- 17 Nisan 2015
- 948
- 990
- 53
Ben sezeryanda alttan muayene hic duymadim. Ancak diguma daha vakit varsa ve riskli bi durum varsa aciklik var mi yok mu diye bakiliyor benim bildigin. Gecen senin oldugun gibi.Sezeryanda da mi ,of Kaçış yok mu
Biz yıkadık ütüledik kaldırdık vakumlu poşetlerle. Granüllü bitkisel toz sabun aldık. ve dediğin gibi 30 derecede tortu bıraktı. Bir kere de deterjansız yıkadık. bir gün çamaşır yıkamakla geçti. ama bitkisel organik diye tercih ettik pek uğraştırdı, bilemedim. bu kutu bitsin sıvı alırım sanırım. muhakkak sıvının da bitkisel organik olanından vardır.Selam hani lar. Evet cokca konusulan konulardan bir tanesi "deterjan"konusunda ne yaptiniz? Ben daha kiyafetlerini yikamadim. Şifonyer aldiktan sonra yikayip kaldirmayi dusunuyorum. Sifonyer alana kadarda deterjan arayışlarına girdim. Yeni dogum yapan arkadasim kesinlikle sivi deterjan al diyor,granul olanlar tortu bırakıyormus. Ama araştırdıgimda granul olanlar daha saglikli diyorlar. Bir de ceviz sabunu diye temizleyici var.ceviz şeklinde bir sabun tamamen organik. Sabunlari suda kaynatip siselere doldurup oyle kullaniyorsunuz..Kafayi yemek uzereyim zaten o kadar zor karar veren bir insanimki..
Ben de düşünmüyorum hediye.Selam kızlar.Mesajlarınızı okumaya çalıştım elimden geldiğince.Maşallah Benin’ler büyüyor artık son dönemeçlere girenler bile bar.Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin inş.
Doktora hediye konusunda tavsiyeler olmuş.Yani dr insan memnunum çok şükür ama hediye almak bana biraz garip geliyor açıkçası.Ve düşünmüyorum.Sonuçta o bunun işi diye düşünüyorum ama tabi tercih meselesi.Tavsiye konusuna gelince memleket havası barındıran hediyeler bence de yemeklere göre daha güzel gibi.
Kendimize etimatik kullanıyoruz ama bebeğe de uygun mu bilmiyordum. Ben yenidoğan için granül sabun aldım ve hep çamaşırların üzerinde kaldı 30 derecede.Etimatikkizlarada tanidik gelsin ismi diye yazdim.
Sezeryanda alttan muayeneyi ben de hiç dıymadım zaten.Ben sezerysn istiyorum alttan herhangi bi sebeple bakmazlar diye düşünüyorumBen sezeryanda alttan muayene hic duymadim. Ancak diguma daha vakit varsa ve riskli bi durum varsa aciklik var mi yok mu diye bakiliyor benim bildigin. Gecen senin oldugun gibi.
Aa ben hep kullaniyrm makinede kendimizinkinide kizimada. Yumusatici almam zaten:) ama hic bekletmedim su eklemek gerekli mi bekletirken. Direk makinenin icinde bekletebilirm ben o zmn. Zaten hepsi lekeli:)))Beyaz sirke alın biraz bekletip makinaya atın birazda makinaya deterjan gözüne koyun yıkayın hem doğal yumuşatıcı hemde lekeden eser yok arkadaşıma önerdim ve çok şaşırdı eşinin kıyafetleri çok lekeliymis bi türlü çıkmamış naptıysa bende facebook da okumuştum bunu tavsiye ettim sonuç harika dedi hiç leke kalmadı dedi deneyin derim
Olabilir. Norml dogumda kan iyice bosalsin diye yapmislardi gelip gidip hafif rahatsiz edicide olsa bence cok iyi bi fikir. Baya bosaltiyodu cunkuBana da zaten bi defa yaptilar. Uyusukluj tam gecneden hatta. Ama ona ragmen canim cok yanmisti. Bi de yazmistim belki her hastanede yokrur ayni uygulama.
Bana yapilmisti canim. Arkadaslara da dedigim gibi her yerde ayni uygulama var mi bilmiyorum.
