2018 Ekim Anneleri

Ya ben de 13 almışım. Doktorum pek iyi gitmiyorsun dedi moralim bozuldu. Oysaki cok da aşırı yemiyorum. Ama ne yesem yarıyor sanki. Daha ne kadar alırım acaba?
Yani mesela ben 5-6 daha alırım diye düşünüyrm:) 7 kilo aldım ben başlangç kiloma göre tabi. 70 hedefim:)) şmdi 64 kiloyum bakalm

Ya ben de 13 almışım. Doktorum pek iyi gitmiyorsun dedi moralim bozuldu. Oysaki cok da aşırı yemiyorum. Ama ne yesem yarıyor sanki. Daha ne kadar alırım acaba?
Bundan sonra ayda 2 kg alınıyormuş diye biliyorum benim kiloma doktorlar hiç yorum yapmıyorlar nedense..ekmeği karbonhidratı tatlıyı kesmeyi deneyip yürüyüş yapabilirsin

Kizlar merhabalar malesef dogru düzgün girip yazamıyorum çünkü banka gisesinde tek kaldim bir arkadas artik ic yüzünü Allah bilir 2hafta rapor aldi bu hafta bitti 2hafta daha aldi derken diger arkadaşinda yıllık izne cikmasi gerekti ben yalniz kaldim
Anakasa bende birakin 7.5saati 8.5saat çalışıyorum gecici farklı subelerden 1kisi destege geliyor ama inanin üzerimdeki yuk cok agir
Bir an once gecsin su zaman

32.hafta bitmeden şimdi sen de yıllık izne ayrılamaz mısın canım ? Bir de KPSS ye giren sendin dimi nasıl geçti ?

Allah kolaylık versin arkadaşım. Kötü denk gelmiş. Böyle aynı zamanda izin vermeleri de kötüymüş

Kızlar ben son günlerde çok koşturuyorum ondan mı bilmiyorum ama bi kaç gün önce bebeğim garip hareketler yaptı normalde tekmelerdi birden çok ani sağ tarafımda durup sora yavaş yavaş düzeldi son 2-3 gündür tekme yerine dalgalanmalar var sadece hiç dinlenmediğim veya hemen uyuduğum için mi böyle yoksa acaba döndü veya yeri daraldı da hareketleri ondan mı böyle diye düşünüyorum tabi aklıma hareketleri azaldı diye kötü şeyler de gelmiyo değil sizde durum nedir?

Normal dogumda verilen epiduralin dozu farkli canim
Etkisi spinale gore az evet vuruldugu yer itibariyle ama epiduralin ozelligide katater takilo oldugu icin dozun her zaman ayarlanip verilebilmesi.Yani vucudunda serum gb takili kaliyor dusun

O tekrar tekrar verilebilen epidural canim.
Spinalde igne vurulup sonuca ulasiliyor.Normal dogumda spinal olmuyor zaten omurilik sivisina igne vuruldugundan bel alti tamamen hissedilmiyor.

Bence düşündüğN gibidir. Yeri daraldı. Yada dönmüş olablr. Bebek harekt ettiği sürece kötü şeyler düşnme canım hiç.

Normal dogumda verilen epiduralin dozu farkli canim

O tekrar tekrar verilebilen epidural canim.
Spinalde igne vurulup sonuca ulasiliyor.Normal dogumda spinal olmuyor zaten omurilik sivisina igne vuruldugundan bel alti tamamen hissedilmiyor.
Yani işte epidural deniyor Zaten ama arkadaşlar da onun epidural olduğunu kabul etmeynce iyi o zmn öyledir demiştim bende:)))
Zerre bişey hissetmedm ben doğumda. Bel altım tamamen uyuştu. Ebe arkadaş o spinaldir diyince bişey demedm:)))
Bende bilmyrm neydi.

Kızlar karnımda Bebeğin uzuvlarının birbirine Sürtünme sesleri kulağıma geliyor resmen :) size de oluyor mu

Oluyor bazen :) Ses gb degilde boyle bi ayagini digeriyle iter gb pıtt diye ani kayiyor.

Kizlar kilolar ne durumda?

7 kilo aldim :)))

Bu haftalar itibariyle daha sert kaymalar,itmeler oluyor.Vurus bile artik sarsici sekilde olur az da olsa.Ve tabii pozisyonda cok onemli canim.

O zaman doz fazla ya da spinaldir canim.
Normal dogumda gebede hareket saglanabilmesi icin epidural verilsede hareket kisitlamasi istenmiyor egzersiz vb seyler icin.Sadece agri ve kasilma hissine uygun yapiliyor.Ama buarada yuruyuse,egzersize devam eden gebeler oluyor dusun.

Evet o yuzden ebe arkadas sasirmisti:)
Ben soyle ozetlyim. Belli bi acilma olduktan sonra belden iste igneyi soktular ve dogum bitene kadar o hep orda kaldi. 20-30 dk sonra bel altim tamamen uyustu. Ikinma surecinde esim ve hemsire bacaklarimi ittirdiler. Kesinlikle hic hareket edemedim. Dogum bitince kestiler ilaci ve cikardilar. 2 saat sonra odama gecerken yavas yavas uyusukluk gecmeye basliyodu. Hatta o 2 saatli surecte de tensel temas yapmistik kizmla.
Yani drum bana epidural dedi. Ama trde kime soyluyosam olmaz oyle sey diyolar:))) bende bilmyom artik valla. Olduk bisylere diyorum.

Valla vurdu mu sarsıyo benimki de artık büyüdüler galiba iyice

Aynen öyle :)))) Maşallsh sağlıkla vaktinde gelsinler mucizeler ya :)

Demin yattım dol tarafıma doğru bol bol hareket etti içim iyi bi rahatladı valla
O dalgalanmalarda ne olduğunu ben de merak ediyorum.şöyle bir tahminim var : sanırım yüzü göbeğimize dönük olarak bisiklet çevirme hareketi yapıyo :) bebeklerin en Sevdiğim halleri :))))

32.hafta bitmeden şimdi sen de yıllık izne ayrılamaz mısın canım ? Bir de KPSS ye giren sendin dimi nasıl geçti ?

Canim evet bendim iyi gibiydi hayatim boyunca matematik yapamadım bu sinavda da 10tane fikan isaretledim.
Su an ayrilamam yalnızım diye canim ben zamaninda 2kisi birakmaya kiyamadim ama onlar bana kiydi teknkisi bıraktılar

Allah kolaylık versin arkadaşım. Kötü denk gelmiş. Böyle aynı zamanda izin vermeleri de kötüymüş

Evet ama izne cikan arkadaşın sucu yok bu rapor isi olmadan kiza mudur dedi iznini gir sisteme onaylayayim diye oda girdi otel rezervasyonu filan yapti esi var bebegi var kızcağızın rapor alan arkadas yuzunden müdür izni iptal edecekti ama bende dedim cok büyük haksızlık diye sonra zaten iptal etmedi müdür

Epiduralmis o zaman canim onda ilaci istedikleri gb vermeye devam edebiliyorlar :)))
Ama genelde şöyle oluyor burda,acilmanin belli cm olmasindan sonra epidural vuruluyor ama gebe gezmeye devam ediyor.
Seninkinde de demek ki acilmanla ilgili uygulama farkli olmus.Ne olmussa pek guzelde olmus ohh :)))
Sezeryanda ve normal dogumdaki epidurali birbirinden ayiran doz,yani anestezi uzmanligi iste :)
Gecen egitimse anestezi uzmanina anlattirdik hatta :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…