Çok sağol örnekler için canım inşallah bu tarz bi sebepten küçük çıkmıştır. Minyon olmasını da kabul ederim bekliyoruz da bi sıkıntı çıkmasın bi sorundan ya da benim yüzümden geri kalmasın beni üzen korkutan o.Canim oncelikle sakin ol ve hic moralini bozma. Benim 3lu taramada AFP nin yuksek cikmasi nedeniyle IUGR yani rahim ici gelisme geriligi acisindan yakin takibi onerilir diye not dusmustu ayrintili ultrasona gittigim Profesor hoca. Kendi doktorum da durumu aciklamisti bu sadece bir ihtimal 1/10.000 yani cok dusuj bi ihtimal hic kafani buna odaklama, ben hic sorun olacagini dusunmuyorum demisti.
Sanirim 27. Haftadaki kontroldeydi AC olcumu 1 hafta geri cikti minik kuzumun. Doktorum her sey yolunda demesine ragmen deli gibi arastirdim nette. Oyle boyle degil, bilimsel makalelere baktim bu isin asli nedir diye. Bakmaz olaydim tabii, IUGR'nin ilk isaret verdigi parametre AC olcumunun geri dusmesi diyodu. Beynimden vurulmusa dondum ve karalari bagladim.
Normalde Liv Hospital'a gidiyorum ama dedim ki bir dogum hastanesine peronatoloji bolumune gideyim. Farkli bir gorus olsun. Sonuc olarak 1 hafta sonra nam-i deger Buyuk Dogum'da perinatoloji anabilim dali baskanini taniyan bir arkadasim araciligiyla gorusup randevu aldim ve hoca bir guzel detaylica muayene etti. Yaklasik 15 dk usg ile bakti. Veee hicbir sorun gorunmuyor tamamen 28 hafta ile uyumlu tum olcumeri dedi cok sukur.
Bayramdan onceki hafta cok agrim oldu sag tarafimda ve yerimden bile kalkamayinca ambulansla yine Buyuk Dogum acile gittik (mecburen cunku ambulans buraya getirdi kendi hastanemize goturemeyecegini soyledi) 30+5 olmama ragmen orda bakan doktor AC ye 28+5 gibi bi sey dedi ama USG makinasi Nuh Nebi'den kalma ekrani karincali gosteriyo resmen. Bu arada kadin "bebegin olcumleri biraz geri cok kucuk bi bebek yaklasik 1300gr falan" dedi. Hic dikkate almadim. Ertesi sabah kendi doktoruma gidince AC yi gayet kendi haftasiyla uyumlu olctu ve 1600 gr. Dedi. Tabii ki kendi doktorumun dedigini baz aliyorum...
Hasılı, hic canini sıkma kafani karistirma canin ayni doktorda haftaya gore bi ileri bir geri cikabiliyo o olcumler ya da makinadan mikanaya 2 haftaya kadar farkli bile olculebiliyo. Benim gorusum, icin rahat etsin 2 gun sonra ayni hekime kontrole git yine ama asil pazartesi kendi doktoruna gittiginde onun olcumlerini dikkate al bence canim. Kendimizi uzerek minikkuslari daha cok strese sokuyoruz. Ben yaptim sen yapma diye diyorum. Icini ferah tut hic bir sorun yoktur Allah in izniyle
Nst kagidinda ustteki kisim bebegin kalp atislarini alttaki kisim da rahmin sertligini yabi kasilma miktarini gosteriyo canim sanci dedikleri burda cikiyo. Eger bu alttaki kisimda rutin araliklarla çan seklinde ve frekansi 60-70'in uzerinde cizgiler cikiyosa bunu dogum sancisi olarak yorumluyolar. Frekansi dusukse ornegin 30-40 ve duzensizse sorun yok sanci yok diyolar.
Ilk oglumda olcumler 1.5-2 hafta onde gidiyodu o yuzden hoca 30+5 te (SAT a gore) calisabilir raporu vermisti dolayisiyla ben 35+5 te izne ayrildim. Oglum da gunu bekleyince bu erken rapor alma isi benim icin dezavantaja donustu. SAT a gore 39+5 te ama olcumlere ve rapora gore 41+2 de dogum yapmis oldum. Dolayisiyla 5 hafta calismis olmama ragmen sadece 3 hafta 5 gunu dogum sonrasina aktarilmis oldu canim ona dikkat et derim...
