Gecmiş olsun canım magnezyum eksikliği olsbilir mi acabaYa bu bacağım iyiden iyiye çekmeye başladı. Doktora gitsem mi yarın
Dün geldi kargom. oto koltuğunu çok beğendim. İçinde ek bel desteği var ve bebek içine gömülemez asla tam yenidoğan için çok kaliteli, ömürlük gibi geldi bana hem araba hem oto koltuğu. Çok fazla kullanılmayacak olsalar da bazı markaların modellerini duydum, 6 ay dolmadan her yeri sökülmüş kırılmış arabalar ana kucakları var. Ben baya dolaştığım için mağazalarda da, artık üç aşağı beş yukarı anlıyorsun kaliteli mi değil mi, bu araba cidden kaliteli. Fiyatlar artıyor diye casual vistayı görmeden sırf önerilerle almak zorunda kaldım, ama iyiki almışım.-Sakura- vista trona mi aldınız? Bizde onu alacağız kararımizi verdik ama henüz inceleme fırsatım olmadı nasıl araba ağır mi çok? Sürüsü katlanmasi kolay mi? Liteway plustan bunlar yüzden vazgeçmiştim.
Cnm ben tesettürlüyüm o yüzden uzun kollu tercih ettim, birde doğumdan sonra üşüme olur diye düşündüm. Gerçeği doğum Ekim ayında soğuk olmayacak hava ama mevsimlik uzun kollu lohusa takımı tercih ettim. Bazıları uzun kolluyla emzirirken bunalırsın diyor. Aklım karıştı o yüzden acaba kısa kolluyla değiştirsem mi? Bana akıl verin anne adayları :))Dirsek kol gecelik, kisa kol pijama takimi, uzun kol sabahlik
Canım bende tesettürlüyüm içini kısa kollu alacağım üstünde sabahlık uzun kollu zaten emzrirken daralırmıyız bilmiyorum ama uzun kollu üstüne bir şey giyince daralıyorum ben :)))Cnm ben tesettürlüyüm o yüzden uzun kollu tercih ettim, birde doğumdan sonra üşüme olur diye düşündüm. Gerçeği doğum Ekim ayında soğuk olmayacak hava ama mevsimlik uzun kollu lohusa takımı tercih ettim. Bazıları uzun kolluyla emzirirken bunalırsın diyor. Aklım karıştı o yüzden acaba kısa kolluyla değiştirsem mi? Bana akıl verin anne adayları :))
Magnezyum alıyorum da acaba ikiye mi çıkarsaGecmiş olsun canım magnezyum eksikliği olsbilir mi acaba
Bende de uzun oturunca kuyruk sokumu ağrısı oluyor o Yüzden pek oturmuyorum simit minder kullandığım halde acı oluyo ya uzanıyorum ya ayakta duruyorum ben de ..bu sorun bir tek bende var sanırım
Dün eşim evi temizledi bende ortalığı topladım o ara bi girdi ağrı sabah yoktu şimdi yine başladı kalcami birisi tutup çekiyor sankiGunaydin kizlar
Uzun zamandir yazmiyorum,tatil rehavetiyle sanirim.Ara ara okudum.Erken gelen bebisler hosgeldiler,insallah anneciklerini hemen buyuyup, iyi olup, mutlu ederler. Ben yaz tatilimi annemlerin yazliginda geciriyorum. Yata yata gecti, ihtiyacim varmis
SaskinAnne canim senin soruna cevap vermek icin yazdim biraz da. Benim de ilk gebeligimde bacaklarim son zamanlarda (son bir ya da iki ay tam emin degilim) yana cekiyordu. Doktor doguma hazirlik oldugunu soylemisti. Oradaki kemikler aciliyormus yavas yavas. 39. haftada suyum azaldi ve sunni sanciya ragmen acilmam olmadi sezeryanla dogum yaptim.Bebegim kanala iyice inmisti. Bacaklarim 39. hafta ayriliverecek de dusecekmisim gibi olmustum bi kere Acilmam olsa bebek cok rahat dogacakti. Seninki ins rahat olur. Doktoruna sor yine de. Benin yasadigim buydu. Bu gebeligimde hic olmadi bacak cekmem. Belki de henuz baslamadi.
Evde bol istirahatle haftanı tamamlayacaksın inşallah. Hem doktor müdahale de etmiş, artık kendini hiç yormadan bol bol yat dinlen.