Dogal leke cikarici buldum oldgum yerde alip denicem ama dogallar pek ise yaramiyo diye inancim yok:)) arkadaş sirkede beklet demiş bi deniyelim baklım. Ek gıdadan sonra sıkıntı öncesinde temizler zaten:)) önlük de takarlarsa baya korunurlarDeme öyle ben illaki çıkaracak bişey bulurum diyordumNeyse çıkmazsa da yapacak bişey yok. Leke cikarticilari dedin mi? E-bebekte falan vardı sanki.
Benim dediğim alttan kuzenim sezerya 'la doğum yaptı iki defa 1 sene ara ile aynı hastanede ikisinde de yapmışlarBenim dedigim kontrol alttan muayenr degil canim. Karna bastirip kanama miktarinin kontrol edilmesi.
Kosla leke çıkarıcı çoğu lekeleri çıkarıyor cnm bekleterek kullaniyorum.Ben 1 senedir çıkaramıyrm o lekeleri:))) bebek deterjanıyla zor herlde. Hani hiç kimyasal kullanmym dedim böyle takılıyorz. Çıkarabilen varsa yazsın valla. Belki ben beceremiyorum
. Evet cnm kendi babam önceden çok içiyodu. Annemle babamla düşüncemi paylaştım, ablamın eşi ve kayınbabam iciyo sigara onlara istinaden söyledim ama babamdan c ok tepki aldimmaalesef çok zor. herkesin kendi doğruları oluyor. sigara içen birine bunu anlatamazsın zaten imkansız...
seni çok iyi anlıyorum
Hepimiz aynı sehirdeyiz cnm. Senin baban ne guzel destek olmuş sana. Benim gibi düşünen yok hiç çevremdeBu çok zor gerçkten. Herkesten uzak olmak lazım bunun için. Şehir olarak da yakınsan iyice zor işin benden söylemesi. Benmde kp içiyor ki Allahtan çok görmüyorum çnkü benm bile midem bulanır. Babam karşıdır mesela. Hatta babam benm bile öpmeme kızar. Bebekler öpülmez bizde. Sağlık açısından tamamen eski adetlerden dolayı değil. Hele kpin öptüğünü görseee....
Sende bu süreçlerde çok gidip gelme yapma derim. Çocuk bahane oluyor zaten uyku saatler özellikle:)
İnşallah cnm ben de doğumdan sonra göğsümde ten temasinda bulunduğumuzu onu kokladigimi hayal ediyorum. Yıllardır cevremdeki bebekleri kokladim. Sen sezeryan mi olacaksın?Soguk muu
Azcik serinlese bi guzel olur ki.Neyse ki bebisle daha iyi olur havalar insallah.
Ben hic durmuyorum canim ya biraz da huy sanirim,sıkılıyorum.Kızda malum 'bugun ne yapsak' diye basliyor gune bazen :)
Öncesinde durumumuzda iyiyse 25 Eylül'den sonra gün ayarlarız demistik doktorlar bakalim meraktayim :)
Cok heyecanliyim.
Bu sefer bilince daha da bi degisik geliyor bide.
Buyugun durumuda ayri dusunduruyor.
