Ilk oglumda 6 agustosta dogum yapmistim onda da lohusalikta yaniyodum. Her turlusu zor anacim :) evet ben tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim canim. Liv hospital'da Coşkun Hocaya gidiyorum. Sen de istanbuldaki Liv e gidiyodun sanirim?Benim içimden alev fışkırıyor adeta:) kısmetse bir dahaki hamileliklerimiz kışa gelsin. Çok nem var İstanbul'da yapış yapış sanki. Gece çok terliyorum. Sürekli su içiyorum. Sen Liv hospitala gidiyidun di mi Ankara'da
Kesinlikle öyle E exelanss bende sezeryanla doğum yaptım ertesi gün ayaklandım eve geldipimdede işimi gücümü yaptım ..kişiden kişiye ve doktora göre değişiyoe bu bir arkadşım haziranda doğum nprmal doğum yaptı ama 40gün kalkamadı dikişlerden çatı kontrolü şart herkes normal doğum yapamıyor malesef vücut uygun olmalı olmayınca dikişler çok yıpratıyor insanı ..her iki doğumunda avantaj ve dezavantajlrı var doktorunızda anlatır zaten bunlarıBenim arkadaşım sezeryandan 2-3 gün sonra yerleri eliyle sildi. Kişiye ve ameliyatı yapan drun eline bağlı aslinda
Kimse moralini bozmasın cnm izin verme. Bana da sezeryan olursa 3gun sütun gelmez dediler çok saçma. İnsanların bu kadar genelleme yapmasi
Aaa benim dogum günüm de 6 agustos :)Ilk oglumda 6 agustosta dogum yapmistim onda da lohusalikta yaniyodum. Her turlusu zor anacim :) evet ben tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim canim. Liv hospital'da Coşkun Hocaya gidiyorum. Sen de istanbuldaki Liv e gidiyodun sanirim?
Bakayım oralara daCnn normal.camasir ve gecelik pijama satan yerlerde dediğin gibi takımlar oluyor bana annem ordan aldı ciftyildiz koçaslan...vs gibi yerlerde. Fiyatlarıda uygun.
Sorma cnm maşallah 15ay arayla iki bebeği var onları uyutup gece sürekli iş yapar. Kışlık erzaklarini bile hazırlamış, her hafta buzdolabını ve makineleri kaldırıp altını siler ve her hafta camları siler evi ise hergun. Gerçekten maşallah.Vay be ömrüm boyunca ellerimle yer silmedim. Hep özenmişimdir böyle aşkla ev işi yapanlara
Evet cnm İstanbul'dakine gidiyorum. Ben de gebe kalınca sigorta yaptırdım kurum indirimi uygulanıyor. Sizin orda doğum ve kuvez ücretleri nasıl?Ilk oglumda 6 agustosta dogum yapmistim onda da lohusalikta yaniyodum. Her turlusu zor anacim :) evet ben tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim canim. Liv hospital'da Coşkun Hocaya gidiyorum. Sen de istanbuldaki Liv e gidiyodun sanirim?
Hımmm bbm rapor öyle değil değiştirmesini istiyim. Durumdan ozamanSimdi oglumun dosyasina baktim da canim yanlis soylemisim. Dogumdan sonra hem dogum raporu hem de istirahat raporu veriliyor. Istirahat raporunda "dogum oncesinden ..... hafta.... lik izninin dogum sonra aktarilmasi ve ............. tarihinde isbasi yapmasi uygundur" gibi bir ifade var.
Sorma cnm maşallah 15ay arayla iki bebeği var onları uyutup gece sürekli iş yapar. Kışlık erzaklarini bile hazırlamış, her hafta buzdolabını ve makineleri kaldırıp altını siler ve her hafta camları siler evi ise hergun. Gerçekten maşallah.
Ve en önemlisi her hamilelik ve her bebek farklıdır. Ban da çevremde neler neler diyen oldu. Kalbi sen beslenemedigin için öyle olmuştur, benim karnım 5aylikken bu kadardı, ben tüm işleri yapardım, sütun sezeryandan 3gun gelmez, yok bebeği sezeryandan sonra eğilip yikayamazsin, ben dogurana kadar çarşı pazar gezdim gibi gibi bir sürü şey. Aman onlar benim yaşadıklarımı yaşamış mi acaba, katlanabilirler miydi? Boşver cnm kollarım bacaklarım iğneden dolayı morarmayan curudu resmen ama sukredecekmisim. Tabiki bin şükür ama insanız kollarım curudu artık diyorum acidan. Ama anlayan nerde! Bence biz burda birbirimizin halinden anlıyoruz az çok yaşadıklarımız aynı yada benzer. Empati kurabiliyoruz.İnsanlar tavsiye verirmiş gibi yapıp aslında sadece moral bozmak istiyorlar. Sizler de fark ettiniz mi?
