Bende ilkinde 38de başlamıştm gell artık diye. Bu sefer hiç umudum yok:)) yine 40ı geçerizx
Hahaa yiyelim o zaman. Olmuyo canım. Sezeryana bile hep o zamana veriyolar işte. 38 doldumu gelebilrler:)) ama annemde hep 40ı geçermiş suni sancıyla doğururmuş bende anneme çektm diyrm herlde.Peki 38 hafta gelse bi eksigi oluyor mu bebegin her seyi gelismis olusmus oluyor artik yani 40 haftalik bebekle ne farki oluyor ki? Birde ananas yiyin diyolar son zamanlarda acilmayi sagliyomus
Sadece proteinse bende de olmuştu. Et tarzı şeyler tüketildğnde fazlasıyla su içmek gerek dicem ama sen zaten fazla tüketiyodun. Yani ilk gebeliğmde vardı hiç üzerinde durmamıştı dr. Netten baktın mı? Gerçi abartılı oluyo yorumlarKızlar idrarda protein hep negatif çıkıyordu bugün trace yazmışlar yani idrarda protein izi demekmiş bisey anlamadım doktoruma göstermedim daha
Birde bakteri ve kristal pozitif cıkmış
Bilen varsa bi yardımcı olsanız
2 gün sonra yeniden çağırdığı için bence git bu doktora, kendi doktorun gelince asıl ona gider görünürsün. Kendi doktorunla daha güzel ayrıntılı konuşursun. Ben de başka bir doktora daha gidiyordum devlette cihazı çok kötüydü, ACsi 2 hafta geri kafa ve bacağı 2 hafta ileri demişti. İki gün sonra kendi doktorumda randevum vardı. Kendi doktorum özelde ve cihazı son model bu arada. Tabi ben o iki gün kafama acayip takmıştım hormonlar da sağ olsun. Sonra kendi doktoruma gidince hemen anlattım böyle böyle dedi beni endişelendirdi çok diye. Baktı her şey olması gerektiği gibi. Boyu kilosu ACsi falan tam, neden böyle dedi acaba, belki de cihazı çok eskidir dedi. Evet cihazı çok kötüydü. Yani cihazdan cihaza da çok fark ediyor. Annem zaten hep diyordu en başından. Sadece kendi doktoruna git. Başkalarına da gidersen kafanı karıştırırlar diyordu. O olaydan sonra daha da başka doktora gitmedim.
Yukarıdaki mesajımda da anlattım ya, acaba o dediği 2 hafta fark doğru mu? O da var. Sen yine git de takipte kalalım dedi madem. Mecbur kendi doktoruna kadar git, ama bu seçeneği de aklında bulundur, çok üzme kendini. Birincisi fark 4 hafta ise endişelen, 2 hafta çok önemli değil, ikincisi acaba o dediği fark gerçekten var mı? Sakın takma kafana... Sen bu arada her akşam etini proteinini al, kemik sulu çorbanı iç, tatlı ve karbonhidratı işte yiyorsan ekmek pilav makarnayı kes. Balık yağı da vermiş, onu da iç, ama sakın endişelenme. Cihazdan cihaza fark ediyor.
İnşallah tek isteğim o. Zayıf olsun ama haftasında olsun içim rahat etsin en azından. Şimdi bakamıyorum da ondan mı diye düşünüp kendimi üzüyorum.Inşallah aradaki fark en kısa sürede tamamlanır canım.Fark 4 haftadan az ise sorun değil dşye okumuştum ama yine de kapatır inşallah
Moralinizi bozmayin bu sefer üzüntü tansiyonu şekeri tetikliyor.. en azindan bende öyle.. doktorunuzu beklemeyin 1 gün bile farkedebilir demekki..
Benim de kız, 2 hafta erken ise 30 ekim değil de 15 ekim o zaman. 15 ekim olursa terazi olur. Bu burçlara herkes çok takık kime 30 ekim desem aman akrep olmasın ille de terazi olsun diyorlarKiz cocuklari erken gelir derler ben kime 6 ekim dediysem ama 15 gun once say kiz seninki diyolar hos bende 6 ekime kadar bekleyecegimi dusunmuyorum ne bileyim icime dogan 24 eylul gibi
Idrarda protein Varlığı önemli bişey.Ödem ve tansiyonun nasıl ?Kızlar idrarda protein hep negatif çıkıyordu bugün trace yazmışlar yani idrarda protein izi demekmiş bisey anlamadım doktoruma göstermedim daha
Birde bakteri ve kristal pozitif cıkmış
Bilen varsa bi yardımcı olsanız
İzmit kadar degildir mutlaka da. Benim bulundugum semtte de park selale sus havuzu cok. Nemden de nasibimizi aliyoruz. Sana da kolaylk diliyorumSorma sicaktan sicaktan yaniyorum ben de. Ne gece rahatim ne gunduz rahatim. Soguk duşa giriyorum ciktiktan 15 dk sonra yine ayniyim. Siz yine Ankara'dasiniz nem yok orda. İzmit'teyim ben burada asiri nem var. Aksamlari %95 oluyor nem orani. Agirlastim evet ama sicak beni daha cok zorluyor..
