2018 Ekim Anneleri

Kızlar dün bir arkadaş söylemişti cidden hamilelik takvimi başarılı. Daha dün farkettim süt geldi biraz göğsümden bugün takvimde yazdıyavaş yavaş bebişe hazırlık yapıyor vücut

tatlışım işin kötüsü benim ki de içmiyor. evde ne kavgalar :) ama şu var ki stresle inan daha çok zarar veriyorsun bebeğine.
doktorlarımla da uzun uzun konuştum (doktorlarım diyorum çünkü biri takip eden ve 3 tane de kadın doğumcu arkadaşım var) evet risk taşıyorsun. erken doğum riski özellikle. ama strese girmendense içmeni tercih ederim diyorlar genelde.
kimseye içmeyi tavsiye etmiyorum ama. bu benim tamamen kendi tercihim.

Kızlar dün bir arkadaş söylemişti cidden hamilelik takvimi başarılı. Daha dün farkettim süt geldi biraz göğsümden bugün takvimde yazdıyavaş yavaş bebişe hazırlık yapıyor vücut
sütü görünce yaşadığın mutluluk çok tatlışmış anlaşılan :) hazırlanıyor tabi annesi

Günaydın hanımlar bende planlı gebelik olduğu için sigarayı bırakmıştım hamile kalmadan birkaç ay öncesinde ve asla aklıma bile gelmiyor hatta içilen ortamda bile bulubmuyorum evimdede içirmiyorum eşim zaten içmiyor ..doğumdan sonrada emzireceğim için asla içmem içen içinde diyecek birşey yok tabi herkesin kendi tercihleri..içen birileri yanıma gelince anlıyorum ne kadar kötü koktuklarını bebeğime bu kokuyla yaklaşmayı da istemem açıkcası doya doya mis gibi öpmek koklamak ve benim kendi kokumu almasını istiyorum şahsen :)

Ne kadar çok sigara içen üyemiz varmış. Sigaranın zararlarını ve kokusunu en iyi ben bilirim. Ben astımla dünyaya gelen bir bebektim ve hala çekiyorum. Yan komşum kendi evinde mutfağında ya da balkonunda sigara içerken koku taaa bana evimin içindeyken ciğerlerime geliyor ve tıkıyor. Annem babam sigara tiryakisiydi, annem hamileliğinde içmemiş o dönem bırakmış ama beni yine de etkilemiş. Hem annenin hem de babanın belli bir süre içmemesi gerekiyormuş hamile kalmadan önce. En en az 1 sene bırakmış olmalılarmış. Tüm hayatım bu astım yüzünden hastanelerde geçti. Çocukken koşamadım. Yaşıtlarımın aktivitelerine hiç katılamadım. Hep eksiklikle büyüdüm. Ne diyeyim. Bu sigarayı ilk bulanın satanın yatacak yeri yok...

Elbise canım gonderdim fotolarini

Çok geçmiş olsun. Ben de nefret ediyorum sigaradan, içilen ortamlarda bulunmamaya dikkat ediyorum uzaklaşıyorum. Annem babam ben küçükken içerlerdi ve annemi akciğer kanserinden kaybettim. Hamilelikte onun yokluğunu daha çok hissettikçe birkez daha nefret ettim sigaradan. Sigara içen insanları görünce çok üzülüyorum hele gençlere. Kardeşime defalarca dedim bırakması gerektiğini ama iş stresinden bırakamıyorum diyor. O psikolojiyi de anlamak çok zor.

cok rahatmis. Sanirim bir tane boyle rahat bir sey bir tane de şık bisey alicam

niye üzerine alındın ki onu anlamadım?
seni etiketledim mi?
alıntı mı yaptım?
lütfen asıl sen benden uzak dur.
ne yazarsan yaz banane. en az senin kadar fikirlerimi söylemekte özgürüm
beni etiketlemesende yazdiklarin bana ve arkadasa cevap verenler icin oldugu bariz belli. Ha etiketlemissin ha etiketlememissin ne farkeder. Soylenilenlere demogoji diyecek kadar da anlayissiz, bana ne diyecek kadar basit dusunuyorsin demek ki. zaten artik sana diyecek sozum yok senin seviyelerine inemem.

ben soylemistim canim bazen şıp diye oturuyor yazilanlar

benimde ablam hamilelik boyunca birakmadi yigenim astimla dogdu. 22 yasinda hala problemler yasiyor. Icilen ortamlarda bende kalmak istemiyorum zaten insan icmeyince o duman boguyor insani.

