Güzelce anlatabilirim inş:))İnşallah canım sagolasin.
İlaca veriyorlar mı cnm dişeti kanaması için, bilmiyordum. Çok sık ve şiddetli hapsuruyorum alerjiden dolayı o yüzden bebek etkileniyomudur merak ediyorum
Medical parkın SGK anlaşması vardır cnm benim gittiğim hastanenin yok, çok sordum kuvez olayını. Sağolasın, inşallah gerek kalmaz.
Sağol cnm inşallah gerek kalmaz, hırıltıda kullanmayı düşünüyorum. Hangi markanın almistin cnm sling i?
Niye acaba Dr kullanmayın dedi? Bize de eğitimden ebeler hırıltı olunca kullanın dedi. Ve temizlemek için de.
Teşekkürler cnm
Asel i çok beğeniyorum ben cnm kulağa çok hoş geliyor. Hayırlısı olsun inşallah.
Benim de böyle oluyor ben de tansiyonla alakalı zannediyordum. Çok kötü oluyorum Allah'tan sonra geciyo.
. Teşekkürler cnm çok pahalı değil mi 999tl. Ben de de skolyoz ve boyun fıtığı var bakalım kullanabilecek miyim? Rahat olur mu?
Ben 3aylikken kitap okumayı düşünüyorum, gelişimi için çok iyiymiş.tavsiyesi olan? Eşim çok oyuncak taraftarı değil, TV tablet telefona da ben çok karşıyım en az iki yıl. Park haricinde evde de sürekli birlikte oynamak lazım. Çok elzem oyuncaklar hangileri olabilir, ve gelişimi için gerekli oyuncaklar almak istiyorum aranızda tecrübeli anneler ve çocuk gelişimcisi olanlar var. Tavsiye de bulunur musunuz? Onun dışında insallah kısmet olursa spora basket, futbola yönlendirmek istiyorum.
Evet kitaba bende 4 aylıkken başlamiştım. Uyku öncesi rutinimizdi aynı zamanda.Ben 3aylikken kitap okumayı düşünüyorum, gelişimi için çok iyiymiş.tavsiyesi olan? Eşim çok oyuncak taraftarı değil, TV tablet telefona da ben çok karşıyım en az iki yıl. Park haricinde evde de sürekli birlikte oynamak lazım. Çok elzem oyuncaklar hangileri olabilir, ve gelişimi için gerekli oyuncaklar almak istiyorum aranızda tecrübeli anneler ve çocuk gelişimcisi olanlar var. Tavsiye de bulunur musunuz? Onun dışında insallah kısmet olursa spora basket, futbola yönlendirmek istiyorum.
İnşallah canım sagolasin.
İlaca veriyorlar mı cnm dişeti kanaması için, bilmiyordum. Çok sık ve şiddetli hapsuruyorum alerjiden dolayı o yüzden bebek etkileniyomudur merak ediyorum
Medical parkın SGK anlaşması vardır cnm benim gittiğim hastanenin yok, çok sordum kuvez olayını. Sağolasın, inşallah gerek kalmaz.
Sağol cnm inşallah gerek kalmaz, hırıltıda kullanmayı düşünüyorum. Hangi markanın almistin cnm sling i?
Niye acaba Dr kullanmayın dedi? Bize de eğitimden ebeler hırıltı olunca kullanın dedi. Ve temizlemek için de.
Teşekkürler cnm
Asel i çok beğeniyorum ben cnm kulağa çok hoş geliyor. Hayırlısı olsun inşallah.
Benim de böyle oluyor ben de tansiyonla alakalı zannediyordum. Çok kötü oluyorum Allah'tan sonra geciyo.
. Teşekkürler cnm çok pahalı değil mi 999tl. Ben de de skolyoz ve boyun fıtığı var bakalım kullanabilecek miyim? Rahat olur mu?
Diş eti kanaması için ilaç verilmedi kasılmayı önleyici ilaç diş etime de yaradı :)İnşallah canım sagolasin.
