- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 42
Canim hamileligini zindan etmehaklisin boyle olanlar cok. O yuzden bogazimdan gecen her lokmayi sorguluyorum. Birseyi yaparken bebeklerime zarar verir miyim diye defalarca dusunuyorum. Zor buldum benden kaynaklanan bir seyden dolayi onlara bir zarar gelsin istemiyorum. Umarim bu halim dogduktan sonra gecer.
Bende diyodum bian once gelse. 37den sonra hadii gel diye bile konusuyodum:))) ama tam tersi 40ı geçmişti. İnsan görmek artık o tempoya girmek istiyor bazen. Ama bugünlermizde ayrı güzel. Yine 38de gelse iyi olur diyrm ama umudum yok:)))Ya arkadaşlar birşey soracağım. Elbette cocuğum gelcek heyecanlıyım falan ama bi yandan da ben cok sıkıldım var mı benim gibi olan? 31+5im bazen 37-38de alsa ne güzel olur diye düsünürken buluyorum kendimi yada 36da arkadasım doğum yaptı ayy ne sanslı kız bebeği de sağlıklıydı kuveze de girmedi falan diye iç geçiriyorum sonra kızıyorum kendime bunları düsündüğüm için. Hani hep vaktinde sağlıkla sıhhatle mutlulukla gelsin diye dua ederim de bazen utanmasam Allah ım sağlıklı olacaksa biraz da erken gelsin diyesim var aklıma boyle gelince hemen tovbe diyorum vaktinde gelsin kendime kızıyorum sonra. Bu durumu yaşayan var mı? Benim gibi sıkılan bunalan? Havalar nasıl sıcak hiçbir şey yapamıyoruz evin içinde tıkıldık kaldık. Bide hamile kalana kdr sigara içiyordum çok özledim. Hiç soğumadım sigaradan. Bebeğim için bıraktım ve doğunca başlıcam hayaller kuruyorum balkonda kahvemi sigaramı içerken falan. Aranızda boyle olan var mı? Cünkü bir yandan da vicdan yapıyorum ben kotu umursamaz bir anne mi olcam yoksa diye? Bi sebep de ben öğretmenim ve yaz tatilinin sonlarında hep boyle bunalırım çalışmamaktan evde oturmaktan. Gebelikte biraz daha kısıtlayınca aklıma oyle seyler geliyor normal mi acaba bunları düsünmem
Birde gecelik yada pijama takimi alanlar nerelerden aldilar, modelleri nasil paylasabilirler mi? Bugun sordum fiyatlari 100 150 399tl olan bile var.
Benm eşim vardı ilk doğumda yanımda çok güzeldi. Yeterliydi. Herşeyi beraber yapıp beraber tecrübe etmk harika bişey. Benm ilk tercihim her zman eşimdir. Tavsiye ederim yani:)))Kızlar refakatçi olarak sadece eşim kalsa olur di mi hastanede. Annem ya da ablam da kalmak istiyolar da ilk günü esimle birlikte gecirelim diyorum. Bir de ilk gün hastane ilk anne baba yemeği verecek odada. Ben çok heyecanlıyım.
Benm eşim vardı ilk doğumda yanımda çok güzeldi. Yeterliydi. Herşeyi beraber yapıp beraber tecrübe etmk harika bişey. Benm ilk tercihim her zman eşimdir. Tavsiye ederim yani:)))
Her dönemin ayrı güzelliği var gerçkten:)) doğurunca bi rahatlamiştm ki bende. Ama o zmanlarnda ayrı durumları var:)Daha rahat hareket edecen ama bagimsiz hareket biraz zor olacak :)
Wc,banyo fln bazen lüks olabiliyor mesela :)
Fiziken tabii rahatliyorsun o ayri canim.
Her dönemin ayrı güzelliği var gerçkten:)) doğurunca bi rahatlamiştm ki bende. Ama o zmanlarnda ayrı durumları var:)
Cnm pijama ekseni .com diye bir site var ordan aldim instgramdan bakabilirsin benim urunlet bu gun geldi cok kaliteliBirde gecelik yada pijama takimi alanlar nerelerden aldilar, modelleri nasil paylasabilirler mi? Bugun sordum fiyatlari 100 150 399tl olan bile var.
Aynen annem nasıl yapcaksın etceksin. O kadr çok büyütüyolar ki:) abartmayın ya o kadr. yavaş yavaş artıyo yapılcak şeyler demi ama:) tek eşimle büyüttüm kızımı. Yine öyle olcak. Bi tek sıkıntımız kızımda bizimle birlkte hastanede olcak. Onun rahatını düşünyrm ve psklojisini. İnşaAllah kolay ve güzel geçerEsler cok veya bos konusmaktan ziyade daha cok yardimcilar bence de :) Daha da fazla kiyamiyorlar.
