Bende böyle düşünüyorum aslında ama eşim panik yapabilir beni öyle görünce o yüzden haber verebiliriz sanırım o yalnız kalmasın diye. Bilemiyorum çok detaylı düşünmedim daha açıkçası ama etrafım kalabalık istemiyorum aslında. Ama doğum başlaması kesinleşmeden çağırmam sanırım. Emzirmede kesinlikle öyle yapmayı istiyorum bende, birde kolay kolay bi tarafını açabilen biri değilim. Anneme alışırım bi yerden sonra da başkası varken hayatta emziremem zaten. Kızımla aramda özel kalsın mümkünse kimse olmasın yanımızda.
Chicco da bakıyorum ama hoşuma giden model balloon olandı bayağı pahalı oda. Titreşimliler çok iyi oluyormuş gaz problemi olursa işe yarar gibi lazım olursa bakıp alırız artık doğunca şimdi gerek yok diyorum bende.
Bugün kontrol vardı
İdrar da protein kaçağı +pozitif çıktı
Daha dr a göstermedim sonuçları
2.30 da göstercem
Başına gelen var mi
Çok korkuyorum
Havalar sıcak hergun bi yumurta yiyordum Bebek Kilo alsın diye ikiye çıkardım sanirim doğumdan sonra cooook uzunca bi süre yumurta yemem
Sekerim de normal gidiyor cooook şükür stresle alakali yükseldi diye düşünüyorum
Benim de iki gogus arasında az aşağıda kaburganın olduğu yerde arada sanki içerde bi kemik var da batıyor gibi oluyor. Bebek baskı yapıyor olabilir mi ama benimkinin ayağı aşağıda.
Makinaya çamaşır atacaktım elimden çamaşır düştü eğilip alana kadar sanki aşağıdan çıkacak gibi baskı yaptı. Ama nazik kızım eşim öyle diyor kızına canımı acıtacak şekilde tekmelemiyor. Vurup gidiyor :)
Bugün kontrol vardı
İdrar da protein kaçağı +pozitif çıktı
Daha dr a göstermedim sonuçları
2.30 da göstercem
Başına gelen var mi
Çok korkuyorum
Masallah bazilari cok hamarat ben oyle degilim. Simdi arkadasimla konustuk sabah kalkmis islerini halletmis dolaplari silmis ben uyumakla mesgulken :)Sorma cnm maşallah 15ay arayla iki bebeği var onları uyutup gece sürekli iş yapar. Kışlık erzaklarini bile hazırlamış, her hafta buzdolabını ve makineleri kaldırıp altını siler ve her hafta camları siler evi ise hergun. Gerçekten maşallah.
Bence de gerisine gerek yokEn nefret ettiğim şey camları silmek. Hadi iç taraflarını anlarım da dış tarafları niye? Bir yağmur yağmasına bakar.
Hele en üst katta canımı pazarda bulmadım pervaza tırmanıp o camın arkasını asla silemem.
Karşı apartmana bir temizlik görevlisi geliyor haftalık kadına cam sildiriyor ev sahibi. O kadın çıkınca ben içeri kaçıyorum içim eriyor düşecek diye. Günlük 10 dakika süpürge tutarım bak kahvaltıdan sonra hızlı hızlı. O alışkanlığım var. Bir de banyo-wc temiz olsun yeter.
Tesekkur ederim biraz zorluyor evet ama pratigim kalkislar sorun sadece ama ayaktayken agrim sızım yok sukurAzda değil 2 sene. Maaş bağlayacaklar sanırım onlar :) Ben hamilelikte çalışmaktan böyle konusanlarla çok vakit geçirmegeçirmedim Allahtan. Ama lohusalikta umarım çok başımı yiyecek kişilerle karşılaşmam. Ne kadar sabredebilirim bilemiyorum.
Geçmiş olsun, son zamanlar iyice zorlar artık bebisler.
amin cankm sagolBol bol dinlen o zaman, biz bile tek bebekle zorlanıyoruz. Bir de sende 2 tane. Çok geçmiş olsun, sağlıkla kavuşun birbirinize.
