Maşallah boyu kilosu ölçümleri yolunda olması çok çok iyiMerhaba kızlar, dün kontrolüm vardı bebeğin kilosu boyu gelişimi herşeyi yolundaydı çok şükür. Yalnız bebekte yumurtalık kisti oluşmuş mesane ye yakın olduğu için doktor yumurtalık kistine benzettim dedi. Bir buçuk cm. Doğduktan sonra ultrasonla bakılacak. Ama müdahale gerektirmez dedi. Bu konuda tecrübesi olan var mı. Paylaşırsanız sevinirim.
Ben büyük boy buzdolabı poşetlerine koydum.Kızlar bir sorum daha var: Hani şu hastane valizimizi hazırlarken parça parça koymak için şeffaf poşet gibi parçalar var ya onları nerden TEM’in edebilirim bilgisi olan var mı?
Önlem olarak oradasınız. En kısa sürede evinize çıkarsınız insaallahKızlar kasılmalarda henüz bir gerileme yok.Aç susuz bekletiliyorum olası bir dopum şüphesine karşı tedbir olarak sanırım23.00 da tekrar nst çekilecek.Kasılma bitinceye kadar da Açlığa susuzluğa devam.Açlıktan ve susuzluktan Başıma ağrılar girmek üzere ama olsun vaktini beklesin de inşallah.Dua edin minnağıma kızlar
uygun fiyata alman için çok gezip araştırıp fiyat karşılaştırması yapman gerekiyor. illa bir yerlerde indirim oluyor ama onu bulmak mesele. mecbur öyle gezip dolaşamayacağımız için maalesef pahalı aldıklarımız da oluyorAynen bende onu dusunuyorum...birde acikcasi
Rahatlikla gezebilsem hem belki daha uygun ve daha guzelini alirdim diyorum..
Artik pahali felan oldu ama yapacak bir sey yok
.bu gun 500 tl ustu odedim bir suncacik seylere inanirmisiniz...
Artik vakti zamaninda sag saglim gelsinlerde gerisi onemli degil diuorum bende...
Yani sadece.bir iki magazaya girdim ama o bile.bana yettii...hemen sertlesme oluyor karnimda.sanki
.daha fazla gezemedim...ne varsa onu aldim..ucuz pahali demeden.rabbim yardimcimiz olsun...
Valla cikan fiyat bana biraz fazla geldi aslinda..belkide heosini birden aldigim icindir..belkide bu fiyatlar normaldir...
Dedigim.gibi cikip magaza magazs gezemedigim icin fiyat araliklarini tamda bilmiyorum..
Rabbim evlatlarimizi bize bagislasin
Kemik suyu çıkartıp küplere dolduruyoruz biz. Hemen hemen her yemeğe o küplerden 6 tane atıyorum. Bol kemik suyu bebeğe de iyi geliyormuş. Bol protein bir de. Her akşam sırasıyla kuzu, hindi, dana, tavuk (köy, gezen) , balık bu etlerden birini yemeye çalış. Az da olsa muhakkak ye. Sabah kahvaltıda yumurtanı, eski kaşarını, keçi peynirini, yoğurdun içine çiğ karışığını (fındık, badem, ceviz, fıstık, kaju) tüket. Meyve, ekmek, makarna, pilav bunlara yaklaşma. Meyve illa canın çeker çok az tüketmeye çalış. Hele paket gıdalardan abur cubur, hazır yemekler, kızartma, trans yağ bunlara hiç bulaşma. Bebeğe en yararlısı taze iyi temizlenmiş sebze ve kaliteli protein.
Direk doktor tavsiyesi diye okudum çoğu yerde. Doktoruma sormadım gerçi arada canım çektikçe yerim çocuk gıdası olduğundan zararlı olacağını düşünmüyorum bunların :)Nesquik bebe bisküvisi için yazıyorum sakın hazır paket gıdalardan yeme. Boş kalori yararsız olur hazır paket gıdalar. Olabildiğince doğal
Muzu benim yerime eşim çok tüketiyorMuz diyolar. Ne kadar doğru bilmyrm tabi:)
tahin pekmez ben olsam yemezdim kızlar. hadi tahin bi nebze de pekmez saf şeker. bebeğe zararı olacağını düşünüyorum. bana da çok kişi tahin pekmez ye dedi ama ağzıma bile sürmedim. meyve bile dikkatli tüketmek gerekirken kilolarca meyvenin konsantresi hatta bazılarına ek şeker bile ilave ediyorlar... bence tehlikeli.Et, yumurta tüketiyorum oma rağmen zayıf bizim kız.
Bana değil bebeğe kilo aldırdığını duydum bunların. Ara ara yerim sevdiğim için ama düzenli yemedim işte kilo aldırıyor mu ona bilemedim.
Evde varken sütü onunla içiyordum daha rahat okuyor içmesi sütü oyle. Bitti şimdi yapamıyorum ne zamandır.
