2018 Ekim Anneleri

Geçer inşaAllah en kısa sürede. Acaba kasların zayıflığından mı çok oluyo canım senin?
Bide bebişler gitgide ağırlaşıyor malum. Rabbm kolaylık versin. Benmde kalçama baskı yapıyor mesela.

Çok sevindim bebeğinizin her şeyi normalmiş. Ne mutlu size ve bebeğinize.
Basit karbonhidrat ve şekerden uzak durun. İlk iki üç gün zorlansanız da sonra alışıyorsunuz. Ben de iki haftadır o ikisini ağzıma sürmüyorum. İnanın insan kendini vücudunu daha rahat hissediyor.
Bol bol su içmek lazım. Su için telefonuma hatırlatma yaptım. Ondan su sesi çıktıkça kalkıp su içmeye gidiyorum

Kızlar ben şimdi eve geldim. İdrar tahlili yaptırmıştım. Onun sonucunu aldım ve doktora gösterdim. Ben iki doktora gidiyorum biri özel biri devlet. Devlete gittim bugün. Özele de iki gün sonra gideceğim.

Daha önceden yazmıştım, bebeğin bağırsaklarında hafif parlaklık vardı. Hem idrar sonucumu göstereyim hem de parlaklık geçti mi bakalım diye gittim. İdrar sonucumda iltihap çıktı. Bol bol su içerek atlatacaksın bunu dedi.

Bağırsaklarındaki parlaklık aynen duruyor. Ben bunu çok önemsemiyorum parlaklık görülebiliyor, genelde bir şey çıkmaz dedi.

Üstüne bir de AC çıktı. Benim asıl endişelendiğim AC si düşük çıktı, bunu iki gün sonra gideceğin doktora da söyle, o da aynı şekilde evet AC si düşük derse iki hafta sonra yine gel bana, takipte olalım bakalım düzelecek mi dedi. Kafası ve bacakları iki hafta ileri, göğüs bölgesi iki hafta geri dedi.

Yani her gittiğimde yeni bir şeyler ekleniyor. Benim moral yine sıfır hatta eksilerde... Arkadaşımla buluşacaktım birazdan ama bende ne keyif kaldı ne enerji. Kendimi yatağa atıp AC düşüklüğü ile ilgili bütün internet sitelerini okumakla geçireceğim bugünü de

En az 3 lt deniyor

Internette kirli bilgilerde var, kafa karıştıran ve insanı korkutan. Doktorunuza gösterirsiniz. Herşey sonuclar güzel olsun..

İnşallah bir sorun olmadan doğar bebeğiniz. Moralini yüksek tut ki bebek stresten etkilenmesin fazla, inşallah çok sağlıklıdır annesi.

Anlamadığım nokta kafa-bacaklar ve göğüs bölgesi arasında 4 hafta mı var? Yoksa biri normal haftasında diğerleri 2 hafta ileri veya geri mi?

Bunu çıktıktan sonra ben de düşündüm durdum acaba arada 4 hafta mı var yoksa iki hafta mı var? Doktorlar çok bilimsel konuşuyor. Ben sora sora sadece AC si iki hafta geride diye ağzından koparabildim. Hemşiresiyle konuşuyor bakarken bilimsel terimler söylüyor. Bana dönüp Türkçesini söylemiyor. Bir şey olduğunu anladım sora sora ağzından koparttım AC si 2 hafta geri. Baş ve bacakları da iki hafta ileri dedi en son. İki gün sonra özele gideceksin ya onun aletleri daha güzel benim ultrason aletim çok kötü dedi. Tam o sırada ultrasonun kağıdı bitti. İşin garibi elimde değerler de yok şu an. Böyle dımdızlak kaldım gibi hissediyorum. Bir şeyler oldu ama ben bilmiyorum gibi bir his.

Şimdi çarşamba gününe kadar bana eziyet...

Babası çok uzun boylu, bacak boyu da çok uzun ve kafası da çok büyük. Benim de kafam büyüktür. Genetik olarak koca kafalı ve uzun insanların bebeklerinin de o tarafları ileri oluyormuş, göğüs bölümü de küçük kalıyormuş onların yanında. Bir kişiden bunu duymuştum ama... Umarım bir sorun yoktur.

Teşekkür ederim
Aslında suyu 3.5 ot sen az içmem ama hamur işini ve soğuk çay türü içecekleri(ev yapımı) sürekli yedim.Yemedim desem yalan olur :))abi gayret edecek bakalım

Canim kafa gelisimi en onemlisi.
AC suan buyuklugu ve kilosuyla alakali bi durum.Ekstra ekstra sıkma canını lutfen.
Artik bu haftalardan sonra bunlari cok duyacagiz.Gecende bahsettim ya hepsinin herseyi haftasiyla tam uyumlu olsa her bebek standart olurdu.
Kisa zamanda varmis yine gideceksin.
Moralini iyi tut bol protein takviyele :)

Çok sağol canım ya. Artık iki gün sonrayı bekleyeceğim. Bir de ben daha 26w6d olmalıyım. Bana 28w6d diyor. Bunu kafa ölçüsünden böyle söyledi sanırım. Daha 27.haftama girmedim bile diyorum, burada 28 buçuk hafta olduğun görülüyor diyor. Garip garip işler...

Tek bir olcuyle hafta soylenmez aslinda.
Ortalama duser kagida
Ama o da elinde degilmis.
Bu kontrolun daha iyi gecer bence anlatir doktorunda.

Canım aslına bakarsan bir gariplik yok arkadaşın da söylediği gibi her bir ölçüm değeri birbirinden farklı çıkıuor ki bu çok normal benimkinin de bu kez başı bir hafta ileride bacak ve karın bölgesi birkaç gün geride çıktı kızımda bacak boyu hep 10 gün kadar önde kafa ve bel çevresi hep geride çıkardı en az bir hafta. Zaten iki gün sonra dr a gidecekmişsin takılma hiç böyle şeylere

Canını hiç sıkma canım bence.Ne yazık ki devlet hastanelerinin çoğunda görülen aşırı yoğunluk sebebiyle ölçümleri çok hassas ölçemiyorlar.Ki ölçseler bile bunları dert etme.Kimi Dr a göre önde gitmesi iti.Kşmine göre tam uyumlu olması.Ve ne yazık ki tam doğru ölçüm yapmak bu konularda zor.O yüzden içini ferah tut ve kalan zamanın tadını çıkar derim

Neyse ki 2 gün varmış, netleşir neler olduğu. Ölçümden ölçüme çok farkediyor zaten. Bebeğin pozisyonu, doktorun cihazı çok etkiliyor değerleri. Benim aynı gün verilen iki ultrason kağıdında bile arada neredeyse 10 gün fark görünüyordu baş çevresi ölçümündeydi sanırım. Canını sıkma fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…