2018 Ekim Anneleri

Rahim ağzında açılma yoktu en son geçen hafta gitmiştim ama hergün gidemeyeceğim için doktorum heralde oyüzden progestan verdi bugün hiç olmadı maşallah şnşallah olma tekrar zaten ben sezeryan olacağım progestan normal doğumu etkiliyormuş sanırım kasılmaları durdurduğu için sorun yok benim için kullanırım yeterki o iyi olsun zamanında gelsin 10 haftamız kaldı kısmetse

bilinc altı hazırlıyor demekki.En komiği daha iş devretmedim ben vaktim var diye bağırmamdı heralde iş yerinde ne olucak ne biticek en cok ona endişeleniyorum sanırım

Hic endiselenmeyin, bende dune kadar periyodik muayeneme gidiyorum diyordum simdi rahim agZi yetmezliginden 1 hafta raporluyum gozum is mjs gormuyor bebegimden onemli degil su is hayati bizi farketmeden geriyor

Benim önceki doktorum da vermemişti kasılma için progestan, şimdiki de vermedi ama vajinal kullanıyosan mutlaka faydası oluyodur canım. Sen yine de fazla yorma kendini Dediğin gibi hayırlısıyla sağlıkla şu 10 haftayı da geçirebilsek inşallah

Kizlar pastorize gunluk sutu kaynatmadan iciyorsunuz degil mi?
Ben kaynatmadan direkt iciyorum soguk soguk
Ama icime kurt dustu

Merhaba hanımlar. Ben de cok okuyup pek yazmayanlardanim. Ama bugun iki konuya kayitsiz kalamadım. İlki bir arkadas dogum yapmis sanirim. Allah yardımcıları olsun. Saglikla buyusunler inşallah.
İkinci konu ise şu kasilmalar. Bir arkadas yazmis karinda sertleşme oluyorsa o kasilmadir diye. Ben de hemen hemen hergun oluyor bu. Sanki bebek karnimin ortasinda toplaniyor gibi hatta nefesim kesiliyor gibi.. en fazla 15-20sn icerisinde geciyor bu durum. Ama benim bildigim daha doğrusu ogrendigim kasilma vajinya baskı , kasıklarda agri seklinde olduğu...

Arkadasin biri yazinca korktum simdi bu karnimin ortasindaki bebegin toplanmasi gibi hissettigim sertleşme kasilma mi?

Ama icime kurt dustu
İç canım gönül rahatlığıyla onlar kaynatılmıyor ki öyle olsa üzerinde kaynatılmadan içilmez ibaresi falan olmaz mıydı? Gittikçe hassaslaştığımız dönemler başladı sanırım. Senin için rahat olsun işlemi zaten pastörizasyonla yapılıyor onun

Bu arada kızlar bir şey soracağım hiç vajinal varis yaşayan var mı aranızda? Geçtiğimiz günlere kadar hiç duymadığım ama sanırım pazartesi akşamından itibarrn sahip olduğum bir şey bu varis. Cumartesi yani yarın randevum var dr umu aradım tarif ettim muhtemelen varistir telaş yapmana gerek yok cumartesi konuşuruz dedi. Merak ettiğim bu doğumdan sonra geçecek mi? 10 hamileden birinde olabiliyormuş ama çevremde hiç duymadım rahatsız etmiyor ama kafama takmıyor da değilim. Bacağımda olmayan şey gelip taa şeyimde çıktı gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum

Evet ben yazmıştım ama bu kasılmadır demedim yanşış anlaşılmasın bir arkadş sordu nasıl birşey diye karnımda sertleşme oluyor demiştim ..Herkeste farklı oluyor sanırım bende ağrı,vajinaya baskı olmuyor mesela,nefesimde kesilmiyor sadece dün özellikle oldu 7-8 defa ara ara karnım taş gibi sertleşiyor doktorumla görüştüm daha öncede olmuştu 20 hafta civarı magnezyum vermişti doktprım kullandım halada kullanıyorum geçmişti ,dün tekrar etti doktorumda magnezyuma ek olarak vajinal yoldan progestan almamı söyledi aldım dün ve bu sabah şuan için yok hiç sertleşme ..doktorunuzla görüşün bence belki önemsizdir benim daha önce 2 düşük hikayem olduğu için tedbirliyiz doktorumda buyüzden vermiş olabilir belkide normal bir durumdur yani bu kaıslmalar doğuma hazırlıktır ..

Benim de ilk hamileligimde korktum o yuzden. Kardesimin esiyle konustum daha yeni dogum yapti. Karinda sertleşme olur normal bunlar dedi.. yine de doktora danismak lazim aynen. Peki siz o sertlesme sirasinda karniniza dokunuyor musunuz hic? Ben dokunuyorum ve resmen hissediyorum. Tabi neresi anlamiyorumda ya sirti ya poposudur diyorum..

Acaba bu sertlesme kasilma değilde bebegin habire yer degistirmesi olabilir diye dusunmustum.. :)

Ama icime kurt dustu
Ben daha hiç süt içmedim. Çok kötü dokunuyor. Yoğurt ve peynir yiyorum bol bol. Her ara öğünde yoğurt... Pastörize günlük sütler bir daha kaynatılmıyorlar

Bebekler dogdu su an küvözdeler herkesten dua istıyorum dualarınızı eksik etmeyin

Hayırlı olsun, Allah küvözden sağlıkla çıkıp evinize gittiğiniz günleri yakın zamanda görmeyi nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
Evet hissediyorum bir yerde toplanıyor serleşiyor 10saniye içinde düzeliyor tekrar ..evet doktorunuza söyleyin yinede siz bence.. normal evet ama erken doğumada sebep olabiliyor kasılmalar oyüzden ayırt edemiyoruz biz doğuma hazırlıkmı yoksa erken doğum kasılmasımı olduğunu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…