Evet aynen öyle, sonrasında nereye evde koyacak yer kalmıyor, vermeye kıyamamBenim de evde Nike sırt çantam var, onu kullanırım.
Aynen hem masraf artıyor hem de ev çok doluyor, onu al bunu al. evde adım atacak yer kalmaz gibi
O süt konusu için hiç endişelenme ve emzirirken etrafındaki insanları dağıtmaya bak. Sütü geldi mi diye akbaba gibi tepende bekleyecekler. Eminim başımıza gelecek bu önlememiz lazım. Hadi hepiniz dışarı diyeceğiz ve baş başa kalıp sakin sakin emzirmeye çalışacağız. O an gelir gelmez ama gelmiyor diye panik yapmak yokSağolasin cnm inşallah iyi bı anne olurum ve inşallah lohusaligi iyi bı şekilde atlatiriz. Cevremdekilerin laflarindan çok etkileniyorum üzülüyorum bazen ağlıyorum. Sutumuz gelir inşallah hemen.
Benim kendi eşim bana kızdığında senden anne olmaz diyor bana düşün. Herkesi dinlersek oooo
Üniversite yıllarımda, seyehatlerimde kullandığım bir çantam vardı onu kullancağım yineİyi akşamlar hanımlar.Bugün sonunda fırsat buldum dur gideyim eksikleri alalım dedik ama ne mümkün,gördükçe tenş eksikler gözüme çarptı ve bu sefer yorgunluktan tamamlayamadan alışverişi.Afedersiniz bikini bölgesinin hemen üstü kemiklerime bir agrı girdi mağaza da ne yapacağımı bilemesim.Bira dinlenince hafifledi ama eşim bugünlük yeter dedi ve alışveriş gene yarım kaldı :)
Bu arada bebek bakım çantası olarak ne aldınız?Ben lequeen marka sırt çantası şeklinde olanı istiyordum baştan beri ama bugün baktığım sitelerin bazılarında tükenmiş bazılarında da 120 den 200 e kadar nerdeyse çıkmış fiyatlar! O kadar vermek istemiyorum ne yazık ki.Sizlerin fikri nedir?
Göğüs ölçüsüyle alakalı olması çok saçma. Ama moral bozmakla, vıdı vıdıyla çok alakalı sütün gelip gelmemesiBugün ablamla annem goguslerin çok küçük senin sütun nasıl olacak nasıl gelecek dedi ya. Ben de demeyin öyle şeyler moralimi bozmayinn dedim
Fisher price ve chicco'nunkilere bakıyorum daha çok. Önce 100-150 liralık ucuz olanlara baktım ama çöküyor, bebeğim rahat değil diye çok yorum okudum. Bu markalarınkiler daha güvenilir geldi.Ev tipi anakucagi hangi markanınkini beğendiniz?
Bende 10 kilo aldım. Yavaş başladım ama çok hızlandı kilo alimim fazla kaçamak yaptım ondan sanırım şimdi düzenli beslenmeye dikkat ediyorum. Doktor bişey dedi mi bununla ilgili?Biraz önce dr dan geldim kızlar. Çarsamba günü nst de bebeğin kalp atışları çok yüksrk çıkmıştı. Onun için bugün tekrar nst istemişti dr. Çok şükür bugün normal öıktı rahatladım. Çarsamba 33+0 dım. Bebiş 2195 gramdı. Bugün ben de tartıldım. 59 la başladım. 68.90 olmuşum. 10 kilo yani. Çok gibi geldi bana.
Nasıl özledim balık yemeyi. Başlasa da artık bebisler doğmadan yesek birazcık.1 eylülde sezon açılıyor. Çeşit çeşit balıklar çıkar artık. Şöyle hamsili sardalyeli sofraları özledik
Yapmak istediğim şeylerden birisi bu. Eşime tembih edicem hemşireye de söylerim muhtemelen emzirme sırasında herkesi dışarı çıkarsınlar. Insanin başında bekleyen olunca ister istemez rahatsız olur rahat edemez. Ilk çocuğu olanlar özellikle sanki stres yaparım başımda dikilirler izlerlerse.O süt konusu için hiç endişelenme ve emzirirken etrafındaki insanları dağıtmaya bak. Sütü geldi mi diye akbaba gibi tepende bekleyecekler. Eminim başımıza gelecek bu önlememiz lazım. Hadi hepiniz dışarı diyeceğiz ve baş başa kalıp sakin sakin emzirmeye çalışacağız. O an gelir gelmez ama gelmiyor diye panik yapmak yok
Benim istediğim de bu model ama lequeen markaydı işte canımCanım ben bunu kullanıyrm çok da memnunum. Aliexpress ebay falan oralardan da bakablrsn.
