Nesquiki ben de okumuştum netten hiç yapmadımSağol canım, bunları yiyorum hergün düzene de oturttum az çok. Taze kadar, ceviz biraz zorla da olsa yiyorum. Yumurta kahvaltıda mutlaka yapıyorum. Sanırım genetiksel minik biraz benimki.
Nesquik, bebe biskuvisi falan duydum etki eder mi acaba severim de ama hiç denemedim kilo aldırır mi diye.
Ayy hayırlısı olsun inş canım biraz daha dursun bebiş hastaneye gitmekle iyi etmişsin kafan biraz daha rahat olur en azındanKızlar ben evde dakika başı kasılmayla başlamıştım doğum hastanesine gittim.Nst ye girdim Açıklık mısyrbeSi de oldum.açıklığım yokmuş ama ciddi kasılmaların var denildi.Yatış önerildi fakat olası doğum Başlaması halinde yenidoğan yoğun bakımda yer ypkmuş ben de kendi rutin hastanene geldim yattım.
Inşallah tedavim kısa Sürer de çıkarım oğluşum da vaktini bekleyip sağlıkla gelir.
O muayeneyi olduğuma inanamıyorum ama her şey oğlum için.Az önce yapılan Ciğer geliştirici iğneden daha çok acımadı çok bişey yokmuş
Sag ol canim Allah razi olsun, benim yogurtla pek aram yok ama sutu mutlaka iciyorum her gun. Yogurt koydum simdi zorla yiyim bari :)Çok geçmiş olsun canım.Benim sırt üstü yatarsam gece kazara falan kalkarken zorluyor ama süt ve yoğurta yüklenince hafifliyor biraz onlara yüklen istersen
Sagol canim sana da gecmis olsun. Valla ben sag bacagimi resmen elimle cekeliyorum sabah yataktan inerken 5-10 dk bekliyorum o cekme hissinin gecmesi icinpixielix canim benimde bacak agrim cok kotu resmen kalkamiyorum yerimden
Sagol canim, ben zateb magnezyum kalsiyum takviyesi aliyodum Cosakondrin diye bi ilac. Kasilmalarim da artinca hoca bi se Magnesium Diasporal diye sufa cozunen bir magnezyum takviyesi verdi. Hergun iciyorum bunlardan. Kasilmalarim daha iyi cok sukur ama su cekme olayi beni bitirdiTaşıması aç kapasının rahat olması içimi çok rahatlattı gerçekten. Sağ salim kullandığımız zamanları da görürüz inşallah.
Çok geçmiş olsun. Yat en azından hem için rahat eder hem kontrol altında olur kasilmalarin. Acilman yokmuş erken gelmez minik inşallah kısa sürer de çıkarsın bir an önce.
Oyy çok geçmiş olsunIyice büyüdüler artık zorlamaya başladılar. Ilac verdiler mi? Magnezyumdan mi kaynakliymis acaba?
Cekilmeler doğumdan sonra geçiyormuş ama o zamana kadar dayanılmaz olmasa bari :/
Canim benim doktorum bana demir ilaci vermedi sadece demir takviyeli vitamin kullaniyorum SideFer diye bi multivitamin. Benim de kan degerim 11.7 cikti en son. Alt sinir 12. Ama ferritinim 8 e dusmus. Ona ragmen SideFer disinda demir takviyesine gerek yok dedi. Bu aklima takildi bak simdi doktoruma danisicam yeniden...Ya bende nette okuyp kas agrilari icin magnezyum almistim dun drum demirim sadece alt sinirda olmasina ragmen o yapar dedi. Ve magnezyumun lafi bile gecmedi. Demir almam gerektiginin gerkliliklerini anlatti. Demirin yuksekse bu soylediklerimi onemseme. Ama dusukse bi sor bi bak istersen.
Sag ol canim Allah razi olsun :-*cok gecmis olsun..
Gecmis olsun, yok haftalara kadar dayanır inşallah vaktinde sağlıkla gelsin.