Muhtemelen doktor farklı muamele farklı ondan afalladım. Belki çarşamba anlatır detaylı olarak neden olabileceğini. Verdiği takviye de ise yararsa arayı kapatmaya başlasa benden mutlusu olmayacak.Canım aynı şeyi cuma günü söyledi doktorum 10 gün geriden geliyor diye, karnın çevresine göre bu durum. Ama diğer herşey yolundaymış, su oranı da iyiydi. Sadece bakalım diye bu hafta içi ayrıntılı usg de bebeğe giden damarlarda bir sıkıntı var mı yok mu ona bakılacak, eğer orda bir sıkıntı çıkmazsa minyon bir bebek diycez dedi. Burdan bir kaç arkadaşta yazmıştı, içim rahatladı. İnternetten de baya araştırdım gelişim geriliği denen olay bambaşka. Sen kendi doktorunun haline tavrına alıştığın için bu doktordan da ürkmüşsündür haliyle, rabbimin izni ile sağlıkla kucağımıza alacağız inşaallah, üzmemeye çalış kendini. Biraz uzun oldu ama
Olcumlerde de küçük çıktı mi? Kızımın baş ve karın ölçümleri de küçük çıktı gerçi kilo da buna bağlı oluyor sanırım. Umarım ölçümleri ilgilidir eski ultrason kağıtlarımi da karsilastirdim marka model farklı sanki daha eski detayda yok pek.Canım moralini bozma seninle aramızda nerdeyse iki hafta var. Ve ben 16agustosta gittiğimde 1745gr dedi Dr ve normal olduğunu söyledi. Senin bebeğin icin de normaldir tabiki. Çok kafana takıliyorsa bir Dr a daha görün. Olcumle de alakalı oluyo
Ben de bir kilo bile değilmişim. 7aydan önce doğmuşum. Eskiden Küveze de koymamislar. Dr lar yaşamaz demiş benim için. Kiloyla ilgisi yok gerçekten
İnşallah canim hepimizinki.. bu arada bende teraziyim ekime kadar tutarsak evdeki teraziler ikiye çikicak :)
Buyük ihtimalle çunku sizinle aramizda 4 hafta var sizinki eylülde olur tahminim..Ben ekime kalacagimi hic dusunmuyorum gunduzde yazdim 6 ekim deniyor 40. Hafta ama yok benim icime dogan 24 eylul :)
Kızlar vajinal bölgede anormal kaşıntım var ve kızarıklık ile hafifte şişme olmuş. Hayatımda ilk defa mantar oluyorum sanirim
Doktoruma soyleyim durumu ilaç falan verir belki
Buyük ihtimalle çunku sizinle aramizda 4 hafta var sizinki eylülde olur tahminim..
Benimki ilk bakıldığından beri hep baş aşağı ve hep sola yatık..Sol bacağım hissizleşiyo Sıklıkla..Hep solda olduğundan galibaBenim 3 hafta once kafası aşagidaydi bugun tekrar yukari cikmiş.. doguma kadar dönüp duruyorlar demekki..
Bakildi neyseki gecen haftaki degeri korumuş halen 17 yani.. ilaçlara devam dedi ignede yazdi haftalik vurulcam.. daha 31. Haftadayiz 37 den once dogunca premature oluyo dogmasini isyemiyoruz o yüzden her hafta servikse bakilicak sanirim...
Katılıyorum ya dudak uçurtuyor fiyatlar.369 tl ye bile gördüm düşün artık. Hala alamadım ben de.Netten de cesaret edemedim bedeni tutmazsa diye kiloluyum çünkü.Diyatları görünce de eşim ille 2-3 tane mi olmalı diyor :))Ya arkadaşlar bir şey soracağım. bu gecelik sabahlık pijama olayını ne kadar da abartmışlar öyle.
Alt tarafı ince bir sabahlık, zevksiz bir gecelik, babaanne pijaması gibi lohusa pijaması o fiyatlar ne öyle...
Hafta sonu her yeri dolaştık, o kadar dandik o kadar zevksiz o kadar adi kumaş sırf lohusa diye kasmışlar da kasmışlar.
Bir tane bile beğenemedim. Kadın bakın bu çok beğeniliyor fiyatı da uygun diyor 100 küsür lira kıytırık bir gecelik.
Anneanneme versem giymez. Yine ebebekten internetten istedim. Hiç olmazsa daha modern bir albenisi var ve fiyatı da uygun. iki gecelik bir sabahlık aldım hepsi 90 tl tuttu. Ki olması gereken benim ödemem gereken fiyat da buydu zaten. Sanki bulunmaz hint kumaşları.
Şimdi bir pijama takımı arıyorum ama nasıl olacak bakalım. Çooook mesai yapmam gerekiyor zevkli ve fiyatı anormal olmayanı bulabilmem için.