Canim ben arada kaciridm mi? Nasil;oldun?Pazartesi izne ayrıldım. Suyum sınırdaymış hocaya gidiyorum artık. Ciğer geliştirici iğne oldum. Dün temizlik yaparken zehirlendim. Arada kasılmalarım oluyor. Dua edin arkadaşlar
Ben bu kaburgaya baski olayini ilk gebeligimde de yasamadim simdi de yasamiyorum. Sekil olarak karnim zaten cok asagida, onla ilgisi var mi bilmiyorum ama bazen endiseleniyorum da burda okudukca. Cogunuz yaziyosunuz kaburgami sıkıstiriyo diye, benim karnim ayaktayken kaburgama 4 parmak mesafede :) iyi mi kotu mu bilemiyorum :)))Günaydınlar hanımlarson dönemece girdikçe ağrılar iyice aldı başını gitti 3-4 gündür kaburga ağrıları bebişin hiç durmadan hareketleri derken çok yoruldum gece de gündüz de çok rahatsız haldeyim. Biliyorum bir çoğunuz aynı durumlardasınız sadece içimi dökmek istedim. Eşime söylüyorum da beni anlamıyor gibi geliyor bu çocukta çok söyleniyorsun diyor ah bir bilse hamileliğim hiç kızımdaki gibi değil... oğlum sürekli hareket halinde bir yandan sağ kaburgaya bastırırken bir yandan sol at karna baskı yapıyor canım çok acıyor... neyse kızlar huzurlu mutlu bir gün diliyorum hepimize
Ben de onu diyecektim. Emzirme döneminde kadınların hep zayıfladığını gördüm. Bildiğin ellerinde su şişeleriyle dolaşırlardı. İnsan o kadar su içip vaktini bebeğe bakmak ve emzirmekle geçirince demek böyle kilo veriyorsun diye düşünürdüm hep. Mağazadaki kadının yorumunu okuyunca bana çok garip gelmişti doğrusu. Demek kilo alan da var veren de. Genelleme her konuda olduğu gibi bunda da olmuyor işte
Kilo aldığını gördüğüm benim akrabalarımdan var sadece. Ama onlar da zaten çok kiloluydular yeme alışkanlıkları çok abartıydı (ne bulursan ye gibi), hamileliklerinde de yediler doğurduktan sonra da ne görseler yediler. Hamilelik öncesi obeze yakınlardı şimdi obez üstü oldular. Hamilelik süreci olsa da olmasa da onlar zaten obez üstü olacaklardı o yemeye. Şimdi çocuk doğurdum ondan obez üstü oldum diye dolaşıyorlar ama bahane...
Çok ilginçtir çocukları da daha şimdiden obez oldu. Evdeki yeme alışkanlığı tabi çocukları da etkiliyor.
Fisher price ve chicco'nunkilere bakıyorum daha çok. Önce 100-150 liralık ucuz olanlara baktım ama çöküyor, bebeğim rahat değil diye çok yorum okudum. Bu markalarınkiler daha güvenilir geldi.
Bebiş doğunca lazım olursa alacağım birde güzel bi indirim bulursam.
Bende 10 kilo aldım. Yavaş başladım ama çok hızlandı kilo alimim fazla kaçamak yaptım ondan sanırım şimdi düzenli beslenmeye dikkat ediyorum. Doktor bişey dedi mi bununla ilgili?
Nasıl özledim balık yemeyi. Başlasa da artık bebisler doğmadan yesek birazcık.
Yapmak istediğim şeylerden birisi bu. Eşime tembih edicem hemşireye de söylerim muhtemelen emzirme sırasında herkesi dışarı çıkarsınlar. Insanin başında bekleyen olunca ister istemez rahatsız olur rahat edemez. Ilk çocuğu olanlar özellikle sanki stres yaparım başımda dikilirler izlerlerse.
