İnşallah sağlıklı doğsunlar. Benim ilk 25.haftada çıkmıştı, kendi doktorum görmüştü özelde, iki hafta bekleyelim bakalım geçecek mi dedi. Ordan devlete de gittim, o da gördü hafif var sorun olmaz dedi kapattı konuyu orda. İki hafta sonra 27.haftamda doktorumdaki randevu gününde yeniden baktı, ne geçmiş ne ilerlemiş aynen duruyor dedi. Triscreen test istedi hemen o gün kan gönderdik. 10 gün de onun sonucunu bekledik. 28buçuk haftalıkken sonucu temiz çıktı, o çok içimizi rahatlattı. Doktor tamam her şey normal dedi ve 4 eylüle gün verdi. Bakalım o güne kadar geçecek mi... Bazılarında 32.haftadan sonra geçiyormuş, bazılarında hiç geçmiyormuş. Çok çeşitli sebepleri olabilirmiş. Triscreen bakıldığı için o sebepleri eledik geriye kan yutması kaldı. 9.haftama kadar benim lekelenmelerim hep olmuştu ve ilk aylarda içerde kanama alanı görülmüştü. Doktor o kanı yutmuş olabileceğini söyledi ama tabi kesin şundan diyemiyorlar.Çok sağol canım Allah razı olsun. Geçer inşallah bebisin sağlıkla doğar. Tüm bebekler sağlıklı olsun çok zor. Biz bir bir buçuk aydır iki haftada bir kontrole gidiyoruz. Sanırım 34den sonra haftada bir çağırır. Başka Dr a da muayene oldum mu
Git doktoruna benceKızlar bu sabah bel ve kasık ağrısıyla uyandım sağlık ocagina gittim ebeyle konustum,erken doğum riskin olabilir dedi ama baskilanma ve kasılma yok bende,eğer kasilma ve baskı eşlik ederse erken doğum riski belirtisiymis,
sizlerde varmı hiç bu tarz ağrılar aynı adet agrisi gibi ya doktoruma gitsemmi bayram tatilide girecek araya ouuff
Biz hep o yeşil sabunla yıkandık, bebekken bile öyle yıkamışlar. Şampuan falan çoooook büyüdüğümüzde gençlikte başladıkBen de bazen çok titizlendiğimizi düşünüyorum araç gerecin oyuncağın en pahalısını kalitelisini almaya çalışıyoruz ama yeri geliyor o kadar basit şeylerden mutlu oluyor ki bebişler Kullandığımız ürünlerde de öyle çoğumuz dalinle ya da sıradan şeylerle büyüdük. Kullandığımız ürünlerde de öyle oluyor sanırım. Tabi herkesin durumu tercihleri farklı
Canım pişik kreminde elimde sudocrem var ama bepantol de aldım sudocrem i sürekli kullanamıyorum. Ciddi pişik olursa öyle kullanırım ya da dönüşümlü arada kullanırım sanırım. Kızımda neredeyse bir ayda geçiremediğimiz pişiği toplam bir haftada tamamen geçirmişti çare bulamamıştık başkanaturalive bebek şampuanı alacağım ben araştırmalarım sonucu :) ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum pamuk ve ıslak mendil kabı aldım pamuk ıslatıp kullanacağım bebek bezinide sleepy merhaba bebek setini alacağım .. pişik kreminde kararsız kaldım bepanthol mu sudocrem mi alsam diye ?
canım sebamed bebek şampuanın üzerinde hassas ciltlere özeldir diyor 500 ml 42 tl fiyatı... Sadece bebek kullanacagı için bayagı gider fiyatıda çok pahalı gelmedi banaBen kızımda şu anda da bübchen in şampuanını kullanıyorum memnunuz bir ara da sebamed kullanmıştık o da güzeldi canım.hatta sebamed banyo köpüğü ve yağını kullanıyorum bizde bir sorun yaratmadı oğluma da aynılarından aldım düşüncem şu ki bebeğin cildinin hassasiyet durumunu bilmiyorum belki iyi gelir belki gelmez iyi gelmezse bunlara kızım devam eder ona ihtiyaca yönelik araştırıp alırım diyorum. Mesela mustela mı alsam diye düşünmüştüm bunda ama birçok çeşidi var ve belki hassas bir bebek olmayacak gereksiz olacak o kadar para vermek. Aman yine uzattım işin özü güzel canım alabilirsin:)
aynen cnm bende okudum yporumları bende sebamed yen,i doğan almaya karar verdimyorumları okudum almadan önce, sonra Sebamed Yenidoğan aldım..
