Yani mesela ben 5-6 daha alırım diye düşünüyrm:) 7 kilo aldım ben başlangç kiloma göre tabi. 70 hedefim:)) şmdi 64 kiloyum bakalmYa ben de 13 almışım. Doktorum pek iyi gitmiyorsun dedi moralim bozuldu. Oysaki cok da aşırı yemiyorum. Ama ne yesem yarıyor sanki. Daha ne kadar alırım acaba?
Bundan sonra ayda 2 kg alınıyormuş diye biliyorum benim kiloma doktorlar hiç yorum yapmıyorlar nedense..ekmeği karbonhidratı tatlıyı kesmeyi deneyip yürüyüş yapabilirsinYa ben de 13 almışım. Doktorum pek iyi gitmiyorsun dedi moralim bozuldu. Oysaki cok da aşırı yemiyorum. Ama ne yesem yarıyor sanki. Daha ne kadar alırım acaba?
32.hafta bitmeden şimdi sen de yıllık izne ayrılamaz mısın canım ? Bir de KPSS ye giren sendin dimi nasıl geçti ?Kizlar merhabalar malesef dogru düzgün girip yazamıyorum çünkü banka gisesinde tek kaldimbir arkadas artik ic yüzünü Allah bilir 2hafta rapor aldi bu hafta bitti 2hafta daha aldi derken diger arkadaşinda yıllık izne cikmasi gerekti ben yalniz kaldim
Anakasa bende birakin 7.5saati 8.5saat çalışıyorum gecici farklı subelerden 1kisi destege geliyor ama inanin üzerimdeki yuk cok agir
Bir an once gecsin su zaman
Allah kolaylık versin arkadaşım. Kötü denk gelmiş. Böyle aynı zamanda izin vermeleri de kötüymüşKizlar merhabalar malesef dogru düzgün girip yazamıyorum çünkü banka gisesinde tek kaldimbir arkadas artik ic yüzünü Allah bilir 2hafta rapor aldi bu hafta bitti 2hafta daha aldi derken diger arkadaşinda yıllık izne cikmasi gerekti ben yalniz kaldim
Anakasa bende birakin 7.5saati 8.5saat çalışıyorum gecici farklı subelerden 1kisi destege geliyor ama inanin üzerimdeki yuk cok agir
Bir an once gecsin su zaman
Spinal ile epiduralin farkını şöyle öğrendim ben: spinalde bel Altını hiç hissetmiyorsun epiduralin hafiften his oluyormuş normal doğumda da spinal yerine epidural tercih ediliyormuş azıcık bir Sancı ıkınma için gerekli diye.Aklıma takılan şu epiduralde anestezinin etkisi çabuk geçebiliyormuş bunun Doğru olup olmadığını doktora vakti gelince bir sorayım
Belli açılma olana kadar mecbur bekleniyor norml doğumda. Ben 2 saate yakın sanci çekmiştim sonra iğne yedim. Burda epidural deniyor ama galiba tr ye göre de spinal oluyor. Çnkü doĞum boyunca devamlı veriliyor ve kesnlkle hiçbir şey hisstmiyrsn.
Bence düşündüğN gibidir. Yeri daraldı. Yada dönmüş olablr. Bebek harekt ettiği sürece kötü şeyler düşnme canım hiç.Kızlar ben son günlerde çok koşturuyorum ondan mı bilmiyorum ama bi kaç gün önce bebeğim garip hareketler yaptı normalde tekmelerdi birden çok ani sağ tarafımda durup sora yavaş yavaş düzeldi son 2-3 gündür tekme yerine dalgalanmalar var sadece hiç dinlenmediğim veya hemen uyuduğum için mi böyle yoksa acaba döndü veya yeri daraldı da hareketleri ondan mı böyle diye düşünüyorum tabi aklıma hareketleri azaldı diye kötü şeyler de gelmiyo değil sizde durum nedir?
Yani işte epidural deniyor Zaten ama arkadaşlar da onun epidural olduğunu kabul etmeynce iyi o zmn öyledir demiştim bende:)))Normal dogumda verilen epiduralin dozu farkli canim
O tekrar tekrar verilebilen epidural canim.
Spinalde igne vurulup sonuca ulasiliyor.Normal dogumda spinal olmuyor zaten omurilik sivisina igne vuruldugundan bel alti tamamen hissedilmiyor.