Benim de 2 hafta ilerden gidiyor hep, AC ölçümü haftasıyla uyumlu ama kafa ve bacak boyu 2 hafta ilerde. Kilosu da fazla çıkıyor bu ölçümlerle. Ama doktor ilerde gitmesiyle ilgili bişey demedi hiç. Yediğine içtiğine dikkat et dedi sadece.
Haklisin yarim yada sifir kol olabilirBen uzun kollu aldim ama aklima sonra damar yolu falan acilmasi gerekirse rahat olmaz gibi geldi.
aynen sanirim bende oyle alicamyarim kollu da var sıfır kollu da var.
Hiç canınızı sıkmayın geçen hafta nst ye girdiğimde emzirme ile ilgili ebe eğitim veriyorduBugün ablamla annem goguslerin çok küçük senin sütun nasıl olacak nasıl gelecek dedi ya. Ben de demeyin öyle şeyler moralimi bozmayinn dedim
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşir minikgeranio iyi dileklerin için teşekkür ederim canım. Çocuğum çok kötü ya kusması da var acile gittik sf taktı tahlil istedi gelen kusma ishal ile geliyor Allahtan izne ayrıldım ayakta zor duruyorum İnan çok da sıcak kendimden geçtim çoçuğum bi iyileşşe
günaydın kızlar nasılsnız giremedim bi kaç gündür siteye,bebişleriniz nasıl siz nasılsınız,önümüzdeki haftam.2 hafta yıllık izne ayrılacam,sonra doğum iznini başlatacağım
Ben esime diyorum ki acaba eger normal dogum olursa ve her sey yolunda giderse hani hastaneye gidipte bi acilma suresi beklenecek ya kimseye haber vermeyelim ailelerimiz ayni sehirde nasilsa hadi deseler en gec 1 saate gelirler ilk dogumum olucak nasipse ve acikcasi annelerin yaninda o sanci cekip acilmayi beklemek dusuncesi beni rahatsiz ediyor cunku ayy kizim sanci cekiyo vs dendikce ben daha kotu olucam. O ilk emzirme sirasinda da herkes tepemizde oyle tut boyle tut bilmem ne hemsire disariya cikarsin mumkunse bunu rica edicem cok mu gaddarim sizce
Kilo almaya ben de yavas basladim. Sonra hizlandi. Gunde 2 tüp kan ilaci iciyorum. Onun da etkisi oldu mu bilmiyorum. Bugun kendi dr um yoktu asistan dr a sordum. Cok degil. Dogana kadar 3-4 kilo daha alsan normal dedi. Gelunce de netten baktim. 34.haftada 11-12 almadi beklenir yaziyordu. Gerci bu cok kisisel bi durum.Fisher price ve chicco'nunkilere bakıyorum daha çok. Önce 100-150 liralık ucuz olanlara baktım ama çöküyor, bebeğim rahat değil diye çok yorum okudum. Bu markalarınkiler daha güvenilir geldi.
Bebiş doğunca lazım olursa alacağım birde güzel bi indirim bulursam.
Bende 10 kilo aldım. Yavaş başladım ama çok hızlandı kilo alimim fazla kaçamak yaptım ondan sanırım şimdi düzenli beslenmeye dikkat ediyorum. Doktor bişey dedi mi bununla ilgili?
Nasıl özledim balık yemeyi. Başlasa da artık bebisler doğmadan yesek birazcık.
Yapmak istediğim şeylerden birisi bu. Eşime tembih edicem hemşireye de söylerim muhtemelen emzirme sırasında herkesi dışarı çıkarsınlar. Insanin başında bekleyen olunca ister istemez rahatsız olur rahat edemez. Ilk çocuğu olanlar özellikle sanki stres yaparım başımda dikilirler izlerlerse.
