Bencede doğru bir düşünce sizinki kendimden örnek vereyimCanim hayirli haberlerini bekliyoruz insallah bir sorun yoktur.
Dun kontrolum vardi ve tam olarak 32+5 teyiz. Hatirlarsaniz ben de en basindan bu yana bebegin kilosu ve gelisimin dogrudan annenin beslenmesiyle ilintili oldugunu savunanlardandim. Ama dun itibariyle bu gorusumde biraz degisiklik oldu. Şòyle ki, ilk gebeligimde de ayni beslenme duzenim vardi: hergun yumurta, yogurt, peynir, et, muz, avokado, cig kuruyemisler ozellikle hergun mutlaka ceviz tukettim ve oglum masallah 4 kilo dogmustu. Eee bu gebeligimde de degisen pek bi sey yok yine ayni besleniyorum ama benim ufaklik icin dun 1900gr. Dedi hoca. Karin cevresi 2 hafta geri bas cevresi 2 hafta onde. Fiziksel ve zihinsel sagligi yerinde olsun insallah en onemlisi o, takilmiyorum kilo olayina ama ilk oglum ayni haftada 2300gr. Mis mesela.
Sonuc olarak ben kendimce su kaniya vardim: tabii ki annenin beslenmesi bebegin gelisimi icin cok onemli ama etki eden tek degisken bu degil. Pek cok degisken var: aradaki kan akisi (kordonun icindeki 2 adet ayardamardan ne kadar kaliteli kan akisi saglandigi), plasentanin durumu/yerlesimi/vb., rahimle ilgili sekil bozukluklari vb pek cok degisken etki ediyor bebegin gelisimine. Benim bu gebelikte rahimde yapisma var dediler belki de diyorum cocugumun yeri dar ondan iyi gelisemiyorbilemiyoruz, dua etmekten baska caremiz yok.
Kilolari az ya da cok olsun, zihinsel ve fiziksel sagliklari yerinde olsun da insallah dogduktan sonra besler buyuturuz sevgiyle ❤
Her ay tam kan tan idrar ve biyokimya bakar doktorum. Tesadüf eseri tok olmasam haberim olmayacaktı. Açlık değil tokluksekerim biraz yüksek cıktı benim yoksa şeker yuklememde sorun yoktu kimerhaba, bu haftalarda tekrar şeker mi baktırmak lazım? sanki genel bir şeker konusu konuşuluyor ama kaçırdığım bir şey mi var? bizim standart haftada yapıldı şeker yok dendi bir daha da bakılmadı eksik bir şey yapmayayım diye sormak istedim.
Yok pekmez işi kaldı canim. Çok enteresan hakikaten normal zamanda düşük çıkan şeker o gun yüksek cıktı. Diyetle düzelir dediler ama diyetisyeni degistirebilrm ünv.hastanesinin diyetisyeni ama çok standart diyet verdi sanki banaGorumcemin ilk gebeliginde cikmisti seker. O da surekli olcum yapiyodu, diyet yapmisti. Vucutta hangi noktalar zayifsa gebelikte onlar aciga cikiyor canim sen yemene dikkat et. Bence pekmez icme isini yeniden dusun, bir zarari olmasin Allah korusun cok seker var onda. Doktorunla gorustun mu? O ne diyor?
Açlığım düşük canim yüklemede 1.ve 2.saatt de düşüktü ama geçen tokluk yüksek cıktı. 8.00-8.30 arası kahvaltı yapmıştım. Saat 10.10 da kan verdim 161 cıktı.Benim de gebelik şekerim var. Evde ölçüm yapıyorum takip için. Dün sabah benim de yüksek çıktı. Şeker olan hiçbir şey de yememiştim. Ben tam buğday ekmeği diye sattıkları ekmeklerin içine beyaz un kattıklarını düşünüyorum artık. Carrefourdan aldığımda taş gibi olan ekmek, fırından aldığımda puf gibi oluyor.
yaaa çok heyecanlı :) Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. benimde pztsi kontrolüm tedirginim bir sorun olacak mı diye en son 13 ünde gittim her şey yolundaydı. bu haftalarda olursa ne gibi sorunlar olabilir?
birde doğum şeklim belli değil biliyosunuz epiduralı da anestezi uzmanı mı yapar? bizlerinde görüşmesi gerekli mi önceden?
Ya çok tatlııı :) ben 4 boyutluda hiç görmedim yüzünü siyah beyazda gördüm ama..mutlu haberlerin daim olsun canım :)
Maşallah canim sağlıkla gelsin insaallahBugun tam 35 bitti :)
Dun minis yuzunude gosterdi yumuk yumuk :) ayni ablası❤
2380 küsürlerde,46 cmmis.Nası gelirse başım üstüne :)
Bundan sonra her hafta kontrolumuz.
Anestezi icin tahliller verdim haftaya anestezi ile de gorusecegiz.
Kanim 8 yalniz hicbisy etkilemiyor bakalim kan takviyesi alabilirim son care haftaya belli olacak.
Son 3 kontrol ve sonrasi nasipse bebisle kucaklasmis olacagiz❤❤❤
Cnm korkma bu kadar benim bebeğim de 32 haftalikken 2.520 gr çıktı doktor iri bebek dedi. Ama sonuçta şekerin normal ise önceden nasıl besleniyorsan yine öyle beslen sonuçta yumurta, pekmez bunlar faydalı seyler. Sadece kızartma ve hamur işinden uzak durmamız yeterliBende bilmiyorum ki canım ne yiyeceğiz valla çok korkuyorum bebeğin iri yada zayıf olmasından değil de Allah korusun sağlığıyla ilgili bişey çıkmasından sürekli kafamda soru işaretleri var
Pazartesi gel dedi doktor da ama ben emin olamamıştım Cuma mı almam lazım pazartesi mi diye. Teşekkür ederim yanıtın için.
