- 4 Şubat 2018
- 473
- 396
- 53
- 35
Ben şeker testi yaptırmıştım normal çıkmıştı ama eskiden tatlıyla hiç aram olmamasına rağmen son aylarda deli gibi tatlı Şeyler çekiyor canım daha şimdi de Bisküvi yedim
Bisey soracağım arkadaşlar
Kaynananız hic arıyor mu sizi hamilelik nasıl gidiyor bir ihtiyaç...vs var mı diye
Bebekler dogdu su an küvözdeler herkesten dua istıyorum dualarınızı eksik etmeyin
Bende de bel ağrısı yok ama dün gece kaç kez şu alt bacak baldırlarıma kramp girdi. Neyse 10-15 saniye sürüp geçtiler. Ama sabaha karşı yine aynı calf kaslarıma öyle bir kramp girdi ki anam anam anam diye bağırarak kalktım ve kalakaldım o krampla. Baktım geçmiyor yürüyeyim belki geçer dedim. Kalktım yürümeye çalışıyorum, kendimi wc ye zor attım. Çok afedersiniz zorla tuvaletimi yapınca çözüldü bacaklarım. Ne kadar uzun kramp sürdü öyle. Acaba tuvaletle bir alakası mı var bu alt bacak kramplarının bilemedim. Sadece gece sabaha karşı falan oluyor.Sizinle hemen hemen ayni haftalardayiz. Kac kg aldiniz? Ben de bel ağrısı falan yok cok sukur su an. Ama el ve ayak parmaklarimda gucsuzluk hissediyorum. Kalsiyum ilavina basladim bu yuzden. Var mi sizde de bu tarz gucsuzlukler?
Ben sut icmiyorum onun yerine yogurt yemeye çalışıyorum. Ama o da yetersiz geliyor diye ve parmaklarimdaki gucsuzlukten oturu kalsiyum+magnezyuma basladim. Bunun dışında decavit vitamin ilacı da içiyorum. Ben de 8-9 kg aldim.7 kg civari aldim galiba. Ay sonlari bakiyrm genelde. Uyusma tarzi seyler yok. Dr da herhangi bi vitamn vermedi. Ama ben artik bu haftalarda bebegn daha cok kalsiyuma ihtyci var diye kalsiyum+magnesyum siparis ettim ona baslicam. Aslnda gidalardan alinabilir ama ben bisy yemek istemyrm. Agrilarda baslaynca korkudan vitamine baslamis olcam biraz:))
Kramplar icin magnezyum ilacı veriyorlar. Kullaniyor musunuz? Kaçıncı haftadasiniz?Bende de bel ağrısı yok ama dün gece kaç kez şu alt bacak baldırlarıma kramp girdi. Neyse 10-15 saniye sürüp geçtiler. Ama sabaha karşı yine aynı calf kaslarıma öyle bir kramp girdi ki anam anam anam diye bağırarak kalktım ve kalakaldım o krampla. Baktım geçmiyor yürüyeyim belki geçer dedim. Kalktım yürümeye çalışıyorum, kendimi wc ye zor attım. Çok afedersiniz zorla tuvaletimi yapınca çözüldü bacaklarım. Ne kadar uzun kramp sürdü öyle. Acaba tuvaletle bir alakası mı var bu alt bacak kramplarının bilemedim. Sadece gece sabaha karşı falan oluyor.
ay sorma bende de oldu aynisi sabaha karsi agrimdan bagirdim. Sol alt bacagima girdi. Tuvaletle bi ilgisinin oldugunu zannetmiyorum. Dr.um bu haftalarda olabilecegini soylemisti. Kalsiyum ve magnezyum takviyesi vermisti bazen icmeyi ihmal ediyordum ama artik etmicem. Sende dr.una danis canimBende de bel ağrısı yok ama dün gece kaç kez şu alt bacak baldırlarıma kramp girdi. Neyse 10-15 saniye sürüp geçtiler. Ama sabaha karşı yine aynı calf kaslarıma öyle bir kramp girdi ki anam anam anam diye bağırarak kalktım ve kalakaldım o krampla. Baktım geçmiyor yürüyeyim belki geçer dedim. Kalktım yürümeye çalışıyorum, kendimi wc ye zor attım. Çok afedersiniz zorla tuvaletimi yapınca çözüldü bacaklarım. Ne kadar uzun kramp sürdü öyle. Acaba tuvaletle bir alakası mı var bu alt bacak kramplarının bilemedim. Sadece gece sabaha karşı falan oluyor.
ayy beni dusunmussun cok sevindim canim. Oncelikle seninde bebisinin saglikli olduguna cok sevindim. Kilo ve boy olarak bebisin iyi gozukuyorİyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalım? Ben bugün dr randevusuna gittim bebişim 1350 gr 38.5 cm olmuş şu an her şey yolunda görünüyor benim de genital varis tescillendi dr yapılabilecek bir şey yok dedi ömür boyu da bana kalacak bir şeymişneyse sağlık olsun bakalım. Beth18 canım bugün sen de gidecektin galiba dr a gittin mi bebişler nasıllarmış?