Teşekkürler cnm
Her muayenede ortalama boy ve kilosunu soyler doktorum. Makina bildigim kadariyla 2 tane ortalama kilo degeri hesapliyor: karin cevresi (AC), Bas capi (BPD) ve uyluk kemigi uzunlugunu baz alan ortalama EFW diye yaziyor. Bir de bu degerlerin yani sira bas cevresini de hesaba katarak hesaplanan ortalama o da GA (EFW) diye yaziyor. Hoca her muayenede tum olcum degerlerinin ve bu ortalamalarin yazdigi ekran goruntusunu de cikti alip veriyor sag olsun... bir de kilosuna genelde EFW olani soyluyor bu deger digerine gore nisbeten daha dusuk 100-200gr. Cunku bizde masallah kafa biraz buyuk, hem capi hem cevresi hesaba katilinca fazla olur diye sanirim digerini soyluyor hoca :)Doktorunuz ultrasonda baktigi zaman bebeginizin boyunu söylüyor mu? Bana söylemiyor ben ultrason kagidindaki degerlere bakarak kendim buluyorum boyunu. Femur uzunluğu x7 yaparak boyunu anlamaya calisiyorum. Sizde durum ne?
Ben 3aylikken kitap okumayı düşünüyorum, gelişimi için çok iyiymiş.tavsiyesi olan? Eşim çok oyuncak taraftarı değil, TV tablet telefona da ben çok karşıyım en az iki yıl. Park haricinde evde de sürekli birlikte oynamak lazım. Çok elzem oyuncaklar hangileri olabilir, ve gelişimi için gerekli oyuncaklar almak istiyorum aranızda tecrübeli anneler ve çocuk gelişimcisi olanlar var. Tavsiye de bulunur musunuz? Onun dışında insallah kısmet olursa spora basket, futbola yönlendirmek istiyorum.
Konus canim tecrubeli annelere ihyiyacimiz var:) bende puzzle yada eslestrmeli oyunlar aldim ama tencere kapak yada plastik sise kapatmayi acmayi daha cok yapiyo:)) gerck hayatimizdaki seyler daha cok kullaniyrz:)Her muayenede ortalama boy ve kilosunu soyler doktorum. Makina bildigim kadariyla 2 tane ortalama kilo degeri hesapliyor: karin cevresi (AC), Bas capi (BPD) ve uyluk kemigi uzunlugunu baz alan ortalama EFW diye yaziyor. Bir de bu degerlerin yani sira bas cevresini de hesaba katarak hesaplanan ortalama o da GA (EFW) diye yaziyor. Hoca her muayenede tum olcum degerlerinin ve bu ortalamalarin yazdigi ekran goruntusunu de cikti alip veriyor sag olsun... bir de kilosuna genelde EFW olani soyluyor bu deger digerine gore nisbeten daha dusuk 100-200gr. Cunku bizde masallah kafa biraz buyuk, hem capi hem cevresi hesaba katilinca fazla olur diye sanirim digerini soyluyor hoca :)
Kitap okumak en cok konusmasina ve kelime dagarcigina fayda sagliyor. Ben de daha 4-5 aylikken yaninda ders calisip ingilizce makale bile okuyodum ders doneminde oldugum icin :) resimli cocuk kitaplarini mutlaka eline verip inceletiyodum oturmaya basladiginda. Hep onla birlikte tutup kitaba nasil davranmasi gerektigini de konustuk: sayfasi koparilmaz isirilmaz atilmaz diye. Cok sukur hic birini de yapmadi.