Ve yapilamayacak hicbisy yok.
Hoşbulduk :) son adet 22 ocak.. şehir izmir.. başlangic kilom 106
Her dönemin ayrı güzelliği var gerçkten:)) doğurunca bi rahatlamiştm ki bende. Ama o zmanlarnda ayrı durumları var:)
Hemde nasil di mi :)
Insan onu hayal edemiyor bence.Sudan cikmis balik gb oluyor.En kisa surede kabullenmek, tadini cikarmak en guzeli :)
Simdi de onlara hazirim ama yine bilmedigimiz bi hal bu kez bitek bebegin basinda gecmeyecek zaman :)))
Elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Iciniz rahat olsun..haklisin boyle olanlar cok. O yuzden bogazimdan gecen her lokmayi sorguluyorum. Birseyi yaparken bebeklerime zarar verir miyim diye defalarca dusunuyorum. Zor buldum benden kaynaklanan bir seyden dolayi onlara bir zarar gelsin istemiyorum. Umarim bu halim dogduktan sonra gecer.
Benm annemde asla gelemiyor. Altini ilk hemsire sonrada ben degstrdm norml dogumdu benmki. Ama hemsire zorla esime degstrtti:)) istedikten sonra becerirler. Benm esimde benlik her mevzuda yardim etti ama alt degstrmek onluk degil :)) ama mecbur kalinca mecburen yapiyor.Basımdan doğum geçmedi ama sezeryan tipi myom ameliyatı oldum eşim kaldı yanımda çok rahattı
Şimdi sezeryan olursa yine kalsa olurmu diyorum çocuğun altı falan değişecek ya
Bana çok güzel bakar ona eminim de...
Anemde bisey dedi üzüldüm doğumdan sonra yanında kalacaktım aynı şehirde ama Aramız da 40 dk.var kardeşlerimi bırakıp bi yere gitmiyor gelip bende asla kalmaz şimdi bende onda asla kalmam nasıl olcak bakalim
kadınlarin buyuk cogunlugu, çocuğunu eşinden bile sakınıyor, sonra da erkekler çocuk bakımında ilgisiz derler. Aynen, dediginiz gibi yapamaz diye birşey yok, aslında biz kadınlar erkeklere güvenemiyoruz çocuk bakımında. Sonra şikayetler artıyor, çocukla hep ben ilgileniyorum durumları..Benm annemde asla gelemiyor. Altini ilk hemsire sonrada ben degstrdm norml dogumdu benmki. Ama hemsire zorla esime degstrtti:)) istedikten sonra becerirler. Benm esimde benlik her mevzuda yardim etti ama alt degstrmek onluk degil :)) ama mecbur kalinca mecburen yapiyor.
InsaAllah sakin uslu uykuyu seven bebislerimiz olur.
Dogru soyluyorsunuz. Bazen 1-2 saat yalniz birakcaksin o zmn ogreniyolar. Benm esim banyo ve alt degstrmede sikinti:) yanimda durur yardim eder. Ama kontrl bende olcakmis. Ama mecbur kalinca yapiyor. Yani bende diger konularda yardimci diye bunlarda ustune dusmuyorm.:)) biraz bizimde ya yapamiyrm yardm edermisin sunu yaparmisin demesi lazim. Genel olark erkekler soylemedn yapmiyolar:)kadınlarin buyuk cogunlugu, çocuğunu eşinden bile sakınıyor, sonra da erkekler çocuk bakımında ilgisiz derler. Aynen, dediginiz gibi yapamaz diye birşey yok, aslında biz kadınlar erkeklere güvenemiyoruz çocuk bakımında. Sonra şikayetler artıyor, çocukla hep ben ilgileniyorum durumları..
Aynen annem nasıl yapcaksın etceksin. O kadr çok büyütüyolar ki:) abartmayın ya o kadr. yavaş yavaş artıyo yapılcak şeyler demi ama:) tek eşimle büyüttüm kızımı. Yine öyle olcak. Bi tek sıkıntımız kızımda bizimle birlkte hastanede olcak. Onun rahatını düşünyrm ve psklojisini. İnşaAllah kolay ve güzel geçer
kadınlarin buyuk cogunlugu, çocuğunu eşinden bile sakınıyor, sonra da erkekler çocuk bakımında ilgisiz derler. Aynen, dediginiz gibi yapamaz diye birşey yok, aslında biz kadınlar erkeklere güvenemiyoruz çocuk bakımında. Sonra şikayetler artıyor, çocukla hep ben ilgileniyorum durumları..