Kızlar karnımda Bebeğin uzuvlarının birbirine Sürtünme sesleri kulağıma geliyor resmen :) size de oluyor mu
Kizlar kilolar ne durumda?
Kızlar ben son günlerde çok koşturuyorum ondan mı bilmiyorum ama bi kaç gün önce bebeğim garip hareketler yaptı normalde tekmelerdi birden çok ani sağ tarafımda durup sora yavaş yavaş düzeldi son 2-3 gündür tekme yerine dalgalanmalar var sadece hiç dinlenmediğim veya hemen uyuduğum için mi böyle yoksa acaba döndü veya yeri daraldı da hareketleri ondan mı böyle diye düşünüyorum tabi aklıma hareketleri azaldı diye kötü şeyler de gelmiyo değil sizde durum nedir?
Yani işte epidural deniyor Zaten ama arkadaşlar da onun epidural olduğunu kabul etmeynce iyi o zmn öyledir demiştim bende:)))
Zerre bişey hissetmedm ben doğumda. Bel altım tamamen uyuştu. Ebe arkadaş o spinaldir diyince bişey demedm:)))
Bende bilmyrm neydi.
Evet o yuzden ebe arkadas sasirmisti:)O zaman doz fazla ya da spinaldir canim.
Normal dogumda gebede hareket saglanabilmesi icin epidural verilsede hareket kisitlamasi istenmiyor egzersiz vb seyler icin.Sadece agri ve kasilma hissine uygun yapiliyor.Ama buarada yuruyuse,egzersize devam eden gebeler oluyor dusun.
Valla vurdu mu sarsıyo benimki de artık büyüdüler galiba iyiceOluyor bazen :) Ses gb degilde boyle bi ayagini digeriyle iter gb pıtt diye ani kayiyor.
7 kilo aldim :)))
Bu haftalar itibariyle daha sert kaymalar,itmeler oluyor.Vurus bile artik sarsici sekilde olur az da olsa.Ve tabii pozisyonda cok onemli canim.
Demin yattım dol tarafıma doğru bol bol hareket etti içim iyi bi rahatladı vallaBence düşündüğN gibidir. Yeri daraldı. Yada dönmüş olablr. Bebek harekt ettiği sürece kötü şeyler düşnme canım hiç.
Aynen öyle :)))) Maşallsh sağlıkla vaktinde gelsinler mucizeler ya :)Oluyor bazen :) Ses gb degilde boyle bi ayagini digeriyle iter gb pıtt diye ani kayiyor.
7 kilo aldim :)))
Bu haftalar itibariyle daha sert kaymalar,itmeler oluyor.Vurus bile artik sarsici sekilde olur az da olsa.Ve tabii pozisyonda cok onemli canim.
O dalgalanmalarda ne olduğunu ben de merak ediyorum.şöyle bir tahminim var : sanırım yüzü göbeğimize dönük olarak bisiklet çevirme hareketi yapıyo :) bebeklerin en Sevdiğim halleri :))))Demin yattım dol tarafıma doğru bol bol hareket etti içim iyi bi rahatladı valla
32.hafta bitmeden şimdi sen de yıllık izne ayrılamaz mısın canım ? Bir de KPSS ye giren sendin dimi nasıl geçti ?
Allah kolaylık versin arkadaşım. Kötü denk gelmiş. Böyle aynı zamanda izin vermeleri de kötüymüş
Evet o yuzden ebe arkadas sasirmisti:)
Ben soyle ozetlyim. Belli bi acilma olduktan sonra belden iste igneyi soktular ve dogum bitene kadar o hep orda kaldi. 20-30 dk sonra bel altim tamamen uyustu. Ikinma surecinde esim ve hemsire bacaklarimi ittirdiler. Kesinlikle hic hareket edemedim. Dogum bitince kestiler ilaci ve cikardilar. 2 saat sonra odama gecerken yavas yavas uyusukluk gecmeye basliyodu. Hatta o 2 saatli surecte de tensel temas yapmistik kizmla.
Yani drum bana epidural dedi. Ama trde kime soyluyosam olmaz oyle sey diyolar:))) bende bilmyom artik valla. Olduk bisylere diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?