İyi akşamlar hanımlar.Bugün sonunda fırsat buldum dur gideyim eksikleri alalım dedik ama ne mümkün,gördükçe tenş eksikler gözüme çarptı ve bu sefer yorgunluktan tamamlayamadan alışverişi.Afedersiniz bikini bölgesinin hemen üstü kemiklerime bir agrı girdi mağaza da ne yapacağımı bilemesim.Bira dinlenince hafifledi ama eşim bugünlük yeter dedi ve alışveriş gene yarım kaldı :)
Bu arada bebek bakım çantası olarak ne aldınız?Ben lequeen marka sırt çantası şeklinde olanı istiyordum baştan beri ama bugün baktığım sitelerin bazılarında tükenmiş bazılarında da 120 den 200 e kadar nerdeyse çıkmış fiyatlar! O kadar vermek istemiyorum ne yazık ki.Sizlerin fikri nedir?
Bakıyorum şimdi fiyatı çok uygun hem de %100 pamuk diyor. Kaliteli mi acaba? Çok iyiymiş
Bende o baktığınızdan istiyordum hoşuma gidiyordu ama evde nötmel Adidas bi sırt çantam var onu kullanmaya çalışacağım, rahat olmaz diyenler var ama ben bi debeyeceğim, bi sürü masraf oloyur zatenİyi akşamlar hanımlar.Bugün sonunda fırsat buldum dur gideyim eksikleri alalım dedik ama ne mümkün,gördükçe tenş eksikler gözüme çarptı ve bu sefer yorgunluktan tamamlayamadan alışverişi.Afedersiniz bikini bölgesinin hemen üstü kemiklerime bir agrı girdi mağaza da ne yapacağımı bilemesim.Bira dinlenince hafifledi ama eşim bugünlük yeter dedi ve alışveriş gene yarım kaldı :)
Bu arada bebek bakım çantası olarak ne aldınız?Ben lequeen marka sırt çantası şeklinde olanı istiyordum baştan beri ama bugün baktığım sitelerin bazılarında tükenmiş bazılarında da 120 den 200 e kadar nerdeyse çıkmış fiyatlar! O kadar vermek istemiyorum ne yazık ki.Sizlerin fikri nedir?
Ev tipi anakucagi hangi markanınkini beğendiniz?Weego allstar aldım ben indirime girdiğinde 109du yanlış hatırlamıyorsam. Memnunum hoşuma gitti.
Hastane için acil durum çantası olarak hazırlayacağım onu sancım vs olursa valizi tasimayalim her seferinde diye oldukça geniş içi.
Black friday hiç aklıma gelmemişti çok mantıklı. Ev tipi anakucagi falan bakıyordum ama indirime girmeden almam dedim çok acil degil diye. Hepsini Black friday'e saklayayım en iyisi:)
Tam buğday yazan ekmekleri %100 tam buğdaydan yapılmış anlamında kullanmıyorlar zaten. Evet öyle olması gerekir. Tam buğday deniliyorsa satılan ürünün tamamen tam buğday olması lazım ama şöyle yapılıyor: içine çok az tam buğday ekleniyor ve gerisi beyaz un, kimyasallar, raf ömrünü uzatıcılar, tuz, şeker.... şeklinde uzuyor. Evet içinde tam buğday var ama ne kadar? Bence %5 bile yoktur...Benim de gebelik şekerim var. Evde ölçüm yapıyorum takip için. Dün sabah benim de yüksek çıktı. Şeker olan hiçbir şey de yememiştim. Ben tam buğday ekmeği diye sattıkları ekmeklerin içine beyaz un kattıklarını düşünüyorum artık. Carrefourdan aldığımda taş gibi olan ekmek, fırından aldığımda puf gibi oluyor.
Diyetisyen bana ekşi mayalı ekmek bi de siyez unundan yapılanı önerdi. Ama tam buğday, çavdar vs ne denk gelmişse o an onu alıyorum. zaten minimumda tüketiyorum ekmeğiTam buğday yazan ekmekleri %100 tam buğdaydan yapılmış anlamında kullanmıyorlar zaten. Evet öyle olması gerekir. Tam buğday deniliyorsa satılan ürünün tamamen tam buğday olması lazım ama şöyle yapılıyor: içine çok az tam buğday ekleniyor ve gerisi beyaz un, kimyasallar, raf ömrünü uzatıcılar, tuz, şeker.... şeklinde uzuyor. Evet içinde tam buğday var ama ne kadar? Bence %5 bile yoktur...