Geceyi ve günü baya maceralı atlatmışsın canım ama olsun günün sonu tatlıya bağlanmış:) bebişlerinin sağlıklı olmasına çok sevindim hayırlı zamanda gelsinler inş dünyaya da. Teşekkür ederim canım bizim için de inş her şey yolunda gitmeye devam eder. Bugün bir şeyler aldık bebişe ve tabi ki eksik çok yavaş yavaş tamamlarız inş. Kızım da alışverişte yanımızdaydı alışverişten çok o yordu resmen bakabileceğimiz şeylerin yarısına bile bakamadık inanılmaz yorulduk sonraki alışverişlerde onu götürmeyiz diye düşünüyorum. Ona da bir şeyler aldık ama hep bir mızmızlık hali içindeydik. İlk bebişi olacak anneler ne kadar şanslısınız en azından elinizi kolunuzu bağlayam birileri olmadan tüm alışverişi yapabiliyorsunuzCatlaklar icin dediginiz gibi yapacak bi sey bence de yok. Annemde ve bir ablamda var. Diger ablamda yok. Genetik faktorler ve şans ta etkili bence
ay sorma bende de oldu aynisi sabaha karsi agrimdan bagirdim. Sol alt bacagima girdi. Tuvaletle bi ilgisinin oldugunu zannetmiyorum. Dr.um bu haftalarda olabilecegini soylemisti. Kalsiyum ve magnezyum takviyesi vermisti bazen icmeyi ihmal ediyordum ama artik etmicem. Sende dr.una danis canim
ayy beni dusunmussun cok sevindim canim. Oncelikle seninde bebisinin saglikli olduguna cok sevindim. Kilo ve boy olarak bebisin iyi gozukuyor
Bugun olan olaylari size anlatayim
Gece cok kotu bir ruya gordum. Kiz bebisimi kaybetmisim. Evimizden farkli bir yerdeyiz ariyorum ariyorum bulamiyorum nasil korkuyorum uzuluyorum. Sonra bebegimi evin pimapenli bir tavan gibi bi yeri var orada sarmalanmis sekilde goruyorum dusecek diye korkuyorum hemen cekip aliyorum. Ama masallah nasil guzel bir bebek. Cok seviniyorum bulduguma. Sonra uyandim.
Kontrolumuzde sabahti gittik. Dr. Kontrol ederken erkek bebegimi olctu bicti cok sukur her seyi iyi cikti. Sonra kiz bebege gecti ikisi de erkekti di mi senin dedi. Hayir dedim ayrintili ultrasonda ve sizin her kontrolunuzde biri kiz biri erkek dediniz dedim. Hayir ikisi de erkek dedi. Ama biz şok olduk. Esim ve halasi da yanimdaydi. Her seyimizi mavi pembe aldik dedik. Ama dr.umuzda şok oldu. Ben olsun erkek olsjn saglikli olsun yeterki dedim. Sonra bana saka yapiyo gibi geldi saka yapiyosunuz dedim. Vallahi erkek diyorsonra ay camlari acin cok terledim dedi . Esimde gorumce de şok!!!!
Dr. Meslek hayatimda 28.haftasinda yanildigim ilk hastam sensin dedi
Inanamiyoruz vallahi diyor dr.um
Sonra bakti bakti ay diger bebege bakmisim kiz bebegi goremiyorum arkasini dönmus dedi
Allahim dr.da biz de şok olduk
Neyse bebislerim masallah iyiler. Erkek 1350 gr 35 cm. Kiz bebegim 1230 gr. Boyunu ölcmeyi unuttu dr.um
Ama sagliklari iyi Allah.a sukur.