Yenidogan ve 0-3 ay çok almayın diyorlar hem çabuk buyudukleri için hemde yıkandıktan çekme yapıyormuş ister istemez o yüzden. Hergün kusma, alt değiştirme yıkama derken üstünü çok değiştiricez ama bana yeterli gibi geldi. Hediye vs geliyor en kötü yetmediginde bi kaç takım da alınır.
Ben 3-6 almaya çalışıyorum artık kıyafetleri. Ne olur ne olmaz giymeden kuculmesinler diye.
valla fazlasıyla almissiniz. Lansinoh lanolin krem de alin isterseniz.
Magnesium Diasporal i ben de iciyorum birde gunde 1 muz dedi doktorum.. Yoğurdu ben de hiç sevmem ama mecbur yenecek ya. Seftali dilimleyip yoğurtla karistirip yemeye calisiyorum..diyetisyen bari öyle ye demisti..Sag ol canim Allah razi olsun, benim yogurtla pek aram yok ama sutu mutlaka iciyorum her gun. Yogurt koydum simdi zorla yiyim bari :)
Sagol canim sana da gecmis olsun. Valla ben sag bacagimi resmen elimle cekeliyorum sabah yataktan inerken 5-10 dk bekliyorum o cekme hissinin gecmesi icinbu demir takviyesi isi aklimi karistirdi acaba ondan mi yapiyor? Senin demir degerlerin nasildi canim hemoglobin ve ferritin?
Sagol canim, ben zateb magnezyum kalsiyum takviyesi aliyodum Cosakondrin diye bi ilac. Kasilmalarim da artinca hoca bi se Magnesium Diasporal diye sufa cozunen bir magnezyum takviyesi verdi. Hergun iciyorum bunlardan. Kasilmalarim daha iyi cok sukur ama su cekme olayi beni bitirdi
Canim benim doktorum bana demir ilaci vermedi sadece demir takviyeli vitamin kullaniyorum SideFer diye bi multivitamin. Benim de kan degerim 11.7 cikti en son. Alt sinir 12. Ama ferritinim 8 e dusmus. Ona ragmen SideFer disinda demir takviyesine gerek yok dedi. Bu aklima takildi bak simdi doktoruma danisicam yeniden...
Sag ol canim Allah razi olsun :-*
Canım tahin pekmezi de çok söylemişlerdi kaşar muz falan diye ben de bu ara biraz daha onlardan yemeye çalışıyorumBenim küçük hanım bugün çok az oynadı. Bi günü bi gününü tutmuyor böyle olunca ister istemez tedirgin oluyor insan. Bayramdan sonra kontrolüm çatlıyorum nasıl diye resmen.
Geçen ayki kontrolde kilosu azdı 1 hafta geri çıkmıştı bebislere en çok ne kilo aldırıyor? kuzum küçük çıkmasın yine ona göre besleneyim
bugun pentiye gittim ben. 42 bedenim su an, emzirme atleti XL olani denedim rahattı. ama tarzını sevmediğimden almadım. icindeki üst bölgedeki astari sevmedim.
yok ben fiyat icin yazmadım, yani kıyafetleri bol bol fazlasıyla almissiniz demek istedim. Ben de gezemiyorum netten aldim %90..Aynen bende onu dusunuyorum...birde acikcasi
Rahatlikla gezebilsem hem belki daha uygun ve daha guzelini alirdim diyorum..
Artik pahali felan oldu ama yapacak bir sey yok
.bu gun 500 tl ustu odedim bir suncacik seylere inanirmisiniz...
Artik vakti zamaninda sag saglim gelsinlerde gerisi onemli degil diuorum bende...
Yani sadece.bir iki magazaya girdim ama o bile.bana yettii...hemen sertlesme oluyor karnimda.sanki
.daha fazla gezemedim...ne varsa onu aldim..ucuz pahali demeden.rabbim yardimcimiz olsun...
Valla cikan fiyat bana biraz fazla geldi aslinda..belkide heosini birden aldigim icindir..belkide bu fiyatlar normaldir...
Dedigim.gibi cikip magaza magazs gezemedigim icin fiyat araliklarini tamda bilmiyorum..