Benim de ağzımdaki mantara doktor karbonat ve tuzla gargara vermişti. 1 lt suya 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı tuz ekle bitene kadar gargara yap dedi günde 3 defa. cidden geçirdi.Ilık suyun içine biraz karbonat atıp karıştır ve taharetlen, en azından gece rahatlatır seni canım Belki de tamamen geçirir.
Kesin doktora görün sen en iyisi doktorKızlar vajinal bölgede anormal kaşıntım var ve kızarıklık ile hafifte şişme olmuş. Hayatımda ilk defa mantar oluyorum sanirim
Doktoruma soyleyim durumu ilaç falan verir belki
ebebeğe bak istersen fiyatları uygun. yüzde elli indirimdeKatılıyorum ya dudak uçurtuyor fiyatlar.369 tl ye bile gördüm düşün artık. Hala alamadım ben de.Netten de cesaret edemedim bedeni tutmazsa diye kiloluyum çünkü.Diyatları görünce de eşim ille 2-3 tane mi olmalı diyor :))
Suan dogum seklim belli degil, bu gidisimde dr ma soracagim ama belli olur mu ki simdiden?
Merhabalar,
Kontrolden çıktık küçük hanımı tam göremedim doktorun söylediklerini duyunca. 2 hafta geriden geliyormuş bir buçuk kilo henüz, geçen ay 1 haftaydı aradaki fark. Nstye bağlandım bişey çıkmadı ama yakından takip etmek istedi ağrılarımı da söyleyince 2 gün sonra tekrar çağırdı hem kontrol hem nst için.
Kendi doktorum izinde haftaya gelecek. Pazartesiyi bekleyip ona mı gitsem 2 gün sonra bu doktora tekrar mı gitsem bilemedim. Moral falan kalmadı resmen.
Geç döllenme değil canım ilk ölçümlerine falan baktı doktor kayıtlardan normal haftasındaydı. Şimdiye kadar böyle bişey yoktu geçen ay 1 hafta geriydi ama doktorum lafını bile etmedi kağıttan gördüm bu ay 2 hafta olmuştu bu doktor endişeliydi byayğı küçük diye
Eşim çok minyon bende öyle gibiyim ki ben 2700 doğmuşum annemde öyle diyor sende zayıftın korkma diye. Zayıf olsun ama geriden de gelmesin bi sıkıntı olmasın istiyorum.
Ya arkadaşlar bir şey soracağım. bu gecelik sabahlık pijama olayını ne kadar da abartmışlar öyle.
Alt tarafı ince bir sabahlık, zevksiz bir gecelik, babaanne pijaması gibi lohusa pijaması o fiyatlar ne öyle...
Hafta sonu her yeri dolaştık, o kadar dandik o kadar zevksiz o kadar adi kumaş sırf lohusa diye kasmışlar da kasmışlar.
Bir tane bile beğenemedim. Kadın bakın bu çok beğeniliyor fiyatı da uygun diyor 100 küsür lira kıytırık bir gecelik.
Anneanneme versem giymez. Yine ebebekten internetten istedim. Hiç olmazsa daha modern bir albenisi var ve fiyatı da uygun. iki gecelik bir sabahlık aldım hepsi 90 tl tuttu. Ki olması gereken benim ödemem gereken fiyat da buydu zaten. Sanki bulunmaz hint kumaşları.
Şimdi bir pijama takımı arıyorum ama nasıl olacak bakalım. Çooook mesai yapmam gerekiyor zevkli ve fiyatı anormal olmayanı bulabilmem için.
Doğrudur bişeyleri etkilyo onu biliyorumda:)) ayrintiyi yanlis anlamisim ben. Nst kagidida gormedm hic. Sadece ikiside yukseliyodu benm cihazdan gordugum ama yanlis hatrliyo olabilirim tabiAslinda sanciyi degil bebegin kalp atisini yukseltiyo. Nst ciktisina bakarsaniz ustteki kisimda o butona bastiginiz yerlerde minik bi isaret koydugunu gorursunuz. Oralarda bebegin kalp atislarinda ani yukselis varsa doktor bunun bebegin ani hareket etmesine bagli oldugu seklinde yorumlamasini sagliyor.
Yani artik her hafta gormesi norml ki ben iki haftayada raziyim bakalim:)İnsallah canim gercekten sasirdim gerci bende en son 13 unde gittim 3 eylulde tekrar gidecegim herhalde bu gittikten sonra soyler bir dahaki gelisimi
O zamn kafasi nerde onemli degil:) hayrlisi olsun canim. Seni rahatsiz mi ediyor ayaklarinin asagida olusu? Beni ediyr:) ayklardan tekmeyi daha kuvvetli yiyorum cnku.Benim normal doğum zor canim
Ama isterdim olmasını da büyük ihtimalle sezeryan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?