Sonra gordugum ruyayi anlattim. Gorumcem bak kizi kaybettik sonra bulduk dedi. Hakkaten de oyle oldu
Ayy baya uzun oldu hakkinizi helal edin
Bize de bugun bir arabamiz eksikti o hediye geldi :) kayinpeder kv ve gorumcelerden. Birazda kv alisveris yapmis onlari gonderdi. Sagolsun hic yapmamalarindan iyidir.Geceyi ve günü baya maceralı atlatmışsın canım ama olsun günün sonu tatlıya bağlanmış:) bebişlerinin sağlıklı olmasına çok sevindim hayırlı zamanda gelsinler inş dünyaya da. Teşekkür ederim canım bizim için de inş her şey yolunda gitmeye devam eder. Bugün bir şeyler aldık bebişe ve tabi ki eksik çok yavaş yavaş tamamlarız inş. Kızım da alışverişte yanımızdaydı alışverişten çok o yordu resmen bakabileceğimiz şeylerin yarısına bile bakamadık inanılmaz yorulduk sonraki alışverişlerde onu götürmeyiz diye düşünüyorum. Ona da bir şeyler aldık ama hep bir mızmızlık hali içindeydik. İlk bebişi olacak anneler ne kadar şanslısınız en azından elinizi kolunuzu bağlayam birileri olmadan tüm alışverişi yapabiliyorsunuz
26.haftanın sonundayım. Çarşamba günü randevum var. Doktoruma söyleyeyim de bana magnezyum yazsın o zamsn kullanmadım hiç. D vitamini, imom ve folik asit demir içeren gyno-Tardyferon kullanıyorum günlük. Bunlar yetmiyor demek..Kramplar icin magnezyum ilacı veriyorlar. Kullaniyor musunuz? Kaçıncı haftadasiniz?
Catlaklar icin dediginiz gibi yapacak bi sey bence de yok. Annemde ve bir ablamda var. Diger ablamda yok. Genetik faktorler ve şans ta etkili bence
ay sorma bende de oldu aynisi sabaha karsi agrimdan bagirdim. Sol alt bacagima girdi. Tuvaletle bi ilgisinin oldugunu zannetmiyorum. Dr.um bu haftalarda olabilecegini soylemisti. Kalsiyum ve magnezyum takviyesi vermisti bazen icmeyi ihmal ediyordum ama artik etmicem. Sende dr.una danis canim
ayy beni dusunmussun cok sevindim canim. Oncelikle seninde bebisinin saglikli olduguna cok sevindim. Kilo ve boy olarak bebisin iyi gozukuyor
Gece cok kotu bir ruya gordum. Kiz bebisimi kaybetmisim. Evimizden farkli bir yerdeyiz ariyorum ariyorum bulamiyorum nasil korkuyorum uzuluyorum. Sonra bebegimi evin pimapenli bir tavan gibi bi yeri var orada sarmalanmis sekilde goruyorum dusecek diye korkuyorum hemen cekip aliyorum. Ama masallah nasil guzel bir bebek. Cok seviniyorum bulduguma. Sonra uyandim.
Kontrolumuzde sabahti gittik. Dr. Kontrol ederken erkek bebegimi olctu bicti cok sukur her seyi iyi cikti. Sonra kiz bebege gecti ikisi de erkekti di mi senin dedi. Hayir dedim ayrintili ultrasonda ve sizin her kontrolunuzde biri kiz biri erkek dediniz dedim. Hayir ikisi de erkek dedi. Ama biz şok olduk. Esim ve halasi da yanimdaydi. Her seyimizi mavi pembe aldik dedik. Ama dr.umuzda şok oldu. Ben olsun erkek olsjn saglikli olsun yeterki dedim. Sonra bana saka yapiyo gibi geldi saka yapiyosunuz dedim. Vallahi erkek diyorsonra ay camlari acin cok terledim dedi . Esimde gorumce de şok!!!!
Sonra bakti bakti ay diger bebege bakmisim kiz bebegi goremiyorum arkasini dönmus dedi
Neyse bebislerim masallah iyiler. Erkek 1350 gr 35 cm. Kiz bebegim 1230 gr. Boyunu ölcmeyi unuttu dr.um
Sonra gordugum ruyayi anlattim. Gorumcem bak kizi kaybettik sonra bulduk dedi. Hakkaten de oyle oldu
Tabi ki de rabbime şükürler olsun iyi ki var. 3 yaşa yaklaştı istediklerini yaptırabilme adına her yolu deniyor ve yoruluyor insan ister istemez.hayırlı olsun canım arabanız ve yeni cicileriniz Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşBize de bugun bir arabamiz eksikti o hediye geldi :) kayinpeder kv ve gorumcelerden. Birazda kv alisveris yapmis onlari gonderdi. Sagolsun hic yapmamalarindan iyidir.
Canim seninde yerinde olmal isteyen oyle cok kadin var ki. Allah bir evlat nasip etmis ve ikinciyi bekliyorsunuz ne guzel. Tup bebek topiklerinde bir evlat icin cirpinan oyle cok arkadas var ki. Onlardan biri de bendim. Cokk sukur Rabbim.nasip etti.