Rabbim evlatlarimizi bize bagislasin
denersiniz, olmadı iade edersiniz. ama daha buyuyebileceginden (sut nedeniyle) sanki 1 tik büyük mu alınsa...ben de almadan ciktim zaten.Bu gun bende iki tane emzirme sudyeni aldim
Normalde 80 kullaniyorum..
Bana biraz buyuk al.dedikleri icin birini 90 digerini 95 aldim aldim ama bana ( gerci daha giymedim ) gorunurde kucuk bile gorundu acaba daha buyuklerini mi alsaydim dedim..95 yime iyi de 90 kucuk geldi gozume...
yok ben fiyat icin yazmadım, yani kıyafetleri bol bol fazlasıyla almissiniz demek istedim. Ben de gezemiyorum netten aldim %90..
En buyukleri 100 oluyor degil mi...denersiniz, olmadı iade edersiniz. ama daha buyuyebileceginden (sut nedeniyle) sanki 1 tik büyük mu alınsa...ben de almadan ciktim zaten.
Kızlar ben evde dakika başı kasılmayla başlamıştım doğum hastanesine gittim.Nst ye girdim Açıklık mısyrbeSi de oldum.açıklığım yokmuş ama ciddi kasılmaların var denildi.Yatış önerildi fakat olası doğum Başlaması halinde yenidoğan yoğun bakımda yer ypkmuş ben de kendi rutin hastanene geldim yattım.
Inşallah tedavim kısa Sürer de çıkarım oğluşum da vaktini bekleyip sağlıkla gelir.
O muayeneyi olduğuma inanamıyorum ama her şey oğlum için.Az önce yapılan Ciğer geliştirici iğneden daha çok acımadı çok bişey yokmuş
protein agirlikli beslenme deniyor. Bol kirmizi et, yumurta
Et, yumurta tüketiyorum oma rağmen zayıf bizim kız.onlara hiç yemeyin. bebeğe faydası olmaz ki sadece siz kilo alirsiniz..
Evde varken sütü onunla içiyordum daha rahat okuyor içmesi sütü oyle. Bitti şimdi yapamıyorum ne zamandır.Nesquiki ben de okumuştum netten hiç yapmadım
Kıyamam inşallah daha artmaz doğuma kadar. En rahat nasılsan öyle yat dinlen daha beter olmasınSag ol canim Allah razi olsun, benim yogurtla pek aram yok ama sutu mutlaka iciyorum her gun. Yogurt koydum simdi zorla yiyim bari :)
Sagol canim sana da gecmis olsun. Valla ben sag bacagimi resmen elimle cekeliyorum sabah yataktan inerken 5-10 dk bekliyorum o cekme hissinin gecmesi icinbu demir takviyesi isi aklimi karistirdi acaba ondan mi yapiyor? Senin demir degerlerin nasildi canim hemoglobin ve ferritin?
Sagol canim, ben zateb magnezyum kalsiyum takviyesi aliyodum Cosakondrin diye bi ilac. Kasilmalarim da artinca hoca bi se Magnesium Diasporal diye sufa cozunen bir magnezyum takviyesi verdi. Hergun iciyorum bunlardan. Kasilmalarim daha iyi cok sukur ama su cekme olayi beni bitirdi
Canim benim doktorum bana demir ilaci vermedi sadece demir takviyeli vitamin kullaniyorum SideFer diye bi multivitamin. Benim de kan degerim 11.7 cikti en son. Alt sinir 12. Ama ferritinim 8 e dusmus. Ona ragmen SideFer disinda demir takviyesine gerek yok dedi. Bu aklima takildi bak simdi doktoruma danisicam yeniden...
Sag ol canim Allah razi olsun :-*
Şimdilik yeter bence. Daha sonra hem çıkıp gezerek alırsınız hem içinize sinmiş olur. Bundan sonra alışveriş bitmeyecek bize zaten hemen buyudukleri için sürekli bişeyler alıcam bu gidişte :)Aynen bende onu dusunuyorum...birde acikcasi
Rahatlikla gezebilsem hem belki daha uygun ve daha guzelini alirdim diyorum..