Şöyle eve gelmis hayal ediyorum kendimizi insallah :)
. Di mi ama. İnsanların bunu düşünmeleri lazım. Dusunmuyolarsa biz söylersek saygı duysalar. Dışardan gelince, hapsirinca, sigara icince el yıkama olsa, nezleyken gelinmese mesela. Eşim parfüm de kullanmayacak bir süre. Allah'tan bebeğe karşı o hassasiyet gösteriyor ama babasına falan kimseye bişey demezValla kendini bilen el kadar bebeği öpmez.. Bebeğin yanında sigara içilmez biz evimizde misafire bile icirmeyip balkona yolluyoruz
Aman bu tarz konulara girip de canini sikma bence. Dogumdan sonrada bi sure kendini cekersin. Babalar karismasin bi zahmet:) ben opmem ya bebekleri. Kendi kizim bile guzelce kendine geldi oyle optum. Yazik yanii. Ama cok iyi biliyorm ki bunu insanlara anlatmak imkansiz. Ben operim diyip geciyolar. Bi sure insansiz kaliverirrz napalimHepimiz aynı sehirdeyiz cnm. Senin baban ne guzel destek olmuş sana. Benim gibi düşünen yok hiç çevremdebu sigara ve öpme yüzünden kimse kalmazmis çevremde, hastanede yapmayı düşündüğüm süslemeler çok ayıp olurmuş ne gerek varmış, bir yerim agrisa ve artık iğneler den morarmayan yerim kalmasa dahi her zaman sukredecekmisim, yalnızlıktan bu ara çok bunalsam da herşeyden şikayet ediyomusum
Bizim kiyafetlerimize kullaniyrm norml leke cikarici ama bebek kiyafetlerine kullanmyrm. Organik denicem bide sirkede bekletmeyi denicem:)Kosla leke çıkarıcı çoğu lekeleri çıkarıyor cnm bekleterek kullaniyorum
Mümkün olur umarım cnm yoksa çok zor hakikaten.Aman bu tarz konulara girip de canini sikma bence. Dogumdan sonrada bi sure kendini cekersin. Babalar karismasin bi zahmet:) ben opmem ya bebekleri. Kendi kizim bile guzelce kendine geldi oyle optum. Yazik yanii. Ama cok iyi biliyorm ki bunu insanlara anlatmak imkansiz. Ben operim diyip geciyolar. Bi sure insansiz kaliverirrz napalim
bir zararı olur mu ki bilmiyorum ablam çok kullanıyordu kızının kıyafetlerine. Sirke çıkarıyorsa ben de sirke kullanirim. Lekeli giydirmek istemiyorumBizim kiyafetlerimize kullaniyrm norml leke cikarici ama bebek kiyafetlerine kullanmyrm. Organik denicem bide sirkede bekletmeyi denicem:)
Bana çok garip geldi amacı neydi acaba.Bazı doktorları cidden anlamıyorum.Mesela benim gittipim hastanede başka bir doktor(bayan) hamilelik için herhangi bir sağlık engeli olup olmadığını Öğrenmek için giden bir arkadaşıma çatı muayenesi yapmış,sen normal doğum yapamazsın çatın dar demiş.Ortada fol yok Yumurta yok ne alaka dimi.Benim dediğim alttan kuzenim sezerya 'la doğum yaptı iki defa 1 sene ara ile aynı hastanede ikisinde de yapmışlar
Yani bi kovada falan lekeye döküp bekletin sonra hafif elinizde citileyip makinaya atın sulandırmadan kullanın böyle tarif edilmişti arkadaş cıktıcıktı lekeler dediAa ben hep kullaniyrm makinede kendimizinkinide kizimada. Yumusatici almam zaten:) ama hic bekletmedim su eklemek gerekli mi bekletirken. Direk makinenin icinde bekletebilirm ben o zmn. Zaten hepsi lekeli:)))
Roxy ile yumusatici kullanmana gerek yok canim.
bende aynı şekilde canım eğilmek çok zor geliyor 2 gündür de kasıklarımas kramp giriyor çok fazlaay ben camasir makinesine camasir atip cikarirken cok zorlaniyorum.ya da bulasik makinesinin alt kismindakileri bosaltirken filan.sizin de oyle oluyor mu.
Yani dis ve ev kiyafetleri ayri. Onlarla yemek yedirmyrm pek. Bi sekilde denge kuruyrum. Bide onluk falan kullanirsan da boyle dertlerin olmaz belkiMümkün olur umarım cnm yoksa çok zor hakikaten.
bir zararı olur mu ki bilmiyorum ablam çok kullanıyordu kızının kıyafetlerine. Sirke çıkarıyorsa ben de sirke kullanirim. Lekeli giydirmek istemiyorum
Ben de sezaryen oldum ama hic alttan muayene olmadim sonrasinda. Ama 37. Haftada biraz sancim vardi o zaman gittigimde aciklik var mi diye kontrol etmek icin bakmisti doktor ama operasyon sonrasi alttan muayene olmadim.Benim dediğim alttan kuzenim sezerya 'la doğum yaptı iki defa 1 sene ara ile aynı hastanede ikisinde de yapmışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?