bkm kitap canim. Instagramda bi arkadasim dunde paylasmisti.Bende toksoplazma bağışıklığı var ama yine de dikkat ettim
Yalnız pastırma da yedim kek yaparken farkında olmadan ağzıma hamur da attim bisey olmaz rahat ol
Dikkat et ama yinede
Bu arada aldığınız kitapları hangi siteden aldiniz
cankm dun arkadas paylasti ama bkm kitap yaz hosgeldin bebegim yazinca cikmisti benim. Ben bi tekrar bakayim yazayim sana canimBeth18 ben bkm kitap a baktim o fiyata bisey yok indirim mi bitti acaba
Çok sağol canım. Evet kontrol iki haftada olması çok iyi oldu ilk kez bu kadar net gorebildik biz de. Hem merak ediyorsun iyi mi nasıl içerde diye. Sen sezeryan mi normal mi yapacaksın tarih arAligi vermişsin cnm? Bize de 9ekim dedi ama bebek ne zaman isterse 37den sonra her an gelebilir
Canim benimde büyük ihtimal sezeryan gibi duruyor öncesinde rahimden açık ameliyat oldum hem o etken hemde yıllarca tedavi gördüğüm için altın bebek diyorlar. Zaten doğum pozisyonu da almamış bakalim nolcak. Sezeryan olursa 4 ekim bizimde doğum tarihimiz tahminim
Ben doktora tahmini tarihi sormadim.
Simdiden belli olur mu ki?
Günaydın herkese ..banada geçen gittiğimde sordum 38 bittiğinde alırız demişti bende histereskopi ve sezeryan olduğum için fazla gerilmeden sezeryan yaparız dedi doktorum 8 ekimde oluyor ama ben 10 ekim istedim olur dedi bakalım artık ogüne kadar süpriz yapmazsa 10 ekim olacak bizimde inşallah
Günaydın hanımlar
Benim kontroller de 24.haftadan itibaren iki haftada bire düştü.Bu hafta kontrol var baba da gelebilsin diye Yarin gidicem inşallah.Ben de sorayım bakayım tahmini bir tarih verebilecek mi.Epidural mi düşünüyor sezaryen olscak olanlar,genel anestezi mi ?
Sizler 4 boyutlu ultrason cihazı ile mi kontrol oluyorsunuz kızlar ben hep normal usg cihazıyla kontrol ediliyorum
Benim kuzum yüzünü gösteriyor çok şükür
13 yıllık uzak yoldan gelince o da hevesli herhalde
Ben ilki genel anestezi olmuştum ama bunda düşünüyoeum epidural doktoruma danışacağım kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor o anıda görmek istiyorum bir yandan ama acaba dayanabilirmiyim bayılırmıyım bilmiyorum kan aldırırlen bile zorlanıyorum ben ..doktorumun cihazı ikis bir arada sanırım önce normal siyah beyaz bakıyor sonrasında renkliye çeviriyor aynı cihazla yani
Merhaba kizlar. Nasilsiniz? Uzun zamandir yazmiyordum. Ama takip ediyordum okuduklarinizi. Sıkıntısı olanlar bir an once atlatir insallah. Ben de simdi kontrolden geldim. 1 aşkındır gitniyordum. 2 haftadir falan aşırı yorgunluk hissediyorum. Ve ek olarak nefes darligi. Salondan mutfaga gitsem dunyanin isini yaomis kadar yoruluyorum. Kan ve idrar istedi. Ogleden sonra cikacak. Usg de iyi sukur. Bebis haftasiyla uyumlu. 1490 gr olmus. Kramplar icin magnezyum verdi. İlk bebis sezeryandi bnim. 33+6 da suyum geip kendu baslamisti dogumum. Süt konusunda falan problem yasmamistim bu yuzden. Yine kendisi mi baslayacak diye sordum . Hayir 39 da randevu veririz dedi. Ben de sut olayini soyledim. Haklisin o konuda dedi. Eger istersen az bisi suni sanci verio taklit edio ona gire sezeryana akiriz dedi. Bakalim ne kismet olacak
