2018 Ekim Anneleri

Bugün kontrol vardı
İdrar da protein kaçağı +pozitif çıktı
Daha dr a göstermedim sonuçları
2.30 da göstercem
Başına gelen var mi
Çok korkuyorum

Benim esimde panikleyebilir ama soyle dusunun filmlerdeki gibi bagiris cagiris bi anda gelmiyor sanci 5 dk ya inince bile doguma 5-6 saat var deniyor bilmiyorum tecrubeli anneler daha iyi bilir sonucta sanci gelecek duzene girecek ve 5 dk da bire dusecek bu asamalar saniyorum ki 20 saat surer ha tabi her sey yolunda giderse su gelirse aniden o sanirim en kotusu apar topar gitmek gerek ama nisan gelince dahi paniklemeyin diyorlar tecrubeli anneler bi anlatsa ya ne zaman ne olacak her sey normal seyrinde devam ederse :) esler kesin panikler ilk bebek cunku bari biz sakin kalalim dogum yaklasinca ailelere haber edelim

Bugün kontrol vardı
2.30 da göstercem
Başına gelen var mi
Çok korkuyorum

Tansiyon seyriniz nedir hic olcer miydiniz duzenli bir sekilde?
Gebelik zehirlenmesi diye bir durum var ama bu yalnizca idrarda protein kacagiyla teshisi konulan bir sey mi dr nuz en dogru bilgiyi verir.
Benim 29.hafta kontrolumde ayaklarimdaki sisligi gorup istemisti bu kan tahlilini ve 1 hafta boyunca her gun tansiyonumu olcmemi istemisti ayaklarimda ve ayak bileklerim davul gibi olmustu ama cikmamisti bir sey cok sukur.
İnsallah sizde de panikleyecek bir durum cikmaz.

Dikkat et sicakta asiriya kacma canim,baska alternatiflerde yersin.
Dogumdan sonra diye dusunme emzirirken daha da onemli ne yiyip ictigin.Bosuna tiksindirme kendini.Hicbisy yiyemesem gozumu acinca yumurta haslar bi onu yutardim kahvalti yapmak luks oluyor bazen bebisle :) hatta cok unutup patlayinca sesine kostugum olmustur :)))))

Ayaklati asagidada olsa ittirince kafasiylada gerebilir onun baskisidir belki.
Sekerinde cikmaz insallah bi daha

E exelanss geranio Kizlar bence en guzelini dusunmussunuz.Baskasina ihtiyaciniz zaten yok.Ogrendiginiz seyleri eslerinizede ogretin,hatta eslerinizin yapabilecegi masajlar var sancilar sirasinda onlarida ogretin.En buyuk yardimciniz esiniz.Isteyin yardimini.Hatirlatir bicok seyi.Ve hissel manada da etkili olduklari icin daha iyidir onlarin dokunuslari :)

Doldurmayin odanizi,hemsire yardimci olur.Esiniz yardimci olur emzirirkende.Bebisinizide birakmayin yaninizda dursun o kutu gb yatakta kalmasin :)
Onunda size kokunuza ihtiyaci var sizinde onun kokusunu duydukca rahatlamaya
Kendinize guvenin.Allah bu minikleri size emanet etmis ondan iyi kimbilir,yapabilirsiniz :)

Bugün kontrol vardı
2.30 da göstercem
Başına gelen var mi
Çok korkuyorum

Gecmis olsun canim.
Takip edilir diye biliyorum.Yasamadim ama.
Streste etkili doktorunla konusmadan cok korkutma kendini❤

Masallah bazilari cok hamarat ben oyle degilim. Simdi arkadasimla konustuk sabah kalkmis islerini halletmis dolaplari silmis ben uyumakla mesgulken :)
Bence de gerisine gerek yok
Tesekkur ederim biraz zorluyor evet ama pratigim kalkislar sorun sadece ama ayaktayken agrim sızım yok sukur
amin cankm sagol

Ben uzun kollu aldim ama aklima sonra damar yolu falan acilmasi gerekirse rahat olmaz gibi geldi.
Haklisin yarim yada sifir kol olabilir
yarim kollu da var sıfır kollu da var.
aynen sanirim bende oyle alicam

Bugün ablamla annem goguslerin çok küçük senin sütun nasıl olacak nasıl gelecek dedi ya. Ben de demeyin öyle şeyler moralimi bozmayinn dedim
Hiç canınızı sıkmayın geçen hafta nst ye girdiğimde emzirme ile ilgili ebe eğitim veriyordu
Göğsün büyük ya da küçük olması ile hiç bi alakası yokmuş boş yere öyle şeyler düşünüp strese girmeyin sık sık emzirdikçe süt üretimi o şekilde artarmış

Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşir minik

günaydın kızlar nasılsnız giremedim bi kaç gündür siteye,bebişleriniz nasıl siz nasılsınız,önümüzdeki haftam.2 hafta yıllık izne ayrılacam,sonra doğum iznini başlatacağım

Ben iyiyim bebiş de iyi heralde, arada çok hareketli. Artık hareketleri sertleşti. Arada da sakin. Çok şükür gece zorlamıyor beni. Uyku düzenim hiç bozulmadı. Mecburen klima altında yatıyoruz sıcaklardan dolayı ama 27-28 derecede ve klimadan uzakta yattığım hiç rahatsız olmadım. Gebelik şekeri olunca her istediğini yiyememek biraz rahatsız edici. Bir de bebeğe beşil arıyoruz bu aralar. Nasıl birşey alsak hiç emin değiliz o konuda. 3 eylülden itibaren zam gelecek diyorlar en az %25 oranında. Hakkımızda hayırlısı.

