Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki, sağ olsunlar, o hasta kişiler hiç içmeseler de, evde kimse içmese de, anne baba ağzına sürmese de, pasif içicilikle kimseyi o zehirden eksik bırakmıyoruz. Şöyle pencereden kafanı uzat, yoldan geçen 10 kişinin 9 unda elinde sigara var. Her yıl 0-5 yaş arası 1500 çocuk anne-babası sigara içtiği için ölüyor. Sigara içilmese dahi Türkiye'de pasif içicilik %75 oranında. Üstelik normal sigara içen kişiye göre pasif içen kişi iki kat daha fazla zarar görüyor.Evet astımın sigara içen anne baba ile ilgisi var muhakkak hatta başka birçok hastalıklarında ilgisi var hatta daha kötü özürler de bırakabiliyor doğan bebeklerde etrafımdada var bildiğim ..şahsen bende kabullenemiyorum sebebi her ne olursa olsun bile bile o zehiri bebeğime çocuğuma geçirmeyi ..şunu anladımki sigara stres de almıyor sadece bir sonraki sigarayı ne zaman yakacağının stresi sarıyor seni içincede geçiyor o stres :) ama sigara içmeyen anne babanında astımlı çocukları olabiliyor..kuzenimde astımlıydı anne baba içmemiş hiç sigara genetikte olabiliyor bazen ama %1 ihtimal bile benim için yeterlidir içmem içenin yanındada durmam şuan kendimden öte en değerli varlıklarım olan çocuklarımı asla kimsenin zehirlemesne de izin vermem
Ben de babamın yüzünden benzer şeyler yaşadım lise döneminde tıkanıyordum sürekli uzunca bir dönem ilaçlar kullandım babam çok içerdi yanımda bir şey olmaz diye yaşadığım durumlardan sonra öyle bir tiksindim ki ağzıma bile almadım. Üniversitede oda arkadaşım 4 yıl boyunca içmişti ve her defasında deniyordu sen de alsana diye. Bir insanın arkadaşı nasıl böyle bir şeyi yapmaya çalışır anlayabilmiş değilim ama 4 senenin sonunda söylediği şey herkese bir şekilde verdim içirdim ama maşallah sana hiçbir şekilde yapamadım demişti. İyi ki de hiç başlamamışım hem sağlık açısından sıkıntılı hem de kendimi biliyorum iradem çok güçlü değildir başlasam bırakmam güç olurdu. İçene saygı duyarım herkes için sigaranın ifade ettiği bir anlam var bense nefret ediyorum hem verdiği zararlardan hem kokusundan. Şimdi karşı komşularım ailece içiyorlar evin kapısı penceresi yaz diye haliyle açık oluyor ev leş gibi sigara kokuyor ciğerimiz yana yana oturuyoruz malesefNe kadar çok sigara içen üyemiz varmış. Sigaranın zararlarını ve kokusunu en iyi ben bilirim. Ben astımla dünyaya gelen bir bebektim ve hala çekiyorum. Yan komşum kendi evinde mutfağında ya da balkonunda sigara içerken koku taaa bana evimin içindeyken ciğerlerime geliyor ve tıkıyor. Annem babam sigara tiryakisiydi, annem hamileliğinde içmemiş o dönem bırakmış ama beni yine de etkilemiş. Hem annenin hem de babanın belli bir süre içmemesi gerekiyormuş hamile kalmadan önce. En en az 1 sene bırakmış olmalılarmış. Tüm hayatım bu astım yüzünden hastanelerde geçti. Çocukken koşamadım. Yaşıtlarımın aktivitelerine hiç katılamadım. Hep eksiklikle büyüdüm. Ne diyeyim. Bu sigarayı ilk bulanın satanın yatacak yeri yok...
Biz iki kardeşiz ve kardeşim de kanserle dünyaya geldi. Yani ben astım kardeşim kanser. Bebekler için ne güzel bir başlangıç değil mi? Gerçi hiçbir zaman ailemi suçlamadım çünkü bilmiyorlardı. Eskiden hiçbir şey bilinmiyordu. Televizyonda bile sigara reklamları yapılırmış. Doğmamış çocuğa, evdeki çocuğa bir zararı olabileceğini kimse bilmiyormuş o zamanlar. Otobüslerde fosur fosur sigara içilirmiş. Kapalı mekanlarda herkesin elinde sigara varmış. Onun kendisinden çok çevresine diğerlerine zararı olduğunu kimse bilmiyormuş. Senin annen de bunu bilmiyordu. Maalesef bu arada kaç nesil kurban oldu...
