ben tam tersi eşimden bir utandımBenim ilk kizda son ayda baslamisti :)
Bunda ara ara var :) Gecen lavabodan ciktiktan sonra esime bisy derken akti gitti aha dedim suan altima yaptim,olsun yap rahat ol diyor bide :)))))))))komedi :))))
Evet ya kabızlık çok kötü. İshal de tabi halsiz düşürür o da kötü oluyor ama kabız hamilelikte çok sakıncalı. Bir kere oldum ve çok çok zordu.evet :) hatta doktora sordum dün. bizim minnoş başını yola koymuş meğersem. hareketleri de titreşim gibi hissedilebilir dedi baskı ile beraber karın ağrısı muhtemel.
ayrıca bağırsak hareketliliği doğuma hazırlığın ilk safhalarıymış.
şöyle söyleyeyim kabız olmada ishal de sıkıntı yok. :)
Sonunun iyi bitmesine çok sevindim tabi hastaneye giderkenki paniğini düşündüm de çok kötü geçmiştir o süreç.Günaydın annişler :)
başıma geleni anlatayım da belki birine faydam dokunur. dün alerjik ve klimadan kaynaklı hapşırık krizine girdim ve sonunda bacağımın arasından su sızmaya başladı. beni düşünebiliyormusunuz hastaneye nasıl gttim hiç bilmiyorum.
sonuç idrarmışkorkutuğumla kaldım hemen ultrason ve nst girişim yapıldı.
nst ye giren var mı bilmiyorum ama 15-20 dk boyunca miniğin kalplerini duymak kadar güzel ki. dünyanın en güzel şarkısı diyebilirim :)
sonuç olarak idrar kaçırma oluyormuş tecrübesiz olunca karıştrıyoruz işte.
ben tam tersi eşimden bir utandımhani çokta yüzgöz olmayalım modundayım galiba
ama korktum dün. yani yüzüm gözüm sapsarı olmuş.
iki arkadaşımda çiş kaçırıyorum sanıp bebeğin suyu sızmayla bitirip acilen sezeryana alındılar. yaşanılan olunca bir an içim hopladı. daha çok erken diye diye gittim hastaneye.
Doğum evine gidiyorum ben ya sinan zorsu sen
selam kızlar.
ayda bir girip az okuyup çıkıyorum.
uykusuzluk çekenler için yanlız değilsiniz deli danalar gibi yatakta dönüyorum.uykusuz sersem işe geliyorum.
size biraz dr kontollerimden bahsedeyim.
3 hafta önce bebeğin karın çevresi haftasına göre 2,5 hafta önde dedi.
geçen hafta bebekte büyümüş karın çevresi fena değil ama kafası 4 hafta önde bu hızla giderse sezeryan olsa dahi böyle doğum yapamayız dedi???
takipte kalalım dedi.haftaya kontolüm var.
şeker yükledim normal b12+demir düşük.ilaç ve iğne oluyorum.
bebeğin başı rahimde şuan ne oturunca rahat ne yatınca
ilkim normal doğum olması nedeniyle ve de rahim kas-doku bağlarımın gevşek olmasından dolayı vajinal bölgede kan puhtılarıyla dolu.
ve zaman zaman patlıyor kanamalı şiddetli.
ayrıntılı ultrason normal geçmişti.
3.aydan bu yana ağır sancı ve kasılmalarım var tüm hamileiğim böyle geçti ve geçecek
doktor erken alma ihtimaline karşın hazırlıklarımı tamamladım şimdiden.
tüm anne adaylarına sağlıklar dilerim.
Aynenn bende dun anneme oyle diyorm:) kızım 3.3 doğmuştu. O bile yırttı geçti. Normalde ailede herkes iri doğurur küçük olunca garipsedim ama şimdi buda o kadar olsa yeter bana:))) küçüğü bile yırtıyosa büyüğünü düşünemiyröÇok iri bir bebek değil benim ki. haftada 200 gr almış öyle diyeyim. böyle giderse ancak 3 kg doğar. kız bebek için yeterli bence :) sıcaklar halsizlik ruhsal dengesizlikler benim iştahı aldı gitti. şuan 1650 gr. 40 cm boy .
kafa boyu haftasına uyumlu sıkıntı yok dedi. iri bebek olmasın daha iyi normal doğum istiorum çünkü zor olmasın@SaskinAnne
Benm dr demir eksikliği kabızlık yapabilir lifli gıdaları artır demişti. Aklında bulunsun. Bidee gebelikte kabızlık en çok olabilen şey. Vücudun suya çok ihtiyacı varMagnezyum ishal mi yapıyor ya ben başladıktan sonra kabız oldumsuyuda çok içerim niye böyle oldu ki
Amniyon sıvısını nasıl anlarız mesela ? Ben turnusol kağıdı ile test yapıyordum geceleri Islak olunca ,artık ıslanmıyorum nedenseİkincinin kerameti bizde de :)
İlkinde bende cok seyden utanmistim.Memeler,emzirmeler ozellikle :)))))))
Gerci hala cogu ihtiyacimi kendim gideriyorum ne kadar olsa da, bence de o kadar yuz goz olmaya gerek yok,bi naiflik kalsin :)
Yine de hepsine idrar demek yanlis olur onlem her zaman guzel ama anlarsin suyun olsa
Anladım canım magnezyuma başladıktan sonra oldu bende ondan kaynaklı sanmıştımBenm dr demir eksikliği kabızlık yapabilir lifli gıdaları artır demişti. Aklında bulunsun. Bidee gebelikte kabızlık en çok olabilen şey. Vücudun suya çok ihtiyacı var
evet ya korkuyorum resmen :)))Aynenn bende dun anneme oyle diyorm:) kızım 3.3 doğmuştu. O bile yırttı geçti. Normalde ailede herkes iri doğurur küçük olunca garipsedim ama şimdi buda o kadar olsa yeter bana:))) küçüğü bile yırtıyosa büyüğünü düşünemiyrö
sporcu atletleri dar olmuyor musporcu sudyenlerini ben gece yatarken kullanıyorum suan cok rahat oluyor emzirme dönemindede kullanılabilir
Pentiden almistim yarim atlet tarzi rahat onlarsporcu atletleri dar olmuyor mu
Amniyon sıvısını nasıl anlarız mesela ? Ben turnusol kağıdı ile test yapıyordum geceleri Islak olunca ,artık ıslanmıyorum nedense
sporcu atletleri dar olmuyor mu
Amannn doğum anında onu düşünemyrz bile. Şimdide hiç düşünme. Ya bide mümkünse etraftakiler kötü hikayelerini anlatmasınlar. Bazen bilinaçtımıza bile yerlerşiyo gerçktnevet ya korkuyorum resmen :)))
Geniş alırsan geniş olur. Bide zamanla gevşiyo zaten onlarsporcu atletleri dar olmuyor mu
Canım ben de öğretmenim. Dediğin doğru maalesef. Yaz tatilinde geçen süre doğum sonrasına eklenmiyor. benim 2 haftam tatile gitmiş olacak. 19 ekim beklenen doğum tarihi. Ben de tam bilmiyorum ne zaman raporu almam lazım. İlerleyen günlerde müdür yardımcısıyla görüşücem bakalım ne dicekÖğretmen olan arkadaşlar bakar mısınız? Ne kadar doğru bilmiyorum ama bizim 32. Haftamız ağustosa denk geldiği icin yaz tatilinde fiilen calıdmadığımız için bu haftalar doğum sonrasına eklenmiyormuş buşekilde bir sey duydum memurlar nette de var. 32. Hafta raporunu alıp başlatan var mı? Nedir bu işin doğrusu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?