2018 Ekim Anneleri

Ben almadım almıcam da. Bana göre gereksiz bile:)) normal pijamalarımla devam :))

Kızlar bu nts de biz bişey yapiyomuyuz.. ben hic girmedim belki bugun sokarlar..
Sadece yatıyoruz:)) iki şey bağlıyolar biri sancıyı biri bebeğn kalp atışı ölçüyor:) bu kadarlık bişey. Ben ilknde doğum zamanı girmiştim. Yani doğum boyunca takılıydı. Muhtemeln yine öyle olcak bi sıkıntımız olmazsa tabi inş

Selam kızlar ben şuan 32 hafta+4 deyim geçen hafta cumartesi çalışabilir raporu aldım 31+2 de verdi yani. Bir haftası bayramda gitti. Ben şimdi bu pazartesi itibariyle 4 hafta daha mı çalışacağım. Sanırım beneğin gelişimi de bi hafta önde çünkü

serviks uzunluğu 42mm çok çok iyi bir ölçüm, demek ki senide tedbir amaçlı evde yatırdı iyi de yapmış aslında kendine gelmişsindir. çalışan için evet evde bi başına oturmak çok çok zor haklısın ama bugünleri arayacağız gibime geliyor bol bol uyuyalım dinlenelim şuan çok boş vaktimiz var

Ben ilk defa bugün girdim ki beklemiyordum. Karnıma bi kaç kablo bağladılar sola hafif yattım 25 dk o kadar. O sırada sancıyı bebeğin kalp atışını falan ölçtü.

Biri sanki tekme duyunca düğmeye basiyosun demişti.. yanliş anlamisim demekki..

Biri sanki tekme duyunca düğmeye basiyosun demişti.. yanliş anlamisim demekki..
Yok doğru hatırlıyorsun canım eline buton veriyorlar tekmeledikçe basıyorsun yani başka yerlerde aynı olmayabilir ama bizim buralarda öyle cihaz

Aynen canim. Face deki gruba da uyeyim. Cok yaptiran ve yapan var. Ama dr um yanasmiyor. Ben de ondan memnunum. O yizden gitmiyorum baska yere. Ustelik ucretler de dudak ucuklatiyor.

Aynen bende :) fiyatlar ucuk reklam bol,cogu devlet hastanesi normal dogum yanlisi gb gorunsede ekip bahaneleri var.Normal dogum yanlisi olup isleri bu kadar zorlastiranlarda cabasi.Bazi seyler bazi donemlerde boyle insanlarin gozune sokuluyor sadece.
Doktorum beni ne zamandir takipte.Oncesinde ciddi bi durumda bi o anlamisti bi nevi kurtardi beni.Cok guveniyorum.Allah'a emanetiz saglikla atlatalimda,dogum seklinden ziyade en onemlisi yetistirme sekli en azindan biliyoruz

Ya sen uzulme.
Benimkilinin de kafasi 3 hafta geriden geliyor. Perinataloga gidiyorum zaten. Beyninde en ufak bir problem yok, senin de kafan kucuk, esinin de kafasi kucuk dedi. Hic dusunmuyorum bile. Sen de uzulmemeye calis. Annelerimiz boyle doktora mi gitmis? Ben de 2 bucuk kilo dogmusum. Herkes 4 kilo 53 cm dogamaz ki.
Bir de anne 40 kilo hamile kalmadiysa beslenmeyle de cok alakasi yok. Tabi biz saglikli beslenelim de. Hayirlisi neyse o olsun.

Kızlar bebeginin kafası hala yukarda olan varmı,benim bebegim hala yola girmedi endiseliyim..

Sizlerde durumlar nasill

Kızlar bebeginin kafası hala yukarda olan varmı,benim bebegim hala yola girmedi endiseliyim..

Sizlerde durumlar nasill
benımde ust tarafta böle kafa gıbı bısey ıttırıp duruyor ama kafası mı neresı anlamıyorum acıkcası sanırım benımkı de dönmedi daha çarşamba kontrol var sorarım artık

Valla benimde ayni artik cok agirlastigimi hissediyorum hatta Allah kilolu insanlarin yardimcisi olsun diye dua etmeye basladim cidden cok zor.

Aynen canım doktordan geldik çok şükür herşey güzel dedi 76 kg olmuşum dikkat et kilona dedi .2318kg 47cm olmuş bıdık oğlum agrılarımı söyledim magnezyumu kesiyorum doğumu ertelemesin gelecekse gelsin dedi ekime kadar gelme dedi suyun nişan ın gelitse gel dedi 9 ekimde alırız büyük ihtimalle dedi.

Inşallah canım ben de çarşsmba gidicem kontrole .Kahvaltı hazırlayana kadar canım çıktı sabah,çok yoruluyorum sırtımda 50 kiloluk Yük var sanki.Nerden baksak bir ay var en az.Allah yardımcımız olsun
Allah tez zamanda kurtarsın hepimizi sabah yuruyemedim ağrıdan gece uyuyamadım mahvoldumyükümüz ağır ama değer

3'e tamamlasın istiyorum en azından bende 2700 doğmuşum ama geri diyince insan korkuyor, üzülüyor. Bi kaç gün arayla gidicem hep kontrole yakından takip edecekler. Yeterki minyonluğundan olsun geriliği başka bişey çıkmasın da.

Birde bu doktor bi açıklama yapmadı bana. Kendi doktorum aksi bişey olunca detaylı anlatıyordu korkulacak bişey olmadığını. Pazartesi o da çağırdı kontrole iple çekiyorum.