Merhaba, doktorum bana da az ye gibi konustu zaten hamileyim diye extra bir istah acilmasi olmadi sona yaklasiyoruz artik bundan sonra olurmu bilmem ama daha ne yiyebilirim sasirmis durumdayim meyveyi azalt dedi sekerli hepsi yaz meyvesi oldugu icin porsiyonlari azalt dedi ben 13 kg aldim totalde
Ben de 13kg aldim daha yeni tartildim uzun zamandan sonra vallahi moralim bozuldu daha 29. Hafta kizimda toplam da 12 kg almistim en korktugum sey de catlaklar :/ genel olarak kac kilo aliniyor bu aylarda acaba
Ben de 14kg aldım
Ilk kizimda son 2 ay 3er kilo almistim.Oncesinde 2-2-2-2 diye duzenli gitmisti ilk 3 ay hic almamistim:)
Simdide ilk 3 ay hic almadim 1-1-2-2 diye devam etti aylik.Bakalim bu 2 haftada da 1 daha almisim toplamda 7 suan.Korkuyorum son aylardan.Alti ustu kilo ama sonrasi daha zor bosuna agirlik.
Dikkat edilince alinmaz ama en azindan bunu biliyoruz.
Cevremde hamileyken cok kilo alanda var bu kilolarda kalanda..benim doktorum totalde 15-16 kg almam gerektigini fazlasini gorurse diyetisyene gonderecegini soyledi
dr.un sormazsa sen soyle benimki sormustu evet kramplarim oluyor demistim hemen yazdi ilaci. Yani kanda cikabilecek bir deger degil demekki. Onu kullanica geciyor ben bi kac gundur ihmal ettim ondan artti benceAy çok hoş anlatmışsın rüyan nasıl da çıkmışÜç gün sonra randevum var bi sorayım bakalım. Yeni kan testi yaptı hepsi normal çıktı ama bu kramplar çok fena
amin canim benim hepimizin insallah. Bebiste var ya simdi kiskanclikalr baslamistirTabi ki de rabbime şükürler olsun iyi ki var. 3 yaşa yaklaştı istediklerini yaptırabilme adına her yolu deniyor ve yoruluyor insan ister istemez.hayırlı olsun canım arabanız ve yeni cicileriniz Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inş
Muhtemel var öyle bir şeyler aslında tam olarak anlamlandırabildiğini de düşünmüyorum. Genel olarak uyumludur aslında ama bazen dışarıda farklı davranıyor çocuk işte deneme yanılma yoluna gidiyor. Umarım kardeş geldiğinde onunla iyi anlaşır ikinci bebişi düşünebilmemin tek sebebi kızımın uyumlu ve sakin haliydi umarım devam eder yine o halinedr.un sormazsa sen soyle benimki sormustu evet kramplarim oluyor demistim hemen yazdi ilaci. Yani kanda cikabilecek bir deger degil demekki. Onu kullanica geciyor ben bi kac gundur ihmal ettim ondan artti bence
amin canim benim hepimizin insallah. Bebiste var ya simdi kiskanclikalr baslamistir
ben 2-3 gecede bir sabaha karşı o kramplarla ağlayarak uyanıyorum resmen.. Magnezyum iciyorum gene de oluyor, doktora sordum, sut-yoğurdu artir dedi..Bende de bel ağrısı yok ama dün gece kaç kez şu alt bacak baldırlarıma kramp girdi. Neyse 10-15 saniye sürüp geçtiler. Ama sabaha karşı yine aynı calf kaslarıma öyle bir kramp girdi ki anam anam anam diye bağırarak kalktım ve kalakaldım o krampla. Baktım geçmiyor yürüyeyim belki geçer dedim. Kalktım yürümeye çalışıyorum, kendimi wc ye zor attım. Çok afedersiniz zorla tuvaletimi yapınca çözüldü bacaklarım. Ne kadar uzun kramp sürdü öyle. Acaba tuvaletle bir alakası mı var bu alt bacak kramplarının bilemedim. Sadece gece sabaha karşı falan oluyor.
okurken valla ben de heyecanlandım, sizi orda dusunemiyorum, sizin 1 kiz 1 erkekti cunku.Catlaklar icin dediginiz gibi yapacak bi sey bence de yok. Annemde ve bir ablamda var. Diger ablamda yok. Genetik faktorler ve şans ta etkili bence
Anladım cnn drun dediklerini uygula tabiki. Ama kendini sakın yorma ve tedbiri elden bırakma derim ben.kendine dikkat etEvet sizi hatirliyorum ama gebeligin ilk haftalriydi sanirim sizin basiniza geldiginde benim suan 31.haftam bugun yani peyderpey artik acilmasi ve kisalmasi normal degil mi doguma hazirlik icin? Acaba doktorumun evhamimi diye tereddut ediyorum. Cunku evde yemegini yapabilirsin marketine gidebilirsin ama cam kapi indiremezsin daha sakin bir hayat istiyorum senin icin dedi yani yalnizca wcye kalk gibi bir sey demedi
31 haftaya gireceğim 30 bitiyorSuan kacinca haftandasin peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?