Arabada kan ter icinde alelacele yazicam derken hem hatali harfler kullanmisim hem de bi kac yanlis kelime :)Merhaba kizlar. Nasilsiniz? Uzun zamandir yazmiyordum. Ama takip ediyordum okuduklarinizi. Sıkıntısı olanlar bir an once atlatir insallah. Ben de simdi kontrolden geldim. 1 aşkındır gitniyordum. 2 haftadir falan aşırı yorgunluk hissediyorum. Ve ek olarak nefes darligi. Salondan mutfaga gitsem dunyanin isini yaomis kadar yoruluyorum. Kan ve idrar istedi. Ogleden sonra cikacak. Usg de iyi sukur. Bebis haftasiyla uyumlu. 1490 gr olmus. Kramplar icin magnezyum verdi. İlk bebis sezeryandi bnim. 33+6 da suyum geip kendu baslamisti dogumum. Süt konusunda falan problem yasmamistim bu yuzden. Yine kendisi mi baslayacak diye sordum . Hayir 39 da randevu veririz dedi. Ben de sut olayini soyledim. Haklisin o konuda dedi. Eger istersen az bisi suni sanci verio taklit edio ona gire sezeryana akiriz dedi. Bakalim ne kismet olacak
Yok canim aksine sıkıntı olmadi. Yanlis anladin sanirim. Kolostromu bile icti cok sukur. Ben de yine kendi baslarsa süt isi kolay olur diye dusundum. Bakalim kismet artik.Benim onceki mudahalelerden sebep sezeryan canim,ilkide mecburi sezeryandi.Sadece sirf 38 bitti diye alinmasin istedim.Kendide baslayabilir.39'dan sonrasi icin ayarlariz dedi durumumuzada bagli olarak tabii.Insallah bi sikinti olmaz bekler :) ilki 39+5ti.
Yine de ilk dogumun zamanini bekleyebilirsin canim unutma aklinda olsun.
Tabii son durumlariniz ve doktorunun gorusu cok daha onemli.
Canim herkesin 40 haftanin doldugu tarih vardir elinde tahmini hani son adetimize gore hesapladigimiz.
Ama 38-42 arasi dogumlar normal beklenir.
Benim sezeryandan sebep 39 haftayla birlikte tahmini bigun ayarlariz dedik o yuzden :)
Siz guzel guzel bekleyin zamaninda gelsin insallah minik :)
Bende beklerse ekime kadar bekleyim diyorum artik 1-2-3-4 kaliyor,daha fazla bekler mi bilmiyorum :)
Spinal olmustum ilkinde ben canim.Genelde uyanma sikinti diyorlar hep.Annenin saglik durumu onemli tabii bu durumda.
Bunda nasipse spinal-epidural istiyorum.
Kontrolde once normal cihazla bakiyor sonra 4 boyutluda bakiyoruz.
Eki Görüntüle 2175535
25 Mayıs'tı taaaa bu :)
Ilk gosterdi verdi pozunu astik ablasinin duvarina ama 2 aydir naz niyaz valla:)
Masallah minisine canim❤
Tavsiye edilmeyecegi durumlar annenin sikintili durumlari varsa olur canim.Onun disinda gebelik haricinde de uygulanan bi uygulama zaten.Ama ignenin ekstra bir acisi,o an yapilanlarin kotu hissettirdigi bisy yok inan ki.Sonrasinda da hic sikayetim olmadi.
Bazi hikayeler okuyorum belki anestezi uzmani ve kisi ile de alakalidir ama.Nasip :)
Onda sutun erken haftalar oldugu icin sikintidir ama sen suan 39lari gorursen sutunde sikinti olmaz insallah canim.
Sakin oyle inanma yani bak onda kendi basladigi halde sikinti olmus.
Sen bebegine istekle bunu verebilecegine inan,bol bol temasta olun.
Cok goruyorum bebek doguyor anneye emzirtip aliyorlar kucagindan,yataga fln koyuyorlar.yapmayin kizlar dursun sizinle bebeginiz❤
MrbKızlar bide bi arkadaşımız hoşgeldin bebeğim kitabi 9.90 tl ye söylemişti burda okuyup aldım çok teşekkür ederim ona, çok güzel boyu vs ve fiyatı çok uygun kargo ücreti falan da yok, tavsiye ederim
Yok canim aksine sıkıntı olmadi. Yanlis anladin sanirim. Kolostromu bile icti cok sukur. Ben de yine kendi baslarsa süt isi kolay olur diye dusundum. Bakalim kismet artik.
