2018 Ekim Anneleri

Canim ben pijamlarimi relax modadan aliyorum hep gerckten cok kaliteli urunleri var aklnda bulunsun. Yani yillarca yika giy seklnde gercktn seviyruz. Sezon fiyatlari pahali olabilir belki ama indirimde iyi oluyodu

Hiç bilmiyordum bu markaları zaten kaliteli ürünleri oldum olası sevmişimdir. En sevdiğim kıyafet bir türlü eskimeyen yıllarca giydiğim şeyler. İnsan zamanla bir bağ kuruyor onlarla giye giye

Eskiden böyle kıyafetlerim vardı. Giy giy eskimezdi. Artık hiç yok. En fazla 1 sene dayanıyorlar. O da her gün giymediğin halde. Ayda en fazla 2-3 kere giyiyorsun bir sene dolmadan yamulmaya sökülmeye başlıyorlar.

Çok sağ olun kızlar bu markaları fava attım indirim kovalar alırım bunlardan

Hele bir pijama takımım var benim. Çocukken giyiyordum ve o kadar güzel kaliteli ki büyüyene kadar olmayana kadar giydim ben o takımı. Bir yerinde de eskime emaresi olsa ya... Böyle pırıl pırıl duruyor. O kadar yıkandı etti. Kimseye veremedim ben onu iyiki de saklamışım. Kızıma da giydireceğim onu.

Çekirdekli kurutulmuş siyah üzümler de aklınızda bulunsun, pekmezin işlenmemiş daha saf olanı

Valla ben de genelde gozu pek biriyim. Kolay korkmam, cesaretli falan saniyordum kendimi ama ilk dogumu 31 yasimda yapacak olmamin da etkisi var sanirim. Bide doktor ha bire bebek iri dedikce daha da bi korkuyorum.
Yani korkman bence de normal:) ins kolay olur. Hele bide dr oyle dedikce. Belki hic ugrastrmaz sezeryana alir. Banada 3.5 gecerse zorlar seni demisti yani herkesin durumunu en iyi drlari biliyo

Ben pierre cardin de kullaniyrm onunda bazi mallari disinda guzel oldugu oluyor. Yada polonun pijamalarinida sevdim. Ama relax mode gercektn isi sadece bu olunca daha iyi cikiyo mallari:) saglicakla al ve giy ins:)

Yani korkman bence de normal:) ins kolay olur. Hele bide dr oyle dedikce. Belki hic ugrastrmaz sezeryana alir. Banada 3.5 gecerse zorlar seni demisti yani herkesin durumunu en iyi drlari biliyo
Ay yok sezeryan hic istemiyorum. Apandisit amelyati olmustum yillar once. O kdr basit amelyatda bile gordum iyilesme sureci nasil bisey. Amelyat amelyattir sonucta. Bide biz 4 cocuk falan istiyoruz, sezeryan olursa 4 zor biraz.

Bizde insanların hobisi yok. En büyük sorunumuz bu bence, hep bunu savunurum. Bir süre yurt dışında yaşadım ve oraya ilk gittiğimde yalnızlık çektim çünkü insanlar birbiriyle uğraşmıyorlar. Sanki kendimi görünmez gibi hissetmiştim. Buradan alışkın olduğum hiçbir şey yoktu. Çünkü insanlar işleri güçleri bittikten sonra hobilerine vakit ayırıyorlar. Vakitlerini dedikoduyla, başkalarının hayatıyla geçirmiyorlar. Eğer sen içini dökmek istersen o an dinleyip sonra o konuyu geçiyorlar. Asla özelinle ilgili yorum yapmak yok. Sınırına girmek yok.
Bizde kimse haddini bilmiyor. Sınır yok, özel yok. Herkes her şeye burnunu sokuyor çünkü hobi yok uğraşı yok. İşi gücü bittikten sonra buluşup dedikodu yapmak var, komşuya, akrabaya, ona buna karışmak var, saçma sapan yorumlar, sanki onun hayatıymış gibi şöyle yap böyle yap. Sana ne !!!!

Yumurtayı bütün halinde hem sarısı hem beyazı birlikte, yoğurt ve sert peynir ve de çiğ karışık badem fındık ceviz gibi. bunlar en yararlıları diyor hamilelik kitaplarında. sütün mesela yoğurt kadar besleyici değeri yokmuş. Süt yerine yoğurt. Bu besinler bebeğe boş kilo değil de gelişimi için yararlıymış. Ama meyve ve tatlı boş kilo imiş. O yüzden bunlardan uzak durun diyorlar. Gelişimine yararı yokmuş bunların sadece kilo.

