2018 Ekim Anneleri

Olay gobek degil rahim aslinda canim
Rahmin oldugu yere bastiriyorlar.Toplandikca kanama oluyor.Agri sizi devam ettikce toplaniyor.
Ara ara yavas yavas ovmak gerekirmis aslinda,elinde hissedebiliyorsun

Olay gobek degil rahim aslinda canim
Rahmin oldugu yere bastiriyorlar.Toplandikca kanama oluyor.Agri sizi devam ettikce toplaniyor.
Ara ara yavas yavas ovmak gerekirmis aslinda,elinde hissedebiliyorsun
Doğumdan sonra mi el ile ovmak lazım?
Eski haline ne kadar sürede donuyor?
Iyice tisrtim ben ama hepi topu 2 günlük bir olay dayanırım tüp bebek yaptırması daha zordu. Benim sol yumurtalığım karin bosluguma doğru çok ilerdeymis hepte ordan yumurtlardim muayene ederken eliyle bastırırdı bi taraftanda vajinal usg çekerdi. Gözünden yaş gelirdi hic unutmam. Onları yaşayınca bunlar sanki geçip gidecek kısa süreli ya bisey olmayacak gibi geliyor
Sezeryan sonrası ne yapmam gerekiyorsa öğreneyim de masaj biz mi yapacağız eşim yapar bana

Ben 10 kilo aldım, yaklaşık 8-9 kilosu 3 ayda falan oldu ondan önce kilo almıyordum iştahım maşallah şimdi. 70 ile tamamlamayı hedeflemistim ama 72-73 olacak galiba.

Ağrılarım çoğaldı özellikle yürürken, hareket ederken oluyor. Yatsam ya da otursam da kaburgalarım ağrıyor nasıl geçecek bundan sonraki zaman bilmiyorum çok ağırlaştım bende.

Yarin kontrolüm var bakalım normal mi o ağrılar yoksa dikkat etmem gereken bişey var mı öğreneceğiz. Çok özledim ufaklığı.

İnşallah canım uslu ve mutlu çocuk olurlar. Hiç almadım ben de önlük ek gıdaya geçince alırım heralde

Bu arada kızımın hareketleri yavaşlamıştı bi ara herhalde yeri darlasti ondan hareket etmiyor eskisi gibi diye düşünüyordum ama şimdi maşallahı var yatsam yürüsem hiç farketmiyor deli gibi sarsıyor beni resmen hareketleri ile :) 9. aydaki hareketlerini merak ediyorum şimdiden nasıl şiddetli olacak kimbilir :)

Benimde aksine hızlı çıkıyor
Birde kararma oldu bende hem koltuk altında hem genital bölgede

Hamilelikte normal canim.
Hatta boyun kenarlari yuzun bazi kisimlarinda da olabilir bazilarinda
Benim ilk kizda boynumda olmustu bunda olmadi cok sukur

Ben 7 kilo aldim canim.
Yemekte kistigim bisy yok.Ama genel olarak canim bisy cekse 1 dilim yer birakirim mesela bitirene kadar ugrasmam.
Sagliginiz yerindeyse tabii ki takilacak bisy degil ama inan sonrasi icinde seni zorlayabilecek bisy bosuna yuk bi kere.
Son 2 ay daha dikkatli olabilirsin

Az once arkadasada yazdim.
Koyu olan yerler daha koyu olabiliyor.
Genital bolge,koltukalti,benler vb.
Hatta yuzun bazi yerleri,boyun cevresi,bu kol ici dirsek ici flnda.
Hamilelige özgü :)

Benim 5.ayda başlayan ön kaburga ağrıların bu ay geçmişti. Bu hafta yan kaburgalar fena agriyo. Az önce yolda arabayı durdurdu esim. Bizim minik hem aşağıdan hem üstten bir geriyo nefesim kesiliyor karnımın altı agriyo o esnada

Dogru ben sezeryanda dusunemyrm sahsen. Normalde iyiydi ama:)) 3 kez yanlis hatrlamiyorsam yaptilar. Hatta eski usul gelmisti sasirmistim. Ama o kani bosaltmalari gerekliymis. Azalana kadar yapiyolar zaten.

Rahimde pıhtı kalmamasi cok onemli bildigim kadariyla her 2 durumda da.Tabii saglik icin sonucta o kadarina sukur :)
Neler gecmiyor ya :)

Kızlar 34.haftadayım çok şükür.Son 3-4 gündür o kadar ağırlaştım ki ayakta azıcık kalsam bacaklarım belim sırtım kopuyo.Daha 6 hafta var doğuma.Erken değil mi ?

Degil :) 1 hafta gecisi o kadar farkediyor ki artik.
Zaten son ay ve ozellikle 40a kadar dayanmissa o son haftalar iyice agir oluyor.

Herseyin acisi baska yine de,cunku o an o durumun icinde oluyor insan.
Derler ya neresi acisa cani orda olurmus sanki insanin.
Rahmin toplanmasi toplamda 6 hafta kadar canim asagi yukari.Yani o 40 muhabbetleri aslinda ondan geliyor :)

Mutlaka doktorun ve hemsirene danisirsin.Cunku o zaman durumunun nasil oldugu onemli ve en iyi onlar bilir neler yapabilirsin

Ilk kalktiktan sonra cok yorulmadan ara ara,az az yurumek cok iyi ama

Bebeğin hickirdigi yer midesi mu kafası mi çok merak ediyorum bilen var mı?

Asil baski kafa ve omuzdan ama o hareketin etkileri farklida olabiliyor.
Ama mideyi hissetmezsin buyuk ihtimalle canim durusunu tam bilmen lazim, ki sıkışık olduklarindan karin ice dogrudur genelde

Dün gün boyu dışarda ve hep arabadaydık. Benimde hep aşağıdan kasıldı karnım. Rahatsız edici şeyler hemen kendini belli ediyor gerçekten. Bide bacakları uzun süre sarkıtmak yada aynı pozisyonda sürekli kalmak.

Benm kilo ne durumda şuan düşünerek yazıyorum:)) kafa gitti iyice herlde. Bu son ayda sadece 1kg aldım. Toplamda 8 kg almışım. Şu saatten sonra çok alcağımı sanmıyrm en fazla 1-2 bilemedim 3 belki:))

Canım senin sezeryan olmayacak mi? 4 haftan var senin 38.de alır muhtemelen eylül sonu en geç ekim başı doğumun olur
39.haftada yapacakmış 34 ü de içinde katarak sayınca 6 saydım ama tabi yuvarlak hesap :) öyle böyle sonuna geldik ya :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…