- 17 Nisan 2015
- 948
- 990
- 53
Evet canım önceki mecburi sezeryandı. Hastane devlet hastanesi belki ondandır. Genelde ssvd özrl hastanelerde uygulanıyor. Küçücük de olsa rüptür denilemn bir riski var. İki doğum arasonın en az 5 yıl olmasını isteyen dr lar var. O nedenle herkes yanaşmıyor.Amin.Önceki sezerysn miydi ? Sen gönüllü olduğun halde neden normali denemiyor
Onluk altı naylonlu olanlar mi iyi yoksa oio nun silikonlu mama onlugu mu iyi? Hiç almadım ona göre alayim,.Yani dis ve ev kiyafetleri ayri. Onlarla yemek yedirmyrm pek. Bi sekilde denge kuruyrum. Bide onluk falan kullanirsan da boyle dertlerin olmaz belki
İnşallah canım çok sağolasın. Gümbür gümbür hiç durmuyordu iki gündür azaldı baya hareketleri. Senin nasıl gidiyo?Rahattır canım merak endişelenme büyüdükce alanları daralıyor tabiki ama bence herşey yolundadır.
Hakkında hayırlısı olsun canım saglikla.Sezaryen olacam canim nasipse.İlkide mecburi olmustu.
Ssvd dusundum ama doktorumu degistirmem gerekiyor ama diger doktordada son dk sezaryene alinmam gerekirse cerrahisi cok kotu diye sikayet cok duydum.
Kendi doktorumada cok guveniyorum.
Roxy'nin ozelligi o canim.O yuzden dedim.
Ben yumusatici normalde de kullanmiyorum hangi deterjanlar ister bilemedim :)
Ben de sezaryen oldum ama hic alttan muayene olmadim sonrasinda. Ama 37. Haftada biraz sancim vardi o zaman gittigimde aciklik var mi diye kontrol etmek icin bakmisti doktor ama operasyon sonrasi alttan muayene olmadim.
Ama hangi arkadas demistiokyns-okyns sanirim, onun bahsettigi kanama kontrolunu yapmislardi dogumdan gelince. Ama benim tam gobek deligimden bastirmisti hemsire. Daha kismen uyusuk olmama ragmen cok agri verici bi islemdi :/
Bir de leke cikaricilardan soz acilmisken ben de ekleme yapmak isterim: Erzurum'da nano teknoloji ile uretilen yerli uretim Europa Jet diye bi urunle tanistim is arkadasim sayesinde. Kendisi kargo ile getirtiyo ondan almistim. Simdiye kadar oglumun kiyafetlerinden motor yagi, murekkep izi bile cikardigini gordum. Esimin gecenler ayagina oglum bi sey dusurdu, kanamis fark etmedik. Benim bej rengi koltuga ayagini uzatinca oldugu gibi kan oldu. Sprey sisesibe koymustum. Iki fis fis biraz bekletip silince ucuyo resmen leke. Cok memnunum.
Oglumun yenidogan setinden kalanlarda sari sari kusmuk lekeleri vardi. Vakumlu posette 3 yildir beklemekten de olmustur belki. Bir ihtimal belki cikarir diye makinada yikarken kattim bu leke cikaricidan (makinede de kullanilabiliyor) makine su alinca kapattim ve 12 saat beklettim. Sonrasinda deterjan koymadan suyla durulattim ve sonra da sadece granul bebek sabunuyla yikadim. Guneste kuruttum ve sonuc: piril piril. Ben cok memnunum isterseniz netten inceleyebilirsiniz. Renklilerde bile agarma yapmadan lekeyi tamamen cikariyor. Ben artik evde ocaktan pimapene, karolardan banyo fayanslarina her seyde kullaniyorum...
Be de senin gibi dusunuyorum canim. Aslina bakarsan ben normal dogum istiyorum ama dr um pek yanasmiyor. Maceraya gerek yok diyor. Napiyim saglikla gelsin de hepimizinki.
Dogrudur canim. Farkli farkli uygulamalar var. Yaptiklarina gore vardir bi hikmetk. Yararini da gormuşsun zaten.
