2018 Ekim Anneleri

Ilk oglumda 6 agustosta dogum yapmistim onda da lohusalikta yaniyodum. Her turlusu zor anacim :) evet ben tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim canim. Liv hospital'da Coşkun Hocaya gidiyorum. Sen de istanbuldaki Liv e gidiyodun sanirim?

Benim arkadaşım sezeryandan 2-3 gün sonra yerleri eliyle sildi. Kişiye ve ameliyatı yapan drun eline bağlı aslinda
Kesinlikle öyle E exelanss bende sezeryanla doğum yaptım ertesi gün ayaklandım eve geldipimdede işimi gücümü yaptım ..kişiden kişiye ve doktora göre değişiyoe bu bir arkadşım haziranda doğum nprmal doğum yaptı ama 40gün kalkamadı dikişlerden çatı kontrolü şart herkes normal doğum yapamıyor malesef vücut uygun olmalı olmayınca dikişler çok yıpratıyor insanı ..her iki doğumunda avantaj ve dezavantajlrı var doktorunızda anlatır zaten bunları

Kimse moralini bozmasın cnm izin verme. Bana da sezeryan olursa 3gun sütun gelmez dediler çok saçma. İnsanların bu kadar genelleme yapmasi

İnsanlar tavsiye verirmiş gibi yapıp aslında sadece moral bozmak istiyorlar. Sizler de fark ettiniz mi?
Böyle abuk subuk yerlerden konuyu bir şekilde gebeliğe getirip kendileriyle kıyaslıyorlar ve tamamen kötü niyetli sırf telaşlansın diye hamile kadın saçma sapan şeyler anlatıyorlar. Ben buna tamamen emin oldum. Sadece ailem ve yakın arkadaşlarım gerçekten samimi konuşuyor, geri kalanlar hep abuk subuk kendilerini yüceltmeye çalışıyorlar. Bir de bu forumda gerçekten insanlar birbirlerine samimi cevaplar yazıyor yardımcı olmaya çalışıyorlar. O da belki forum sitesi olması nedeniyle, iletişim çok farklı burada. Herkes birbirine yardım ediyor.

Hele bir de telaşlandığın bir konu varsa ağzından kaçırırsan yandın Hemen geliyor fikis menü "Ben hamileyken hopladım zıpladım düz duvara tırmandım amuda kalktım. Senin gebeliğin sorunlu galiba!" Hayır ben özellikle kadınların bu çekememezliğini kötü niyetini anlıyorum da eşim bu konularda çok saf. Herkesin palavrasına inanıyor ve onlardan sonra bana çok hassas hamileymişim gibi konuşuyor. Her seferinde diyorum inanma palavra hepsi Yok öyle bir dünya

Neymiş efendim hamileliğin son gününe kadar tüm gün ayakta durmuşlar, hiç uyuyamazlarmış, 16 saat ayakta çalışmışlarmış, utanmasalar ayakta çalışırken çocuk fırt diye çıktı diyecekler de henüz o kadar ileri giden olmadı

Ilk oglumda 6 agustosta dogum yapmistim onda da lohusalikta yaniyodum. Her turlusu zor anacim :) evet ben tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim canim. Liv hospital'da Coşkun Hocaya gidiyorum. Sen de istanbuldaki Liv e gidiyodun sanirim?
Aaa benim dogum günüm de 6 agustos :)

Vay be ömrüm boyunca ellerimle yer silmedim. Hep özenmişimdir böyle aşkla ev işi yapanlara
Sorma cnm maşallah 15ay arayla iki bebeği var onları uyutup gece sürekli iş yapar. Kışlık erzaklarini bile hazırlamış, her hafta buzdolabını ve makineleri kaldırıp altını siler ve her hafta camları siler evi ise hergun. Gerçekten maşallah.

Evet cnm İstanbul'dakine gidiyorum. Ben de gebe kalınca sigorta yaptırdım kurum indirimi uygulanıyor. Sizin orda doğum ve kuvez ücretleri nasıl?

Hımmm bbm rapor öyle değil değiştirmesini istiyim. Durumdan ozaman

En nefret ettiğim şey camları silmek. Hadi iç taraflarını anlarım da dış tarafları niye? Bir yağmur yağmasına bakar.
Hele en üst katta canımı pazarda bulmadım pervaza tırmanıp o camın arkasını asla silemem.
Karşı apartmana bir temizlik görevlisi geliyor haftalık kadına cam sildiriyor ev sahibi. O kadın çıkınca ben içeri kaçıyorum içim eriyor düşecek diye. Günlük 10 dakika süpürge tutarım bak kahvaltıdan sonra hızlı hızlı. O alışkanlığım var. Bir de banyo-wc temiz olsun yeter.

Ve en önemlisi her hamilelik ve her bebek farklıdır. Ban da çevremde neler neler diyen oldu. Kalbi sen beslenemedigin için öyle olmuştur, benim karnım 5aylikken bu kadardı, ben tüm işleri yapardım, sütun sezeryandan 3gun gelmez, yok bebeği sezeryandan sonra eğilip yikayamazsin, ben dogurana kadar çarşı pazar gezdim gibi gibi bir sürü şey. Aman onlar benim yaşadıklarımı yaşamış mi acaba, katlanabilirler miydi? Boşver cnm kollarım bacaklarım iğneden dolayı morarmayan curudu resmen ama sukredecekmisim. Tabiki bin şükür ama insanız kollarım curudu artık diyorum acidan. Ama anlayan nerde! Bence biz burda birbirimizin halinden anlıyoruz az çok yaşadıklarımız aynı yada benzer. Empati kurabiliyoruz.