Daha kucukken dergi de cok inceledik tavsiye ederim. Oglumun ilgisini gercek goruntuler cok cekiyodu. Birlikte National Geographic ve Atlas dergilerini cok okumuslugumuz var :) taa dibine girip nasil bakardi merakla o hayvanlara falan :)
Oyuncak konusunda da moderator degiskenin cocugun ilgisi oldugunu dusunuyorum. Yani ilgi ne yondeyse seni zaten yonlendirecektir :) ben mesela kucukken su renkli ic ice gecen buyukten kucuge siralanan daireleinden almistim fisher price in. Yuzune bile bakmadi 1 kez olsun. Ya da puzzle a asiri ozeniyodum. 2 parcalidan 4-8 parcaliya kadar envai cesidini aldim ama hic ilgisini cekmedi-hala da ilgilenmez :) ama gel gor ki nerde bir kablo gorsun bir soket gorsun hemen uclarini eslestirir takar ya da birbirine baglar kablolari. Babamiz elektrik elektronik uzmani olunca genler baskin olmus sanirim :) is yerinden farkli soketler getirirdi onlarla saatlerce oynar oyuncaklarin yuzune bakmazdi hala da oyle :) Erkek cocugu ama arabaya zerre ilgisi yok mesela artik coktan biraktik araba almayi cunku oynamiyor :) onun yerine sokup takilanilrn parcalari ayrilabilen kamyonlari falan var. Sarjli oyuncak maktabi var. Ver eline saatlerce oynar :)
Benim okudugum ve fayda sagladigim bir kitap var herkese tavsiye ederim: Tubitak Yayinlarinin "Bebekler ve yurume cagindaki cocuklar icin eglendirici ve egitici etkinlikler" diye. Gorsel bir ansiklopedi gibi aslinda. 2 yas alti cocuklarin psikomotor gelisim donemlerine uygun evdeki gereclerle yapilabilecek minik oyun ve aktiviteler tarif ediyor. Inanilmaz seker bi kitap. Ondan da cok faydalandim ben: minik su siselerine mercimek nohut koyup az marakas yapmadik :) yastiklardan parkur yapip birlikte az kosturmadik. O kitapta da goruyosun ki onemli olan oyuncak yani materyal degil cocugun hangi gelisim alanina nasil fayda saglayacagin onemliyine cok konustum galiba hanimlar kusuruma bakmayin, sevgiler :)
Eline saglik ne guzel tecrubeler. Insallah boyle bilincli bir anne olabilirim.. bir de cok guzel olgun bir uslubun var paylasimlarinda soylemeden edemiycem:)Mesela rutinde uyku oncesi kitap okuyanlar var.Ben uyku ile kitabi bagdastirmasini istemedigim icin oyle yapmadim.Yani kitap uykuyu cagristirmasin istedim :) Gun icinde hala o getirmemisse aksamustune dogru okuyoruz,gunduz uykusunuda erken birakmisti kizim hem bir dinlenmece oluyordu.
Spor konusunda kafanda belirleme,vucut gelisiminede katkili olarak yasi geldikce onunla birlikte karar verirsin
Yani sadece dusuncelerle herseye yetismeye calismak daha yorucu olabilir anne ve cocuk icin.Ve onlarin secimleri bizim planlarimizdan daha onemli
Tv,tablet,telefon olayi tamamen anne baba ile alakali.Verilmiyorsa alismiyorlar,aliskanlikta tv yoksa istemiyorlar.
Ben kendimde izlemem mesela evde acilmazda cok nadirdir kizim tutturmaz tv vs icin.Toplu tasima cok kullanirim ama hic telefonla oynayarak gecirmemisizdir yolu.Agaclardan,hayvanlardan,arabalardan kendi buldugumuzdan oyunlardan oynariz yolda bile.
Oyuncak konusuda gelisimlerine gore sekillenir canim.Oyle herhangi bi oyuncak degilde zaten ilgisine gore aldigin o donem yetecektir.Ne donemden once acele etmek gerekiyor ne de gec kalmamak gerek boyle seylere.
Teoriler,oyunlar,oyuncaklar vaktin varken bol bol okuAhsap oyuncaklar konusunda bilgilen.Montessori,Reggio,Waldorf ve digerleri gb teorileri okuyabilirsin.