Kanala girmemesi iyi oluyodur heralde erken dogum riski yok simdilik hem orda tasimak cok daha zor olur heralde son zamanlarda olmadik haftalarda olmadik sancilar cikmis hastalarda o yuzden nst istedi bir sonraki randavu yine 1 ay sonra sonrw haftada 1 e dusurucekmisDoğum kanalına girmemiş olması iyi oluyor değil mi? Benim de 4 gün sonra kontrolüm var bakalım nst hiç bakılmadı bana. Öyle açıklık muhabbeti de olmadı hiç. 1 aydır doktora da gitmiyorum. 1 ay sonra gel demişti. Şu an kafası hangi tarafta boyu kilosu kaç sancı var mı yok mu hiç bilmiyoruz. Acayip heyecanlı bir gün olacak
Fisher price ve chicco'nunkilere bakıyorum daha çok. Önce 100-150 liralık ucuz olanlara baktım ama çöküyor, bebeğim rahat değil diye çok yorum okudum. Bu markalarınkiler daha güvenilir geldi.
Bebiş doğunca lazım olursa alacağım birde güzel bi indirim bulursam.
Bende 10 kilo aldım. Yavaş başladım ama çok hızlandı kilo alimim fazla kaçamak yaptım ondan sanırım şimdi düzenli beslenmeye dikkat ediyorum. Doktor bişey dedi mi bununla ilgili?
Nasıl özledim balık yemeyi. Başlasa da artık bebisler doğmadan yesek birazcık.
Yapmak istediğim şeylerden birisi bu. Eşime tembih edicem hemşireye de söylerim muhtemelen emzirme sırasında herkesi dışarı çıkarsınlar. Insanin başında bekleyen olunca ister istemez rahatsız olur rahat edemez. Ilk çocuğu olanlar özellikle sanki stres yaparım başımda dikilirler izlerlerse.
Herkesin hamileliği kendine özgü oluyor işte canım ben kızımda da 7-8 hafta yaşamıştım 31. Haftada başlamıştı doğumdan bir iki hafta önce rahatlamıştım ama çok da aşağı inmemişti yine kızım. Bu hamilelikte de 31. Haftada başladı karnımım aşağısı bomboş belli dokununca hemen göğsümün altından başlıyor karnım ve sürekli hareket halinde olup bebiş oralara bastırınca canım çok acıyor sızlıyor artık yattığım hallerde de yer etmiş çünkü. İnş artık aşağı iner diyorum değilse kızım gibi olursa muhtemel ancak doğumda rahatlarımCanim ben arada kaciridm mi? Nasil;oldun?
Ben bu kaburgaya baski olayini ilk gebeligimde de yasamadim simdi de yasamiyorum. Sekil olarak karnim zaten cok asagida, onla ilgisi var mi bilmiyorum ama bazen endiseleniyorum da burda okudukca. Cogunuz yaziyosunuz kaburgami sıkıstiriyo diye, benim karnim ayaktayken kaburgama 4 parmak mesafede :) iyi mi kotu mu bilemiyorum :)))
Emzirme olayi bende soyle oldu mesela. Ilk oglumda 65 kilo ile doguma gittim. Geldigimde ve ayaga kalkabildigimde yani 3. Gun 59 kilo geliyodum. Sonra tabii yogun bir emzirme sureci falan 2 hafta sonra tartiya ciktim 55 kiloya dusmusum. Aaa dedim super yaa. O kadar yiyorum falan yine de haril haril kilo veriyorum. Sonra asildim nutellaya tatliya cikolataya :) birkac hafta sonra tartildigimda bu kez 60 kilo geldim :) ama tatli krizleri geciriyodum artik ilk 6 ay saldim 60-62 arasinda gidip geldim. 6. Aydan sonra hem ise basladim hem de tatliyi hayatimdan cikardim ve oglumun 1. Yas gununde 48 kiloydum yani dogum oncesi kiloma donmustum :) yani emzirme doneminde de temel kural degismiyor: yag yapan gereksiz gida tuketimi kilo yapabiliyor. Saglikli beslenme ise kesinlikle o surecte kilo verdiriyor hic endise etmeyin o yuzden hanimlar :)
Günaydınlar hanımlarson dönemece girdikçe ağrılar iyice aldı başını gitti 3-4 gündür kaburga ağrıları bebişin hiç durmadan hareketleri derken çok yoruldum gece de gündüz de çok rahatsız haldeyim. Biliyorum bir çoğunuz aynı durumlardasınız sadece içimi dökmek istedim. Eşime söylüyorum da beni anlamıyor gibi geliyor bu çocukta çok söyleniyorsun diyor ah bir bilse hamileliğim hiç kızımdaki gibi değil... oğlum sürekli hareket halinde bir yandan sağ kaburgaya bastırırken bir yandan sol at karna baskı yapıyor canım çok acıyor... neyse kızlar huzurlu mutlu bir gün diliyorum hepimize
Biraz önce dr dan geldim kızlar. Çarsamba günü nst de bebeğin kalp atışları çok yüksrk çıkmıştı. Onun için bugün tekrar nst istemişti dr. Çok şükür bugün normal öıktı rahatladım. Çarsamba 33+0 dım. Bebiş 2195 gramdı. Bugün ben de tartıldım. 59 la başladım. 68.90 olmuşum. 10 kilo yani. Çok gibi geldi bana.