Artik pahali felan oldu ama yapacak bir sey yok
.bu gun 500 tl ustu odedim bir suncacik seylere inanirmisiniz...
Artik vakti zamaninda sag saglim gelsinlerde gerisi onemli degil diuorum bende...
Yani sadece.bir iki magazaya girdim ama o bile.bana yettii...hemen sertlesme oluyor karnimda.sanki
.daha fazla gezemedim...ne varsa onu aldim..ucuz pahali demeden.rabbim yardimcimiz olsun...
Valla cikan fiyat bana biraz fazla geldi aslinda..belkide heosini birden aldigim icindir..belkide bu fiyatlar normaldir...
Dedigim.gibi cikip magaza magazs gezemedigim icin fiyat araliklarini tamda bilmiyorum..
Rabbim evlatlarimizi bize bagislasin
Muz sevmiyorum çok az yiyebiliyorumCanım tahin pekmezi de çok söylemişlerdi kaşar muz falan diye ben de bu ara biraz daha onlardan yemeye çalışıyorum
Canimmmm sakin üzme kendini. Onlar merhametlilerin en merhametlisine emanet. Dua ederken hepsine tüm prematüre bebeklere dua ediyorum içlerinde de benim kuzuma sifa ver Allahim diyorum.. benim umudum var. Yavrularimizi kucagimiza alip evimize gidecegiz Allahin izniyle cnm...Ne güzel yazmıssın . Bana da moral oldu. Benim üç bebeğim de küvezde senin gibi. 27 haftalık doğdu benim kuzularımda 26 gündür küvzdelr. Enfeksiyon bizde de oluyor solunum sıkıntısı desen var dolasım bozuklugu bi gün iyilerse bi gün sonra sıkıntı var Cok aglıyorum cok üzülüyorum bende hep dua ediyorum baslarına gittiğimde dokunmaya bile kıyamoyorum ben ama hissediyor onlar konusunca annem ben geldim ac gözünü diyorum bana yavstan gözünü acıyorlar hemen hareketleniyorlar rabbim şifa versin bütün bebeklere bütün hastalara güç kuvvet versin gözü yaşlı annelr kalmasın. Zor bi süreç derdi veren rabbim dermanında verir inanıyorum.
Anın canım Sağol.Sabırsızlığımı hissetti sanırım :) bakalım Hayırlısı kafam daha rahat evetAyy hayırlısı olsun inş canım biraz daha dursun bebiş hastaneye gitmekle iyi etmişsin kafan biraz daha rahat olur en azından
Amin inşallah canım hepimizinkiler vaktinde ssplıkla gelsinler musmutlu ayrılalım hastanedenIyi olmuş hastaneye yatmaniz içiniz daha rahat eder bisey olursa müdahale ederler.. inşallah beklesin vaktini ve tez vakitte iyileşir cikarsiniz..
Çok geçmiş olsun. 8 hafta daha dayanacaksın çok az kaldı sonra bal gibi tatlı bir bebeğin daha olacakCanim ben son 1 haftadir bitmis durumdayim. Sag kasik ve bacagimda cekme var resmen tendonlarim icerden yirtiliyor gibi. Gecen cumartesi bel agrim ve karin agrim vardi sonra carsamba gunu karnimin sag tarafina kramp gibi girmeye basladi. 7 gun icinde 3 acil 2 si kendi rutin doktorum olmak uzere 5 kez hastaneye gittim. En son persembe aksam esimin destegiyle bile ayaga kalkamayinca karnim yariliyo gibi olunca ambulansla buyuk doguma gittim. Cok enteresan sanci cikmiyo nst de, acilma yok ama kasilmam var ve karnimin sag tarafi, sag kasigim sag boslugum el surulemeyecek sekilde aciyor. Dogumla ilgili bi durum degil dediler. Kendi doktorum bobrek safra kesesi apandist hepsine radyolga yonlendirip baktirdi. Yok yok yok. Ama hala zor yuruyorum. Doktorum artik rahim daha hizla buyudugu icin sinir ve kaslara baski yapiyot muhtemelen dedi. Evde en rahat ettigin pozisyonda surekli istirahat halinde olmalisin dedi. Geceleri yatamiyorum yatsam da sagimddaki cekmeden dolayi kalkamiyorum destek olmadan. Oturup ayagimi uzatir vaziyette uyuyorumnasil dayanicam daha 8 hafta var valla moralim asiri bozuk. Ilk gebeligimde hic boyle degildim. Hergun aglama krizlerine girer oldum :'( Rabbim yardimcimiz olsun insallah...
