2018 Ekim Anneleri

Merhaba. Ben aliexpressten 100 liraya aldim. Biraz kokuyordu. Bir kac gun balkona koydum. Simdi iyi.

Bakıyorum şimdi fiyatı çok uygun hem de %100 pamuk diyor. Kaliteli mi acaba? Çok iyiymiş

Normalde iyidir.Ben magazadada gordum.Arkadaslarla cekilis yaptik hatta biz pijama takimina :) Beden bulamadigim icin almadim.
Magazada 1 alana 1 bedava vardi sezon sonundan sebep mi bilmiyorum.

Bende o baktığınızdan istiyordum hoşuma gidiyordu ama evde nötmel Adidas bi sırt çantam var onu kullanmaya çalışacağım, rahat olmaz diyenler var ama ben bi debeyeceğim, bi sürü masraf oloyur zaten

Ev tipi anakucagi hangi markanınkini beğendiniz?

Tam buğday yazan ekmekleri %100 tam buğdaydan yapılmış anlamında kullanmıyorlar zaten. Evet öyle olması gerekir. Tam buğday deniliyorsa satılan ürünün tamamen tam buğday olması lazım ama şöyle yapılıyor: içine çok az tam buğday ekleniyor ve gerisi beyaz un, kimyasallar, raf ömrünü uzatıcılar, tuz, şeker.... şeklinde uzuyor. Evet içinde tam buğday var ama ne kadar? Bence %5 bile yoktur...
O yüzden ekmeği kendiniz yapmadıktan sonra satın alınanlar kesinlikle zararlı. Eve hiç ekmek almayın. Canınız çok çekerse kendiniz yapıverirsiniz. İçine bir çimdik iyotlu tuz atarsınız, şekerini hiç eklemezsiniz, hangi undan isterseniz onu eklersiniz. Çok kısa sürüyor yapımı.Üstelik kendi yaptığınızı yediğinizde 1 dilim bile nasıl tok tutuyor. Dışardan alınanlar yedikçe yediriyor adama.

Diyetisyen bana ekşi mayalı ekmek bi de siyez unundan yapılanı önerdi. Ama tam buğday, çavdar vs ne denk gelmişse o an onu alıyorum. zaten minimumda tüketiyorum ekmeği

Doğum kanalına girmemiş olması iyi oluyor değil mi? Benim de 4 gün sonra kontrolüm var bakalım nst hiç bakılmadı bana. Öyle açıklık muhabbeti de olmadı hiç. 1 aydır doktora da gitmiyorum. 1 ay sonra gel demişti. Şu an kafası hangi tarafta boyu kilosu kaç sancı var mı yok mu hiç bilmiyoruz. Acayip heyecanlı bir gün olacak

Günaydınlar hanımlarson dönemece girdikçe ağrılar iyice aldı başını gitti 3-4 gündür kaburga ağrıları bebişin hiç durmadan hareketleri derken çok yoruldum gece de gündüz de çok rahatsız haldeyim. Biliyorum bir çoğunuz aynı durumlardasınız sadece içimi dökmek istedim. Eşime söylüyorum da beni anlamıyor gibi geliyor bu çocukta çok söyleniyorsun diyor ah bir bilse hamileliğim hiç kızımdaki gibi değil... oğlum sürekli hareket halinde bir yandan sağ kaburgaya bastırırken bir yandan sol at karna baskı yapıyor canım çok acıyor... neyse kızlar huzurlu mutlu bir gün diliyorum hepimize

Ben de onu diyecektim. Emzirme döneminde kadınların hep zayıfladığını gördüm. Bildiğin ellerinde su şişeleriyle dolaşırlardı. İnsan o kadar su içip vaktini bebeğe bakmak ve emzirmekle geçirince demek böyle kilo veriyorsun diye düşünürdüm hep. Mağazadaki kadının yorumunu okuyunca bana çok garip gelmişti doğrusu. Demek kilo alan da var veren de. Genelleme her konuda olduğu gibi bunda da olmuyor işte
Kilo aldığını gördüğüm benim akrabalarımdan var sadece. Ama onlar da zaten çok kiloluydular yeme alışkanlıkları çok abartıydı (ne bulursan ye gibi), hamileliklerinde de yediler doğurduktan sonra da ne görseler yediler. Hamilelik öncesi obeze yakınlardı şimdi obez üstü oldular. Hamilelik süreci olsa da olmasa da onlar zaten obez üstü olacaklardı o yemeye. Şimdi çocuk doğurdum ondan obez üstü oldum diye dolaşıyorlar ama bahane...
Çok ilginçtir çocukları da daha şimdiden obez oldu. Evdeki yeme alışkanlığı tabi çocukları da etkiliyor.