Uzun gidiyor canım dediğin gibi bir de biz ilk zamanlar sürekli kullanmıyorduk şampuan bazen sadece suyla yıkıyorduk. Karşılaştırma yapmış mıydın farklı sitelerden fiyatıni inan bilmiyorum ondan diyorumcanım sebamed bebek şampuanın üzerinde hassas ciltlere özeldir diyor 500 ml 42 tl fiyatı... Sadece bebek kullanacagı için bayagı gider fiyatıda çok pahalı gelmedi bana
çok geçmiş olsun cnm bende ilk bir ay pamuk kullanacagım sonra yenidoğan ıslak mendil onuda yıkayarak kullanırım devamlı pamuk zor gelir birde bebeğin hassasiyeti çok önemlı tabi gerekırde kullanırım napayımBen de sonraki kontrole 28 inde gideceğim nasipse ayy dünkü drda yüzünü göremedim ya nasıl özledim onu. Her şey yolunda gider inş. Islak mendil konusundaysa ben neredeyse iki yıl pamuk kullandım ilk zamanlar sadece uni baby kullanmıştım sonra kızımın genital yapışıklık durumu olmuş bırakmıştım bazen onları bile tetikliyormuş
Sağol canım bende bepanthol alayım bir küçük kutuda sudocrem olsunCanım pişik kreminde elimde sudocrem var ama bepantol de aldım sudocrem i sürekli kullanamıyorum. Ciddi pişik olursa öyle kullanırım ya da dönüşümlü arada kullanırım sanırım. Kızımda neredeyse bir ayda geçiremediğimiz pişiği toplam bir haftada tamamen geçirmişti çare bulamamıştık başka
ben bepanthol almayı düşünüyorumnaturalive bebek şampuanı alacağım ben araştırmalarım sonucu :) ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum pamuk ve ıslak mendil kabı aldım pamuk ıslatıp kullanacağım bebek bezinide sleepy merhaba bebek setini alacağım .. pişik kreminde kararsız kaldım bepanthol mu sudocrem mi alsam diye ?
Canım ıslak mendil kutuları var ondan al pamuğu ıslatıp kullanmaya devam edebilirsin aynı ıslak mendil gibi zorluk olmazçok geçmiş olsun cnm bende ilk bir ay pamuk kullanacagım sonra yenidoğan ıslak mendil onuda yıkayarak kullanırım devamlı pamuk zor gelir birde bebeğin hassasiyeti çok önemlı tabi gerekırde kullanırım napayım
Teşekkür edrrim canım yaşadığımız durumum tam sebebi bilinemese de ıslak mendil krem kalıntıları bazen de bir hormonun eksikliği sebep olabiliyormuş kız bebeği olan anneler bebiş doğduktan sonra kontrollerde dikkat edin çocuk dr unun bezini de açıp kontrol ettiğine. Bizim 5. Ay kontrolümüzde gittiğimiz dr farketmişti memlekette gitmiştim dr a burada önceki gittiklerimiz hiç bakmamıştı. Hiç bilmediğimiz duymadığımız olay başımıza gelmişti kimse yaşamaz umarım ama tedbiri elinizden bırakmayın siz yine. Ben bu olaydan sonra ıslak mendil bırakmıştımçok geçmiş olsun cnm bende ilk bir ay pamuk kullanacagım sonra yenidoğan ıslak mendil onuda yıkayarak kullanırım devamlı pamuk zor gelir birde bebeğin hassasiyeti çok önemlı tabi gerekırde kullanırım napayım
Doğrudur canım en güzeli en doğalı işte:) ya bazen çevremde ya da dışarıda görüyorum çocuklar ne hallerde büyüyorlar bir yandan içim gidiyor üzülüyorum bir yandan da kendime bakıyorum her şeyin iyisi olsun şu bu derken hasta da oluyor sıkıntılar da yaşıyor yaşatıyor. Öyle de böyle de büyüyecekler
sadece e bebeğin sitesine baktım diğerlerine bakmadımUzun gidiyor canım dediğin gibi bir de biz ilk zamanlar sürekli kullanmıyorduk şampuan bazen sadece suyla yıkıyorduk. Karşılaştırma yapmış mıydın farklı sitelerden fiyatıni inan bilmiyorum ondan diyorum
Çok teşekkür ederim, umarım-Sakura- canım geçmiş olsun bir sonraki kontrolde Parlaklık kaybolmuş olur inşallsh
Bende de daha olmadı yarın 30.haftama gireceğim. Bakalım...Merhaba kızlar.. bu kasilmalar herkeste varmi? Sanirim bende hic olmadi daha,yada ben anlamadim.. öyle anlasilmamasi mümkünmü 30. Haftamdayim.. hic olmadigi icin simdi olursa panik olurmuyum diye korkuyorum.. nekadar süruyo ve neye benziyo tarif edermisiniz?
