Rahattır canım merak endişelenme büyüdükce alanları daralıyor tabiki ama bence herşey yolundadır.Aynı canım acaba içerde rahat mı değil? Annem rengin de soldu diyo.
Selam hani lar. Evet cokca konusulan konulardan bir tanesi "deterjan"konusunda ne yaptiniz? Ben daha kiyafetlerini yikamadim. Şifonyer aldiktan sonra yikayip kaldirmayi dusunuyorum. Sifonyer alana kadarda deterjan arayışlarına girdim. Yeni dogum yapan arkadasim kesinlikle sivi deterjan al diyor,granul olanlar tortu bırakıyormus. Ama araştırdıgimda granul olanlar daha saglikli diyorlar. Bir de ceviz sabunu diye temizleyici var.ceviz şeklinde bir sabun tamamen organik. Sabunlari suda kaynatip siselere doldurup oyle kullaniyorsunuz..Kafayi yemek uzereyim zaten o kadar zor karar veren bir insanimki..
Roxy dalan. Granül aldım , n11 den 2 kg 21 lira falan kargo ücreti de yok, yumuşatıcı kullanmayın. Yorumları ağırlıkta olduğu için almadımSelam hani lar. Evet cokca konusulan konulardan bir tanesi "deterjan"konusunda ne yaptiniz? Ben daha kiyafetlerini yikamadim. Şifonyer aldiktan sonra yikayip kaldirmayi dusunuyorum. Sifonyer alana kadarda deterjan arayışlarına girdim. Yeni dogum yapan arkadasim kesinlikle sivi deterjan al diyor,granul olanlar tortu bırakıyormus. Ama araştırdıgimda granul olanlar daha saglikli diyorlar. Bir de ceviz sabunu diye temizleyici var.ceviz şeklinde bir sabun tamamen organik. Sabunlari suda kaynatip siselere doldurup oyle kullaniyorsunuz..Kafayi yemek uzereyim zaten o kadar zor karar veren bir insanimki..
Bildiğimiz etimatik mi? Bebek için de ayrıyeten var mı?Evet farklı isimleri var ana madde borax - bor
Gittiğim rutin Dr açıklığa bile bakmıyor el ile müdahale etmez herhajde,gerekli olursa da yapıcak bişey yok :)
Bebekten dolayı kilo artışı olmSı gerekirken tartıda bişey farketmediğind gmre Bebeğin aldıpı kilo kadar sen zayıflıyorsun csnım :) bravo dşyorum :)
Anestezinin sekli ne olursa olsun o kontrol yapilmaz mi hastanede uygulaniyorsa. Sonucta dogum sonrasinda yapilan bisi. Ama spinal bele katater takilip agri kesici verilen sekil miydi? Eger oyleyse hissetmezsin belki.
Kendimize etimatik kullanıyoruz ama bebeğe de uygun mu bilmiyordum. Ben yenidoğan için granül sabun aldım ve hep çamaşırların üzerinde kaldı 30 derecede.Hepsini bir daha deterjansız yıkamak zorunda kaldık.
Olabilir. Norml dogumda kan iyice bosalsin diye yapmislardi gelip gidip hafif rahatsiz edicide olsa bence cok iyi bi fikir. Baya bosaltiyodu cunku
Çamaşırlar sirkeli kokmuyor muAa ben hep kullaniyrm makinede kendimizinkinide kizimada. Yumusatici almam zaten:) ama hic bekletmedim su eklemek gerekli mi bekletirken. Direk makinenin icinde bekletebilirm ben o zmn. Zaten hepsi lekeli:)))
Evet ben de duymadım.Karından bastırıldığını duydum sadece ben deSizde sanirim doktor zorlamiyor hic bu durumda.Bence zorlamasinlarda zaten basit bisy degil sonucta.Bambaska bi durum.Sezaryen sonrasi elle alttan hic duymadim ama.Karindan bastirip kanamaya bakiyorlar.Belki durumla ilgilidir.
aynen benim de öyle :) 13 kilo almıştım iki hadta önceki tartıya göre ama dışarıdan bakınca ekstra Göbekten başka bişey yok gibi :) hiç kilo almamışsın deniyor :)Aldim aldimda cok degil 8 kilo :) yani vucudum ekstra sismedi demek istedim aslinda :)))))) bi gobis var oyle yanlar,popo fln yok hic.
Hepimiz aynı sehirdeyiz cnm. Senin baban ne guzel destek olmuş sana. Benim gibi düşünen yok hiç çevremdebu sigara ve öpme yüzünden kimse kalmazmis çevremde, hastanede yapmayı düşündüğüm süslemeler çok ayıp olurmuş ne gerek varmış, bir yerim agrisa ve artık iğneler den morarmayan yerim kalmasa dahi her zaman sukredecekmisim, yalnızlıktan bu ara çok bunalsam da herşeyden şikayet ediyomusum
İnşallah cnm ben de doğumdan sonra göğsümde ten temasinda bulunduğumuzu onu kokladigimi hayal ediyorum. Yıllardır cevremdeki bebekleri kokladim. Sen sezeryan mi olacaksın?