Birebir herhangi birini uygulamak degil aslinda evine,cocuguna,duzenine gore sekillendirirsin.Ama cocugun ay ay,donemsel ve aslinda cok kucukken bile yapabilecegi,ozellikle kendi yapabilecehi bicok seye dikkat edebilirsin.
Cooook tatli ve uzun bi konu aslinda cocuk :) buyuk emek.
Tubitak i not aldim. Dergiler de cok onemli aslinda.. Degindigin icin tesekkurler:)Her muayenede ortalama boy ve kilosunu soyler doktorum. Makina bildigim kadariyla 2 tane ortalama kilo degeri hesapliyor: karin cevresi (AC), Bas capi (BPD) ve uyluk kemigi uzunlugunu baz alan ortalama EFW diye yaziyor. Bir de bu degerlerin yani sira bas cevresini de hesaba katarak hesaplanan ortalama o da GA (EFW) diye yaziyor. Hoca her muayenede tum olcum degerlerinin ve bu ortalamalarin yazdigi ekran goruntusunu de cikti alip veriyor sag olsun... bir de kilosuna genelde EFW olani soyluyor bu deger digerine gore nisbeten daha dusuk 100-200gr. Cunku bizde masallah kafa biraz buyuk, hem capi hem cevresi hesaba katilinca fazla olur diye sanirim digerini soyluyor hoca :)
Kitap okumak en cok konusmasina ve kelime dagarcigina fayda sagliyor. Ben de daha 4-5 aylikken yaninda ders calisip ingilizce makale bile okuyodum ders doneminde oldugum icin :) resimli cocuk kitaplarini mutlaka eline verip inceletiyodum oturmaya basladiginda. Hep onla birlikte tutup kitaba nasil davranmasi gerektigini de konustuk: sayfasi koparilmaz isirilmaz atilmaz diye. Cok sukur hic birini de yapmadi.
Daha kucukken dergi de cok inceledik tavsiye ederim. Oglumun ilgisini gercek goruntuler cok cekiyodu. Birlikte National Geographic ve Atlas dergilerini cok okumuslugumuz var :) taa dibine girip nasil bakardi merakla o hayvanlara falan :)
Oyuncak konusunda da moderator degiskenin cocugun ilgisi oldugunu dusunuyorum. Yani ilgi ne yondeyse seni zaten yonlendirecektir :) ben mesela kucukken su renkli ic ice gecen buyukten kucuge siralanan daireleinden almistim fisher price in. Yuzune bile bakmadi 1 kez olsun. Ya da puzzle a asiri ozeniyodum. 2 parcalidan 4-8 parcaliya kadar envai cesidini aldim ama hic ilgisini cekmedi-hala da ilgilenmez :) ama gel gor ki nerde bir kablo gorsun bir soket gorsun hemen uclarini eslestirir takar ya da birbirine baglar kablolari. Babamiz elektrik elektronik uzmani olunca genler baskin olmus sanirim :) is yerinden farkli soketler getirirdi onlarla saatlerce oynar oyuncaklarin yuzune bakmazdi hala da oyle :) Erkek cocugu ama arabaya zerre ilgisi yok mesela artik coktan biraktik araba almayi cunku oynamiyor :) onun yerine sokup takilanilrn parcalari ayrilabilen kamyonlari falan var. Sarjli oyuncak maktabi var. Ver eline saatlerce oynar :)
Benim okudugum ve fayda sagladigim bir kitap var herkese tavsiye ederim: Tubitak Yayinlarinin "Bebekler ve yurume cagindaki cocuklar icin eglendirici ve egitici etkinlikler" diye. Gorsel bir ansiklopedi gibi aslinda. 2 yas alti cocuklarin psikomotor gelisim donemlerine uygun evdeki gereclerle yapilabilecek minik oyun ve aktiviteler tarif ediyor. Inanilmaz seker bi kitap. Ondan da cok faydalandim ben: minik su siselerine mercimek nohut koyup az marakas yapmadik :) yastiklardan parkur yapip birlikte az kosturmadik. O kitapta da goruyosun ki onemli olan oyuncak yani materyal degil cocugun hangi gelisim alanina nasil fayda saglayacagin onemliyine cok konustum galiba hanimlar kusuruma bakmayin, sevgiler :)
Çok teşekkür ederim cnm aklımda bulunduracagim inşallah.Güzelce anlatabilirim inş:))
Günde 1-2 kez olabilrmiş ama daha fazlası burun içini tahriş edip şişmesine ve buda daha fazla tıkanmasına sebep olurmuş. Zaten hastalık olmadğı sürece burun akıntısı olmamıştı bizde. 1 sene öylece durdu:) nezle olunca kullandm rahatça uyusun diye. Dr öyle diyince eşim ona bile izin vermedi diyeblrm çnkü kızım kıyameti koparıyodu:) buhar makinesi gece boyu açık kalmasını tavsye etmişti.