Böyle abuk subuk yerlerden konuyu bir şekilde gebeliğe getirip kendileriyle kıyaslıyorlar ve tamamen kötü niyetli sırf telaşlansın diye hamile kadın saçma sapan şeyler anlatıyorlar. Ben buna tamamen emin oldum. Sadece ailem ve yakın arkadaşlarım gerçekten samimi konuşuyor, geri kalanlar hep abuk subuk kendilerini yüceltmeye çalışıyorlar. Bir de bu forumda gerçekten insanlar birbirlerine samimi cevaplar yazıyor yardımcı olmaya çalışıyorlar. O da belki forum sitesi olması nedeniyle, iletişim çok farklı burada. Herkes birbirine yardım ediyor.
Hele bir de telaşlandığın bir konu varsa ağzından kaçırırsan yandınHemen geliyor fikis menü "Ben hamileyken hopladım zıpladım düz duvara tırmandım amuda kalktım. Senin gebeliğin sorunlu galiba!" Hayır ben özellikle kadınların bu çekememezliğini kötü niyetini anlıyorum da eşim bu konularda çok saf. Herkesin palavrasına inanıyor ve onlardan sonra bana çok hassas hamileymişim gibi konuşuyor. Her seferinde diyorum inanma palavra hepsi Yok öyle bir dünya
Neymiş efendim hamileliğin son gününe kadar tüm gün ayakta durmuşlar, hiç uyuyamazlarmış, 16 saat ayakta çalışmışlarmış, utanmasalar ayakta çalışırken çocuk fırt diye çıktı diyecekler de henüz o kadar ileri giden olmadı
Yok canim simdi aldigin calisabilir ya da calisamaz raporu degil bu. Dogumun oldugu gun doktorun verecek.Hımmm bbm rapor öyle değil değiştirmesini istiyim. Durumdan ozaman
Valla hafta olarak demedide direk tarih verdi 9 ekim dedi alırız diğer oglumdada 26 ocak demişti en baştan beri gerçektende 26sı aldı ama tam tarihti zatenKaçıncı haftada allacak cnm
Canım benzer durumdayız bizim kızlar minik olacak herhalde 32. haftada 1500 gr çıktı benimde.Adı ile yaşasın simay çok güzel isim gerçekten
Bu arada benim dün moralim çok bozuktu yazmadım. Şimdi ben hem doktoruma gidiyorum hemde hastanede polikliniğe. Doktorumda haftaya randevum var polikliniğe 24 gün önce gitmiştim bugün yine gittim. Idrar kan tahlili yaptırdım usg ye de girdim onlarin cihaza göre sadece 300 gr almış hatta okadar bile yok
Hani herkes 2000 gr üstü yaziyor ya benimki 1600 gr.
Ölçüm yapılan makina aynı doktor farklıydı doktordan değişiklik olmadığına göre kilosu düşükgeldi bana
Doktor iyi dedi ama oturdum ağladım hastanede. Çok kibar nazik kızım. Beslenemiyorherhalde ben kilo almıyorum ki çocuğum alsa
Kızlar birde birşey soracağım analık raporlarınızda iş başı tarihi yazıyor mu özellikle çalışan annelere sormak istiyorum. Bana verilen raporda iş başı tarihini yazmamışlar daha dogrusu dogumdan sonra yazilacak dediler. o yüzden de sgk dan 10 gunkuk periyotta para alamazmışım. Eğer iş basi/rapor bitiş tarihi yazarsa şirket onaylayabiliyormuş raporu ve 10 günlük periyotta para alabiliyormuşum
Kıyafet işine girince insan ayrı bi mutlu oluyor. Onları giyeceği günü hayal ederken. İnşallah sağ salim görelim o günleriGünaydın hanımlar.Nasılsınız?Sıcaklar iyice bunaltıyor hepimizi sanırım.Sabah koştur koştur kahvaltı yapıp mümkünse akşam yemeğini de yapmaya çalışıyorum ki batı güneşini yemeden kaçayım mutfaktan diye :)
Bugün inşallah bebiş kıyafetlerini yıkamaya başladım.Çok heyecanlı yaaa
İçini ferah tut canım 26.haftalarda yaklaşık iki hafta geride ondan sonra hep bir hafta geride ölçümleri. Ben inan kafaya takmıyorum dr um da olumsuz bişey demediği için hiç sormadım. Sağlıklı olsunlar da insallah. Bir iki hafta normaldir bazı bebekler son haftalarda normal kiloya ve ölçüye ulaşıyor hepsi bir değil ki
İnsanlar tavsiye verirmiş gibi yapıp aslında sadece moral bozmak istiyorlar. Sizler de fark ettiniz mi?