Anladim canim. Demek ki her yerin uygulamasi farkli. Saglikla kucagimiza alalim da bazi seylere mecbur katlanicaz.
Bende sezeryan oldum ilkinde ama öyle bir muayne olmadım alttan falan.. hemşireler gelip bakmış olabilirler sadeve kanama için doktor ertesi gün gelip hastahanede kontrol etmişti dikiş bölgemi okdarInşaallah sizin dediğiniz gibidir hem kuzenim hemde yakın arkadaşım dedi alttan bakıyor parmağını biraz sokuyor içeri diye
Ne olduğunu doğum sonrası göreceğiz. Ya zaten diren takıyorlar ne gerek var ki buna
Göbeğe neden bastırıyorlar onu da ilk defa duydum
Bende ağda yaptırdım görwmedğim için gidip 2 hafta önce hala çıkmadı tüylerim hamilelikte yavaşladı uzaması neyseki :) birde doğuma girerken yaptırıırm diye düşünüyoeum ben ozamana ladar çok çıkmaz umarım çok zor oluyor çünkükızlar epilasyon işini ne yapıyorsunuz ben ağdaya gidiyordum ama annem tüy dökücü kreme dön Allah korusun bi kasılma filan yaşarsan bebek için tehlike olur belki dedi
bende veet tüy dökücü krem aldım ama beceremiyorum
zaten bikini bölgemi hiç göremiyorum
bacaklarıma bile eğielemedim temiz alamadım
göbeğimde çok kılllandı hamilelikten sonra
kendimi berbat hissediyorum
dayanamayıp ağdaya gideyim istiyorum
siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Ben hastane süsü sevmem mesela. Bu benim düşüncem. Arkadaşım gelecek ay doğum yapacak. Onun tüm sevincine heyecanına süslerine ne güzel diye yorum yaptım.. ne yani ben yapmıyorum diye başkasını eleştirme hakkı yok ki.. baskası için gereksiz olan sizin için gerekli olamaz mi?Hepimiz aynı sehirdeyiz cnm. Senin baban ne guzel destek olmuş sana. Benim gibi düşünen yok hiç çevremdebu sigara ve öpme yüzünden kimse kalmazmis çevremde, hastanede yapmayı düşündüğüm süslemeler çok ayıp olurmuş ne gerek varmış, bir yerim agrisa ve artık iğneler den morarmayan yerim kalmasa dahi her zaman sukredecekmisim, yalnızlıktan bu ara çok bunalsam da herşeyden şikayet ediyomusum
İnşallah cnm ben de doğumdan sonra göğsümde ten temasinda bulunduğumuzu onu kokladigimi hayal ediyorum. Yıllardır cevremdeki bebekleri kokladim. Sen sezeryan mi olacaksın?
. Di mi ama. İnsanların bunu düşünmeleri lazım. Dusunmuyolarsa biz söylersek saygı duysalar. Dışardan gelince, hapsirinca, sigara icince el yıkama olsa, nezleyken gelinmese mesela. Eşim parfüm de kullanmayacak bir süre. Allah'tan bebeğe karşı o hassasiyet gösteriyor ama babasına falan kimseye bişey demez
Evet canim hemşire bakmış öyle dediBende sezeryan oldum ilkinde ama öyle bir muayne olmadım alttan falan.. hemşireler gelip bakmış olabilirler sadeve kanama için doktor ertesi gün gelip hastahanede kontrol etmişti dikiş bölgemi okdar
Yani normal dogumda bile dogum sonrasi alttan muayene duymadim ben. Bilmem ki amaci nedir? Kuzebin acaba dogum oncesi aciklik muayenesini mi kastetti?Inşaallah sizin dediğiniz gibidir hem kuzenim hemde yakın arkadaşım dedi alttan bakıyor parmağını biraz sokuyor içeri diye
Ne olduğunu doğum sonrası göreceğiz. Ya zaten diren takıyorlar ne gerek var ki buna
Bana diren de takilmadi canim. Hic duymadim da. Normal ameliyatlarin bazilarinda takiliyor ama biliyorum. Benim oyle aman anan bi kanamam da olmamisti zaten. Ped yetmisti. 40 im ciktiktan sonraki ayda da hemen regl olmustum.Inşaallah sizin dediğiniz gibidir hem kuzenim hemde yakın arkadaşım dedi alttan bakıyor parmağını biraz sokuyor içeri diye
Okurken dikis yerim sızladı resmen.Yani normal dogumda bile alttan muayene duymadim ben. Bilmem k amaci nedir? Normal dogumda kesi varsa onun dikisini kontrol ediyolar sanirim. Ablam 2 cocugunu da normal dogum yapti ondan biliyorum.