Umarım dileğiniz olur. İşleriniz rast gitsinMerhaba hanımlar guzel bir gün gecirmeniz dilegiyle benim sizden bir ricam olucakti. Eşim astsubaylik için sıralama bekliyor bugun yarin belli olup evrak gönderilecek. Lütfen dua eder misiniz. Miniğimin kısmeti inşallah olur. Şu an o kadar zor durumdayız ki taşinmamiz lazim bebek geliyo malum ve asgari ücretle bunlara yetişmek cok zor yine de binlerce kez şükür ki Rabbim kimseye muhtaç etmiyo bizi. O yuzden bu iş bizim için cok önemli kimin duasinin kabul olacagi belli olmaz. Ki hepimiz hamileyiz hayırlı dualarinizi eksik etmeyin.
İlk zamanlar içindeki çukurluğun fazla olmasından dolayı ana kucağına bir ek koyuluyormuş, altına battaniye gibi ama içinden kemerlerin geçebildiği delikler oluyor özel satılıyor. Bazı ana kucakları ise bu ekle beraber satılıyormuş, bazı ana kucaklarında da buna gerek kalmıyormuş çünkü yenidoğan yapısına tamamen uygunmuş, genelde çok pahalı oluyorlar. Bazı hastaneler de ana kucağını görmek istiyorlarmış. Bebek nasıl çıkarılacak, anakucağı bebeğe uygun mu bakıyorlarmış.Hanımlar bebekleri hastaneden ne ile çıkarmayı düşünüyorsunuz? Bebek arabasının ana kucağı ile çıkartırım dedim ama direk ona mı yatırılır destek bişey alıp koymak lazım mıdır içine bilemedim?
Canım içine destek almak mantıklı çünkü çok çukur kalıyor standart bir anakucağı. Kızımda altına battaniye koymak zorunda kalmıştık belini desteklemek için deneyim olmayınca doğal olarak neyle karşılaşacağımızı bilmediğimizden almamıştık tabi destek. Sen araştırıp alabilirsin canım içi çok çukursaHanımlar bebekleri hastaneden ne ile çıkarmayı düşünüyorsunuz? Bebek arabasının ana kucağı ile çıkartırım dedim ama direk ona mı yatırılır destek bişey alıp koymak lazım mıdır içine bilemedim?
Başın sağolsun cok üzüldüm Allah rahmet eylesinben içiyorum bu arada :) ilk 3 ay bırakmıştım. son ra babamı kaybettim cenazede yaktım bi sigara yakış o yakış.
Günde 5-6 tane en düşük olanından içiyorum. yoksa psikolojim bu kadar kalamazdı sanırım.
Kesinlikle katılıyorum ama bazı şeyler tabi kaçınılmaz oluyor hiç sokağa çıkmasak bile üst komşun yan komşun balkonda içse camın açıksa içeri giriyor o koku ..kaçış yok yani olabildiğince dikkat ediyoruz biz ama çokta sakınmamaktan yanayımÖyle bir toplumda yaşıyoruz ki, sağ olsunlar, o hasta kişiler hiç içmeseler de, evde kimse içmese de, anne baba ağzına sürmese de, pasif içicilikle kimseyi o zehirden eksik bırakmıyoruz. Şöyle pencereden kafanı uzat, yoldan geçen 10 kişinin 9 unda elinde sigara var. Her yıl 0-5 yaş arası 1500 çocuk anne-babası sigara içtiği için ölüyor. Sigara içilmese dahi Türkiye'de pasif içicilik %75 oranında. Üstelik normal sigara içen kişiye göre pasif içen kişi iki kat daha fazla zarar görüyor.
Şöyle de bir oran var: Bebek genleri çok sağlıklı diyelim. Eğer dışarıdan sigara alkol gibi zehirli bir müdahele olmasa hiçbir hastalığı olmayacak sağlıklı bir bebek, sigara içen anne baba yüzünden astım ve kanser hastalığına yakalanma oranı %70 artıyor. Dediğiniz gibi %1 bile kabul edilemezken %70 gibi bir oran. Astımın arkasından akut boğaz ağrısı ve iltihabı, sinüzit ve alerji de takip ediyor. Üstelik bunlar iyileşen hastalıklar değil, kronik, o kişi bunu ömrünün sonuna kadar yaşayacak. Kanserin neler yaptığını saymıyorum bile.