Kıyamam inşallah daha artmaz doğuma kadar. En rahat nasılsan öyle yat dinlen daha beter olmasın
Şimdilik yeter bence. Daha sonra hem çıkıp gezerek alırsınız hem içinize sinmiş olur. Bundan sonra alışveriş bitmeyecek bize zaten hemen buyudukleri için sürekli bişeyler alıcam bu gidişte :)
Muz sevmiyorum çok az yiyebiliyorumkaşar süt yumurta et sık sık tüketmeye çalışıyorum.
Bi yandan minik olursa doğum kolay olur diye geçmiyor değil içimden. Ama tam haftasında gitsin azcık toplasın istiyorum bakalım kontrolde ne çıkacak.
Tahin pekmez hiç aklıma gelmemişti, yapayım kaşıklarım ara ara teşekkürler :)
Normal tuvaleti ben de kullanamzdım sanırım. Çok haklısın.İyi akşamlar kızlar.Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Şu an memlekete hem tatil hem bayram niyetiyle geldik ama bir sürü sıkıntı beraberinde geliyor.Bunların başında çok afedersiniz ama wc sorunu.Kayınvalidemlerde normal tuvalet var annemlerde klozet.Benim kendi kendi evimde iki tuvalette klozet.Alıştıgımdan mı 30. Hafta da olduğumdan mı bilmiyorum ama normal tuvalete oturmak canımı alıyor resmen( hele gece kalkıp kalkıp gitmek YOk mu)Ama bunu dillendirmek beni çok rahatsız ediyor sanki naz yapıyormuşum gibi.Hani normal tuvalet kendi annemlerde olda sorun olmayacakta kayınvalidemlerde olunca bahane uyduruyor gibi oluyorum.Bunu bir yaşayan ben miyim?(Yoksa kilolu olduğum İçin mi yaşıyorum bu sorunu )
Bizimki direk köyden, eşimin akrabalarından geldiği için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hazırlara göre illaki daha az şeker ve katkı maddesi vardır sanki.tahin pekmez ben olsam yemezdim kızlar. hadi tahin bi nebze de pekmez saf şeker. bebeğe zararı olacağını düşünüyorum. bana da çok kişi tahin pekmez ye dedi ama ağzıma bile sürmedim. meyve bile dikkatli tüketmek gerekirken kilolarca meyvenin konsantresi hatta bazılarına ek şeker bile ilave ediyorlar... bence tehlikeli.
Doktoruma mesaj attim magnezyumu ikiye çıkar dedi.Ilkinde son ayda daha fazlaydi canim
Bunda yavas yavas basladi
Aksam sol bacagim ta ayak bas parmagima kadar vuruyordu resmen.
Kramplarda oluyor ara ara.
Gunde 2 kez kullaniyorum magnezyum,catı agrimda cok oluyordu erken baslamisti.
Boyle olunca ya parmak kismindan kendine cekmen lazim ayagini ya da bacagini topla gevsesin kaslarin daha da gerilmesin.
Dönerken,kalkinca artik kuyruk sokumum kütürdüyor resmen valla
Ilkinde de yasadigim icin yabanci gelmedi normal karsiliyorum :) dogumdan sonra geciyor.
Dayan canım her şey düzelecek merak etme. Sonuçta hastanedesin. Emin ellerdesin, güvendesin. İnşallah her şey yoluna girecektir.Kızlar kasılmalarda henüz bir gerileme yok.Aç susuz bekletiliyorum olası bir dopum şüphesine karşı tedbir olarak sanırım23.00 da tekrar nst çekilecek.Kasılma bitinceye kadar da Açlığa susuzluğa devam.Açlıktan ve susuzluktan Başıma ağrılar girmek üzere ama olsun vaktini beklesin de inşallah.Dua edin minnağıma kızlar
Eminonune gittiğimde alacaktım unuttum. N11, gittigidiyorda falan bulabilirsin bence. Küçük boylar kına gecelerinde falan kullanılıyor ama büyükleri ne diye satılır bilmiyorum.Kızlar bir sorum daha var: Hani şu hastane valizimizi hazırlarken parça parça koymak için şeffaf poşet gibi parçalar var ya onları nerden TEM’in edebilirim bilgisi olan var mı?
Insallah en kısa zamanda kesilir kasilmalarin küçük bey zamanına kadar durur annesi ile. Sen sakın olmaya çalış en azından kontrol altındasın.Kızlar kasılmalarda henüz bir gerileme yok.Aç susuz bekletiliyorum olası bir dopum şüphesine karşı tedbir olarak sanırım23.00 da tekrar nst çekilecek.Kasılma bitinceye kadar da Açlığa susuzluğa devam.Açlıktan ve susuzluktan Başıma ağrılar girmek üzere ama olsun vaktini beklesin de inşallah.Dua edin minnağıma kızlar
Tuvalet konusunda haklısın. Hatta dile getir kendine eziyet etme bence kasılma olur, kramp girer dengen bozulur falan Allah korusun dikkat etmeliyiz artık.Galiba haklısınız.Sinirlendipim için bu durum daha da rahatsız etti beni
J justsmileeYok canim bizler yanlis yapmiyoruz bence. Illaki herkesin yasadigi bi durum vardir. Hamile kalan doguran herkes yasiyor hamilelikte. Ama herkes unutmus olup O yuzden biz ne soylersek soyleyelim hemen ya naza cekiyorsun ya da bunlar normal seyler bilmiyor musun gibi seyler duyuyoruz. Ben acikcasi sinir oluyorum.