Ben de önerilmiyor diye duydum o yüzden almadım.

Evet canım cok genelleme yapmamak gerek. Ben de emzirmrçe döneminde kilo almıştım. Ama şöyle de bş detay var. Bebeğim erken doğmuştu. Süt yapar denilen ne varsa sırf bebeğim cabuk toparlansın diye tüketmşltim. Ama kilo kaldı mı hayır. Bebişlerin ek gıdaya baslayınca, yürümeye başlayıncs hepsi gidiyor.

Evet o sarkma olayı normal olup da zor geçen doğumlarda oluyor maalesef şu an tedavi gören tanıdığım var bir alete giriyor düzenli olarak. İdrar kaçırma sebebiyle gitti, doktor hemen sormuş normal doğum mu yapmıştın zor mu geçmişti diye. İlk sebebi buymuş.

Biraz önce dr dan geldim kızlar. Çarsamba günü nst de bebeğin kalp atışları çok yüksrk çıkmıştı. Onun için bugün tekrar nst istemişti dr. Çok şükür bugün normal öıktı rahatladım. Çarsamba 33+0 dım. Bebiş 2195 gramdı. Bugün ben de tartıldım. 59 la başladım. 68.90 olmuşum. 10 kilo yani. Çok gibi geldi bana.

Bende o baktığınızdan istiyordum hoşuma gidiyordu ama evde nötmel Adidas bi sırt çantam var onu kullanmaya çalışacağım, rahat olmaz diyenler var ama ben bi debeyeceğim, bi sürü masraf oloyur zaten
Benim de evde Nike sırt çantam var, onu kullanırım.
Aynen hem masraf artıyor hem de ev çok doluyor, onu al bunu al. evde adım atacak yer kalmaz gibi

Esasında doğum şeklinin bu kadar ön planda olmasının tek sebebi bebeğin kanaldan geçmesi. Yoksa ha karından kesilmiş ha alttan kesilmiş dikiş falan bunları hiç düşünmüyorum. Araştırmalara göre bebeğin doğum kanalından geçmesi ve o bakterileri alması bebeğin hayat boyu sağlığı açısından önemli. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Annenin vajinal ve bağırsak florasıyla temas etmesi gerekiyor. Ben allerjik astım hastasıyım ve normal doğum yaparsam bebeğin de allerjik astım olma riskini ve diğer hastalık risklerini düşürürüm ama bakalım bu şans bana gülecek mi? Ya o sırada çok panik olursam, nefesimi ayarlayamaz astımım başlarsa, bir aksilik olursa Allah korusun mecbur sezaryen olur, yapacak bir şey yok. Yoksa anne ile bebeğin arasındaki bağın farklı olacağı iddiaları bana da çok abartı geliyor. Annelik bu değil ki. Doğum şekli, emzirip emzirmeme belirleyemez aradaki bağı. Bunlar hep bebeğin sağlığı için tercih edilenler başka bir şey değil.

Kuzeye cikin kuzeye:))) valla banada yaz iyi. İçimiz ısınıyodu:)) yurtdşndaym ben ama orda da yaylar köyler soğuktur:) yakınlarda varsa kaçıverin. Eşimin ailesi ankarada. Kızılcahamama gidyorlar
Şu Kızılcahamam'ı o kadar çok duydum ki ciğerleri açıyormuş. Bana herkes burayı tavsiye ediyor. Ormanlarının içinde ciğerler full kapasite çalışıyormuş. İlk fırsatta ayarlayıp 15 gün kalasım var orada.

Kullanıyorum canim ama omega3 vermedi bana bi ara sordum gidişat iyi gerek duymuyorum dedi birde düzenli balık ceviz...vs tuketiyorum
Bu gidişimde sorayim tekrar ben başından beri vitaminlerimi düzenli kullandim
1 eylülde sezon açılıyor. Çeşit çeşit balıklar çıkar artık. Şöyle hamsili sardalyeli sofraları özledik

Çok geçmiş olsun artık hastanedesin ya hiçbir şeycikler olmaz. Emin ellerdesin rahat rahat takıl kendine hizmet ettir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…