aslinda guzel geciyor cogu zamanim hic olmadigim kadar mutluyum ama yiyecekler bende sıkıntı cok arastiriyorum ama artik birqz daha saldimCanim hamileligini zindan etme
Benim ilk tüp tedavim pozitifti. Bebeğin kalp atımı düzene girmedi 3.ayda kanamam başladı bebeğimi kürtajla almak zorunda kaldılar kalbi durmaya yakınmış bn fenalasinca mecbur kaldılar
Ikıncı tedavimde döllenme olmadi iptal oldu
3.ye başlayacaktım içimden bi ses dur dedi vazgeçtim ara verdim o arada oldu çok şükür
Ilk hamileligimde hep yattım bir özen bir dikkat nasibi yokmuş o haldeyken kaybettim
Sana demek istediğim su Rabbim ömrünü yazdı ise sen ne yaparsan yap doğacak onlar
Mutlu ol kendini hep mutlu et canim. Bazen yazdıklarımı okuyorum takma hic biseyi kafana.
aldiklarini atabilir misin canim bana. Bu kadar yuksek paralar vermek istemiyorumCok gereksizler inan bana.
Eve gelince tsort fln giyip yani normal kiyafetlere cabucak gecip insan gb hissetmek isteyeceksin :))) degil lohusa kiyafetleri pijamalari bile en arkalara atabilirsin :)))))
Tabii istenip foto,cekim vs dusunuldugunde de farkli seyler kullananlar var.Ama gerekli mi dersen asla degil.
Benim kizimdan bitane geceligim vardi o duruyor annem cok istedi diye almistik.Pijama takiminida normal almistim.Sonrasinda kullandim.
Simdi 15 liraya tatlis bi renk elbise aldim gecelik gb penye :) 25 liraya aldigim sabahlikla birlikte onlati kullanacam nasipse :) Sonra tsort esofman normal bisyler giymeyi dusunuyorum.
Ekledim ins.dan bakicam cok sagolCnm pijama ekseni .com diye bir site var ordan aldim instgramdan bakabilirsin benim urunlet bu gun geldi cok kaliteli
Evet dikkat etmeye calisiyorumElinizden geleni yapıyorsunuzdur. Iciniz rahat olsun..
dogan cuceloglunun kitabini okuyorum tam da bunun ustunde duruyor. Gecenlerle arkadaslarla konusuyorduk bi arkadasin cocugu 3 yasinda babasi 1 kere bile altini degistirmedim dediBenm annemde asla gelemiyor. Altini ilk hemsire sonrada ben degstrdm norml dogumdu benmki. Ama hemsire zorla esime degstrtti:)) istedikten sonra becerirler. Benm esimde benlik her mevzuda yardim etti ama alt degstrmek onluk degil :)) ama mecbur kalinca mecburen yapiyor.
InsaAllah sakin uslu uykuyu seven bebislerimiz olur.
Kız bebekler biraz narin olur ama benim ki öyle değil birazmasallah tosun paşa mubarek
Canım sakın endişelenme bebeğin için, sen açta kalsan o senin depolarından besleniyor, sadece sen biraz halsiz kalırsın o kadar. Bende simdiden 10 kg aldım . Sağlıklı gelsinler de minikler gerisi önemli değil. Doktor iri bebek diyor ama hesaplamalarıma göre 4 kg ya yakın bir şekilde doğacak inş çok ta iri sayılmaz ama özelikle tüp bebek olduğu için sezaryan dedi banada.Teşekkür ederim canım cinsiyetimiz erkek hamileliğimde iyi gidiyor oğluşumda iyi sadece hamileliğimin başından beri iştahsızlık var değerlerim düşük çıktı 7 aylık olduk 6 kilo almıştım birkaç gündür 1 kilo vermişim şimdilik 5 kg diyeyim gerçi biraz kilo fazlalığım vardı çok almamak benim için iyi olsada bebeğimi düşünüyorum drum her kontrolde bebeğin kilosu boyu iyi diyorda içim rahatlıyor
Doğum şeklim benimde sezeryan 13 sene sonra 5. Tüpbebek tedavimde hamile kalabildiğim için risk almayı hiç istemiyor ben doktoruma çok güveniyorum yaşım 39-40 olunca normal doğumu düşünmüyor işte senin bebeğinde iri bir bebekti sanırım ondan dolayı sanırım bence sende druna güveniyorsan aklını hiç karıştırma hem Doğum şekli birazda kişiye özel son ana kadar normal Doğum denen Kişiler bile sezeryana alınabiliyor hakkımızda hayırlısı olsun canım tek isteğimiz evlatlarımızı sağlıkla zamanında kucağımıza almak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?