2018 Ekim Anneleri

Hey masaallah
Bende çok merak ediyorum kaç kilo oldu nasıl diye
Ayin 3unde kontrolüm var Allah izin verirse. Ama senle haftamiz ayrı belki benimde aynı kilodadır. Agirlastim mi baya?
Çok ağırlaşmadım cnm şimdilik 13 kg aldım. Benim bebeğimin gelişimi 2 hafta önde doktor bu haftalarda bebeğin kilosu 1.800-2.000 arası olmasını bekleriz ama senin bebeğin biraz iri dedi. Önemli olan kilosu değil sağlıkla kucağımıza almamız cnm. Nst de sancım normal çıktı . Birdaha ki kontrolüm iki hafta sonra :))

Ben e bebekten aldım baby&me sıvı bebek deterjanı iyi yani pek öyle kokusu da yoktu . Tavsiye ederim

Maşallah. Bizim de vardı bugün kontrol 46.5 cö 2140 gr çıktı bebek. Doktor iri gününe göre dedi. Senin 2500 gr a çok demiyor mu? 10 günde 300 gr almış bebek ona iyi dedi ama.

PiandSm ben hep 56 cmlik kiyafetler almaya dikkat ediyorum. Hem erkek oldugu icin hem de babasi da 57 cm dogdugu icin. Bir de olmaz falan diye riske atamam. Buyuk olursa sorun degilde,kucuk olursa problem :)

Ben cm olarak değil de 0-3 1-3 aylık alıyorum. Bizim de boyu uzun diyorlar ultrasonda ben de küçük olmasın, büyük olursa her türlü giyer diye büyük alıyorum. Yenidoğan 2 tane aldım, 2 tane de 10lu takım hediye geldi.

Oyy masallah subhanallah ❤ Canim senle gunumuz ayni, bana en son 30+5 de 1600 gr. Yaklasik 42 cm demisti. Pazartesi kontrolum var cok merakla bekliyorum bakalim kac gr. Almis minik prensim. Gerci benimkine minyon diyolar herhalde en fazla 2 kilo olmustur. Sagliklari sihhatleri yerinde olsun da ❤

Ben de ilk oglumda sivi deterjanla baslamistim ama ozellikle kusmuklari falan hic cikarmadigini gordum. Dalin sivi deterjanin. O yuzden hemen granule donmustum. Bu sefer de granul sabun aldim. 40 derecede yikarsan ve asiri fazla koymazsan tortu birakmiyor bence. Ben memnunum...

yok canım temizlik yapmadım evi süpürmedim dediğin gibi bebeğimden önemli değil
bende senin gibi 35+2 de ayrılmış oluyorum izne

36+0 da mi yoksa 37+0 da mi dogum izni basliyor peki normalde? Yani kaybimiz kac gun olacak onu hesaplamaya calisiyorum

Ben 9 kilo aldım ama bir hafta icinde birden 1 kilo aldım. Bundan da acaba bebek kilo almismidir diye düşündüm. En son 3 hafta önce 1300 gr.di
Karnım sanki aşağı düşecek gibi zor taşıyorum 2 kilo kadar daha alacağını düşünürsek doğuma kadar daha da fena olacak taşıması

Cnm doktor bebeğin iri dedi . Yapısal sanırım ama ne ben nede eşim iri değiliz :))

@Lets go canim bisey sorcam
Amniyon sıvısı mi yoksa idrar mi olduğunu anlamadığım ıslaklık oluyor
Turnusol kağıdı mi almam lazım test etmek için yoksa pedi var mi

Hosgeldiniz minişinle :)
Ekledim bilgileride.
Allah hayirlisiylaa tamamina erdirsin,saglikla buyutmeyi nasip etsin

Benim kızımda 5 yaşında kolay oluyor herşey evet şuan için ama bebek olunca neler olacak göreceğiz bakalım :) umarım herşey güzel olur hepimiz için

Bu da baska bi deneyim olacak onlara oldugu kadar bize de :) Allah yetismeyi,layigiyla yetistirmeyi nasip etsin insallah.

Selam kızlar.Mesajlarınızı okumaya çalıştım elimden geldiğince.Maşallah Benin’ler büyüyor artık son dönemeçlere girenler bile bar.Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin inş.

Doktora hediye konusunda tavsiyeler olmuş.Yani dr insan memnunum çok şükür ama hediye almak bana biraz garip geliyor açıkçası.Ve düşünmüyorum.Sonuçta o bunun işi diye düşünüyorum ama tabi tercih meselesi.Tavsiye konusuna gelince memleket havası barındıran hediyeler bence de yemeklere göre daha güzel gibi.

Evet ceviz sabunu cok saglikli simdiden yapabilirsin aslinda.
Granul ya da sivi farketmez bence ekstra durulama iyi her zaman.Sabun rendeleyipte kullanabilirsin guvendigin bulursan.
Green Clean'e bi göz atabilirsin.
Bikac marka var.Iceriklerini mutlaka oku derim.
Biraz karisik ama boraks konusunuda arastirabilirsin.

Son düzenleme:

Roxy ile yumusatici kullanmana gerek yok canim.

Kızlar migrosta dalan roxy 9 lira küçük paket ama gene de çok uygun fiyatı. 2-3 gün önce aldık. Aklınızda bulundun. Ama Henüz çamaşırları yıkamadım bir şey söyleyemicem kalitesi konusunda

Ceviz sabununu sampuan ya da el sabunu olarakta kullanabiliyormussun organik olmasi acisindan harika ancak leke çıkartmada cok basarili degilmis. Belki ilk yenidogan doneminde kullanilabilir. Granul sabun ise su ile eriterek kullanan oluyormus tortu birakmamasi icin. Belki o zaman ekstra durulamaya gerek kalmaz. Boraks stogum ise sağlam uzun suredir beyaz camasirlarimda kullaniyorum zaten. Ancak bebek icin hic arastirmadim. Ona da bir bakayim simdi. İyi oldu hatırlattigin :)

Kızlar migrosta dalan roxy 9 lira küçük paket ama gene de çok uygun fiyatı. 2-3 gün önce aldık. Aklınızda bulundun. Ama Henüz çamaşırları yıkamadım bir şey söyleyemicem kalitesi konusunda
Bir de yikadiktan sonra yazar misin :) granul olarak almayi dusundugum tek markada :)

Bana da en zor gelen ameliyattan sonraki kanama kontrolü.

Bir de yikadiktan sonra yazar misin :) granul olarak almayi dusundugum tek markada :)
Roxy aldım 3 makina yıkadık bayramda. Parfüm vs yok kokusu çok güzeldi çamaşırların. Güzel yıkadı ben memnunum. Ilk seferinde fazla koydum sanırım bi zibinda tortu gördüm sadece diğer yikamalarda öyle bi sorunla karşılaşmadım.

Her ihtimale karşı sulandirip kullanmayı düşünüyorum bi seferde. 30 derecede tam erimeyebilir gibi geldi.

Doğumdan sonra lekeleri çıkartıp cikartmadigina bakıp ona göre devam edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…