İnsallah saglikla kucaginiza alirsiniz cok geçmiş olsun
Benim şöyle oldu; 29.haftamda kendimi baya yordum calisiyorumda ayni zamanda.zaten her gittigimde ilk isi rahim boynu uzunluguna (serviks) bakan dr um sancin var rahim boynun kisalmis deyince panikledik 26mm cikti ve 25in alti risk gec serklaj yapabilirim deyip vajinal muayenede aciklik gormedi nstde de sanci cikmayinca suan icin dikis atmiyorum ama 32.haftana kadar raporlusun sonrada calismicaksin dedi. Evde surekli yatacak miyim dedim hayir kendi yemegini kalk yap,marketine git ama sedatif bir hayatin olucak agir yavas olucaksin temizlik yuruyus vs yok dedi.tabi biz basladik bunu arastirmaya etrafimda kime sorduysam bu konudan bir haber, serviksi ölcen dr bile yok acaba bizim dr mu cok pimpirik diye bile dusunduk. Ben 2 hafta boyunca evde agir hareket ettim onceden hic hamileymisim gibi davranmiyordum. Sadece yemek yaptim ne temizlik ne yuruyus uzandim oturdum dinlendim ama yere egilmedim yerden bir sey kaldirmadim yukari uzanmadim yani aslinda basindan beri yapmam gerekenleri yaptim.ve crinone jeli sabah aksam kullandim.1hafta sonra bu ölcüm ayrintili ultrasonda 33 mm cikti baska hastane ölcümünde de 4cm cikti. yine ayni sekilde istirhate devam ettim ve gecen hafta pztsi kontrolumde 29mm ile ayrildim dr yanindan. Jeli hala kullaniyorum ve hareket kisitlamasi aynen devam. Benimki nasil uzadi bende anlamadim dr uzar uzamaz bir sey demedi sadece buna dikkat etmezsek kacinilmaz erken dogum olur bu ölcüm benim icin cok onemli dedi. İcinizi ferah tutun evde yatin dinlenin yer egilmeyin ilaclari vaktinde kullanin eminim toparlanacaksiniz. Kontrolunuz ne zaman?
fundurtan canım geçmiş olsun inş bebiş hayırlı zamanda gelir biraz daha durur güvenli yerinde. Bol bol dinlen bakalım canım
Gecmis olsun c
Çoook sağol canım nasılda detaylı anlatmışssınDün geldi kargom. oto koltuğunu çok beğendim. İçinde ek bel desteği var ve bebek içine gömülemez asla tam yenidoğan için çok kaliteli, ömürlük gibi geldi bana hem araba hem oto koltuğu. Çok fazla kullanılmayacak olsalar da bazı markaların modellerini duydum, 6 ay dolmadan her yeri sökülmüş kırılmış arabalar ana kucakları var. Ben baya dolaştığım için mağazalarda da, artık üç aşağı beş yukarı anlıyorsun kaliteli mi değil mi, bu araba cidden kaliteli. Fiyatlar artıyor diye casual vistayı görmeden sırf önerilerle almak zorunda kaldım, ama iyiki almışım.
Arabası ise çok ağır değil. Hani 3.4 kg lık bastonlar gibi değil tabi. Hem araba hem baston olarak kullanıldığı için 8.9 kg. Ama çoğu araba 10 kg dan daha fazla ve onlara göre daha hafif kalıyor. Tüm koltuğu sökülebiliyor ilk 6 ay için oto koltuğunu takarak kullanıyorsun o zaman ağırlığı daha da hafifliyor 7.9 a düşüyor... Ben kendim bir elime arabayı bir elime kendi çantamı alıp kanguruya da bebeğimi koyup 4 katı iner çıkarım, şöyle bir elime alıp hepsine baktık sorun yok.
Arabası parça parça geldi kutuyu boşalttım neyi nereye takacağımı şaşırdım açıkçası. İnternette bir video var ona bakarak kurdum ve videoda çift yönlü olduğunu anlatıyor. Ama bu ürün çift yönlü değil asla öyle diye alma. Oto koltuğu kullanımında evet sana bakıyor bebek ama normal arabanın oturma yeri dışa doğru bakıyor, oturma yerini döndürme olanağı yok bunun. Zaten broşürlerini incelediğimde orada da yazıyordu tek yönlü kullanım diye. Videodaki casual vista trona diye tanıttıkları çift yönlü araba nereden çıktı hiç anlamadım.
Haa bu arada biz 899 a aldık. 150 tl artmış fiyatı. Ama fiyat takibi yaparsan uygun fiyata bulabilirsin. Soracağın bir şey varsa her şeyini iyice incelediğim için açıklayabilirim.