peki canım doktormu dedi islak mendili bırakın diye?Teşekkür edrrim canım yaşadığımız durumum tam sebebi bilinemese de ıslak mendil krem kalıntıları bazen de bir hormonun eksikliği sebep olabiliyormuş kız bebeği olan anneler bebiş doğduktan sonra kontrollerde dikkat edin çocuk dr unun bezini de açıp kontrol ettiğine. Bizim 5. Ay kontrolümüzde gittiğimiz dr farketmişti memlekette gitmiştim dr a burada önceki gittiklerimiz hiç bakmamıştı. Hiç bilmediğimiz duymadığımız olay başımıza gelmişti kimse yaşamaz umarım ama tedbiri elinizden bırakmayın siz yine. Ben bu olaydan sonra ıslak mendil bırakmıştım
Canım inan öyle büyüyen çocuklar daha dayanıklı oluyorlar biz bazen abartıyoruz her vücudun mikrobada ihtiyacı var ... Ama tabi sevgisiz ve ilgisiz büyüyorlar... Bende işe giderken bir çocuk gördüm ufacık daha 2 yaşında yok annesi önden gidiyor hızlı, çocuk ona yetişmeye çalışıyor arkadan paytak paytak yürüyor oda, düşe kalka yürüyordu çocuk... İçim gitti çocuga , arkadan anne bekle diyorduEn çok üzüldüğüm konulardan biri. Balkonumuzun karşısında çöp konteynırı var ve çöp toplayıcılar çoluk çocuk sırayla konteynırları dolaşıyorlar burada. O minicik küçücük bir sürü çocuk, ayakları çıplak, yaz kış, ince bir terlik bile yok. Konteynırın içine girip çöplerle oynuyorlar. Anne babaları da yanlarında. İşin ilginci az daha büyük olan çocuklarda terlik var ama en minikleri çıplak ayak. Hayret ediyorum nasıl üşümüyorlar.
Bir gün karşı apartmandan bir kadın dört torbayla geldi ve küçük çocuğa verdi bunları. Çocuk yere boşalttı hepsini, içinde oyuncaklar erkek kıyafetleri ayakkabıları, tam çocuğa göre. Sonra annesi geldi çocuğun önündeki her şeye tek tek bakıp çuvalına koydu. Sadece tekeri çıkmış bir arabayı çocuğa verdi, gıcır gıcır olanları çuvalına. Umarım o ayakkabı ve kıyafetleri çocuğunun ayağına giydirmiştir eve gidince. Orada giydirmedi ama, çocuk yalın ayak takip etti annesini.
Gerçekten öyle de böyle de büyüyor çocuklar. Belgeselde izlemiştim İtalya'ydı sanırım. En uzun yaşayanların köyünü inceliyorlar. Yaşlı dede nine anlatıyor biz hep çıplak ayak büyüdük. Ayakkabıyı sadece özel günlerde giydirirlerdi ayağımız hep toprağa bastı, tüm gün dışarıda öyle koşturup durduk, doğanın içinde büyüdük diyorlar. Şimdiki çocuklara çok üzülüyorlarmış çünkü çocuklar beton binaların içinde, evde bile ayakkabı ile dolaşıyorlar, ayakları hiç toprağa değmeden büyüyorlar diyorlardı.
Ben normal doğumu çok istiyorum inşallah minigim normal pozisyona döner yoksa mecburi sezeryanlaAslında normal doğum adı üzerinde doğal bir süreç milyonlarca yıldır insanoğlu bu şekilde doğurarak neslini sürdürdü. Bizim vücudumuz için doğal olan normal olan bu. Vücudumuza genlerimize kodalanmış bu doğum şekli. Yaklaşırken vücudun kendini doğuma hazırlaması falan mükemmel bir şey. Ben de normal doğumu çok istiyorum. Ama doktor yok sezeryana alıyoruz derse tabi karşı gelemem. Bebek için ve benim için en sağlıklısı neyse öyle doğsun. Ters gelmesi, suyun boşalması ya da geçemeyecek kadar yerin dar bebeğin iri olması dışında şu da var, anne eğer çok panik olursa o sırada en uygunu sezeryanmış. Düşünsene tam doğum anında anne panik atak geçiriyor, bunu kimse göze alamaz. O yüzden yapabileceğimiz tek şey olabildiğince sakin kalıp o güzel anı beklemek sanırım. Gerisini doktora bırakacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?