanmamış oluyor. Doğumdan sonra 15 hafta izin kullanmış oluyorum. İşe dönüş tarihim yine aynı oluyor tabi.
nasil bisey siparis ettin canim resmini atabilir misin? Bizim icinde fikir olurhediyelikleri sipariş verdim. çikolataları almadım tabiki :)
Bende 3 tane alttan çıtçıtlı body aldım, arkadaşım bebeği 1 yaşında, yandan alırsan daha rahat edersin dedi, düşündüm hakkaten kafasını geçirmek zor olabilir,bide boyun kısmı yakası genişleyenler var onlar da rahat olabilir ben normal bisiklet yaka aldım bi hevesYandan çıt çıtlı daha mı kullanıslı oluyor.. Benim aldıklarım genelde alttan çıtçıtlı
Bi kaç tane de yandan alayım
Peki 32 de Doğum iznine ayrılmak istiyorum,hastaneden herhangi bi rapor mu götüreceğiz iş yerine , yoksa direkt işyerine dilekçeyle mi halledeceğiz?Alabilirsin canım 37 ye kadar devam etmek zorunda değilsin
Dr umuza bildirip rapor alacağız canım hastanede onaylatacağız öyle iş yerimize götüreceğiz. Siz 32 de çalışabilir değil çalışamaz raporu almış olacaksınız.yine 32+0 da almanız gerekecek. Dr a söylediğinizde yönlendirme yaparlarPeki 32 de Doğum iznine ayrılmak istiyorum,hastaneden herhangi bi rapor mu götüreceğiz iş yerine , yoksa direkt işyerine dilekçeyle mi halledeceğiz?
Alabilirsin canım 37 ye kadar devam etmek zorunda değilsin
evet ayrılabilirsin.
32 de rapor almak şart. 37 de herhalükarda ayrılmak zorunlu. Yani son 3 hafta işyerinde olunamaz.. 35 de ayrılırsanız 2 haftayı doğum sonrasına devredemezsiniz o olur sadece..
Selamlar :)
Rahatsizlanan arkadaşlara çok geçmiş olsun umarım atlatırlar geçmişi tek tek okuyamadım etiketleyemedim onları.
Kızımın eksiklerini yavaştan toparlıyorum. Bi bebek arabası bide dolap kaldı büyük parça olarak. Ağustos gibi de hastane çantasına konacaklari bitireyim diyorum. Yavaştan alınca iyi oldu birikmedi son ana çokta bişey kalmadı alınacak. Kıyafet hiç bakmıyorum zaten artık.
Hastaneye kendiniz için ne götürmeyi düşünüyorsunuz pijama mı gecelik mi? 1er tane ya da 1 gecelik 2 pijama takımı koymayı düşünüyorum ben. Ama doğum şekli henüz belli olmadığından nasıl daha iyi olur bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?