Elbise canım gonderdim fotolarini
gordum canim tesekkur ederim ayrica. Ne kadar cıtı pıtı biraz dolanayim bakalim bende bi tane rahat bi gecelik bi tane de klasik bosey alayim diyorum

Biz iki kardeşiz ve kardeşim de kanserle dünyaya geldi. Yani ben astım kardeşim kanser. Bebekler için ne güzel bir başlangıç değil mi? Gerçi hiçbir zaman ailemi suçlamadım çünkü bilmiyorlardı. Eskiden hiçbir şey bilinmiyordu. Televizyonda bile sigara reklamları yapılırmış. Doğmamış çocuğa, evdeki çocuğa bir zararı olabileceğini kimse bilmiyormuş o zamanlar. Otobüslerde fosur fosur sigara içilirmiş. Kapalı mekanlarda herkesin elinde sigara varmış. Onun kendisinden çok çevresine diğerlerine zararı olduğunu kimse bilmiyormuş. Senin annen de bunu bilmiyordu. Maalesef bu arada kaç nesil kurban oldu...

Kizlar meraba . Ben ekim annesi olmayi hayal ederken Ağustos annesi oldum. Bebegim 28 haftalik dogdu. Suan küvezde Insallah sizler zamaninda saglikli hayirli doğum yaparsınız .

Canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebegini kucağına alıp evine gidersin.
Sancin falanmi geldi erken doğumu tetikleyen ne oldu paylasirsan sevinirim

Canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebegini kucağına alıp evine gidersin.
Sancin falanmi geldi erken doğumu tetikleyen ne oldu paylasirsan sevinirim
Yok cnm sanci yok açilma yok. Suyum geldi aniden.25 haftalikken. Pprom diye geçiyor dosyamda. 28 haftalikken kalp atimlarina sıkıntı çıkınca dsha fazla riske atmak istemedi doktorlar. Suyum 3 hafta boyunca sürekli gelmeye devam etti. En sonunda bitti.

haklısın. benim annem de bana içmiş kaynanamda eşimde içmiş. ikimizde de hiç bişey yok. sigarayla tam bağlantı sağlamak gerekir mi bilemedim. hiç içmeyenler de de astım görülebilir.

Beth18 ben banane mi dedim? kızcağızın söylediği şeyle sizin tedavi sürecinizin ne alakası var allah aşkına.
ya tamam ben kötüyüm ben ne dersem oyum... cidden git hormonlarını başka yerde sal. sizinle muhtap olmak istemiyorum lütfen ya.

haklısın. benim annem de bana içmiş kaynanamda eşimde içmiş. ikimizde de hiç bişey yok. sigarayla tam bağlantı sağlamak gerekir mi bilemedim. hiç içmeyenler de de astım görülebilir.
Evet astım ve kanserle birinci sırada ilgili olan ilk şey sigara. Emin ol biliyoruz. Bunu tüm ömrümüz boyunca çektik ve çekiyoruz. Hayatımız bununla geçiyor, hastanelerde geçiyor ilk elden yaşıyoruz. Tecrübe ediyoruz. Daha ne diyim. Şöyle söyleyim ben hiç içmedim kardeşim hiç içmedi ama ikimizde de var çünkü anne babamız sigara içiyordu. Sigara içilen bir ortamda büyüdük. Balkonda içiyorlardı evde içmiyorlardı ama yine de bize zararı oldu. Anne baba balkonda içmiş girmiş içeri bir saat o koku buram buram tütün evin içinde dolandı, konuşurlarken ağızlarından duman çıktı. Sarılırken öpüp koklarken hep izmarit çektik içimize. Ben kendi yaşadıklarımı anlattım, diğer içenler beni ilgilendirmiyor. Haa şu ilgilendiriyor, ben hamileyken bir cafeye oturduğumda yanımda sigara içen kişi beni ilgilendiriyor. Yolda yürürken önümden giden kişinin pis dumanı ağzımdan burnumdan girerken beni ilgilendiriyor.

Son düzenleme:
Evet astımın sigara içen anne baba ile ilgisi var muhakkak hatta başka birçok hastalıklarında ilgisi var hatta daha kötü özürler de bırakabiliyor doğan bebeklerde etrafımdada var bildiğim ..şahsen bende kabullenemiyorum sebebi her ne olursa olsun bile bile o zehiri bebeğime çocuğuma geçirmeyi ..şunu anladımki sigara stres de almıyor sadece bir sonraki sigarayı ne zaman yakacağının stresi sarıyor seni içincede geçiyor o stres :) ama sigara içmeyen anne babanında astımlı çocukları olabiliyor..kuzenimde astımlıydı anne baba içmemiş hiç sigara genetikte olabiliyor bazen ama %1 ihtimal bile benim için yeterlidir içmem içenin yanındada durmam şuan kendimden öte en değerli varlıklarım olan çocuklarımı asla kimsenin zehirlemesne de izin vermem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…