Çok sağol canım. TV yi önceden de çok izlemiyodum hamile olunca hepten bıraktım arada film izliyorum. Küçükken daha minikken toplarla oynasın küçük sahalar potalar var istiyorum tabi büyüdükçe istediği sporu yapsın ama bı amaci olsun nasıl mutlu oluyorsa. Gerçekten hem zor hem büyük emek. Daha dogmadan hayaller, araştırmalar, okumalar. İnşallah oğlumla mutfakta da birlikte biseyler yaparız. Ve düğme, sökük dikmeyi de öğretirim ki hayatta ben olmasam kimseye muhtaç olmasin.Mesela rutinde uyku oncesi kitap okuyanlar var.Ben uyku ile kitabi bagdastirmasini istemedigim icin oyle yapmadim.Yani kitap uykuyu cagristirmasin istedim :) Gun icinde hala o getirmemisse aksamustune dogru okuyoruz,gunduz uykusunuda erken birakmisti kizim hem bir dinlenmece oluyordu.
Spor konusunda kafanda belirleme,vucut gelisiminede katkili olarak yasi geldikce onunla birlikte karar verirsin
Yani sadece dusuncelerle herseye yetismeye calismak daha yorucu olabilir anne ve cocuk icin.Ve onlarin secimleri bizim planlarimizdan daha onemli
Tv,tablet,telefon olayi tamamen anne baba ile alakali.Verilmiyorsa alismiyorlar,aliskanlikta tv yoksa istemiyorlar.
Ben kendimde izlemem mesela evde acilmazda cok nadirdir kizim tutturmaz tv vs icin.Toplu tasima cok kullanirim ama hic telefonla oynayarak gecirmemisizdir yolu.Agaclardan,hayvanlardan,arabalardan kendi buldugumuzdan oyunlardan oynariz yolda bile.
Oyuncak konusuda gelisimlerine gore sekillenir canim.Oyle herhangi bi oyuncak degilde zaten ilgisine gore aldigin o donem yetecektir.Ne donemden once acele etmek gerekiyor ne de gec kalmamak gerek boyle seylere.
Teoriler,oyunlar,oyuncaklar vaktin varken bol bol okuAhsap oyuncaklar konusunda bilgilen.Montessori,Reggio,Waldorf ve digerleri gb teorileri okuyabilirsin.
Birebir herhangi birini uygulamak degil aslinda evine,cocuguna,duzenine gore sekillendirirsin.Ama cocugun ay ay,donemsel ve aslinda cok kucukken bile yapabilecegi,ozellikle kendi yapabilecehi bicok seye dikkat edebilirsin.
Cooook tatli ve uzun bi konu aslinda cocuk :) buyuk emek.
Haklısın cnm ilgisine göre bakmak lazım ama önceden arastiriyorum. Sevinirim yazarsan tabi. Aslında imkan olsa şehirde değilde köyde yasasak, TV internet olmasa, çiçeklerle hayvanlarla kalabalıktan uzak yetiştirsek..Evet kitaba bende 4 aylıkken başlamiştım. Uyku öncesi rutinimizdi aynı zamanda.