O yüzden ekmeği kendiniz yapmadıktan sonra satın alınanlar kesinlikle zararlı. Eve hiç ekmek almayın. Canınız çok çekerse kendiniz yapıverirsiniz. İçine bir çimdik iyotlu tuz atarsınız, şekerini hiç eklemezsiniz, hangi undan isterseniz onu eklersiniz. Çok kısa sürüyor yapımı.Üstelik kendi yaptığınızı yediğinizde 1 dilim bile nasıl tok tutuyor. Dışardan alınanlar yedikçe yediriyor adama.
Bizde sabah doktora gittik önce nst istedi sancı fln cıkmadı hersey yolunda dedi.1900 gr 42 cm olmuş oğluş.kafası aşagıda ancak doğum kanalına daha girmemiş dedi.bir sonrakı randavu 26 eylül 35. haftada dedi sonra haftada 1 e düşürücekmiş
@Atape den ses yok dimi kanaması olmustu en son
Dus da fayda etmiyor ji canim. Cikinca yine ayni :)Serin bi duş alsana rahatlarsın biraz?
Ben de onu diyecektim. Emzirme döneminde kadınların hep zayıfladığını gördüm. Bildiğin ellerinde su şişeleriyle dolaşırlardı. İnsan o kadar su içip vaktini bebeğe bakmak ve emzirmekle geçirince demek böyle kilo veriyorsun diye düşünürdüm hep. Mağazadaki kadının yorumunu okuyunca bana çok garip gelmişti doğrusu. Demek kilo alan da var veren de. Genelleme her konuda olduğu gibi bunda da olmuyor işteevet bence de bu insanlar hamilelikte de ben iki canliyim diyip yemegi hamurisini abartan insanlar.emzirirken de ayni sekil devam ediyorlar.kac tane kadin gordum emzirirken incecik kalan.kulak asmamak lazim boyle kilo konularina.niyeyse toplum olarak birbirimizi korkutmaktan zevk aliyoruz.guya akil veriyolar iste.
Sabah TRT de iyi fikir programında çocuk dr Cengizhan Elmas vardı ve Ateşölçer hakkında bebekler için en doğru ölçümü ağızdan ve popodan ölçülen dedi alından ve kulaktan tavsiye etmedi benim gibi ateşölçer için kafası karışık olanlara faydası olur belki ilk etapta bildiğimiz ateşölçerden alayım bari duruma göre ilerleyen zamanda diğer modellere bakarım
Sabah dru izlerken düşündümde Daha doğmadan önceliklerimiz fikirlerimiz hatta neredeyse herşeyimizi nasıldı değiştiriyorlar bana bu günler biraz uzak gibiydi ama rabbime şükürler olsun şimdi bambaşka hayaller içindeyim
Birde burun aspiratörü halkında ne düşünüyorsunuz bazı drlar önermiyor doğal haline bırakmayı öneriyor bazı drlar ise öneriyor ben henüz almadım acaba bebiş doğduktan sonra dr kararına mı bıraksam alıp almamayı sizler aldınızmı aldıysanız hangi marka önerirsiniz.
Evet canım cok genelleme yapmamak gerek. Ben de emzirmrçe döneminde kilo almıştım. Ama şöyle de bş detay var. Bebeğim erken doğmuştu. Süt yapar denilen ne varsa sırf bebeğim cabuk toparlansın diye tüketmşltim. Ama kilo kaldı mı hayır. Bebişlerin ek gıdaya baslayınca, yürümeye başlayıncs hepsi gidiyor.Ben de onu diyecektim. Emzirme döneminde kadınların hep zayıfladığını gördüm. Bildiğin ellerinde su şişeleriyle dolaşırlardı. İnsan o kadar su içip vaktini bebeğe bakmak ve emzirmekle geçirince demek böyle kilo veriyorsun diye düşünürdüm hep. Mağazadaki kadının yorumunu okuyunca bana çok garip gelmişti doğrusu. Demek kilo alan da var veren de. Genelleme her konuda olduğu gibi bunda da olmuyor işte
Kilo aldığını gördüğüm benim akrabalarımdan var sadece. Ama onlar da zaten çok kiloluydular yeme alışkanlıkları çok abartıydı (ne bulursan ye gibi), hamileliklerinde de yediler doğurduktan sonra da ne görseler yediler. Hamilelik öncesi obeze yakınlardı şimdi obez üstü oldular. Hamilelik süreci olsa da olmasa da onlar zaten obez üstü olacaklardı o yemeye. Şimdi çocuk doğurdum ondan obez üstü oldum diye dolaşıyorlar ama bahane...