Bi de gobege bastirmalarinin nedeni zaten bebek ciktigi icin rahim hala gobegin altinda, kocaman. Kanama da rahmin icinde oldugu icin sanirim o kan akisini rahatlatmak ve miktarini gormek icin yapiyolar canim. Bana hemsire soyle demisti "simdi biraz canin aciyacak ama bu senin iyiligin icin canim sık disini 3 sn surecek". Parmaklariyla dairesel hareketler yapip 3-5 sn bastirmisti gobek deligimden. Ayy hatirladim simdi de icim bi tuhaf oldu yine
Ben gercekten memnun kaldim hatta sonra kayinvalideye gorumceye bile aldim :) Beyazlari yikarken mutlaka koyuyorum deterjanla birlikte, sakiz gibi oluyolar bembeyaz.. Canim benim fotograf atamadim telefon kasiyor. Bak linkini buldum benimki bundan:Günaydın hanımlar mutlu günler...pixielix canım bahsettiğin ürün ne güzelmiş öyle leke olup da kullanamadığımız o kadar çok şey var ki kullanamadığımız. Sen bahsedince baktım netten de n11 hepsiburada gibi yerlerderde satılan bir ürün vat bahsettiğin ürünle aynı şeyler mi acaba? Öyleyse alıp denemek isterim açıkçası
Aynen bende de diren yoktu ve dedigin gibi doktorum 40 in cikinca simir ornegi ve kontrol icin gel demisti. Gittigimde hem ornek almisti hem de ustteb usg ile bakti ve "ooo hemen yumurta uretimi baslamis masallah, bebek dusunmuyosan mutlaka korunmaya basla artik" demisti :) zaten hemen sonrasinda regl olmustum...Bana diren de takilmadi canim. Hic duymadim da. Normal ameliyatlarin bazilarinda takiliyor ama biliyorum. Benim oyle aman anan bi kanamam da olmamisti zaten. Ped yetmisti. 40 im ciktiktan sonraki ayda da hemen regl olmustum.
Yani normal dogumda bile dogum sonrasi alttan muayene duymadim ben. Bilmem ki amaci nedir? Kuzebin acaba dogum oncesi aciklik muayenesini mi kastetti?
Normal dogumda kesi varsa onun dikisini kontrol ediyolar sanirim. Ablam 2 cocugunu da normal dogum yapti ondan biliyorum.
Bi de gobege bastirmalarinin nedeni zaten bebek ciktigi icin rahim hala gobegin altinda, kocaman. Kanama da rahmin icinde oldugu icin sanirim o kan akisini rahatlatmak ve miktarini gormek icin yapiyolar canim. Bana hemsire soyle demisti "simdi biraz canin aciyacak ama bu senin iyiligin icin canim sık disini 3 sn surecek". Parmaklariyla dairesel hareketler yapip 3-5 sn bastirmisti gobek deligimden. Ayy hatirladim simdi de icim bi tuhaf oldu yine
Diren takan bi benim doktorum kaldı canimBana diren de takilmadi canim. Hic duymadim da. Normal ameliyatlarin bazilarinda takiliyor ama biliyorum. Benim oyle aman anan bi kanamam da olmamisti zaten. Ped yetmisti. 40 im ciktiktan sonraki ayda da hemen regl olmustum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?