Ben iyiyim bebiş de iyi heralde, arada çok hareketli. Artık hareketleri sertleşti. Arada da sakin. Çok şükür gece zorlamıyor beni. Uyku düzenim hiç bozulmadı. Mecburen klima altında yatıyoruz sıcaklardan dolayı ama 27-28 derecede ve klimadan uzakta yattığım hiç rahatsız olmadım. Gebelik şekeri olunca her istediğini yiyememek biraz rahatsız edici. Bir de bebeğe beşil arıyoruz bu aralar. Nasıl birşey alsak hiç emin değiliz o konuda. 3 eylülden itibaren zam gelecek diyorlar en az %25 oranında. Hakkımızda hayırlısı.
Bizim de hastane evlere en fazla yarım saat mesafede olacak. Eşime sürekli ben sancıları evde karşılayacağım. Mümkünse panik yapıp hastaneye gitmeyelim su gelmediği sürece diyorum. İnşallah herşey yolunda giderse sancılar sıklaştığında hastaneye kimseye haber vermeden gidip, orada bir de dışarda bekleyen insanların stresini yaşamak istemiyorum. Ben doğumhaneye girince eşim isterse haber versin, yeter ki ben dışarda bekleyenleri bilmeyeyim. Kayınvalidemin kesin tansiyonu çıkar, kayınpederim de panik bir insan. Eşim yalnız kalıp stres olur. Öyle bir durumda en sakin ben olurum galiba. Dua ediyorum hep inşallah sancıları evde çekerim, hastanede açılma 7-8 cm olmuş olur. Doğum kolay ilerler ve gerçekleşir diye. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
E exelanssgeranio Kizlar bence en guzelini dusunmussunuz.Baskasina ihtiyaciniz zaten yok.Ogrendiginiz seyleri eslerinizede ogretin,hatta eslerinizin yapabilecegi masajlar var sancilar sirasinda onlarida ogretin.En buyuk yardimciniz esiniz.Isteyin yardimini.Hatirlatir bicok seyi.Ve hissel manada da etkili olduklari icin daha iyidir onlarin dokunuslari :)
Doldurmayin odanizi,hemsire yardimci olur.Esiniz yardimci olur emzirirkende.Bebisinizide birakmayin yaninizda dursun o kutu gb yatakta kalmasin :)
Onunda size kokunuza ihtiyaci var sizinde onun kokusunu duydukca rahatlamaya
Kendinize guvenin.Allah bu minikleri size emanet etmis ondan iyi kimbilir,yapabilirsiniz :)
Sag ol canim benim. İnan ben de cok rahatladim. Aslinda vucuduma baksan hic kilo akmamis gibi duruyorum. Gorenler de diyor kilo almadin herhalde diye. Zaten 4-5 kilosu bebekti suyuydu falan olacak. Napıyım olursa da. Nasılsa veriliyor. :) Senin takvimine bakip 36 haftayi gordukce icim kipirdiyor. :)Sevindim iyi haberlere.
