Kesinlikle katılıyorum sana. Gebelikten önce ben de içiyordum. Hamile kalınca resmen ağlaya ağlaya bıraktım çünkü çok iradesizdim. Şimdi öyle huzurluyum ki bebeğime zarar vermedim diye. Bırak dumanı, kokusu bile bebekleri hasta edebiliyor. Bırakınca anladım o kokunun da ne berbat olduğunu. Resmen yıllarca eşime eziyet etmişim.. Bebeklerin özellikle ilk 2 yılları çok kıymetli dikkatli olmakta yarar var.Bunu bi cocuk doktorunun soylemesi ne uzucu.
Yanii ekstra birakamayan ciddi sorun yasayan insanlar var elbette ama birakmisken sirf boyle bi bilginin altina girmek biraz vicdani bi durum.
Emme araliklarinin oturdugu zamanlar cok sonralarda oluyor canim.Ve cocugun en ufak hastaliginda evde sigara icen var mi diye sorar doktorlar.Dusun sadece icilmesinin etkileri.
Dusununce biz cogumuz oyle buyuduk gerci ama suan ugrastiklari cesit cesit hastaliklar zaten var insallah kiyamazsin diyeyim ben yine de :))) Hamile hamile kabul olur belki :))))
Hic icmemis biri olarak cocuklar gormesin bile istiyorum❤
Canım zaten evde icmem kesinlikle ama günde biker iki tane bir kahvemle içerim balkomda ilk başlarda Paket taşıyacak günde 20tane içecek değilim o hala gelmek bir yaşına yaklasır heralde ama günde bir kereden cok birşey olmayacağını düsünüyorum. Zaten biberonuma sütü koyup cıkarım balkona. Ben sigara içmeyi inanılmaz seviyorum okullar acıkken hamile öğretmen bir arkadas iciyordu ya ımda al dedi bi tane iç sem de nolcak yok yapamadım. Simdi bazen canım cok istiyor gidiyim alıyım gizli gizli iciyim diyorum imkansız kıyamam bebeğime.hamileyken içmeyip doğunca onn yuzunu kokusunu gorunce ona zarar verecek sekilde içmem mümkün değil zaten ama kendimi de tanıyorsam günde bi kere içcek fırsatı yaratırım kendimeBunu bi cocuk doktorunun soylemesi ne uzucu.
Yanii ekstra birakamayan ciddi sorun yasayan insanlar var elbette ama birakmisken sirf boyle bi bilginin altina girmek biraz vicdani bi durum.
Emme araliklarinin oturdugu zamanlar cok sonralarda oluyor canim.Ve cocugun en ufak hastaliginda evde sigara icen var mi diye sorar doktorlar.Dusun sadece icilmesinin etkileri.
Dusununce biz cogumuz oyle buyuduk gerci ama suan ugrastiklari cesit cesit hastaliklar zaten var insallah kiyamazsin diyeyim ben yine de :))) Hamile hamile kabul olur belki :))))
Hic icmemis biri olarak cocuklar gormesin bile istiyorum❤
Bugün doktorla konuştum. Belindeki fıtık da bunu tetkiliyor, dedi.Agri değil canim da sanki daha çok yara varmış gibi
aynı hastanedeydık dımı bız bayramdan sonra kontrolum ne kadar olmuşÇok alakasız olacak ama :) en son ne zaman doktora gittin bilmiyorum ama muayene ve doğum ücretlerine zam gelmiş..
ben şundan aldım ayrıca;bu pamuk da mı özel satılıyor yoksa kullandığımız makyaj temizleme pamukları da oluyor mu? Şu yuvarlak olanlardan.
