Aferin ona çok büyük marifet zaten bu yaptıkları. Dediğin gibi resmen enayilik sen son günlerinde temizlik yapsan, işe gidip çalışsan en olacak Allah aşkına dinlenip keyfini çıkartmak varken.Ya ben öyle anormal şeyler yapmış olsam bile ki yapmam kimseye anlatmam bunları. Bir kadın doğumdan bir gün önce dansa gidip sabaha kadar zıpladıklarını söyledi, cidden söyledi bunu. Sonra öğle vakti de yürüyerek doğuma gitmiş. Hamile kadının son günlerde hoplaması zıplaması ne kadar da anormal hayır neden yani neden zıplıyorsun. Zıplayacak başka vakit mi bulamadın. Bizimki de diyor bak millet hopluyor zıplıyor sen de hep yatıyorsun tövbe tövbeee...
Biri de dedi son güne kadar işe gitmiş tüm şirketin işini yapmış full ayakta oraya koştur buraya koştur ertesi gün doğurdum diyorNeden? Son günlerini bari güzel geçirebilirdin. Bu anlattığın övülecek bir şey değil ki. Gittiği yer de aile şirketi, hiç bir mecburiyeti yok. Hayır senin yaptığın full enayilik. Hamileliğin boyunca eğer o anlattığın gibi çalıştıysan yazık sana, hem ailene de yazık sana hiç değer vermemişler.
Biri der açılma olmuş dikiş atmışlar doktor demiş hep yatacaksın. Bu eve geldiği gibi tüm eve dip bucak bahar temizliği yapmış. Doğurana kadar hiç yatmamış gece bile uyumamış hep temizlik yapmış. Mutfak dolaplarını indirmiş duvarları silmiş her yeri parlatmış... Neden? Bu nasıl bir saçmalık? Tam dediğin gibi madalya taktılar sanki. Eğer dediği doğruysa yaptığı baştan sonra sorumsuzluk karnındaki bebeğe haksızlık.
Kolay gelsin :) O kadar minikler ki yap yap bitmiyor bide. Ama çok zevkliHanımlar sabahtan beridir bi kaç posta yıkadım ve sadece battaniyeleri ütüleyebildim daha.Diperleri daha hızlı olur muhtemelen.Bebek dolabı olarak çekmece kullanacak olup düzenleyen var mı?Çekmece düzenleyici var elimde.Onu mu kullanmam mantıklı sizce?Nasıl bir düzen izliyorsunuz çekmecelerde?
Evet çalışamaz raporunda yazıyor mu diye merak ettim.Canım benzer durumdayız bizim kızlar minik olacak herhalde 32. haftada 1500 gr çıktı benimde.
Doktor en azından iyi demiş sana benimki panikletti yarın tekrar çağırdı bir an önce kendi doktoruma gitmek istiyorum.
Çalışabilir raporunda izin başlangıcım ve tahmini doğum tarihi yazıyor sadece. Çalışamaz raporunda yazar sanırım.
Kıyafet işine girince insan ayrı bi mutlu oluyor. Onları giyeceği günü hayal ederken. İnşallah sağ salim görelim o günleri
İnşallah canım, bi sorun yok iyi desin de küçük olsun, dünkü doktorun tavrı panikletti beni de sanırım. Yarın gidicem tekrar, dünden beri yararlı ne varsa tüketmeye çalışıyorum bi değişiklik olacak mı bakalım.
Kurumun izin verirse yapılır cnmKızlar ben şimdi heyet raporluyum 3 aydır falan, şimdi senelik iznim var yanacak, 32 de çalışabilir alsam senelik izin kullansam, mesela izin bitimi 34 te gidip çalışamaz alıp annelik iznini başlatsam, 2 hafta annelik iznimi Doğum sonrasına atmak için yani. Yapılabilir dimi?
Büyük geniş çekmeceli aldım bn yani bn çıkamadım için eşim aldı herşeyi topladıKolay gelsin :) O kadar minikler ki yap yap bitmiyor bide. Ama çok zevkli
Ben çekmeceli alacağım dolabı, çekmece önerileri olursa çok işime yarar.
Verilen raporda sat dikkate alınıyor bbm iki hafta önce yine de 32+0 da çalışamaz aldım. Bir gariplik olmuş seninkinde. Rapor aldigin tarihten itibaren hesap etmen lazım.32+0 da alınması gerekiyor ama.
32+0 da çalışabilir raporu aldıktan sonra ola ki -yıllık izin kullanır veya rapor kullanır işe gitmezseniz- o izinler doğum sonrasına devretmiyor yani doğum sonrası iznine eklenmiyor. 32+0 dan önce izinleri kullanın isterseniz..Kızlar ben şimdi heyet raporluyum 3 aydır falan, şimdi senelik iznim var yanacak, 32 de çalışabilir alsam senelik izin kullansam, mesela izin bitimi 34 te gidip çalışamaz alıp annelik iznini başlatsam, 2 hafta annelik iznimi Doğum sonrasına atmak için yani. Yapılabilir dimi?
Neye son iki gün ?