O nasıl bir çekme yahu anneme anneannemin koltuk değneğini bana verin yürüyemiyorum dedim o dereceCanim ben son 1 haftadir bitmis durumdayim. Sag kasik ve bacagimda cekme var resmen tendonlarim icerden yirtiliyor gibi. Gecen cumartesi bel agrim ve karin agrim vardi sonra carsamba gunu karnimin sag tarafina kramp gibi girmeye basladi. 7 gun icinde 3 acil 2 si kendi rutin doktorum olmak uzere 5 kez hastaneye gittim. En son persembe aksam esimin destegiyle bile ayaga kalkamayinca karnim yariliyo gibi olunca ambulansla buyuk doguma gittim. Cok enteresan sanci cikmiyo nst de, acilma yok ama kasilmam var ve karnimin sag tarafi, sag kasigim sag boslugum el surulemeyecek sekilde aciyor. Dogumla ilgili bi durum degil dediler. Kendi doktorum bobrek safra kesesi apandist hepsine radyolga yonlendirip baktirdi. Yok yok yok. Ama hala zor yuruyorum. Doktorum artik rahim daha hizla buyudugu icin sinir ve kaslara baski yapiyot muhtemelen dedi. Evde en rahat ettigin pozisyonda surekli istirahat halinde olmalisin dedi. Geceleri yatamiyorum yatsam da sagimddaki cekmeden dolayi kalkamiyorum destek olmadan. Oturup ayagimi uzatir vaziyette uyuyorumnasil dayanicam daha 8 hafta var valla moralim asiri bozuk. Ilk gebeligimde hic boyle degildim. Hergun aglama krizlerine girer oldum :'( Rabbim yardimcimiz olsun insallah...
Demir kullanıyorum canim doktor magnezyumu ikiye cikardiYa bende nette okuyp kas agrilari icin magnezyum almistim dun drum demirim sadece alt sinirda olmasina ragmen o yapar dedi. Ve magnezyumun lafi bile gecmedi. Demir almam gerektiginin gerkliliklerini anlatti. Demirin yuksekse bu soylediklerimi onemseme. Ama dusukse bi sor bi bak istersen.
Sağol csnım şimdilik açılma yokmuş.Kasılmayı azaltmak durdurmak için 4 kapsül ilaç içtim toplsm 4.yü yeni içtim sayılırDualarımız seninle canim.. açilma varmi peki? Bu kasilma için ilaç felan veriliyormu?
Neden naz olsun.. ayrica naz olsa ne olurki takmayin bunu kafaniza.. istediginiz gibi davranin.. gerekirse doktor klozet kullanmami söyledi deyin mecbur gibi davranin..
Inanir misin vefat eden babamin bastonu bizdeydi ben de iki gun onla yurudum. Dun daha iyiydim ama bugun de tuvalete giderken destek aldim yine. Nasil olacak bilmiyorum valla insallah daha kotu olmayiz canim kuzucuklar saglikla buyusunler ama biz de iyi olalim yaaO nasıl bir çekme yahu anneme anneannemin koltuk değneğini bana verin yürüyemiyorum dedim o derece
Off cok iyi anlayabiliyorum valla bugun dayanamadim sagima yattim biraz yatarak uyuyayim dedim sirtim agriyo iki gundur oturur konumda uyumaktanpixielix canim yeni tahlil verdim sonucu cikmadi.ama hepsinin ilacini iciyorum banamisin demiyor yarin acile gidecem dayanamiyorum
Cok cok gecmis olsun canim allah yardim etsin bize ne diyimOff cok iyi anlayabiliyorum valla bugun dayanamadim sagima yattim biraz yatarak uyuyayim dedim sirtim agriyo iki gundur oturur konumda uyumaktanaz evvel esime asila asila inleye inleye zor kalkip tuvalete gittim. Hic pozisyon degistirmemem gerekiyo gibi. Degistirince asilma oluyo ya valla Allah im yardimcimiz olsun. Acile gidince de serum ve parol veriyolar hic fayda etmedi bana canim insallah sana fayda eder...
Canim dualarim seninle.. Allahim yardimciniz olsun insallah sanci onleyiciler bir an evvel etkisini gosterir...Kızlar kasılmalarda henüz bir gerileme yok.Aç susuz bekletiliyorum olası bir dopum şüphesine karşı tedbir olarak sanırım23.00 da tekrar nst çekilecek.Kasılma bitinceye kadar da Açlığa susuzluğa devam.Açlıktan ve susuzluktan Başıma ağrılar girmek üzere ama olsun vaktini beklesin de inşallah.Dua edin minnağıma kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?