Eline saglik ne guzel tecrubeler. Insallah boyle bilincli bir anne olabilirim.. bir de cok guzel olgun bir uslubun var paylasimlarinda soylemeden edemiycem:)
Çok teşekkür ederim cnm aklımda bulunduracagim inşallah.
Çok sağol canım. TV yi önceden de çok izlemiyodum hamile olunca hepten bıraktım arada film izliyorum. Küçükken daha minikken toplarla oynasın küçük sahalar potalar var istiyorum tabi büyüdükçe istediği sporu yapsın ama bı amaci olsun nasıl mutlu oluyorsa. Gerçekten hem zor hem büyük emek. Daha dogmadan hayaller, araştırmalar, okumalar. İnşallah oğlumla mutfakta da birlikte biseyler yaparız. Ve düğme, sökük dikmeyi de öğretirim ki hayatta ben olmasam kimseye muhtaç olmasin.
Haklısın cnm ilgisine göre bakmak lazım ama önceden arastiriyorum. Sevinirim yazarsan tabi. Aslında imkan olsa şehirde değilde köyde yasasak, TV internet olmasa, çiçeklerle hayvanlarla kalabalıktan uzak yetiştirsek..
Tekrar tesekkur ederim cnm eğitimde önerdikleri için aldım insallah çok gerek kalmaz kullanmam. Yakınlarimda sling yok malesef olsa da herkesten istenmez esim de ben de isteyemiyoruz. Kangurusu olan var o da kullanacakmis daha. Mycey i not alıyorum.
. Ne ilginç dış etine de iyi gelmesi. Haftayaa Dr a gidince bı sorayim
Vakit daralıyor heyecan basıyor beni
Hergün değişik şeyler oluyor ikinci hamileligim olsa belki böyle olmaz
Selam hanımlar :)
Herkesin bayramı mübarek olsun. Bayramın 1. gününden beri yoğun bi tempodayım bayram ziyaretleri bitti hazır tatildeyken bebisin eşyaları yıkandı ütülendi. Evdeki dikimler halledildi annemler sağolsun hep beraber yaptık çoğu şey hazır artık üstümden yük kalktı resmen ne zaman olacak nasıl olacak diyordum.
Hareket halinde ayaklarım, belim sırtım koptu ağrıdan sürekli kosusturunca ama kasık ağrısı kasılma yaşamadım hiç. Sanki hareket etmek daha bile iyi geliyor gibi bana.
Bu arada hastane çantasını ayarladık son hali olmadı ama kıyafet olayı bitti en azından gözümüze az geldi kusar, bez sızıntı yapar vs diye 3 alt üst 2 tulum takımı koyduk. Ilk doğduğunda alt üst mu tulum mu giyer hemşireye ne versek karar veremedik ona.
Kendi kendime nazar ettim diyorumHic farketmiyor inan ki,cunku tamamen kisi ile alakali :)))
Cunku ilki gb olmayabiliyor.Farkli seylerde yasayabiliyorsun.
Bide bazi seylerii bilmek bazen daha tedirgin edebiliyor.
Genelde alt üst giydiriliyor. Hastane çıkışı setlerinde altı patikli pantolon olanlar giydiriliyor.Selam hanımlar :)
Herkesin bayramı mübarek olsun. Bayramın 1. gününden beri yoğun bi tempodayım bayram ziyaretleri bitti hazır tatildeyken bebisin eşyaları yıkandı ütülendi. Evdeki dikimler halledildi annemler sağolsun hep beraber yaptık çoğu şey hazır artık üstümden yük kalktı resmen ne zaman olacak nasıl olacak diyordum.
Hareket halinde ayaklarım, belim sırtım koptu ağrıdan sürekli kosusturunca ama kasık ağrısı kasılma yaşamadım hiç. Sanki hareket etmek daha bile iyi geliyor gibi bana.