Böyle abuk subuk yerlerden konuyu bir şekilde gebeliğe getirip kendileriyle kıyaslıyorlar ve tamamen kötü niyetli sırf telaşlansın diye hamile kadın saçma sapan şeyler anlatıyorlar. Ben buna tamamen emin oldum. Sadece ailem ve yakın arkadaşlarım gerçekten samimi konuşuyor, geri kalanlar hep abuk subuk kendilerini yüceltmeye çalışıyorlar. Bir de bu forumda gerçekten insanlar birbirlerine samimi cevaplar yazıyor yardımcı olmaya çalışıyorlar. O da belki forum sitesi olması nedeniyle, iletişim çok farklı burada. Herkes birbirine yardım ediyor.
Hele bir de telaşlandığın bir konu varsa ağzından kaçırırsan yandınHemen geliyor fikis menü "Ben hamileyken hopladım zıpladım düz duvara tırmandım amuda kalktım. Senin gebeliğin sorunlu galiba!" Hayır ben özellikle kadınların bu çekememezliğini kötü niyetini anlıyorum da eşim bu konularda çok saf. Herkesin palavrasına inanıyor ve onlardan sonra bana çok hassas hamileymişim gibi konuşuyor. Her seferinde diyorum inanma palavra hepsi Yok öyle bir dünya
Neymiş efendim hamileliğin son gününe kadar tüm gün ayakta durmuşlar, hiç uyuyamazlarmış, 16 saat ayakta çalışmışlarmış, utanmasalar ayakta çalışırken çocuk fırt diye çıktı diyecekler de henüz o kadar ileri giden olmadı
Hadi be oradan demek istiyorum bazen şöyle konuşanlara. Bence unutuyor insanlar bu dönemleri. Birde abartmak hoşlarına gidiyor pohpohlanacaklar ya. Kendi işini yaparsın bi sıkıntın yoksa normal hayatına devam edersin de hoplamak zıplamak nedir.
Çok şükür bugüne kadar kendi işimi kendim yaptım ama dünkü durumdan sonra frene bastım kusura bakmasınlar hoplayamam da zıplayamam da çocuğum iyi olsun 7-24 yatarım bana öyle diyecek biri olursa alır cevabını.
Hamile insan tabi ki dikkat edecek sorun olacaksa yatacak kalkmayacak. Karnındaki çocuktan daha mı önemliymiş iş yapmak sormak lazım. Madalya takıyorlar sanki. Biz kendimize dikkat etmezsek, kendimize ve karnımızdakine değer verip ona göre hareket etmezsek kusura bakmasın da kimse de önümüzde eğilmeyecek bizi bizden daha fazla düşünmeyecek.
Ben gecelik sabahlık takımı, jarpierre outlet sayfasından aldım 79 liraydı sanırım, pijama takımı mı relax modda iNdirim vardı daha hamileliğimin başıydı ordan aldım normal günlük, şimdi bide sabahlıklı bi pijama takımı bende istiyorum bakıyorum ama bi türlü karar veremiyorum kiminin kolu hoşuma gidiyor kimin yakası , ben dışarı da çıkamıyorum, netten. Bakıyorum ha bire, rast gele hepimizeKızlar lohusalıklar için tavsiyem zaten almazsınız ama yine de yazayım sadece 2 gün giymek için o takımları almayın, iyice uyuz oldum fiyatlara. Normalde de hep gecelik giyenler için önü düğmeli olması emzirme dönemi için de işimize yarar ve zaten normalde gecelik giymeyen birisinin sırf o gün için gecelik giymesine de gerek yok hani. Ben hep gecelik giyerim o yüzden aldığım gecelikler ve sabahlığı eskiyene kadar kullanacağım. Gayet sade aldım. Ama bir pijama takımım da olsun dedim. Ailemin yanında yatma vakti yaklaşınca gecelik üstü sabahlık giyerim hep ama eşimin ailesi de gelip kalacak bu dönemde ve yatma vakti evde gecelik ile dolaşmam hoş olmayacağı için pijama takımına da ihtiyacım var. Önerilerinize açığım. Uygun fiyatlı, önü düğmeli ve anneanne pijaması gibi olmayan yer varsa internetten alacağım adres paylaşın lütfen
32+0 da alınması gerekiyor ama.Selam kızlar ben şuan 32 hafta+4 deyim geçen hafta cumartesi çalışabilir raporu aldım 31+2 de verdi yani. Bir haftası bayramda gitti. Ben şimdi bu pazartesi itibariyle 4 hafta daha mı çalışacağım. Sanırım beneğin gelişimi de bi hafta önde çünkü
Bende silmem normalde ama hayırlısıyla. Bi doğrayım, tüm evi temizleyesim var içimde resmen temizlik aşkı oluştu,yatarak geçiyor da hamileliğim ondan sanırımVay be ömrüm boyunca ellerimle yer silmedim. Hep özenmişimdir böyle aşkla ev işi yapanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?