Tecrube olmayınca bilmiyoruz ki :) aynen kafasını geçirmek yandan çıtçıtlıda daha rahat olur ilk zamanlar bakalım alalım yine onlardan daBende 3 tane alttan çıtçıtlı body aldım, arkadaşım bebeği 1 yaşında, yandan alırsan daha rahat edersin dedi, düşündüm hakkaten kafasını geçirmek zor olabilir,bide boyun kısmı yakası genişleyenler var onlar da rahat olabilir ben normal bisiklet yaka aldım bi heves
Engel değilde hangisi rahat olur kaç takım lazım olur bilemedim. Mesela sezeryanda dikişleri kontrol etmek için pijama daha rahat oluyormuş gecelikte eteği sıyırmak lazımmis yoksa. Normalde doğum zamanı açılmaya baktıkları için gecelik lazımmış falan. 2 takım diyordum bi gecelik bi pijama ama 3. gerekir mi ki ?İkisindende olsun onlar soyler zaten canim.
Engel degil hicbiseye ne gecelik ne pijama :)
Yenidogan için yandan bağlanan iç zibinlar oluyor genelde onlar daha kullanışlı sanırım. Çoğu hastane çıkışının içinde de onlar bulunuyor. Ben bi kaç tane alıp onları kullanmayı düşünüyorum göbeği düşene kadar en azından. Alttan citcitlilari hep kullanacağız zaten çok rahatlar ama yandan citcitlilar da öyle. Kafasını götürürken zorlamayiz en azından.
Engel değilde hangisi rahat olur kaç takım lazım olur bilemedim. Mesela sezeryanda dikişleri kontrol etmek için pijama daha rahat oluyormuş gecelikte eteği sıyırmak lazımmis yoksa. Normalde doğum zamanı açılmaya baktıkları için gecelik lazımmış falan. 2 takım diyordum bi gecelik bi pijama ama 3. gerekir mi ki ?
Merhaba,
Bugün doktora gittim. 29 haftalığız. Kilomuz 1400 olmuş ama bebeğimin kafası 3 hafta önden gidiyormuş. Karın çevresi ve bacak boyu haftası ile uyumlu olduğu için birşeyden şüpelenmedi ama içine kurt düşüyor insanın. Var mı böyle birşey yaşayan?
Kendi doktorum dğildi bunu diyen, farklı bir doktora gittim. 2 hafta sora kendi doktoruma gideceğim bakalım o ne diyecek.
Hastane raporu şart 32+0 da.Peki 32 de Doğum iznine ayrılmak istiyorum,hastaneden herhangi bi rapor mu götüreceğiz iş yerine , yoksa direkt işyerine dilekçeyle mi halledeceğiz?
bende de aynı durum var kafa 29 hafta gobek 28 hafta cıktı ben 27. haftadayım iri bebek olucak dedi boyum kısa oldugu için bu şekilde giderse normal doğumun zor olacağını söylediMerhaba,
Bugün doktora gittim. 29 haftalığız. Kilomuz 1400 olmuş ama bebeğimin kafası 3 hafta önden gidiyormuş. Karın çevresi ve bacak boyu haftası ile uyumlu olduğu için birşeyden şüpelenmedi ama içine kurt düşüyor insanın. Var mı böyle birşey yaşayan?
Kendi doktorum dğildi bunu diyen, farklı bir doktora gittim. 2 hafta sora kendi doktoruma gideceğim bakalım o ne diyecek.
kiz yaptirmasam nereden bilicem yaptirdigim icin biliyorum
:) ) açlık toklukla yükleme farklı ya onun için sordum. Glikozlu suyla yapılanı mı yaptırdın. Benim 135cıktu sinirda dedi dr diyet yapcan ama hiç yapamıyorum yaaa hep canım tatlı istiyor. Çikolatayı falan bıraktım da karpuzu kavunu muzu sırf tatlı diye cok cok tüketiyorumkiz yaptirmasam nereden bilicem yaptirdigim icin biliyorum
Ben 27yken sol tarafta bası aşağıda ayakları yukardaydu ama yüz kere değişir daha cok erken dedi gerçekten de suan sağ tarafa geçti. Şuan ki pozisyonu onemli değil daha vakitleri varKızlar dün sormayı unuttum ben bebeğin ayağı aşağıda başı yukarda ters duruyor kaçıncı haftada dönüyor bebek
En cok bu giydirme konusu kafamı karıstırıyor.. :) tecrubesizlik işte :)Aynen bende geçen sene ilk tecrübemi yaşadım. Sen nasıl istiyosan öyle yapmalısın. Bizde sadece fikir vereblrz bence:)) bazı annelern de ince giydrmek içine sinmiyo mesela. O da olabilir. Fzşa yapana da az yapana müdahale etmek doğru değil tabi.
Mesela benm bi tanıdğm kızmla yaşıt oğlu vardı. O zmn 6 aylıktı bebeklermz. Ve erkek bebeğe şapka atkı ayakkabı kapkalın mont:)) o anne böyle rahat belki. Çocuğuda böyle alışıyo belkide. Benm yapamam haytta:)) sende içine sindiği gibi. Benm annemde kvde de çok söylerdi ört giydir şöyle böyle. Yok bide kız çocuğu sıcağı sever sözü:)) sevmiyo arkadşm. Nasıl alışırsa öyle yanii.
benimde bayrama denk geliyor ne zaman alıcaz canım öğrenirsen yazabilir misin32.hafta bayramda başlıyor bayram sonrası 32+5 oluyorum olur mu acaba yoksa devlet otomatik ayırıyor mu izine 32ye kalirsa
Kızlar dün sormayı unuttum ben bebeğin ayağı aşağıda başı yukarda ters duruyor kaçıncı haftada dönüyor bebek
Hanımlar merhaba,
Gebelik okuluna gidiyordum bugün bitti sertifika bileklik filan aldık çıktık.Çok faydalı oldu herkese önerebilirim imkanı olan gitmeli bence.