Gecelik konusunda ben de yazayim. Carsidaki bi camasir magazasindan 60'ar lira gibi bi fiyatla bi gecelik bi pijama aldim. Normalde de giyecegim seyler. Bir arkadasim da sabahlik ve geceligini verdi. Hic giymemis. Onlari koydum cantama. Zaten kayinpederim ve kayinbiraderim uzaktan gelecekleri icin bir hafta kalacaklar. Suslu saten seylerle dolasamam. Normal giyincem evde.

Canım benzer durumdayız bizim kızlar minik olacak herhalde 32. haftada 1500 gr çıktı benimde.

Doktor en azından iyi demiş sana benimki panikletti yarın tekrar çağırdı bir an önce kendi doktoruma gitmek istiyorum.

Çalışabilir raporunda izin başlangıcım ve tahmini doğum tarihi yazıyor sadece. Çalışamaz raporunda yazar sanırım.

Kıyafet işine girince insan ayrı bi mutlu oluyor. Onları giyeceği günü hayal ederken. İnşallah sağ salim görelim o günleri

İnşallah canım, bi sorun yok iyi desin de küçük olsun, dünkü doktorun tavrı panikletti beni de sanırım. Yarın gidicem tekrar, dünden beri yararlı ne varsa tüketmeye çalışıyorum bi değişiklik olacak mı bakalım.

Son düzenleme:

Hadi be oradan demek istiyorum bazen şöyle konuşanlara. Bence unutuyor insanlar bu dönemleri. Birde abartmak hoşlarına gidiyor pohpohlanacaklar ya. Kendi işini yaparsın bi sıkıntın yoksa normal hayatına devam edersin de hoplamak zıplamak nedir.

Çok şükür bugüne kadar kendi işimi kendim yaptım ama dünkü durumdan sonra frene bastım kusura bakmasınlar hoplayamam da zıplayamam da çocuğum iyi olsun 7-24 yatarım bana öyle diyecek biri olursa alır cevabını.

Hamile insan tabi ki dikkat edecek sorun olacaksa yatacak kalkmayacak. Karnındaki çocuktan daha mı önemliymiş iş yapmak sormak lazım. Madalya takıyorlar sanki. Biz kendimize dikkat etmezsek, kendimize ve karnımızdakine değer verip ona göre hareket etmezsek kusura bakmasın da kimse de önümüzde eğilmeyecek bizi bizden daha fazla düşünmeyecek.

Hanımlar sabahtan beridir bi kaç posta yıkadım ve sadece battaniyeleri ütüleyebildim daha.Diperleri daha hızlı olur muhtemelen.Bebek dolabı olarak çekmece kullanacak olup düzenleyen var mı?Çekmece düzenleyici var elimde.Onu mu kullanmam mantıklı sizce?Nasıl bir düzen izliyorsunuz çekmecelerde?

Ya ben öyle anormal şeyler yapmış olsam bile ki yapmam kimseye anlatmam bunları. Bir kadın doğumdan bir gün önce dansa gidip sabaha kadar zıpladıklarını söyledi, cidden söyledi bunu. Sonra öğle vakti de yürüyerek doğuma gitmiş. Hamile kadının son günlerde hoplaması zıplaması ne kadar da anormal hayır neden yani neden zıplıyorsun. Zıplayacak başka vakit mi bulamadın. Bizimki de diyor bak millet hopluyor zıplıyor sen de hep yatıyorsun tövbe tövbeee...

Biri de dedi son güne kadar işe gitmiş tüm şirketin işini yapmış full ayakta oraya koştur buraya koştur ertesi gün doğurdum diyor Neden? Son günlerini bari güzel geçirebilirdin. Bu anlattığın övülecek bir şey değil ki. Gittiği yer de aile şirketi, hiç bir mecburiyeti yok. Hayır senin yaptığın full enayilik. Hamileliğin boyunca eğer o anlattığın gibi çalıştıysan yazık sana, hem ailene de yazık sana hiç değer vermemişler.

Biri der açılma olmuş dikiş atmışlar doktor demiş hep yatacaksın. Bu eve geldiği gibi tüm eve dip bucak bahar temizliği yapmış. Doğurana kadar hiç yatmamış gece bile uyumamış hep temizlik yapmış. Mutfak dolaplarını indirmiş duvarları silmiş her yeri parlatmış... Neden? Bu nasıl bir saçmalık? Tam dediğin gibi madalya taktılar sanki. Eğer dediği doğruysa yaptığı baştan sonra sorumsuzluk karnındaki bebeğe haksızlık.

Ben gecelik sabahlık takımı, jarpierre outlet sayfasından aldım 79 liraydı sanırım, pijama takımı mı relax modda iNdirim vardı daha hamileliğimin başıydı ordan aldım normal günlük, şimdi bide sabahlıklı bi pijama takımı bende istiyorum bakıyorum ama bi türlü karar veremiyorum kiminin kolu hoşuma gidiyor kimin yakası , ben dışarı da çıkamıyorum, netten. Bakıyorum ha bire, rast gele hepimize

32+0 da alınması gerekiyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…