Ben dengeliyim sanirim.. cocukkende çok sakinmişim annem hep öyle anlatir..

Benim açlık sekerim 70-83 arası çıkıyor. Onda sorun yok tokluk biraz sınır üstünde

Evet bende tokluktan bahsediyorum.. toklukta gebelerde 1 saat sonra ölçum sonucu icin sinir 140..

Kızlar bu sabah saat 5.30 civarı kalktım wc ye gordim ve kan boşaldı. Hemen hastahaneye nst çekiliyor şimdi. Daha din geyiğini yapmıştık. Gelişmelerden haberdar edeceğim sizi
Geçmiş olsun hayırlı haberlerle gelin inşallah..

Kızlar bu sabah saat 5.30 civarı kalktım wc ye gordim ve kan boşaldı. Hemen hastahaneye nst çekiliyor şimdi. Daha din geyiğini yapmıştık. Gelişmelerden haberdar edeceğim sizi
Canım çok geçmiş olsun iyi haberlerle hel inşallah..

Canim hayirli haberlerini bekliyoruz insallah bir sorun yoktur.

Biz ne yaparsak yapalım o istediği kiloda doğacak herhalde
Sağlıklı olsunlar insaallah
Dun kontrolum vardi ve tam olarak 32+5 teyiz. Hatirlarsaniz ben de en basindan bu yana bebegin kilosu ve gelisimin dogrudan annenin beslenmesiyle ilintili oldugunu savunanlardandim. Ama dun itibariyle bu gorusumde biraz degisiklik oldu. Şòyle ki, ilk gebeligimde de ayni beslenme duzenim vardi: hergun yumurta, yogurt, peynir, et, muz, avokado, cig kuruyemisler ozellikle hergun mutlaka ceviz tukettim ve oglum masallah 4 kilo dogmustu. Eee bu gebeligimde de degisen pek bi sey yok yine ayni besleniyorum ama benim ufaklik icin dun 1900gr. Dedi hoca. Karin cevresi 2 hafta geri bas cevresi 2 hafta onde. Fiziksel ve zihinsel sagligi yerinde olsun insallah en onemlisi o, takilmiyorum kilo olayina ama ilk oglum ayni haftada 2300gr. Mis mesela.

Sonuc olarak ben kendimce su kaniya vardim: tabii ki annenin beslenmesi bebegin gelisimi icin cok onemli ama etki eden tek degisken bu degil. Pek cok degisken var: aradaki kan akisi (kordonun icindeki 2 adet ayardamardan ne kadar kaliteli kan akisi saglandigi), plasentanin durumu/yerlesimi/vb., rahimle ilgili sekil bozukluklari vb pek cok degisken etki ediyor bebegin gelisimine. Benim bu gebelikte rahimde yapisma var dediler belki de diyorum cocugumun yeri dar ondan iyi gelisemiyor bilemiyoruz, dua etmekten baska caremiz yok.

Kilolari az ya da cok olsun, zihinsel ve fiziksel sagliklari yerinde olsun da insallah dogduktan sonra besler buyuturuz sevgiyle ❤

Aynen canım kesinlikle !

Aynen, elbette beslenmenin rolü büyük ama tek kriter de değil.
diyetisyene gidiyorum elimden geldiğince sağlıklı besleniyorum. Ceviz,et ,süt vs. Tatlı hiç yemiyorum daha 1 kez dondurma yiyemedim mesela.. Ama bebek kilo almıyor ufak biraz. Vicdan yapıyordum başta ben nerde neyi yanlış yapıyorum diye. Artık daha rahatım, elimden geleni yapıyorum, bilinçli besleniyorum vs. Yapacak bir şey yok yani .

Benimde dün bi arkadaşım bebek ne kadar geride dedi bana doktorum da geri lafını sevmiyor ben hiç geri demiyorum zayıf narin ama bende bebekken zayıfmışım 3800 doğmuşum güya minnacık bisey kalmışım annem hep anlatır
Üzülecek daha büyük bir meselem var o da şeker sabah açlığı 96 1.saatte 153 cıktı sanirim iyice dikkat etmem lazım doğum sonrasında diyabet olarak kalıyormuş sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…