Idrarına bakıldı mı protein Kaçağı var mi diye ? Plasenta geliyor aklıma tekrar tekrar ayni şey çıkarsa detaylıya girersin yani ben olsam öyle yapardım.Plasenta ile ilgili bir sorun olmadığından emin ol ki doktorun da düşünür bunuGidicem çarşamba günü, olmadı pazartesi de kendi doktoruma görünürüm gün gün nasıl gelişimi görmüş oluruz. Doktorum cevap verse içim rahatlayacak o güzelce anlatıyordu panikte yaptırmıyordu ne güzel.
Ultrason makinası eski gibi geldi her zaman gördiğime göre ama bilmiyorum hafızam yanıltıyorda olabilir. Detaylıda böyle olmuştu 1 hafta geri çıkmıştı doktorum baktığında normalde ölçüden demişti umarım buda öyledir. Bi gelse izinden koşarak gidicem resmen içim rahatlasın diye.
2 hafta önemli değil yazıyor heryerde ama elimde değil. Sanırım doktor da panikletti beni hal ve tavırları ile. Kalp atışı, ciğerleri herşeyi sağlıklı çıktı şükür ama küçükmüş işte. Minyon da olabilir ikimizde öyleyiz çünkü.
Bugün yeni bi beslenme planı hazırlayacağım. Kendim halledemezsem bi süre anneme gideceğim ben bakarım sana dedi çalışırken yemek yapmak çok zor oluyor çünkü.
Ama anlamıyorum ceviz tüketiyorum bol bol. Kahvaltıda yumurta yiyorum en kötü haftada 5 gün, evde kalmadıysa falan. Süt desen dün akşam açtığım 1 lt günlük süt az evvel bitti günde yarım litre, onu da bol içiyorum. Her gün et ızgara, yemek vs yemeye çalışıyorum ki tavuğu bıraktım neredeyse kırmızı et tüketiyorum. Hadi fazla yediğim bana kilo oldu karbonhidrat şeker falan, bu yediklerime rağmen bebeğim niye zayıf kaldı onu anlamıyorum
İnşallah tek isteğim o. Zayıf olsun ama haftasında olsun içim rahat etsin en azından. Şimdi bakamıyorum da ondan mı diye düşünüp kendimi üzüyorum.
Yok beklemeyeceğim bu doktora gidicem kendi doktoruma da yazdım o çağırdığı gibi ona da gidicem. Üzülmemem lazım biliyorum ama hormonlar da sağolsun duygusallık tavan yaptı bende elimde değil durup durup ağlıyorum
Yok bakılmadı nst istedi sadece, ama suyunu inceledi iyi dedi az değilmiş. Çarşamba takviyelere rağmen gelişimi az gelirse bakar herhalde. En kötü haftaya kendi doktorum gelince o yapar diye düşünüyorum. Bişey demezse sorarım.Idrarına bakıldı mı protein Kaçağı var mi diye ? Plasenta geliyor aklıma tekrar tekrar ayni şey çıkarsa detaylıya girersin yani ben olsam öyle yapardım.Plasenta ile ilgili bir sorun olmadığından emin ol ki doktorun da düşünür bunu
Hakikaten kilo ile alakası yok Sağlığın.Biz 4 kardeşiz.En kilolu doğanımız 2200 gr doğmuş ve elhamdulillah çok şükür hepimiz sağlıklıyız bugüne bugün.Bağışıklık sistemimiz iyi maşallah hele benim için ölecek bu demişler lohusa anneme :)geranio canım geç döllenmede olabilir. Sonuçta bebeğin ne zaman döllendiğini bi Allah biliyor. Hem geriden geliyor dedikleri kilosu. Belkide ailede çok zayıf biri vardır ona çekmiştir. Mesela ben 2 kilo doğmuşum demekki baya geriden gelmişim. Ama hala da aşırı minyonum. Yapım öyle. O yüzden canını sıkma lütfen
Geç döllenme değil canım ilk ölçümlerine falan baktı doktor kayıtlardan normal haftasındaydı. Şimdiye kadar böyle bişey yoktu geçen ay 1 hafta geriydi ama doktorum lafını bile etmedi kağıttan gördüm bu ay 2 hafta olmuştu bu doktor endişeliydi byayğı küçük diyegeranio canım geç döllenmede olabilir. Sonuçta bebeğin ne zaman döllendiğini bi Allah biliyor. Hem geriden geliyor dedikleri kilosu. Belkide ailede çok zayıf biri vardır ona çekmiştir. Mesela ben 2 kilo doğmuşum demekki baya geriden gelmişim. Ama hala da aşırı minyonum. Yapım öyle. O yüzden canını sıkma lütfen
Minyonmuşsunuz canım bak. Zaten organlarda sıkıntı yok beyin gelişimi normal sadece zayıf diye geriden geliyor diyorlar. Hem çok kilolu olacağına zayıf olmasını tercih ederim. Doğum zor olmuyor. Sen canını sıkma inşallah iyidir bebişinGeç döllenme değil canım ilk ölçümlerine falan baktı doktor kayıtlardan normal haftasındaydı. Şimdiye kadar böyle bişey yoktu geçen ay 1 hafta geriydi ama doktorum lafını bile etmedi kağıttan gördüm bu ay 2 hafta olmuştu bu doktor endişeliydi byayğı küçük diye
Eşim çok minyon bende öyle gibiyim ki ben 2700 doğmuşum annemde öyle diyor sende zayıftın korkma diye. Zayıf olsun ama geriden de gelmesin bi sıkıntı olmasın istiyorum.