Sezaryen istiyorum vajinusmus geçmişim var elle müdahale etmeye çalıştıklarında kendimi Kasma korkum var normal doğum istemiyorum bu sebepten normalde ama ben bile "acaba normal yapabilir miyim ?" dedim.Ah şu korkuyu tam anlamıyla bir atabilsem keşke...
Bu arada Aklınızı karıştırmak istemem ama önermedikleri Şeyler var.göğüs Kalkan'ı,kundak,anne yani yatağı,göğüs kremleri,emzirme Pedi,emzirme yastığı kullanmak,biberon emzik kullanmak önerilmiyor (bebeğin Ağzına ilk anne Sütü girmeli dendi)gibi gibi.
Bebek nasıl tutulur nasıl emzirilir yenidoğan bebekte Paniğe kapılmamıza sebep olacdk ama aslınds normal olan Şeyler neler aklınıza gelecek her şey anlatıldı.
Dipnot : protein yanında c vitamini besin ile beraber alınınca Demir emilimi yüzde yüz oluyormuş Çay Demir emilimini sıfırlıyor bunu zaten biliyoruz
Canım günlüğündeki tarih doğruysa bayramdan öncesine geliyor bizim alacağımız zaman 16 ağustos gibi. Bayram 21 inde başlamıyor mu ben mi yanlış hesaplıyorumbenimde bayrama denk geliyor ne zaman alıcaz canım öğrenirsen yazabilir misinSaskinAnne
Amin canım hepimiz için inşallahBende ikisinde de gittim.Kesinlikle cok guzel bisy.
Ama kalkan icin deneyimlerime dayanarak yara varsa cok hayri var.Bebekle temasi olan bisy degil zaten.
Kundak mesela sadece kollarini ilk haftalar tutturarak daha cok rahatladigina eminim.Sonra sere serpe kollar havada yatmaktan hoslaniyorlar zaten.
Ped sutun aktigi zamanlarda ozellikle disarda cok is goruyor.
Emzirme yastigi ozellikle almamistim ama yastik kullandim kolumu desteklemek icin cunku ozellikle gece uyaninca emzirmeye,insan daha da halsiz olabiliyor.Durus bozuklugu daha cok oluyor.
Emzik biberonda kizimda kullanmadim parmak emmeye baslayinca 4.ayda emzik denemistik.
Deneyimler,tecrubeler,bazi rahatsizliklar,cocugun durumu gb bicok etken var boyle seylerde aslinda.
Hatta sagmayi bile onermiyorlar ama bazen cidden hayat kurtarici oluyor :)
Yani demek istedigim hicbiri icin kafanda 'kesinlikle' gb kurallar oturtma canim bebek dogduktan sonra kurallara bagli kalmaya calismak bazen bebegide anneyide daha cok yorabilIr.Ozellikle cok emiyorlar mesela ve bunu malesef yeni anneler doymuyor olarak algiliyor karar verilip mamaya baslaniyor.Ama bunun kararini vermek kilosuna bakildiktan sonra olabilir.
Mesela sezeryan olanin sutu gec gelir gb bi kalipta oturmus malesef cok acı bi dusunce.
Uzun uzun neler var aslinda :)
Buarada evet yillarca kansizlik ceken biri olarak pekmez yesem ardindan limon damlatirim suya,ilaci icerkende suya yapiyorum.
D vitaminide mesela yagda cozunur.Cay kasigina azcik zeytinyagi alip d vitaminini damlatip oyle yutuyorum ac karina.
Ne iyi etmissinde gitmissin.Sen inandiktan sonra olmayacak bisy yok❤
Ama rahatsizliginda dile kolay tabii en guzeli senin kararin.Allah hayirlisiyla saglikla gonlundekini nasip etsin.
Hmm o zaman gerçekten belli olmuyor neyle rahat edersem onu alayım ben. Bi gecelik, bi pijama, bide eşofman tarzı alsam yeter o zaman çok iyi oldu tecrübe ayrı bişey sağol :)Ben sezeryan oldum ama kanamayi kontrol etmek icinde alttan baktilar canim.Dikisler mesela yapistirmaydi cizgi gb,1 kere bant degisti o kadar ekstra kontrol gerekmedi.Pijama istediler onu giydim.Geceligimi ertesi gun keyfii giymistim.Onlar isini her turlu goruyor yaninda olsun yeter :) Cikarkende gittigimde uzerimde olan esyalarimla ciktim.Gunluk seylerde alinabilir yedek alta gecerse fln diye
Bide yarim zibindansa tulum gb uzun daha rahat oluyor gobek acisindan bebege,tam orda katlanma toplanma vb seyler olmuyor.
1 parca pamuklu mendil tarzi bisy konabilir uzerine hatta gobisin,bezde degmez uzerindeki zibinda surtmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?