Evet çok çumur oluyor bende destek yastık alacağım satılıyor sevibebenindi sanırımCanım içine destek almak mantıklı çünkü çok çukur kalıyor standart bir anakucağı. Kızımda altına battaniye koymak zorunda kalmıştık belini desteklemek için deneyim olmayınca doğal olarak neyle karşılaşacağımızı bilmediğimizden almamıştık tabi destek. Sen araştırıp alabilirsin canım içi çok çukursa
Kesinlikle katılıyorum yaklaşık 10 yıl sigara içtim ve sigara benim için çok farklı bişey yani nasıl oluyo bilmiyorum ama çok seviyorum içmeyi aşk gibi:) ama kendim içerken bile kokusundan hep nefret ettim o da ayrı hamile kalmadan önce bırakmaya çalıştım ama olmadı hamile kaldığımı öğrendiğim gün paketi kırıp attım sonra tiksindim eşim de içiyo malesef en büyük kavgalarımızda buyüzden oldu hala da bu yüzdwn oluyo ve ben dışarda yanımda biri sigara içiyosa çıldırıyorum yolda cafede orda burda heryerde maruz kalıyoruz ve çok sinir bozucu ve kabullenilemez bişey tabiki herkesin kendi tercihi ama kimsenin kimseyi zehirlemeye de hakkı yok.. ben illaki tekrar içeceğimi düşünüyorum biliyorum çünkü dediğim gibi seviyorum ama içtiğim zaman eskisinden çok daha dikkatli olacağıma da eminim kimseyi rahatsız etmedenBu konuyu fazla uzattım kapatıyorum. Sanırım tam da damarıma bastı, böyle yıllardır bunun içinde olmanın verdiği tepki diyelim. Yine diyorum beni kimsenin tercihi ilgilendirmez, haddim değil zaten, tek sorunum pasif içicilik, o beni ilgilendiriyor ve bundan da kurtulamıyorum maalesef. Bu da dünyadaki bizim sınavımız olsun, başa gelen çekilir, ne yapalım
Araba koltuğu ile :) bebek arabasina gerek yok eger arabayla eve gideceksenizHanımlar bebekleri hastaneden ne ile çıkarmayı düşünüyorsunuz? Bebek arabasının ana kucağı ile çıkartırım dedim ama direk ona mı yatırılır destek bişey alıp koymak lazım mıdır içine bilemedim?
İlk zamanlar içindeki çukurluğun fazla olmasından dolayı ana kucağına bir ek koyuluyormuş, altına battaniye gibi ama içinden kemerlerin geçebildiği delikler oluyor özel satılıyor. Bazı ana kucakları ise bu ekle beraber satılıyormuş, bazı ana kucaklarında da buna gerek kalmıyormuş çünkü yenidoğan yapısına tamamen uygunmuş, genelde çok pahalı oluyorlar. Bazı hastaneler de ana kucağını görmek istiyorlarmış. Bebek nasıl çıkarılacak, anakucağı bebeğe uygun mu bakıyorlarmış.
Canım içine destek almak mantıklı çünkü çok çukur kalıyor standart bir anakucağı. Kızımda altına battaniye koymak zorunda kalmıştık belini desteklemek için deneyim olmayınca doğal olarak neyle karşılaşacağımızı bilmediğimizden almamıştık tabi destek. Sen araştırıp alabilirsin canım içi çok çukursa
Evet çok çumur oluyor bende destek yastık alacağım satılıyor sevibebenindi sanırımgeranio
Araba koltuğu bebek arabasının parçası onu kastetmiştim :)Araba koltuğu ile :) bebek arabasina gerek yok eger arabayla eve gidecekseniz
Canım ne kadara almıştın ben de baksam iyi olacak. Onlara daha gelemedim alışverişte ana kucağı nasılsa var diye düşünüp almamıştım
Bende cok stresliydim ilk hamile kaldigimda sinir harpleri cok yasadim her icisimde vicdan azabi cekiyorum allahtan agir sigara degil ictigim.sizin tup bebekmiydi?basiniz sagolsun allah sabir vetsinben içiyorum bu arada :) ilk 3 ay bırakmıştım. son ra babamı kaybettim cenazede yaktım bi sigara yakış o yakış.
Günde 5-6 tane en düşük olanından içiyorum. yoksa psikolojim bu kadar kalamazdı sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?