Çok ilginçtir çocukları da daha şimdiden obez oldu. Evdeki yeme alışkanlığı tabi çocukları da etkiliyor.
Evet o sarkma olayı normal olup da zor geçen doğumlarda oluyor maalesef şu an tedavi gören tanıdığım var bir alete giriyor düzenli olarak. İdrar kaçırma sebebiyle gitti, doktor hemen sormuş normal doğum mu yapmıştın zor mu geçmişti diye. İlk sebebi buymuş.Tamamen bünyesel cnm.arkadaşım ta popoya kadar dikiş atıldı.günlrrce popo üstü oturmadı.ben 3. Gün marketr gittim.şimdi rahim sarkmış,vajina bollaşmış,ve idrar kaçırıyor .bunların çaresine bakacak.normal doğuranlarda da doğum sınırlaması yok denemez,onunda bir sürü yan yönleri var.sezeryanında ayrı ayrı kişisel evet.
Benim de evde Nike sırt çantam var, onu kullanırım.Bende o baktığınızdan istiyordum hoşuma gidiyordu ama evde nötmel Adidas bi sırt çantam var onu kullanmaya çalışacağım, rahat olmaz diyenler var ama ben bi debeyeceğim, bi sürü masraf oloyur zaten
Evet bunu doktorumda ilk gebelipimde anlatmıştı normal doğumdada sınırlama var diye zaten 2 üstü düşünmediğim için normal doğum 3 doğumdan sonrası ileri yaşlarda idrar torbası sarkmaları görülüyor demişti ve ondada aynı şekilde dikişler oluyor içten ben kendi isteğimle sezeryan olmuştum ve hiçbir sıkıntısınıda yaşamadım çok şükür ..benim için doğum şekli değil doğum sonrası bebeğimle gwçireceğim sağlıklı vakit önemli karındaki dikiş çok etkilemiyor yani hayatımızı alttaki daha fazla etkiliyor muhakkak
Şu Kızılcahamam'ı o kadar çok duydum ki ciğerleri açıyormuş. Bana herkes burayı tavsiye ediyor. Ormanlarının içinde ciğerler full kapasite çalışıyormuş. İlk fırsatta ayarlayıp 15 gün kalasım var orada.Kuzeye cikin kuzeye:))) valla banada yaz iyi. İçimiz ısınıyodu:)) yurtdşndaym ben ama orda da yaylar köyler soğuktur:) yakınlarda varsa kaçıverin. Eşimin ailesi ankarada. Kızılcahamama gidyorlar
1 eylülde sezon açılıyor. Çeşit çeşit balıklar çıkar artık. Şöyle hamsili sardalyeli sofraları özledikKullanıyorum canim ama omega3 vermedi bana bi ara sordum gidişat iyi gerek duymuyorum dedi birde düzenli balık ceviz...vs tuketiyorum
Bu gidişimde sorayim tekrar ben başından beri vitaminlerimi düzenli kullandim
Çok geçmiş olsun artık hastanedesin ya hiçbir şeycikler olmaz. Emin ellerdesin rahat rahat takıl kendine hizmet ettirKasiklarımda pazar gününden beri bir farklılık hissediyordum zaten bir baskı bir ağrı... wc 'ye girdiğimde tuvaletimi çok zor yapıyordum bir gariplik vardı zaten anlamıştım... nitekim bugün sabah wc 'ye girdim kan boşaldı kan boşalırken hafif bir sizi dışında hiçbirşey hissetmedim. Ne ağrı ne hiçbirşey yok. Sonra wc den kalkarken kasılmalar başladı. Alt tarafta ama baya kasiklar kasiliyor.sanki ikinsam bisey çıkacak bende rahat edeceğim. Karnım toplanmaya başladı sonra... ve sikliklar artmaya başladı. Sonra hastahaneye geldik ve ilaçlar verilmeye başladı zaten şu anda kasılmaların arası açıldı ama dinmedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?