Kilon cok degil bence 12 en fazla 14 olsa normal
Benim esimde panikleyebilir ama soyle dusunun filmlerdeki gibi bagiris cagiris bi anda gelmiyor sanci 5 dk ya inince bile doguma 5-6 saat var deniyor bilmiyorum tecrubeli anneler daha iyi bilir sonucta sanci gelecek duzene girecek ve 5 dk da bire dusecek bu asamalar saniyorum ki 20 saat surer ha tabi her sey yolunda giderse su gelirse aniden o sanirim en kotusu apar topar gitmek gerek ama nisan gelince dahi paniklemeyin diyorlar tecrubeli anneler bi anlatsa ya ne zaman ne olacak her sey normal seyrinde devam ederse :) esler kesin panikler ilk bebek cunku bari biz sakin kalalim dogum yaklasinca ailelere haber edelim
E exelanssgeranio Kizlar bence en guzelini dusunmussunuz.Baskasina ihtiyaciniz zaten yok.Ogrendiginiz seyleri eslerinizede ogretin,hatta eslerinizin yapabilecegi masajlar var sancilar sirasinda onlarida ogretin.En buyuk yardimciniz esiniz. Isteyin yardimini.Hatirlatir bicok seyi.Ve hissel manada da etkili olduklari icin daha iyidir onlarin dokunuslari :)
Doldurmayin odanizi,hemsire yardimci olur.Esiniz yardimci olur emzirirkende.Bebisinizide birakmayin yaninizda dursun o kutu gb yatakta kalmasin :)
Onunda size kokunuza ihtiyaci var sizinde onun kokusunu duydukca rahatlamaya
Kendinize guvenin.Allah bu minikleri size emanet etmis ondan iyi kimbilir,yapabilirsiniz :)
Kilo almaya ben de yavas basladim. Sonra hizlandi. Gunde 2 tüp kan ilaci iciyorum. Onun da etkisi oldu mu bilmiyorum. Bugun kendi dr um yoktu asistan dr a sordum. Cok degil. Dogana kadar 3-4 kilo daha alsan normal dedi. Gelunce de netten baktim. 34.haftada 11-12 almadi beklenir yaziyordu. Gerci bu cok kisisel bi durum.
Bana da doktorum küçük yüzey balıklarından ye dedi. Diğer balıkları yiyerek beslenen iri balıklarda civa miktarı fazla oluyormuş. Bana da somon balığından uzak dur demişti çok ilginç. Hem dondurulmuş hem iri hem de çiftlik oldukları için önermemişti. Norveç Atlantik somon diye satılanlar da oranın çiftliği imiş, doğal tutlanlardan değillermiş.Hamsinin mevsimi gelene kadar doğum işi bitmiş olur Allah izin verirse ama hamilelikte hamsi çok önerilmiyor şimdi olsaydı da yemezdim
Ben bulabilirsem norveç somonu bulamazsam karadeniz somon yada levrek alıyorum şimdi dolar artınca norveç somonu getirmez oldu balikcilar
Doktorum değil canım önceki hamileligimde bi arkadaşım söylemişti dip balığı olduğunu bende öyle biliyorum ama hatta o da hamileydi yemiyordu hamsiyiBana da doktorum küçük yüzey balıklarından ye dedi. Diğer balıkları yiyerek beslenen iri balıklarda civa miktarı fazla oluyormuş. Bana da somon balığından uzak dur demişti çok ilginç. Hem dondurulmuş hem iri hem de çiftlik oldukları için önermemişti. Norveç Atlantik somon diye satılanlar da oranın çiftliği imiş, doğal tutlanlardan değillermiş.
Ben ton balığı hastasıyım ama öyle konserve falan değil, gerçek kıpkırmızı ton balığı pişirince kırmızı et gibi koyu kahverengi olan, en çok civa ondaymış. Hatta hamile olduğumu öğrendiğim günden bir gün önce taze ton balığı yemiştim, şansa bak
Hamsiyi neden önermedi doktorun?
Yaz günü birde gıda zehirlenmesi olucam :)Dikkat et sicakta asiriya kacma canim,baska alternatiflerde yersin.
Dogumdan sonra diye dusunme emzirirken daha da onemli ne yiyip ictigin.Bosuna tiksindirme kendini.Hicbisy yiyemesem gozumu acinca yumurta haslar bi onu yutardim kahvalti yapmak luks oluyor bazen bebisle :) hatta cok unutup patlayinca sesine kostugum olmustur :)))))
Ayaklati asagidada olsa ittirince kafasiylada gerebilir onun baskisidir belki.
Sekerinde cikmaz insallah bi daha
Migrosta Norveç somonu satılıyor hala.Hamsinin mevsimi gelene kadar doğum işi bitmiş olur Allah izin verirse ama hamilelikte hamsi çok önerilmiyor şimdi olsaydı da yemezdim
Ben bulabilirsem norveç somonu bulamazsam karadeniz somon yada levrek alıyorum şimdi dolar artınca norveç somonu getirmez oldu balikcilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?