Bu arada hastane çantasını ayarladık son hali olmadı ama kıyafet olayı bitti en azından gözümüze az geldi kusar, bez sızıntı yapar vs diye 3 alt üst 2 tulum takımı koyduk. Ilk doğduğunda alt üst mu tulum mu giyer hemşireye ne versek karar veremedik ona.
Kendi kendime nazar ettim diyorum
Hamileligimin başları ufak tefek korkular dışında cok iyiydi
Şimdi bacağımin çekmesi ağrılar birde gece uyuyamiyorum bunada şükür tabi
Diş eti kanamam normalde yoktu bazı hamilelerde kan basıncından dolayı olabiliyor doktora sordum bunu.Son verilen ilacı kullandığımdan beri kanamıyor.Diş etinde kas dokusu yok magnezyum kas dokusunda etkili. Sadece c vitaminin cok cok az etkili olabilir diş eti kanamasında ama yine de geçirmez çünkü hormanel yoğunluktan ötürü oluyor
Kızlar bebişimin isminde çok kararsız kaldık Asel ve İpek ismini beğeniyoruz ama hangisi daha güzel karar veremedik. Sizin düşünceleriniz ne yardımcı olur musunuz
Toplu alıntı yapip cevap vermeyi bilemedigimden bu sekilde yazayim. :) Benim doktor da sadece kilosunu söylüyor. Fl uzunlugundan ben buluyorum boyunu. Anki haftasina gore ileride gibi geliyor. 31.haftada 45cmdi boyu. Benim esimde 57 cm dogmus. Acaba bizimki de uzun mu olacak diye merak ediyorum ben de.
Ben 3aylikken kitap okumayı düşünüyorum, gelişimi için çok iyiymiş.tavsiyesi olan? Eşim çok oyuncak taraftarı değil, TV tablet telefona da ben çok karşıyım en az iki yıl. Park haricinde evde de sürekli birlikte oynamak lazım. Çok elzem oyuncaklar hangileri olabilir, ve gelişimi için gerekli oyuncaklar almak istiyorum aranızda tecrübeli anneler ve çocuk gelişimcisi olanlar var. Tavsiye de bulunur musunuz? Onun dışında insallah kısmet olursa spora basket, futbola yönlendirmek istiyorum.
Esimle bende surekli bunu soyluyoruz:)) zaten hayvanlari cook seviyorlarlar genelde bi hayvan beslemek bile guzel olabilir.Haklısın cnm ilgisine göre bakmak lazım ama önceden arastiriyorum. Sevinirim yazarsan tabi. Aslında imkan olsa şehirde değilde köyde yasasak, TV internet olmasa, çiçeklerle hayvanlarla kalabalıktan uzak yetiştirsek.
Çorap, önlük, şapka yedek aldım toplam 4 set var. Kıyafette 5 set var. Hemsireye sorulur en kötü hangisini isterse ılk onu veririz. Tulum bana da daha yatkın ama alt üst daha çok kullanılıyor sanki ılk kıyafette bilemedim.Hic farketmez canim.Icine kolsuz bi tulum uzerine uzun kollu ayakli bi tulumda olabilir.Hatta ben oyle baktim cok ama sonra bitane cok begendim alt ust takim onu aldim :) Ama hastane icin yine koza kundak dikiyorum :)
Alt ustte alt degistirirken kirlenirse tamamen soymadan alti degistirmek tabii kolaylik oluyor :)
Bide corap,sapka vs cok yere dusebiliyor onlarda yedek almak iyidir
Aynen genelde alt üst çıkıyor. Bizim aldığımızda ikisi de vardı, valize 3 alt üst 2 tulum koydum zaten her ihtimale karşı. Alt üst kucağa alırken açılmaz mi tulum daha iyi gibi geldi ama bilemedim.Genelde alt üst giydiriliyor. Hastane çıkışı setlerinde altı patikli pantolon olanlar giydiriliyor.
Ben hiç tulum koymadım. Ama Istiyorsanız 1 tane koyun çantanızaÇorap, önlük, şapka yedek aldım toplam 4 set var. Kıyafette 5 set var. Hemsireye sorulur en kötü hangisini isterse ılk onu veririz. Tulum bana da daha yatkın ama alt üst daha çok kullanılıyor sanki ılk kıyafette bilemedim.