Böyle Söylemek isyemezdim ama o da bir genelleme değil :) ben minnacık oldupum halde çok kolay olmamış doğumum.Çatısı darmış annemin sanırsam evde doğmuşumMinyonmuşsunuz canım bak. Zaten organlarda sıkıntı yok beyin gelişimi normal sadece zayıf diye geriden geliyor diyorlar. Hem çok kilolu olacağına zayıf olmasını tercih ederim. Doğum zor olmuyor. Sen canını sıkma inşallah iyidir bebişin
nst de sancı gördü ölçtü cihazla rahim açıklığını,sonra 42 mm dedi erken doğum tehlikesi yok ama sen yolculuk yapma,dinlen dedi canım,ya evet evde rahat ama yalnızdım bayram boyunca kimsem yok gelen giden çıldıracaktım evdeSen sanirim benden 1 hafta geridesin o zaman. Cunku benim 37+0 15 inde doluyor ve 17 si dogum iznim baslamasi gerekiyordu. Bende artik zorlamak istemiyorum yanlis hatirlamiyorsam sende de serviks kisaligi gormustu dr. Gerci bu haftalardan sonra artik onemli degildir diye dusunuyorum bu olcumler. Cunku Allah korusun erken gelse bile onlenmez dogum baslatilir diyorlar. Keske yillik izin kullandirmasalar dogumdan sonraya kullanirdin. Ama bi yandan da gelmek artik zorlasiyor bana da. Evde daha rahattik sanki
İnşallah tek sebep odur. Bi emin olsak rahat edicem o zaman. Zayıf olsun sağlıklı olsun yeter.Minyonmuşsunuz canım bak. Zaten organlarda sıkıntı yok beyin gelişimi normal sadece zayıf diye geriden geliyor diyorlar. Hem çok kilolu olacağına zayıf olmasını tercih ederim. Doğum zor olmuyor. Sen canını sıkma inşallah iyidir bebişin
Nst kağıdında nerede sancı olduğu belli oluyor? Bugün çekildim doktor bişey demedi sancı çıkmadı sanırım ama emin olamadım.nst de sancı gördü ölçtü cihazla rahim açıklığını,sonra 42 mm dedi erken doğum tehlikesi yok ama sen yolculuk yapma,dinlen dedi canım,ya evet evde rahat ama yalnızdım bayram boyunca kimsem yok gelen giden çıldıracaktım evde
Çok gereksiz pahalı ve normalde giyilmeyecek modeller gerçekten. Hayatımda uzun gecelik giymedim nasıl giyicem bilmiyorum. Biz Eminönüne gittiğimizde aldık. Şansıma tek beden kalmışlar vardı ondan yarı fiyatına satıyorlardı bitsin diye geçen sezonun sanırım. Bi pijama takımı bi gecelik 90 tuttu.Ya arkadaşlar bir şey soracağım. bu gecelik sabahlık pijama olayını ne kadar da abartmışlar öyle.
Alt tarafı ince bir sabahlık, zevksiz bir gecelik, babaanne pijaması gibi lohusa pijaması o fiyatlar ne öyle...
Hafta sonu her yeri dolaştık, o kadar dandik o kadar zevksiz o kadar adi kumaş sırf lohusa diye kasmışlar da kasmışlar.
Bir tane bile beğenemedim. Kadın bakın bu çok beğeniliyor fiyatı da uygun diyor 100 küsür lira kıytırık bir gecelik.
Anneanneme versem giymez. Yine ebebekten internetten istedim. Hiç olmazsa daha modern bir albenisi var ve fiyatı da uygun. iki gecelik bir sabahlık aldım hepsi 90 tl tuttu. Ki olması gereken benim ödemem gereken fiyat da buydu zaten. Sanki bulunmaz hint kumaşları o fiyatlara alt tarafı dandik kumaşlar.
Şimdi bir pijama takımı arıyorum ama nasıl olacak bakalım. Çooook mesai yapmam gerekiyor zevkli ve fiyatı anormal olmayanı bulabilmem için.
Kızlar bu nts de biz bişey yapiyomuyuz.. ben hic girmedim belki bugun sokarlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?