2018 Ekim Anneleri

Bencede doğru bir düşünce sizinki kendimden örnek vereyim
Açıkçası hamileliğimin başından beri beslenme şeklim öyle aman aman düzenli ve doktorumun istediği gibi değil, çünkü hamilelikle birlikte azalan bir iştahım var acıkmıyorum mesela,2 ana öğün bazen bir bazen 2 ara öğün oluyor duruma göre yumurta çok yiyemiyorum sütde midemde yanma yapıyor neyse genelde sebze ağırlıklı besleniyorum düzensiz yoğurt ve et tüketimi diyelim ve şu ana kadar 5 kg aldım fakat bebeğim baştan beri gelişimi boy ve kilo olarak hep önde hatta drum 20. Haftadan sonra adet tarihimi 1 hafta geri çekti tüpbebek olduğu için sorgulamadım bebeğim 28. Haftada 1250gr dı ve benim rutin sonuçlarımda proteini çok az aldığım için düşük çıktı biraz da dikkat ederek bir hafta boyunca bakliyat ve eti fazla tükettim 29. haftada bebeğim 1550grdı bir haftada 300gr almıştı ve hala 1 hafta önde gidiyor şeker yüklemesindede sorun çıkmadı yani demek istediğim bu bebiş kilolarının sanırım beslenmemizle çokda alakası yok sanırım bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda kiloyu doğduktan sonrada alırlar

Her ay tam kan tan idrar ve biyokimya bakar doktorum. Tesadüf eseri tok olmasam haberim olmayacaktı. Açlık değil tokluksekerim biraz yüksek cıktı benim yoksa şeker yuklememde sorun yoktu ki

Yok pekmez işi kaldı canim. Çok enteresan hakikaten normal zamanda düşük çıkan şeker o gun yüksek cıktı. Diyetle düzelir dediler ama diyetisyeni degistirebilrm ünv.hastanesinin diyetisyeni ama çok standart diyet verdi sanki bana

Açlığım düşük canim yüklemede 1.ve 2.saatt de düşüktü ama geçen tokluk yüksek cıktı. 8.00-8.30 arası kahvaltı yapmıştım. Saat 10.10 da kan verdim 161 cıktı.

Evde ölçüm yapıp yazacağım haftaya kadar bi sabah açlık 96 tokluk 153 cıktı 1.saatteki tokluk 2.saati ölçmedim kahvaltı da yumurta peynir domates ekmek yedim çayı zaten sekersiz içiyorum

Ara öğünde de avucum n kadar meyve yoğurt ve leblebi verdi bana

Cok ekstra seyler cikmaz aslinda.Strese bagli durumlar olabilir ya da erken baslayabilir dogum vb seyler.
Normal dogumdaki epidural icin soruyorsan oncesinde gorusmeye gerek kalmiyor sanirim.Sezaryende bazi sikintilar olabiliyor annelerde genel anesteziye donulebiliyor ondan sanirim onlem amacli tahliller.

Ya çok tatlııı :) ben 4 boyutluda hiç görmedim yüzünü siyah beyazda gördüm ama..mutlu haberlerin daim olsun canım :)

Siyah beyazda da ayni belli :)
Ciktisini alamadik bizde ikisininde sadece o heyecanla :) ama gordum ya iyi geldi❤
Amin canim cumlemizin

Maşallah canim sağlıkla gelsin insaallah
Muhtemelen benimde pzt.günü kontrolde doğum tarihim belli olacak ve anesteziye gönderecek beni

dun gecelik ve pijama bakmaya gittik annemle evin yakinindaki bi camasirciya.geceligi aldik da pijamada bedenini bulamadik.o sirada yeni dogum yapmis bi kadin geldi bakti bana.size bu tavsiye vereyin yeni dogum yaptim.emzirirken cok kilo aliniyo o yuzden daha buyuk beden alin pijamayi dedi.hi oyle mi dedim gectim.ama bu insanlarin kendi dogrularini genel gecer kurallarmis gibi tanimadiklarina bile anlatmasina sinir oluyorum.ona kalirsa hamilelikle ilgili etraftan soylenen hicbiseyi de yasamadim.o yuzde kulagimi tikiyorum artik.insallah biz de oyle burnunu sokan insanlar olmayiz sonra :)