Allah tez zamanda kurtarsın hepimizi sabah yuruyemedim ağrıdan gece uyuyamadım mahvoldumyükümüz ağır ama değer
Evet değer de benim çok şükür yatınca Ağrı fln olmuyo benlmki yorgunluktan ağrıyo ayaktayken..hamlıyo vücudum.Yatınca bişey yok.Doktor kontrol sonuçlarına çok sevindim canım iyi haberlerin daim olsun :))

Canim oncelikle sakin ol ve hic moralini bozma. Benim 3lu taramada AFP nin yuksek cikmasi nedeniyle IUGR yani rahim ici gelisme geriligi acisindan yakin takibi onerilir diye not dusmustu ayrintili ultrasona gittigim Profesor hoca. Kendi doktorum da durumu aciklamisti bu sadece bir ihtimal 1/10.000 yani cok dusuj bi ihtimal hic kafani buna odaklama, ben hic sorun olacagini dusunmuyorum demisti.

Sanirim 27. Haftadaki kontroldeydi AC olcumu 1 hafta geri cikti minik kuzumun. Doktorum her sey yolunda demesine ragmen deli gibi arastirdim nette. Oyle boyle degil, bilimsel makalelere baktim bu isin asli nedir diye. Bakmaz olaydim tabii, IUGR'nin ilk isaret verdigi parametre AC olcumunun geri dusmesi diyodu. Beynimden vurulmusa dondum ve karalari bagladim.

Normalde Liv Hospital'a gidiyorum ama dedim ki bir dogum hastanesine peronatoloji bolumune gideyim. Farkli bir gorus olsun. Sonuc olarak 1 hafta sonra nam-i deger Buyuk Dogum'da perinatoloji anabilim dali baskanini taniyan bir arkadasim araciligiyla gorusup randevu aldim ve hoca bir guzel detaylica muayene etti. Yaklasik 15 dk usg ile bakti. Veee hicbir sorun gorunmuyor tamamen 28 hafta ile uyumlu tum olcumeri dedi cok sukur.

Bayramdan onceki hafta cok agrim oldu sag tarafimda ve yerimden bile kalkamayinca ambulansla yine Buyuk Dogum acile gittik (mecburen cunku ambulans buraya getirdi kendi hastanemize goturemeyecegini soyledi) 30+5 olmama ragmen orda bakan doktor AC ye 28+5 gibi bi sey dedi ama USG makinasi Nuh Nebi'den kalma ekrani karincali gosteriyo resmen. Bu arada kadin "bebegin olcumleri biraz geri cok kucuk bi bebek yaklasik 1300gr falan" dedi. Hic dikkate almadim. Ertesi sabah kendi doktoruma gidince AC yi gayet kendi haftasiyla uyumlu olctu ve 1600 gr. Dedi. Tabii ki kendi doktorumun dedigini baz aliyorum...

Hasılı, hic canini sıkma kafani karistirma canin ayni doktorda haftaya gore bi ileri bir geri cikabiliyo o olcumler ya da makinadan mikanaya 2 haftaya kadar farkli bile olculebiliyo. Benim gorusum, icin rahat etsin 2 gun sonra ayni hekime kontrole git yine ama asil pazartesi kendi doktoruna gittiginde onun olcumlerini dikkate al bence canim. Kendimizi uzerek minikkuslari daha cok strese sokuyoruz. Ben yaptim sen yapma diye diyorum. Icini ferah tut hic bir sorun yoktur Allah in izniyle

Nst kağıdında nerede sancı olduğu belli oluyor? Bugün çekildim doktor bişey demedi sancı çıkmadı sanırım ama emin olamadım.

Nst kagidinda ustteki kisim bebegin kalp atislarini alttaki kisim da rahmin sertligini yabi kasilma miktarini gosteriyo canim sanci dedikleri burda cikiyo. Eger bu alttaki kisimda rutin araliklarla çan seklinde ve frekansi 60-70'in uzerinde cizgiler cikiyosa bunu dogum sancisi olarak yorumluyolar. Frekansi dusukse ornegin 30-40 ve duzensizse sorun yok sanci yok diyolar.

Ilk oglumda olcumler 1.5-2 hafta onde gidiyodu o yuzden hoca 30+5 te (SAT a gore) calisabilir raporu vermisti dolayisiyla ben 35+5 te izne ayrildim. Oglum da gunu bekleyince bu erken rapor alma isi benim icin dezavantaja donustu. SAT a gore 39+5 te ama olcumlere ve rapora gore 41+2 de dogum yapmis oldum. Dolayisiyla 5 hafta calismis olmama ragmen sadece 3 hafta 5 gunu dogum sonrasina aktarilmis oldu canim ona dikkat et derim...

Çok yararlı olmuş yazınız tamamen hepsine katılıyorum. Kötü cihazların farklı doktorların farklı AC ölçümü yüzünden siz de benim gibi boşu boşuna strese girmişsiniz.

Idrarda protein Varlığı önemli bişey.Ödem ve tansiyonun nasıl ?
Doktoruma gösterdim ondan bisey olmaz dedi
Ama söyle bir durum var ki benim şeker yüklemem temiz olmasına rağmen bugün 2 saatlik tokluk sekerim 161 cıktı
Hemen endokrine konsültasyon yazdı. Yarın birde oraya gideceğim.
Idrarda da kristal ve bakteri cıktı. Amniyosenteze gidecekti pzt günü de randevum var şu şekeri göster onu da konuşalım dedi
Bu arada bebek makat gelişli poliklinikte muayene oldum bi ara dönmüştü yine ayağı aşağıda

Cok sukur cok sevindim :) oh masallah kilosu cok guzel boylu poslu olacak belli ki. Magnezyum dogumumu erteliyor ki bilmiyordum? Bende bu gittigimde sorayim ilaclari birakayim mi artik diye. Nasil yani Ekim ayina kadar kontrol icin gel falan cagirmadi mi sizi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…