34+larinş gezeceğiz... hele bn hiç oturmayı yatmayı düşünmüyorum... bn bole deyince annemler bebek doğsun uykusuz geceler başlasın göreceğiz seni tadını çıkar bu günlerinin diyorlar ama... bakalım göreceğiz. Bankı 5. Aydan beri nasıl çıkarım diye zorlayıp duruyor beni... Bu zamana gelmem mucize... düşündükçe heyecan basıyor im hmm gelsin istiyorum hem kalsın içerde biraz daha istiyorum. Garip duygular... bnde 10 yildir ayni yerdeyim. Hic bu kadar ayri kakmamistim. Insan garip oluyor. Hele ilk baslarda baya zordu korku streskipirdayamama hepsi bir arada. Gecti cok sukur... geriye donup bktigimda neler yasamisim diyorum. sen kacinci haftadasin
Çok sağol canım ya.Daha çoook eksiğim var diyordum ama yıkayınca baktım kş kıyafet konusunda epey varmış elhamdulillahKolay gelsin :) O kadar minikler ki yap yap bitmiyor bide. Ama çok zevkli
Ben çekmeceli alacağım dolabı, çekmece düzenleme önerileri olursa çok işime yarar.
Evet çalışabilir alıp,gitmeyecektim izin kullanmayı planlıyordum, sağlık olsun, tşkr ederim, bana da mantıksız geliyordu ama bi ihtimal işte öyle bişeyler düşündüm32+0 da çalışabilir raporu aldıktan sonra ola ki -yıllık izin kullanır veya rapor kullanır işe gitmezseniz- o izinler doğum sonrasına devretmiyor yani doğum sonrası iznine eklenmiyor. 32+0 dan önce izinleri kullanın isterseniz..
Boyle seylere takilma.O kadar cok hikaye var ki.
38 desen 6 hafta canim.Ki beklemeni tavsiye ederim bi durum olmadikca 39 hafta 7 hafta kalir gayet guzel bi zaman.
Bide oldu ki beklemese bile bu bi sagliksizlik degil onemli olan iyi olmasi.
Benim ilk kiz 1 ay hic kilo almamisti.40.haftada da hersey normalken beklerken birden makat gelise döndü,o 5 gun icinde kilo verdi.
2640 gr 50 cm dogmustu.Ayda 1 bucuk kilo ala ala ilerledi sadece anne sutuyle.Dogduktan sonrada belli aylarda kilo alimlari degisiyor yavasliyor.Bunlara cok takilirsan dogduktan sonrada bitmez kafanda derdin.
Hayirli olsun isminiz canim. Cok begendim ikisi cok uyumlu olmus :) saglikla gelsin insallah yakisikli ❤
Canim hic takilma kilo isine cidden son haftalarini kendine zehir etme. Bak ilk oglum 4 kilo dogdu ama 1 yasindayken 9.7 kiloydu. Bir arkadasim kizina hamileyken bu iri bebek aman kiyafetleri buyuk alin 4 kiloustu dogar dedi doktoruhep. Hem de iki farkli doktora gidiyodu. Sonucta kizimiz 38. Haftada 3100gr. Dogduama daha 7 aylikken 10 kilo olmustu. Ben kucuk dogup daha hizli buyuyen o kadar cok ornek gordum ki... icini ferah tut 2000gr. Dogsa bile sen saglikli beslenirsen sutun kaliteli olursa bak gor nasil hemencecik buyuyor minik Zeynep ❤ dogum kilosu cok cok da onemli degil inan sonrasi daha cok senin elinde olacak ve icin rahatlayacak....
15 gun muu?plojovic e kesinlikle katiliyorum bu sezaryen isi kisiden kisiyeve duruma gore degisir. Ben hastanede dogumdan sonraki gun zor ayaga kalkabilmistim ama eve geldik dusumu aldim ve ertesi gun ayaklanmistim cok sukur.. gozunuzu korkutmayin artik sezaryen operasyonlari eskisi gibi degil. Ama elbette her seyin normal olani en iyisi, keske ben de normal dogum yapabilseydim ama her zaman mumkun olmuuor iste. En iyisi bol bol dua edip hayirlisiyla bir an evvel toparlanabilmeyi ve bebegimizle kendimiz ilgikenebilmeyi dilemek bence...
Canim benim millet yangina korukle gitmeyi pek sever. Aldiris etme. Plasentayla ilgili bir sorun olsa doktorun kesinlikle tespit ederdi bu durumu, sen icini ferah tut ve doktorunun muayenesini baz al bence...
Ama daha 33.haftadasın, kilosu normal geldi bana.
Hatta muhtemelen 32 hafta ... gün şeklinde olmalı.
33.hafta yazdığında 32. hafta içinde oluyor ya bu takvimde.
Bana çok normal geldi.
Ben 32.haftaya yeni girdim muhtemelen 1400 gr falandır. Daha gitmedim doktora ama salı günü randevum. Muhtemelen 1400 falandır diyorum.