Ben işte sabahlık almadım yane sadece iki takım. Birileri girip çıkarsa odaya sabahlık giy çıkar uğraşmayayım dedim. Ama geceliği kısa kollu alacağım evde rahat rahat giyerim. Birtane de evde kısa kollu pijama takımım var onuda yedek olarak götürürüm. Gece yatarken bunalırsam değiştiririm. Aman ne çok düşündüm alt tarafı 2 güncük kalıcagım bir sekılde idare edilirCanım bende tesettürlüyüm içini kısa kollu alacağım üstünde sabahlık uzun kollu zaten emzrirken daralırmıyız bilmiyorum ama uzun kollu üstüne bir şey giyince daralıyorum ben :)))
Anı defteri denk gelirsem alıcam hatıra kalsın ara ara bile yazsak ileride güzel hatıra bırakmış oluruz ona :)geranio canim ben ilk oglumda daani defteri yazmistim. Uzun araliklarla da olsa ara ara devam ediyorum. Bebekligini bilsin neyi ne zaman nasil yaptigini bilsin diye. Nasip olursa 18. Yas gununde vermek gibi bir hayalim var. Simdiki bebegime de yaziyorum. Purpplee canim gecmis olsun. Sanci varken hissetmeyedebilirsin. Benim nst de 100 lere falan cikiyordu. Ama ben hicbir sey hissetmiyordum. Kontrolde fayda var.
Çok geçmiş olsun inşallah bekletebilirler de zamanında doğar.Kontrolden geldim.. maalesef kisalma artmiş 17 ye düşmüş.. risk arttigi icin yürüyüş felan yasak evde yatiştayim.. ilaclari arttirdi. Ciğer geliştirici iğne yapti.. bu konu önemli kisalma sifira inince açilmace dogum başlar dedi.. bu ilaclar uzatma yapmiyormuş daha cok kisalmasini önlemek icinmiş.. ama tabi garantisi yokmuşinşallah durur bebeğim daha kücük 30. Haftadayim...
Bi tanıdığımın son aylarında geçmeye başlamıştı. Doktoru normal demiş magnezyumdan kaynaklanıyormuş sanırım doğumdan sonra geçer demişti. Onunki bayağı ileri düzeydeydi ama normalmiş. Bi doktora sormakta fayda var.Bacağınizda çekme oluyor mu
Kalçadan çekiyor bacağım
Uzun oldum ekimde serin olabilir birde doğumdan sonra üşürsün dediler. Zaten ince oldukları için çok yakmaz diye düşünüyorum dirseklere kadar çekerim en kötü kollarını dedim.Kızlar lohusa takımını uzun kollu Mu aldınız yoksa kısa kolumu?
Teşekkür ederim :) Ona yapılan herşey çok kıymetli gerçekten başka bi anlamlı oluyor en ufak şey bile :)İlk oglusuma ben de yapmistim. Onlat icin yapilan her sey kiymetli. Kolay gelsin
Ne güzel yazmıssın . Bana da moral oldu. Benim üç bebeğim de küvezde senin gibi. 27 haftalık doğdu benim kuzularımda 26 gündür küvzdelr. Enfeksiyon bizde de oluyor solunum sıkıntısı desen var dolasım bozuklugu bi gün iyilerse bi gün sonra sıkıntı var Cok aglıyorum cok üzülüyorum bende hep dua ediyorum baslarına gittiğimde dokunmaya bile kıyamoyorum ben ama hissediyor onlar konusunca annem ben geldim ac gözünü diyorum bana yavstan gözünü acıyorlar hemen hareketleniyorlar rabbim şifa versin bütün bebeklere bütün hastalara güç kuvvet versin gözü yaşlı annelr kalmasın. Zor bi süreç derdi veren rabbim dermanında verir inanıyorum.
Sağol canım amin.Beklesinler inşallah Hepimizinki saplıkla vaktinde gelsinler bizler se musmutlu evimize gelelim hep Beraber.geçmiş olsunAmin canım inşallah sağolasın..
Teşekkür ederim canim sagol..
Uzun uzun yazmışsin canim sağolasın.. benim tek düşüncem ben zaten tüp olduğu icin hep istirahat halindeydim.. cok dikkatliydim nerdeyse hicbisey yapmiyodum.. birde benim kusmam 6 ay sürdü cok halsiz düştüm ondanda pek bisey yapamiyodum annem hep yanimdaydi.. simdi buna rağmen kisalma devam edince ondan panikledim insallah devam etmez..
Sağol canim inşallah amin..
Prmm ve pembeseccade inşallah bebekleriniz hayirlisiyla bu dönemi atlatip sağlikla evlerine gelsinler..