. Di mi ama. İnsanların bunu düşünmeleri lazım. Dusunmuyolarsa biz söylersek saygı duysalar. Dışardan gelince, hapsirinca, sigara icince el yıkama olsa, nezleyken gelinmese mesela. Eşim parfüm de kullanmayacak bir süre. Allah'tan bebeğe karşı o hassasiyet gösteriyor ama babasına falan kimseye bişey demez
aa hiç bilmiyordum canım sadece roxy yeterli mi peki yumuşatıcıyı hangi deterjanla kullanmam lazım
Evet ben de duymadım.Karından bastırıldığını duydum sadece ben de
aynen benim de öyle :) 13 kilo almıştım iki hadta önceki tartıya göre ama dışarıdan bakınca ekstra Göbekten başka bişey yok gibi :) hiç kilo almamışsın deniyor :)
Deneye yanıma bulacağız sanırım. Dene çıkartır belki.Dogal leke cikarici buldum oldgum yerde alip denicem ama dogallar pek ise yaramiyo diye inancim yok:)) arkadaş sirkede beklet demiş bi deniyelim baklım. Ek gıdadan sonra sıkıntı öncesinde temizler zaten:)) önlük de takarlarsa baya korunurlar
Çamaşırlar sirkeli kokmuyor mu
Be de senin gibi dusunuyorum canim. Aslina bakarsan ben normal dogum istiyorum ama dr um pek yanasmiyor. Maceraya gerek yok diyor. Napiyim saglikla gelsin de hepimizinki.Sezeryanda alttan muayeneyi ben de hiç dıymadım zaten.Ben sezerysn istiyorum alttan herhangi bi sebeple bakmazlar diye düşünüyorum
Dogrudur canim. Farkli farkli uygulamalar var. Yaptiklarina gore vardir bi hikmetk. Yararini da gormuşsun zaten.Olabilir. Norml dogumda kan iyice bosalsin diye yapmislardi gelip gidip hafif rahatsiz edicide olsa bence cok iyi bi fikir. Baya bosaltiyodu cunku
Anladim canim. Demek ki her yerin uygulamasi farkli. Saglikla kucagimiza alalim da bazi seylere mecbur katlanicaz.Benim dediğim alttan kuzenim sezerya 'la doğum yaptı iki defa 1 sene ara ile aynı hastanede ikisinde de yapmışlar
Aynen canim bana kesinin oradan degil de gobek deliginin oradan bastirdilar. Uyusukluga ragmen cok canim acimisti. Bi de sezeryandan cikinca ayaklarimin acayip usudugunu hissetmistim. Kat kat orttuler ayagima dokundular ayagim sicacik ama ben usume hissediyorum. Ameliyat iste... bu arada drfigin deterjani bi arastiricam ben de. Sag olBen de sezaryen oldum ama hic alttan muayene olmadim sonrasinda. Ama 37. Haftada biraz sancim vardi o zaman gittigimde aciklik var mi diye kontrol etmek icin bakmisti doktor ama operasyon sonrasi alttan muayene olmadim.
Ama hangi arkadas demistiokyns-okyns sanirim, onun bahsettigi kanama kontrolunu yapmislardi dogumdan gelince. Ama benim tam gobek deligimden bastirmisti hemsire. Daha kismen uyusuk olmama ragmen cok agri verici bi islemdi :/
Bir de leke cikaricilardan soz acilmisken ben de ekleme yapmak isterim: Erzurum'da nano teknoloji ile uretilen yerli uretim Europa Jet diye bi urunle tanistim is arkadasim sayesinde. Kendisi kargo ile getirtiyo ondan almistim. Simdiye kadar oglumun kiyafetlerinden motor yagi, murekkep izi bile cikardigini gordum. Esimin gecenler ayagina oglum bi sey dusurdu, kanamis fark etmedik. Benim bej rengi koltuga ayagini uzatinca oldugu gibi kan oldu. Sprey sisesibe koymustum. Iki fis fis biraz bekletip silince ucuyo resmen leke. Cok memnunum.
Oglumun yenidogan setinden kalanlarda sari sari kusmuk lekeleri vardi. Vakumlu posette 3 yildir beklemekten de olmustur belki. Bir ihtimal belki cikarir diye makinada yikarken kattim bu leke cikaricidan (makinede de kullanilabiliyor) makine su alinca kapattim ve 12 saat beklettim. Sonrasinda deterjan koymadan suyla durulattim ve sonra da sadece granul bebek sabunuyla yikadim. Guneste kuruttum ve sonuc: piril piril. Ben cok memnunum isterseniz netten inceleyebilirsiniz. Renklilerde bile agarma yapmadan lekeyi tamamen cikariyor. Ben artik evde ocaktan pimapene, karolardan banyo fayanslarina her seyde kullaniyorum...
Hep karistiriyorum bu ikisini :) benim belden igne yapilmisti. Sonra ayagini kaldir dediler birini bayagi kaldirdim digerinde hafif zorlandim. Karnimda cimdik gibi bisi hissettim ve ameliyat ekibi de farketti bunu. Hemen akabinde genele döndürmüşler.Spinal katatersiz,epidural katater uygulamasi
Amin.Önceki sezerysn miydi ? Sen gönüllü olduğun halde neden normali denemiyorBe de senin gibi dusunuyorum canim. Aslina bakarsan ben normal dogum istiyorum ama dr um pek yanasmiyor. Maceraya gerek yok diyor. Napiyim saglikla gelsin de hepimizinki.
Dogrudur canim. Farkli farkli uygulamalar var. Yaptiklarina gore vardir bi hikmetk. Yararini da gormuşsun zaten.
Anladim canim. Demek ki her yerin uygulamasi farkli. Saglikla kucagimiza alalim da bazi seylere mecbur katlanicaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?