Canım ya ben de 8kilo aldım yaklaşık 10gun önce 1745gr di ve senle aramızda 8gun var. Alır kiloyu niye uzuluyosun 2-2,5kiloyu geçsinler ve sağlıklı olsunlar da ne önemi var kilonun bak yıllardır bekledik çok şükür nasip oldu
Canım benzer durumdayız bizim kızlar minik olacak herhalde 32. haftada 1500 gr çıktı benimde.
Doktor en azından iyi demiş sana benimki panikletti yarın tekrar çağırdı bir an önce kendi doktoruma gitmek istiyorum.
Çalışabilir raporunda izin başlangıcım ve tahmini doğum tarihi yazıyor sadece. Çalışamaz raporunda yazar sanırım.
Kıyafet işine girince insan ayrı bi mutlu oluyor. Onları giyeceği günü hayal ederken. İnşallah sağ salim görelim o günleri
İnşallah canım, bi sorun yok iyi desin de küçük olsun, dünkü doktorun tavrı panikletti beni de sanırım. Yarın gidicem tekrar, dünden beri yararlı ne varsa tüketmeye çalışıyorum bi değişiklik olacak mı bakalım.
Kiminki bole oluyor demekki... ailedede hiç yok biliyormusun... annem teyzelerim gayet rahat geçirmişler hamileliklerini annem ve babaannemde rahat geçirmiş.... ben kime çektim bilmembenim eşim böyle olmuş. kv 4 kayıptan sonra dr demiş ki ayağa kalkarsan doğurursun hayatını bu şekilde yaşayacaksın. ve tabi bundan 30 sene evvel ki teknoloji ile. kv 8. ayı doldurmuş hep yatarak yalnızca wc bazen anlatıyor gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun 8. aydan sonra ayağa kalktığının 2. günü doğurmuş ama kilosu sağlığı yerindeymiş eşimin çok şükür. sende bu zamanlara kadar geldin çok şükür bundan sonra korkma artık Allahın izniyle sağ salim kucağına alırsın. ama doğumdan sonra uyumayı dinlenmeyi çok arayacağız bende kendimi hazırlıyorum buna :) ben 34+3 üm canım
Belki farketmissinizdir başından beri yani bebikolar gr cinsinden tartılalı bende takıntı var. Doktorum da diyor takintilisin diye. Birazda bilmediğim için belki bi çocuk daha olsa farklı olur da işte bakmaSaskinAnne canım bencede takılma söylenen hiçbirşeye doktorun normal dediyse normaldir ve dedğin gibi benimde bir arkdşımın kızı 2800doğmuştu ama birkaç ay içinde baya tombikleşti şuan 6 yaşında yaşıtlarına göre hep ileri boy ve kilo olarak benim kız 3600kg doğdu ama 1 yaşından itibaren zayıf narin bir kız oldu şun normal ortalamada kilısu yaşına göre ama ince yapılı zaten öyle olmasıda daga iyi sonra zayıflamaya uğraşacakalr :) sağlıklı olsun önemli olan o benim hiçbirzaman kilo takıntım olmadı çocuğum için kimseylede kıyas yapmadım asla
Mesela ben ilkinde hiç bilmiyordum kıyaslama da yapmıyordum ozaman doktorum normal diyordu yetiyodu benim için :) şimdi bu forumdan dolayı kıyas yapabiliyoruZ ama benim oğlnda önden gidiyor 10gün kadar ama kız erkek fark oluyor sanıyorum kızımla kıyaslayınca daha kilolu doğacak gibi ama sonrasını bilemiyoruz ..sağlıklı olsunlarda inan hiç önemi yok kilo azlığı fazlalığının.. belki erken doğum için önemli ılabilir kilosu bebeğin.. umarım herkes sağlıkla zamanında doğum yaparBelki farketmissinizdir başından beri yani bebikolar gr cinsinden tartılalı bende takıntı var. Doktorum da diyor takintilisin diye. Birazda bilmediğim için belki bi çocuk daha olsa farklı olur da işte bakma
Canim ben pijamlarimi relax modadan aliyorum hep gerckten cok kaliteli urunleri var aklnda bulunsun. Yani yillarca yika giy seklnde gercktn seviyruz. Sezon fiyatlari pahali olabilir belki ama indirimde iyi oluyoduKızlar lohusalıklar için tavsiyem zaten almazsınız ama yine de yazayım sadece 2 gün giymek için o takımları almayın, iyice uyuz oldum fiyatlara. Normalde de hep gecelik giyenler için önü düğmeli olması emzirme dönemi için de işimize yarar ve zaten normalde gecelik giymeyen birisinin sırf o gün için gecelik giymesine de gerek yok hani. Ben hep gecelik giyerim o yüzden aldığım gecelikler ve sabahlığı eskiyene kadar kullanacağım. Gayet sade aldım. Ama bir pijama takımım da olsun dedim. Ailemin yanında yatma vakti yaklaşınca gecelik üstü sabahlık giyerim hep ama eşimin ailesi de gelip kalacak bu dönemde ve yatma vakti evde gecelik ile dolaşmam hoş olmayacağı için pijama takımına da ihtiyacım var. Önerilerinize açığım. Uygun fiyatlı, önü düğmeli ve anneanne pijaması gibi olmayan yer varsa internetten alacağım adres paylaşın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?