Bende evimde tv yok zaten hatta akıllı telide seneye ülkeme dönüş yapınca bırakmayı hedefliyorum. Çnkü ister istemez elimde görüyor her ne kadar o uyanıkken elime almasamda lazım oluyor yada ailelerle görüntülü konuşma oluyr maalesf. Kendimce belrledğm hedefler bunlar. Eşimde gelince bırakıyor. Mümkün oldğnca uzak kalmak en güzeli. Arada bir çizgi filim değilde çocuk şarkıları açıyrm pcden ki o da çok nadir.
Aslnda en çok istedkleri şey onlarla ilgilenmemiz. Yemekte oyunda herşeyde. Dışarı çıkmak yarım saat bile olsa inanılmaz iyi. Ben kızımla hep çıktım ama şimdi iki bebekle kışın zor olacak. Oyuncaklarda ayları geldkçe yine burda olursak konuşuruz. İlk aylar ilgilerini çok çok çekmiyor çnkü. Ama istersen 1 yaşa kadar oynadğı sevdiği oyuncakları yazarm. Çok oyuncak tarftarı değiliz ama eğitici ve dönem dönem ihtiyacı olablck yada dikkatlerini çeken oyuncaklar oluyor. Zaten siz de teklif ettikçe keşfedersiniz. Ben bana tavsye eden olmaynca sürekli netten bakıyodum şuan ne işimize yarar diye:)) hee 1 yaşından sonra zaten kendilerini oyuncakçıya götürnce gösterirler:))))
Tekrar tesekkur ederim cnm eğitimde önerdikleri için aldım insallah çok gerek kalmaz kullanmam. Yakınlarimda sling yok malesef olsa da herkesten istenmez esim de ben de isteyemiyoruz. Kangurusu olan var o da kullanacakmis daha. Mycey i not alıyorum.Ben slingi denemek icin sevmeyebilir diye Mycey alivermistim canim.Ama sevmisti ve kullanmistim cok.Ama senin deneyebilecegin bir yakininda varsa once deneyebilir ona gore de karat verebilirsin.
Otribebeye gelince mesela dolmus ve kurumussa yumusatip bosaltmak arkadan gelen akintiyi saglamak iyidir.Dolmamasi icin.
Ama bu her hastalikta her ufacik bisyde onerilmiyor.Cunku mudahale sonucta ve vucudada aliskanlik olmamasi acisindan
. Ne ilginç dış etine de iyi gelmesi. Haftayaa Dr a gidince bı sorayimDiş eti kanaması için ilaç verilmedi kasılmayı önleyici ilaç diş etime de yaradı :)
Cnm ne guzel anllatmissin teşekkur ederim. Dergi ve büyükler için kitap aklıma gelmemişti. Çok sağol. Nasıl anlatırsak nasıl gösterirsek cocuklar onu aliyo aslında. Bir yere gitmeden evde gideceğimiz yada yapacağımız aktivite yi çıkmadan anlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Bizim babamız da uçak teknisyeni:) uçağa merak sarabilir. İlgisine göre bekleyeyim:) arabayla oynamaması çok ilginç. Kitap konusuna ben de çok önem veriyorum hatta ilerde kitap okuma saati birlikte yapabiliriz.Her muayenede ortalama boy ve kilosunu soyler doktorum. Makina bildigim kadariyla 2 tane ortalama kilo degeri hesapliyor: karin cevresi (AC), Bas capi (BPD) ve uyluk kemigi uzunlugunu baz alan ortalama EFW diye yaziyor. Bir de bu degerlerin yani sira bas cevresini de hesaba katarak hesaplanan ortalama o da GA (EFW) diye yaziyor. Hoca her muayenede tum olcum degerlerinin ve bu ortalamalarin yazdigi ekran goruntusunu de cikti alip veriyor sag olsun... bir de kilosuna genelde EFW olani soyluyor bu deger digerine gore nisbeten daha dusuk 100-200gr. Cunku bizde masallah kafa biraz buyuk, hem capi hem cevresi hesaba katilinca fazla olur diye sanirim digerini soyluyor hoca :)
Benim eşim diş hekimi canım ya ve benim de diş etlerim felaket kanıyor diş ipi kullanırken. Yapcak hiçbir şey yok daha iyi diş etlerin için biraz kanaması diyor. Hiç bir ilaç yok geçirecek diyor. Magnezyum zaten 4. aydan beri içiyorum. Cok yumusak uçlu diş fırçaları var onlardan alırsanız en azından fırçalarken rahat olur ama diş ipi kullanırken kan golu olcak malesef o kacınılmazÇok teşekkür ederim cnm aklımda bulunduracagim inşallah.