Bende bilmiyorum ki canım ne yiyeceğiz valla çok korkuyorum bebeğin iri yada zayıf olmasından değil de Allah korusun sağlığıyla ilgili bişey çıkmasından sürekli kafamda soru işaretleri var
Cnm korkma bu kadar benim bebeğim de 32 haftalikken 2.520 gr çıktı doktor iri bebek dedi. Ama sonuçta şekerin normal ise önceden nasıl besleniyorsan yine öyle beslen sonuçta yumurta, pekmez bunlar faydalı seyler. Sadece kızartma ve hamur işinden uzak durmamız yeterli

Pazartesi gel dedi doktor da ama ben emin olamamıştım Cuma mı almam lazım pazartesi mi diye. Teşekkür ederim yanıtın için.

yinede dr nuzda söyler ama dönüş içinde yani raporu kapattıracağın zaman yin pztsi gitmen gerekiyormuş bana öyle demişti

Arkadaslar hangi marka bez kullanmayi dusunuyorsunuz bide nohutlu battaniye alan varmi icinizde internet hangi site guvenilir
Ben şimdilik sadece 1 Paket e bebekten baby&me markalı bebek bezi aldım eğer memmun kalırsam bunla devam ederim. Yoksa prima geçerim. Türk markasına şans vermek istedim inş memmun kalırım. Nohut battaniye aldım 1 tane ama mağazadan aldım güzel yumuşak bir battaniye

benim kasılmalarım çok oluyor artık ama düzenli değil onu takip ediyorum mesela bazen arka arkaya 3 kez oluyor bazen bi sabah bi akşam oluyor genelde gün içindeki hareketime bağlı bunu söyleyeceğim dr a. magnezyum içiyorum belki artık bıraktırabilir

ya ben bunu birinden daha duymuştum şimdi büyük konuşmakta istemiyorum ama süt yapan şeyler belli değil mi? en basiti mesela su değil mi? bu her şeyi aman hamileyim deyipte abartarak sonunu düşünmeden yiyen insanlar sanırım emziriyorum ben deyip yemeye devam ediyorlar yani yaşamadım bilmiyorum ama çevremde hamur işine abanıp ama ben emziriyorum diyenler var süt yapan şeyleri araştırıp bunları yemek yetmiyor mu? sonuçta şu mantıkla düşünüyorum hamilelikte sizden beslenen bir canlı var bedeninizde ama doğumdan sonra bu besin yalnızca süt olarak bekleniyor

Canım sezaryan doğum bir nevi karın ameliyatı olduğu için 3 ten fazla sezaryan doğumu tavsiye etmiyor doktorlar. Vajinal doğumda sayı sıkıntısı yok. Ben takılmıyorum normal mi sezaryan mı diye artık, zaten Allah nasip ederse sadece 2 çocuk düşündüğüm için ilk doğumun sezeryanda olabilir. :))

Bizde sabah doktora gittik önce nst istedi sancı fln cıkmadı hersey yolunda dedi.1900 gr 42 cm olmuş oğluş. kafası aşagıda ancak doğum kanalına daha girmemiş dedi.bir sonrakı randavu 26 eylül 35. haftada dedi sonra haftada 1 e düşürücekmiş

A Atape den ses yok dimi kanaması olmustu en son

Aynen herseyi soyle İyi derler sonucta rahimde hazirlaniyor diye.

Sağlıkla büyüsün inşallah. Benimki de erkek. Ben en son 28+5 te görmüştüm. İnsan özlüyor. Pazartesi çalışabilir raporu almaya gittiğimde gösterir diye umuyorum.

Ne biley
Ne bileyim canımm çok korkuttu doktor beni ne yesem içsem hep aklımda artık bebek kilo almasın diye dua eder oldum bende 13 kilo aldım ona da kızdı doktor şeker çıkmamıştı ama bebeğin kafası karın çevresi iki hafta önde gidiyor bu senin çok kilo almandan kaynaklanıyor dedi kendimi çok suçlu hissediyorum böyle olunca. Aslında aşırı bişey yemiyorum dikkat etmeye çalışıyorum Allahım hayırlısını nasip etsin vardır bunda da bir hayır yeter ki sağlıklı olsun diyorum

Iste o kisi ile ve gecirilen mudahalelerle alakali canim.Genel bi bilgi degildir.Cunku ayni islemi daha cocuk yapma asamasinda gecirmek zorunda kalan bicok kisi var.Ya da vajinal dogumda ciddi sorunlar yasayanlar
Bence de takilmamak gereken bisy ama insanlarin bu kadar cok konusuyor olmasi bence en cok yine kendilerine zarar.Yetistirme seklide,sut meseleside boyle boyle devam ediyor :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…