Aynen genelde alt üst çıkıyor. Bizim aldığımızda ikisi de vardı, valize 3 alt üst 2 tulum koydum zaten her ihtimale karşı. Alt üst kucağa alırken açılmaz mi tulum daha iyi gibi geldi ama bilemedim.
2 tane koydum zaten. Ilk hangisini versek ona karar veremedim ben.Ben hiç tulum koymadım. Ama Istiyorsanız 1 tane koyun çantanıza
normal dogumda 1 sezeryanda 2 gece kalınıyor. Ben 2 takim hastane cikisi koydum, yeterli bence.2 tane koydum zaten. Ilk hangisini versek ona karar veremedim ben.
2 tane koydum zaten. Ilk hangisini versek ona karar veremedim ben.
O zaman kafamıza göre hazırlayalım gözümüze hangisi hoş gelirse :)Bu tamamen seninle alakali canim.
Ne istiyorsan yani zevkine gore :)
Hemsire illa bisy istemez tulum ya da takim diye.
Tulum takim yaptiranda var mesela isimli ilk fotograf cekimi icin.
Ya da sadece tulumlu sapkali az parcali hastane cikislarida var.
Canım ben Zeynep'in hastane çantasına ilk doğum sonrası giymesi için iç zıbın tulum şapka çorap eldiven battaniye koydumO zaman kafamıza göre hazırlayalım gözümüze hangisi hoş gelirse :)
Isimli tulum yaptım onu ilk gün mu ikinci gün mü giydirsem karar vermedim önce ama söyle mantıklı geldi. Ilk gün bende yorgun olurum ikinci gün çıkmadan fotoğraf çekiliriz o zaman giyer diye düşünüyorum.
Canım ben Zeynep'in hastane çantasına ilk doğum sonrası giymesi için iç zıbın tulum şapka çorap eldiven battaniye koydum
Yanıma ekstra zıbın 2 tulum bir alt üst takım ile isim yazılı tulum takımı yaptim onu koydum
Hastane çekimimiz 2.gün olacak insaallah o güne giydircem isimli tulumunu.
Onun dışında normal battaniye, şapka çorap eldiven 20 tane bez biberon emzik birde lizoz deriz biz anneler giyer onun bebek için olanı var onu koydum çantasına.
Pusetini alacağım anneannesi puset için bisey ördü onu da üstüne örtüp cikariz herhalde.
Kendime 3 çift pijama aldim. Biri üçlü takım. Onu fotoğraf çekimi için aldim terlik bant...vs var
Emzirme atleti sporcu sutyeni iç çamaşırı hasta bezi terlik gogus kalkani pedi termofor kalın çoraplar koydum. Ameliyat tecrübem var o çorap gaz konusunda çok iyi oluyor.
Puset örtüsü bende almadım canim annem ördü:)İlk cümle önemliydi benim için :) Tulum mu alt üst mü diye tulum bana da yakın geliyor sanki.
Bende yanıma toplam 4 yedek alıyorum ilk giydiği dışında biri isimli tulum fotoğraf için.
Toplamda 3 battaniye koydum 4 eldiven şapka önlük seti var.
1 pijama, 1 gecelik, 1 tane de elbise koydum hastaneden çıkarken giymek için. Lizöz bende koydum çeyizimde vardı sabahlık yerine onu giyeceğim sabahlık almadım.
Çamaşır vs henüz koymadım daha doğrusu şu an kullanıyorum emzirme sütyenini falan onları yıkayıp ütüleyip koyacağım. Bezler, biberon ıslak mendil, pişik kremi vs hepsi aynen tamam.
Çorap unutmuştum küçük hanıma koydum da kendime koymadım onu da ekleyeyim.
Pusete de müslin battaniyesi var onu örteriz diye düşünüyorum örtü almadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?