Ben şimdilik sadece 1 Paket e bebekten baby&me markalı bebek bezi aldım eğer memmun kalırsam bunla devam ederim. Yoksa prima geçerim. Türk markasına şans vermek istedim inş memmun kalırım. Nohut battaniye aldım 1 tane ama mağazadan aldım güzel yumuşak bir battaniyeArkadaslar hangi marka bez kullanmayi dusunuyorsunuz bide nohutlu battaniye alan varmi icinizde internet hangi site guvenilir
Cok ekstra seyler cikmaz aslinda.Strese bagli durumlar olabilir ya da erken baslayabilir dogum vb seyler.
Normal dogumdaki epidural icin soruyorsan oncesinde gorusmeye gerek kalmiyor sanirim.Sezaryende bazi sikintilar olabiliyor annelerde genel anesteziye donulebiliyor ondan sanirim onlem amacli tahliller.
dun gecelik ve pijama bakmaya gittik annemle evin yakinindaki bi camasirciya.geceligi aldik da pijamada bedenini bulamadik.o sirada yeni dogum yapmis bi kadin geldi bakti bana.size bu tavsiye vereyin yeni dogum yaptim.emzirirken cok kilo aliniyo o yuzden daha buyuk beden alin pijamayi dedi.hi oyle mi dedim gectim.ama bu insanlarin kendi dogrularini genel gecer kurallarmis gibi tanimadiklarina bile anlatmasina sinir oluyorum.ona kalirsa hamilelikle ilgili etraftan soylenen hicbiseyi de yasamadim.o yuzde kulagimi tikiyorum artik.insallah biz de oyle burnunu sokan insanlar olmayiz sonra :)
Canım sezaryan doğum bir nevi karın ameliyatı olduğu için 3 ten fazla sezaryan doğumu tavsiye etmiyor doktorlar. Vajinal doğumda sayı sıkıntısı yok. Ben takılmıyorum normal mi sezaryan mı diye artık, zaten Allah nasip ederse sadece 2 çocuk düşündüğüm için ilk doğumun sezeryanda olabilir. :))Sezaryende 4 zor degil.Boyle genellemeler ne kadar uzucu ya yasamamis insanlarin konusmasida ayri uzucu.4 normal gebelik ve dogumda da zordur vucut acisindan.
Bide oncesinde boyle deyip sonrasinda ay normal o kadar zor ki diye anlatiyorlar :)
Eee en normalide benim en zoruda benim hep en en benim moduna giriyorlar :)))))
Bide normal denince artik oturmus bi kalip var eskiler tarafindan ama.Artik normal yapanlarin cogu epidural yapiyor.Doğal doğum farklidir,vajinal doğum farklıdır bunu da bilmek gerek.
Cuma veya pazartesi almanızda sıkıntı olmaz.Ben çalışabilir raporu almayı düşünüyorum da 32+0 bu cumartesi gününe denk geliyor. Raporu hangi gün almam gerekiyor kafam karıştı.
cumatesı günü yazıcaklar bana günlerimiz aynıBen çalışabilir raporu almayı düşünüyorum da 32+0 bu cumartesi gününe denk geliyor. Raporu hangi gün almam gerekiyor kafam karıştı.
benim kasılmalarım çok oluyor artık ama düzenli değil onu takip ediyorum mesela bazen arka arkaya 3 kez oluyor bazen bi sabah bi akşam oluyor genelde gün içindeki hareketime bağlı bunu söyleyeceğim dr a. magnezyum içiyorum belki artık bıraktırabilir
Bizde sabah doktora gittik önce nst istedi sancı fln cıkmadı hersey yolunda dedi.1900 gr 42 cm olmuş oğluş.kafası aşagıda ancak doğum kanalına daha girmemiş dedi.bir sonrakı randavu 26 eylül 35. haftada dedi sonra haftada 1 e düşürücekmiş
Cnm korkma bu kadar benim bebeğim de 32 haftalikken 2.520 gr çıktı doktor iri bebek dedi. Ama sonuçta şekerin normal ise önceden nasıl besleniyorsan yine öyle beslen sonuçta yumurta, pekmez bunlar faydalı seyler. Sadece kızartma ve hamur işinden uzak durmamız yeterli
Ne bileyim canımm çok korkuttu doktor beni ne yesem içsem hep aklımda artık bebek kilo almasın diye dua eder oldum bende 13 kilo aldım ona da kızdı doktor şeker çıkmamıştı ama bebeğin kafası karın çevresi iki hafta önde gidiyor bu senin çok kilo almandan kaynaklanıyor dedi kendimi çok suçlu hissediyorum böyle olunca. Aslında aşırı bişey yemiyorum dikkat etmeye çalışıyorum Allahım hayırlısını nasip etsin vardır bunda da bir hayır yeter ki sağlıklı olsun diyorumCnm korkma bu kadar benim bebeğim de 32 haftalikken 2.520 gr çıktı doktor iri bebek dedi. Ama sonuçta şekerin normal ise önceden nasıl besleniyorsan yine öyle beslen sonuçta yumurta, pekmez bunlar faydalı seyler. Sadece kızartma ve hamur işinden uzak durmamız yeterli
Canım sezaryan doğum bir nevi karın ameliyatı olduğu için 3 ten fazla sezaryan doğumu tavsiye etmiyor doktorlar. Vajinal doğumda sayı sıkıntısı yok. Ben takılmıyorum normal mi sezaryan mı diye artık, zaten Allah nasip ederse sadece 2 çocuk düşündüğüm için ilk doğumun sezeryanda olabilir. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?