Ben de gönüllü olarak sezaryen düşünüyorum canım doktora bu isteğimi söyledim o da Ksbul etti bakalım evet ben de spinal ya da epidural ikisinden birini istiyorum spinal daha mi iyi ?Canım sen doğumunu normal düşünüyorsan dr un verebileceği pek bir tarih yok bebiş ne zaman isterse o zaman gelecektir bizimkiler planlı sezeryan olacağı için tarih vermiş oldular. Bir de sezeryan bir aksilik olmazsa spinal istiyorum kızımda da öyle olmıştu her ana tanık olmuştum güzeldi
Canım çok iyi yapmışsın çok güzel bir etkinlik oldu bana iyi ki gitmişim dşyorum bana da eşim vesile oldu.Sağolsunlar çok içten yapıyorlar bu işi hayırlı olsun canım rica ederimKızlar kendi hastanemde rutin kan testlerim ve şeker yüklemem yüksek çıkmıştı yazmıştım buraya da devlet hastanesine dahiliyeye gittim doktor testleri tekrarladı kan değerlerim bu seferde düşük çıktı arada baya fark var doktorda çok şaşırdı ve testleri tekrar istedi şeker yüklememde özelde 50 mg ile yapılmıştı o yüksek geldi devlette 75 yaptılar o normal geldi kafam allak bullak neye inancamı şaşırdım varmı başına gelen böyle bişey??Purpplee canım dün gebe okuluna başladım zübeyde hanımda senden duyup öğrenmiştim yoksa hiç haberim yoktu çok çok memnun kaldım çok teşekkür ederim
Benim Dr cihazı yeni olmasına rağmen 4 boyutlu göremiyor muyım dedim yok aşağıda Ayrıntılı usg ile görürsün dedi aşk olsun dedim içimden her şey para mi yani Yarin tekrarlıcam valla bu isteğimiBen ilki genel anestezi olmuştum ama bunda düşünüyoeum epidural doktoruma danışacağım kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor o anıda görmek istiyorum bir yandan ama acaba dayanabilirmiyim bayılırmıyım bilmiyorum kan aldırırlen bile zorlanıyorum ben ..doktorumun cihazı ikis bir arada sanırım önce normal siyah beyaz bakıyor sonrasında renkliye çeviriyor aynı cihazla yani
Daha iyi midir bilmiyorum canım arada çok küçük bir ayrıntı vardı farklılık olarak. Ben uyanık olup her şeye tanık olmak istiyordum zaten genel anestezi korkum da var sorunsuz geçmişti çabucak birkaç saat içinde toparlanıp ayağa da kalkmış gezinmeye başlamıştım. Doğum yaptıktan sonra uyarırlar mutlaka ama bolca kafeinli şeyler tüketilmesi tavsiyesinde bulunmuşlardı baş boyun ağrısı yapabiliyor evde 2-3 gün fena ağrı girmişti sonra geçti tabiBen de gönüllü olarak sezaryen düşünüyorum canım doktora bu isteğimi söyledim o da Ksbul etti bakalım evet ben de spinal ya da epidural ikisinden birini istiyorum spinal daha mi iyi ?
Ben de gönüllü olarak sezaryen düşünüyorum canım doktora bu isteğimi söyledim o da Ksbul etti bakalım evet ben de spinal ya da epidural ikisinden birini istiyorum spinal daha mi iyi ?
Bana hastaneden söylenmişti kahve iç diye öyle içmiştim baya canım onun dışında zaten su süt için de çok gerekli bolca almamız gerek. Çok güzel anlatmışsın farkını canım eline sağlık hastanelerde kişiye epidural mi spinal mi diye çok soruyorlar mı bilmiyorum açıkçası bana sormamışlardı durumumuza uygun olanı mı tercih ediyorlar onlar daha uygun ve kendilerine kolay geleni mi tercih ediyor bilmiyorum. Kızımda ekip çok iyiydi ben de güle oynaya girmiştim doğuma hep muhabbet ederek geçirdik ne kadar zaman geçti ne işlemler yaptılar bilmiyorum zaten o an odaklandığım miniğimdi bir an önce kavuşmak istedim inş Allahım bu doğumuma da böylesini nasip eder ve hepimiz için duam tabi ki de bu yönde. Ben hep olumsuzlukların başka olumsuz şeyleri çektiğine inanıyorum sağlıklı devam eden bir hamilelikte de en güzeli o güzel sonuca odaklanmak gibi geliyor. Çünkü her şey bir şekilde geçiyor unutuyorsun güzel anılar seninle kalıyor. Bazı annelerin vardır ya olumsuz doğum anıları benim hiç yok çok şükür herkese nasip olsun inşEpidural dura adi verilen zarin onune yapilir.