Bizim de hastane evlere en fazla yarım saat mesafede olacak. Eşime sürekli ben sancıları evde karşılayacağım. Mümkünse panik yapıp hastaneye gitmeyelim su gelmediği sürece diyorum. İnşallah herşey yolunda giderse sancılar sıklaştığında hastaneye kimseye haber vermeden gidip, orada bir de dışarda bekleyen insanların stresini yaşamak istemiyorum. Ben doğumhaneye girince eşim isterse haber versin, yeter ki ben dışarda bekleyenleri bilmeyeyim. Kayınvalidemin kesin tansiyonu çıkar, kayınpederim de panik bir insan. Eşim yalnız kalıp stres olur. Öyle bir durumda en sakin ben olurum galiba. Dua ediyorum hep inşallah sancıları evde çekerim, hastanede açılma 7-8 cm olmuş olur. Doğum kolay ilerler ve gerçekleşir diye. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Kilo almaya ben de yavas basladim. Sonra hizlandi. Gunde 2 tüp kan ilaci iciyorum. Onun da etkisi oldu mu bilmiyorum. Bugun kendi dr um yoktu asistan dr a sordum. Cok degil. Dogana kadar 3-4 kilo daha alsan normal dedi. Gelunce de netten baktim. 34.haftada 11-12 almadi beklenir yaziyordu. Gerci bu cok kisisel bi durum.

Bende ayni seyi dusunuyorum pztsi dr ma gittigimde sorucam hem tahmini dogum tarihi versin 36 haftalik olmus olucam hemde kendisini hangi durumlarda aramaliyim onu ogrenicem sanci geldiginde huraaa hastaneye kosmak istemiyorum hastanede beklemek bekletmek o psikoloji ile sanci can yakmasa bile sinir bozar evde karsilayip mumkun mertebe yapilacak hareket varsa yapmak istiyorum

Kesinlikle her seyi esle paylasmak cok mantikli bizim ilk bebegimiz olucak nasipse ve esim dogumu hep filmlerdeki gibi saniyormus e malum erkekler nereden bilebilir ki.. sancilar duzene girdikten sonra bile 5 saat sonra ancak dogumun gerceklestigini duyunca sasirmisti bi hayli :)

Sevindim iyi haberlere.
Kilon cok degil bence 12 en fazla 14 olsa normal
Sag ol canim benim. İnan ben de cok rahatladim. Aslinda vucuduma baksan hic kilo akmamis gibi duruyorum. Gorenler de diyor kilo almadin herhalde diye. Zaten 4-5 kilosu bebekti suyuydu falan olacak. Napıyım olursa da. Nasılsa veriliyor. :) Senin takvimine bakip 36 haftayi gordukce icim kipirdiyor. :)

Bizim hastane biraz uzak ama mümkün olduğunca evde geçirmek istiyorum bende. Boşuna saatleri hastanede geçirmeyelim birde o kadar saat kalabalık ne gerek var hastanede sadece biz değiliz ki.
Son kontrollere eşlerle gidip onunla beraber konuşmak lazım doktorla ne yapmak lazım, ne zaman gelelim falan diye. Bakalım kısmet artık o an nasıl olacak görücez :)

Ne kadar çok insan o kadar stres demek sanki. Anneler illa gelmek ister ama her kafadan bi ses çıkması anne ile bebek arasında bağ kurmasını da engeller sanki. O kadar insanın içinde insan bebeği ile ilgilenemez ki. Bakalım söyleyeceğim tembihlerim öncesinde de inşallah yanlış anlamazlar :)

Bende 13 ile tamamlasam iyi diyordum umarım geçmem. İnsan farketmeden bi anda alıveriyor bu haftalarda.

Bana da doktorum küçük yüzey balıklarından ye dedi. Diğer balıkları yiyerek beslenen iri balıklarda civa miktarı fazla oluyormuş. Bana da somon balığından uzak dur demişti çok ilginç. Hem dondurulmuş hem iri hem de çiftlik oldukları için önermemişti. Norveç Atlantik somon diye satılanlar da oranın çiftliği imiş, doğal tutlanlardan değillermiş.
Ben ton balığı hastasıyım ama öyle konserve falan değil, gerçek kıpkırmızı ton balığı pişirince kırmızı et gibi koyu kahverengi olan, en çok civa ondaymış. Hatta hamile olduğumu öğrendiğim günden bir gün önce taze ton balığı yemiştim, şansa bak
Hamsiyi neden önermedi doktorun?

Merhaba kızlar nasılsınız .. bayadır giremedim dün muayenem vardı güzel geçti böbrekteki genişleme yok denecek kadar küçülmüş kendi böbreğim genişlemiş şimdide :) ama geçermiş doğumdan sonra inşallah .. 2 hafta sonra kontrolüm var doğum konusunda kendimi sakin tutmaya rahatlatmaya çalışıyorum eğitim veren hastane bana uzak oraya gidemiyorum internetten izlediklerim işe yarar umarım .. 75 kilo olmuşum 12 kilo aldım ..

Doktorum değil canım önceki hamileligimde bi arkadaşım söylemişti dip balığı olduğunu bende öyle biliyorum ama hatta o da hamileydi yemiyordu hamsiyi

Tam tersi bana da somon önerdi
Somonda en fazla yağ oranı var. Omega3 oranı yüksek zaten hiç yağ koymadan kendi yağını bırakarak pişiyor. Her tip uzmanı farklı düşüncede demekki. Ben çipura da çok severim bulamadım ki söyle güzel çipura olsa da yesem. Deniz olan yere tasinicam :)

Yaz günü birde gıda zehirlenmesi olucam :)

Bu pzt kontrolümüz var bi kilo aldığını görsem o gun bi daha yemesem de olur :)

Migrosta Norveç somonu satılıyor hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…