Sağol canim..
Purpplee canim sanada cok gecmis olsun çok şükür 33 e gelmişsin inşallah daha da zamanini bekler bebeğin..
Çok teşekkür ederiz. Evet hepsiburadadan siyah aldık biz. Ama orası artırmış fiyatı. Zaten sana hediye gelecekmiş. Gidip casualın kendi yerinden alırlarsa gerçek fiyatı 1400 tl. Hele bastonla ana kucağını takınca acayip pratik oluyor. Rahatlıkla kaldırır ikisini taşırsın. Kurulumunu tek başıma yaptım kaldır indir incele derken beni hiç yormadı hamile halimle. Doğurduktan sonra çok rahat taşırız.Çoook sağol canım nasılda detaylı anlatmışssın
Uzun zamandır takip ediyorum oto koltuğunu quantum modelini incelerken görmüş beğenmiştik ama vista arabasını göremedim hiç ama hep aklımdaydı. Bi kaç hafta önce karar verdik bu modele gözüm kalmıştı çünkü. Hediye olarak gelecek araba bize istediğimiz modeli verdik bu diye ama daha kısmet olmadı canlı görmek dediğim gibi.
Çift yönlülük eski modelinde var sanırım oda tam olarak değil iç kısmını çıkartıp ters takıyorsun bayağı teferruatlıymış. Önemli olan hafifliği ve baston özelliği ile ana kucağını kullanabilmekti zaten o zaman hiç endişe etmeyeyim bu kadar beğendiysen illaki güzel bişey gelecek :)
Hepsiburadadan mı aldın? Orada ucuzdu fiyatı stok durumuna göre renklerde fiyat inip çıkıyor hep.
Güle güle kullansın minik, dediğin gibi ömürlük olur inşallah
Ben aldim canim normalde biraz kilom vardı eee göğüslerde büyüdü xl aldim ben giyerken çok zor giydim ama ben başka bi yerden daha almıştım o da dar demekki emzirme atleti dar oluyorPentiden emzirme atleti alan var mı aramızda? Kalıpları nasıl acabaa internetten alcam da
Kızlar ben evde dakika başı kasılmayla başlamıştım doğum hastanesine gittim.Nst ye girdim Açıklık mısyrbeSi de oldum.açıklığım yokmuş ama ciddi kasılmaların var denildi.Yatış önerildi fakat olası doğum Başlaması halinde yenidoğan yoğun bakımda yer ypkmuş ben de kendi rutin hastanene geldim yattım.
Inşallah tedavim kısa Sürer de çıkarım oğluşum da vaktini bekleyip sağlıkla gelir.
O muayeneyi olduğuma inanamıyorum ama her şey oğlum için.Az önce yapılan Ciğer geliştirici iğneden daha çok acımadı çok bişey yokmuş
Çok geçmiş olsun cnm inşallah pazartesi daha iyi sonuçlar alırsın. Bol bol dinlen, her şey iyi olur inşallahKızlar nst de yine Sancı çıkmış ama bu sefer daha hafifmiş pazartesi yine çağırdı doktor.Şimdilik ciddi bişey varmış gibi görünmüyor ama takip etmek Lazım dedi.Suyu 3.5 a çıkarttım inşsllah faydası olur olmazsa da yatış olcak artık
Neyseki açıklığın yokmuşKızlar ben evde dakika başı kasılmayla başlamıştım doğum hastanesine gittim.Nst ye girdim Açıklık mısyrbeSi de oldum.açıklığım yokmuş ama ciddi kasılmaların var denildi.Yatış önerildi fakat olası doğum Başlaması halinde yenidoğan yoğun bakımda yer ypkmuş ben de kendi rutin hastanene geldim yattım.
Inşallah tedavim kısa Sürer de çıkarım oğluşum da vaktini bekleyip sağlıkla gelir.
O muayeneyi olduğuma inanamıyorum ama her şey oğlum için.Az önce yapılan Ciğer geliştirici iğneden daha çok acımadı çok bişey yokmuş
Allah yardimcin olsun canim.
Bekler inslalah minişin❤
Çok geçmiş olsun cnm inşallah pazartesi daha iyi sonuçlar alırsın. Bol bol dinlen, her şey iyi olur inşallah
Çok Sağolun kızlar amin.Elimden geleni yaptığım için huzurluyum inşallah her şey yoluna girer.Açıklığımın olup olmadığını çok merak ediyordum olmadığına çok sevindim moral olduNeyseki açıklığın yokmuşÇok geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede tedavin biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?