Kemik suyu çıkartıp küplere dolduruyoruz biz. Hemen hemen her yemeğe o küplerden 6 tane atıyorum. Bol kemik suyu bebeğe de iyi geliyormuş. Bol protein bir de. Her akşam sırasıyla kuzu, hindi, dana, tavuk (köy, gezen) , balık bu etlerden birini yemeye çalış. Az da olsa muhakkak ye. Sabah kahvaltıda yumurtanı, eski kaşarını, keçi peynirini, yoğurdun içine çiğ karışığını (fındık, badem, ceviz, fıstık, kaju) tüket. Meyve, ekmek, makarna, pilav bunlara yaklaşma. Meyve illa canın çeker çok az tüketmeye çalış. Hele paket gıdalardan abur cubur, hazır yemekler, kızartma, trans yağ bunlara hiç bulaşma. Bebeğe en yararlısı taze iyi temizlenmiş sebze ve kaliteli protein.Benim küçük hanım bugün çok az oynadı. Bi günü bi gününü tutmuyor böyle olunca ister istemez tedirgin oluyor insan. Bayramdan sonra kontrolüm çatlıyorum nasıl diye resmen.
Geçen ayki kontrolde kilosu azdı 1 hafta geri çıkmıştı bebislere en çok ne kilo aldırıyor? kuzum küçük çıkmasın yine ona göre besleneyim
Ben de bu akşam liste yapacağım şu an aklıma gelmedi ama geldikçe yazarımBuraya cok yazamiyorum ama her gun yakindan takip ediyorum...
Bende allaha sukur 31 haftanin icindeyim....
Benimde hamileligim riskli oldugu icin gebelik surecinde hastane harici hic bir yere cikamadim...
Alacaklarimin bir cok seyu internetten aldim...
Bir kacini da civilden....artik orada ne varsa onlarin arasindan begenip aldim diyebilirim....
Ama yeterli bilmiyorum....
O yuzden size yazayim dedim..sizce yeterli mi diye...
6 tane alt corapli pijama
6 tane kisa kollu zibin
3 tane uzun kollu zibin ( 3 tane daha alacam...)
4 tane alt ustlu eldivenli sapkali takim
Agiz mendili
1 tane penye ince pattaniye
1 tane kalin yunlu pattaniye
10 hastane cikisi
2 tane emzirme sudyeni
1 tane lohusa sabahlik
1 tane lohusa gecelik
Camasirlari yikamak icin makine deterjani
40 gogus pedi
1 tane avent emzik
1 tane avent biberon
Bebek sampuani
Bebek yagi
Bebek pudrasi
Pisik kremi
Islak mendil
Pamuk bezi
Tirnak makasi
Internetten bebek odasi icin susler aldim..yildizlar felan...bebek cantasi kendi hastane cantami aldim..
Bir tek besik kaldi....
Bir de brnoz takimi ve ve banyo seti
Off baska bir seh var mi acaba..kafam.o kadar katisik ki
Sizce bu kadar kiyafer yeterli mi
Herkes 0 3 ay cok az kullaniliyor diyor ama bilmiyorum
Nesquik bebe bisküvisi için yazıyorum sakın hazır paket gıdalardan yeme. Boş kalori yararsız olur hazır paket gıdalar. Olabildiğince doğalSağol canım, bunları yiyorum hergün düzene de oturttum az çok. Taze kadar, ceviz biraz zorla da olsa yiyorum. Yumurta kahvaltıda mutlaka yapıyorum. Sanırım genetiksel minik biraz benimki.
Nesquik, bebe biskuvisi falan duydum etki eder mi acaba severim de ama hiç denemedim kilo aldırır mi diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?