Spinal zarin icindeki siviya.
Yani uyusma etkisi.
Ikisini kombo tercih edebilirsin canim.
Spinalde hizli etki olur bittikten sonra sadece serumla ya da igne ile agri kesici talep edebilirsin.
Ama epiduralde katater takilir belinden igne olduktan sonra ondan agri kesici devam edilebilir sonrasinda.
Yani illa ikisinden birini secmen gerekmiyor.
Doktorundan anlatmasini iste daha guzel olur yuzyuze.
Bas boyun agrisi icinde aklinda olsun bol su,sivi.Anesteziyi atmak icin.
Ve odana geldikten sonra dumduz yatmak yerine kendini iyi hissettiginden andan itibaren biraz dogrulup guzelce durmak iyidir.
Birde emzirme basladigi icin anneler genelde durusu onemsemiyor ama cok onemli.Basi enseden gerip one egip surekli bakmak agtilara sebep oluyor aslinda.Sadece oyle ignenin sucu yok :)
Ben sahsen kahve,nescafe gb urunler kullanmadim bebege gecmemesi adina.
Aslında gözümüz açık ama doğuma dair pek bir şey görmüyoruz kapatıyorlar o kısmı başındakileri görüyorsun en fazla. Anestezi uzmanım da oldukça iyiydi yaşayabileceğim şeyleri ve yapmam gerekenleri tane tane anlattı. Güzel geçmişti en güzeli de bebeğimi temizleyip sarıp getirmişlerdi yanıma onu o haliyle görebilmiştim tombiş yanaklarını. Odaya gidene kadar zaten giydirmişlerdi sonra öyle göremedim. Yine siz bilirsiniz korkularınızın üzerinden gelip gelemeyeceğinizi ama o ilk anlara tanıklık etmek de ayrı güzel oluyorBugün kan idrar tahlilin vardı herşey normal cıktı şükür
Arada muayene de etti 1302 gr olmus fındığım
Doğum ile ilgili konuşmuşsunuz bende de gözüm açıkken ameliyat korkusu var. Diğer ameliyatımda da genel anestezi almıştım şimdi de öyle olur sezeryan olursa.
Kestiler mi diktiler mi tansiyonum yükseliyor öyle ki tüp bebek yaptırdığım da opu işleminde sedasyon veriyorlar o halde bile yapılacak işlemi düşününce fenalasmistim
Bana hastaneden söylenmişti kahve iç diye öyle içmiştim baya canım onun dışında zaten su süt için de çok gerekli bolca almamız gerek. Çok güzel anlatmışsın farkını canım eline sağlık hastanelerde kişiye epidural mi spinal mi diye çok soruyorlar mı bilmiyorum açıkçası bana sormamışlardı durumumuza uygun olanı mı tercih ediyorlar onlar daha uygun ve kendilerine kolay geleni mi tercih ediyor bilmiyorum. Kızımda ekip çok iyiydi ben de güle oynaya girmiştim doğuma hep muhabbet ederek geçirdik ne kadar zaman geçti ne işlemler yaptılar bilmiyorum zaten o an odaklandığım miniğimdi bir an önce kavuşmak istedim inş Allahım bu doğumuma da böylesini nasip eder ve hepimiz için duam tabi ki de bu yönde. Ben hep olumsuzlukların başka olumsuz şeyleri çektiğine inanıyorum sağlıklı devam eden bir hamilelikte de en güzeli o güzel sonuca odaklanmak gibi geliyor. Çünkü her şey bir şekilde geçiyor unutuyorsun güzel anılar seninle kalıyor. Bazı annelerin vardır ya olumsuz doğum anıları benim hiç yok çok şükür herkese nasip olsun inş
EVet doğmadan öncesini ve 4 yaşa kadar doğduktan sonrasını kapsıyor, ilk ultrason fotosu vs ile başlıyor, foto yapıştırmaya yeri ve duygularımızı yazmaya yerleri var ,sayfalar kuşe kağıt, dış kabı da sert bu fiyata mükemmel benceMrb
Resim falan mı konuluyor bende merak ettim de
Çok güzelmiş bende bakıyorum hemenEVet doğmadan öncesini ve 4 yaşa kadar doğduktan sonrasını kapsıyor, ilk ultrason fotosu vs ile başlıyor, foto yapıştırmaya yeri ve duygularımızı yazmaya yerleri var ,sayfalar kuşe kağıt, dış kabı da sert bu fiyata mükemmel bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?