Bilmiyorum ki belkide ben de annemle çatışabilir,şikayetçi olabilirim bu konuda belli mi olur :)))) Ay bişey olmaz ,sakınılan Göze çöp batar yok şöyle yok böyle cümlelerini kullanmaz inş Neyseki 1 haftacık kalacak
Kesinlikle katılıyorum sana. Gebelikten önce ben de içiyordum. Hamile kalınca resmen ağlaya ağlaya bıraktım çünkü çok iradesizdim. Şimdi öyle huzurluyum ki bebeğime zarar vermedim diye. Bırak dumanı, kokusu bile bebekleri hasta edebiliyor. Bırakınca anladım o kokunun da ne berbat olduğunu. Resmen yıllarca eşime eziyet etmişim.. Bebeklerin özellikle ilk 2 yılları çok kıymetli dikkatli olmakta yarar var.
Eşimin yakın bi arkadası çocuk dr u ilk 15-20dk diyor sigaranın süte etkisi. Hamileyken günde bi tane içen bi kadının verdiği zararın binde biri değildir emzirirken kontorullu icmek diyor. Ona güveniyorum biraz.
Hoşbulduk :) son adet 22 ocak.. şehir izmir.. başlangic kilom 106Hosgelmissiniz kucuk hanimla :)
Allah saglikla tamamina erdirsin.
Son adet tarihin
Sehir
Baslangic kilon flnda yazarsan ne guzel olur :)
Benim annem de eski usul hadi pirinç unu maması yapayım yedirelim dicekBelki de anaaaam diye sarilirsin
Onlarda tedirgin oluyor aslinda bi yandanda kiyamiyor insan.
Ilkinde annem mama mi versek der dururdu basimda.Gerek yok diye diye bi hal olmustum.Sonra 1 kere verdim bakti yine susmadi bidaha hic soylemedi
Bidaha da hic vermedim zaten.
ben en son 29. haftamda gittim bebeğimin kilosu 1805 , boyu ise 42 cm gayet normalkizlar bebişlerin kiloları nasıl gidiyo? :))
ben bugun 32.hafta kontrolündeydim 2kilo olmus sanki cok geldi gözüme normal mi
Kardeşim geldi aklıma sigara konusu konuşuldukça..üç çocuğu var sigaradan asla taviz vermedi bıraktığını hiç görmedim duymadım.Şimdi de Yanlarında içer.Hamileliği bırak evlendikten hemen sonra bıraktım ben,zaten ara sıra içerdim çok değil düzensiz içiciydim.Çocuklara asla görünmezdim bile kötü örnek olmamak için.Esas tiryakilik başka bişey galiba bilmiyorumBence içmezsin o yavrucağa kıyamazsın doğunca :) Hele 1-2 yaşına gelsin öyle bi toparlasın kendini. İllaki geçer süt ile geçmese kokusu iner bi şekilde anneden yavruya geçer bence.
Arada kaçamak yapılmaz mı? Çok yorulucaz çok bunalıcaz kırk yılda bir olur kaçamaklar ama devamlı içmek kendi can parçamıza büyük haksızlık. Arada kaçamak bende yaparım sanırım kahve yanına
Benimde en son 28. haftada 950 gr dı.. banada ufak gelmişti..kizlar bebişlerin kiloları nasıl gidiyo? :))
gayet iyi 31+0 da 1712 idi benimkizlar bebişlerin kiloları nasıl gidiyo? :))
ben şundan aldım ayrıca;
https://www.e-bebek.com/baby-me-bebek-temizleme-pamugu-60-adet-p-bae-20017/
Benimde en son 28. haftada 950 gr dı.. banada ufak gelmişti..
masallah tosun paşa mubarekben en son 29. haftamda gittim bebeğimin kilosu 1805 , boyu ise 42 cm gayet normal
benım bebeğimin gelişimi 2 hafta öndeymiş
Ne güzel içmemeyi düşünmen. Ben düsünemiyorum :)Ben bunlardan paket paket aldim canim
Kızımın poposunu bununla temizleyeceğim insaallah
A Anneoluyorumbennnn benimde sigara alışkanlığım vardı hamilelikte hic içmedim doguruncada düşünmüyorum yılarca aradım çocuğu zararı olur diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?