Çok sağol canım. TV yi önceden de çok izlemiyodum hamile olunca hepten bıraktım arada film izliyorum. Küçükken daha minikken toplarla oynasın küçük sahalar potalar var istiyorum tabi büyüdükçe istediği sporu yapsın ama bı amaci olsun nasıl mutlu oluyorsa. Gerçekten hem zor hem büyük emek. Daha dogmadan hayaller, araştırmalar, okumalar. İnşallah oğlumla mutfakta da birlikte biseyler yaparız. Ve düğme, sökük dikmeyi de öğretirim ki hayatta ben olmasam kimseye muhtaç olmasin.
Haklısın cnm ilgisine göre bakmak lazım ama önceden arastiriyorum. Sevinirim yazarsan tabi. Aslında imkan olsa şehirde değilde köyde yasasak, TV internet olmasa, çiçeklerle hayvanlarla kalabalıktan uzak yetiştirsek..
Tekrar tesekkur ederim cnm eğitimde önerdikleri için aldım insallah çok gerek kalmaz kullanmam. Yakınlarimda sling yok malesef olsa da herkesten istenmez esim de ben de isteyemiyoruz. Kangurusu olan var o da kullanacakmis daha. Mycey i not alıyorum.
. Ne ilginç dış etine de iyi gelmesi. Haftayaa Dr a gidince bı sorayim
Çünkü ikisinin de sebebi damarlardaki yoğun kan basıncı.Bu bssınç azalınca ikisi birden düzeliyoÇok teşekkür ederim cnm aklımda bulunduracagim inşallah.
Çok sağol canım. TV yi önceden de çok izlemiyodum hamile olunca hepten bıraktım arada film izliyorum. Küçükken daha minikken toplarla oynasın küçük sahalar potalar var istiyorum tabi büyüdükçe istediği sporu yapsın ama bı amaci olsun nasıl mutlu oluyorsa. Gerçekten hem zor hem büyük emek. Daha dogmadan hayaller, araştırmalar, okumalar. İnşallah oğlumla mutfakta da birlikte biseyler yaparız. Ve düğme, sökük dikmeyi de öğretirim ki hayatta ben olmasam kimseye muhtaç olmasin.
Haklısın cnm ilgisine göre bakmak lazım ama önceden arastiriyorum. Sevinirim yazarsan tabi. Aslında imkan olsa şehirde değilde köyde yasasak, TV internet olmasa, çiçeklerle hayvanlarla kalabalıktan uzak yetiştirsek..
Tekrar tesekkur ederim cnm eğitimde önerdikleri için aldım insallah çok gerek kalmaz kullanmam. Yakınlarimda sling yok malesef olsa da herkesten istenmez esim de ben de isteyemiyoruz. Kangurusu olan var o da kullanacakmis daha. Mycey i not alıyorum.