Aynen sürekli otururken de arkaya yatık oturuyorum o halde rahat edemiyorum eskiden yatınca azıcık rahatlardım otursam şimdi ne oturunca ne yatınca rahat edemiyorum hiçAl benden de o kadar :)
Heryerden zorluyor bide ayaklar kayiyor.Öne dogru oturmak bile hayal.
Bende kizimda hic boyle degildim.Simdi ciddi ayaklarimi kapatamadan fln yuruyorum.Yatmak ayri zor oturmak ayri :)
Esim diyor ama ne kadar buyudu bu kez karnin diye.
Gecen aksam dedim artik doydum galiba tekmeyede,gobegede dogabilir :))))))
Hamsinin mevsimi gelene kadar doğum işi bitmiş olur Allah izin verirse ama hamilelikte hamsi çok önerilmiyor şimdi olsaydı da yemezdim1 eylülde sezon açılıyor. Çeşit çeşit balıklar çıkar artık. Şöyle hamsili sardalyeli sofraları özledik
Aynen sürekli otururken de arkaya yatık oturuyorum o halde rahat edemiyorum eskiden yatınca azıcık rahatlardım otursam şimdi ne oturunca ne yatınca rahat edemiyorum hiçen rahatı ayakta durmak onda da duramıyorum zaten hemen yorgunluk bastırıyor daha da zaman var zamanı nasıl geçireceğim hiç bilmiyorum
Bende böyle düşünüyorum aslında ama eşim panik yapabilir beni öyle görünce o yüzden haber verebiliriz sanırım o yalnız kalmasın diye. Bilemiyorum çok detaylı düşünmedim daha açıkçası ama etrafım kalabalık istemiyorum aslında. Ama doğum başlaması kesinleşmeden çağırmam sanırım. Emzirmede kesinlikle öyle yapmayı istiyorum bende, birde kolay kolay bi tarafını açabilen biri değilim. Anneme alışırım bi yerden sonra da başkası varken hayatta emziremem zaten. Kızımla aramda özel kalsın mümkünse kimse olmasın yanımızda.Ben esime diyorum ki acaba eger normal dogum olursa ve her sey yolunda giderse hani hastaneye gidipte bi acilma suresi beklenecek ya kimseye haber vermeyelim ailelerimiz ayni sehirde nasilsa hadi deseler en gec 1 saate gelirler ilk dogumum olucak nasipse ve acikcasi annelerin yaninda o sanci cekip acilmayi beklemek dusuncesi beni rahatsiz ediyor cunku ayy kizim sanci cekiyo vs dendikce ben daha kotu olucam. O ilk emzirme sirasinda da herkes tepemizde oyle tut boyle tut bilmem ne hemsire disariya cikarsin mumkunse bunu rica edicem cok mu gaddarim sizce
Chicco da bakıyorum ama hoşuma giden model balloon olandı bayağı pahalı oda. Titreşimliler çok iyi oluyormuş gaz problemi olursa işe yarar gibi lazım olursa bakıp alırız artık doğunca şimdi gerek yok diyorum bende.Ev tipi ana kucagi chicco bakabilirsiniz onun yorumlari guzeldi fiyatida uygundu diye hatirliyorum biz dogunca duruma gore almayi planliyoruz kimisi bebek cok hareketliyse asla durmaz kimiside elim ayagim oldu diyor bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?