. Ne ilginç dış etine de iyi gelmesi. Haftayaa Dr a gidince bı sorayim
Her çocuk kesinlikle farklı oluyor ve çok güzel açıklamışsın canım bu arada maşallah oğluna. Ben de ilgiler doğrultusunda hareket etmeye çalıştım hep kızım doğduğu andan itibaren dikkatli bir bebekti her yeri her şeyi detayına kadar incelerdi ve şu anda da görsel algısı maşallah çok iyi yaşının çok üstünde yap bozları oturup yapıyor renklerine desenlerine göre devamında neler geleceğini farkediyor. Kitap kurdu diyebilirim 3 aylıkken başlamıştık biz de kitaba şimdi okuduğumuz kitaplardan bazılarını ezberlemiş sayfalarına kadar doğru okuyor gibi söylüyor. Kızım da tencere kepçeyle falan oynamayı çok severdi hala sever biz de birlikte pasta yemek tatlı aklımıza ne gelirse yapıyoruz inanılmaz mutlu oluyor oyun hamurlarıyla sürekli yemek yapar bize bir de müzik delisi duyduğu anda dayanamaz dans etmeye başlar ve ekranda gördüğü hareketlerin birebir aynılarını yapmaya çalışır çoğunda başarılır 3 yaşını doldursun ilçe şartlarında en fazla bale var ona bir götürmeyi düşünüyorum bilmiyorum yapabilir mi? Bebek doğmadan yapılacak planlar havada kalır kızlar herkes bir şeylere özeniyor ama mutlaka çocuğa göre hareket edin arkadaşların bahsettiği etkinlik kitaplarından zaman içinde edinin ben her ay oturup araştırırdım bu ay neler yapabilir ben nasıl desteklerim diye iyi ki de yapmışım bilinçli şekilde ilerledik ve her çocuğun kendine özgü olduğunu zor da olsa öğrendikten sonra arkadaşlarıyla çok kıyaslamadan bir şeyleri daha erken ya da geç yapabileceğini hepsinin normal ölçülerde olduktan sonra sorun olmadığını öğrendim. Zaman içinde göreceğiz hepimiz bunlarıHer muayenede ortalama boy ve kilosunu soyler doktorum. Makina bildigim kadariyla 2 tane ortalama kilo degeri hesapliyor: karin cevresi (AC), Bas capi (BPD) ve uyluk kemigi uzunlugunu baz alan ortalama EFW diye yaziyor. Bir de bu degerlerin yani sira bas cevresini de hesaba katarak hesaplanan ortalama o da GA (EFW) diye yaziyor. Hoca her muayenede tum olcum degerlerinin ve bu ortalamalarin yazdigi ekran goruntusunu de cikti alip veriyor sag olsun... bir de kilosuna genelde EFW olani soyluyor bu deger digerine gore nisbeten daha dusuk 100-200gr. Cunku bizde masallah kafa biraz buyuk, hem capi hem cevresi hesaba katilinca fazla olur diye sanirim digerini soyluyor hoca :)
Diş etinde kas dokusu yok magnezyum kas dokusunda etkili. Sadece c vitaminin cok cok az etkili olabilir diş eti kanamasında ama yine de geçirmez çünkü hormanel yoğunluktan ötürü oluyorÇünkü ikisinin de sebebi damarlardaki yoğun kan basıncı.Bu bssınç azalınca ikisi birden düzeliyo
Bu ara benim de cok oluyo canim. Ozellikle son 2 haftadir yasiyorum ara ara. Bu gece 2 kez uykumdan uyandiracak kadar agri oldu meselaKızlar merhaba
Dün yazacaktım ama ban yedim yine.cok ağrım oldu dün adet ağrısı gibi
Sabaha kadar da birkaç defa uyandirdi ama kasılma yoktu
Normal mi acaba
Vakit daralıyor heyecan basıyor beniBu ara benim de cok oluyo canim. Ozellikle son 2 haftadir yasiyorum ara ara. Bu gece 2 kez uykumdan uyandiracak kadar agri oldu meselaama birkac saniye suruyo sadece Allahtan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?