2018 Ekim Anneleri

günaydın kızlar nasılsnız giremedim bi kaç gündür siteye,bebişleriniz nasıl siz nasılsınız,önümüzdeki haftam.2 hafta yıllık izne ayrılacam,sonra doğum iznini başlatacağım

Sağolasin cnm inşallah iyi bı anne olurum ve inşallah lohusaligi iyi bı şekilde atlatiriz. Cevremdekilerin laflarindan çok etkileniyorum üzülüyorum bazen ağlıyorum. Sutumuz gelir inşallah hemen.
O süt konusu için hiç endişelenme ve emzirirken etrafındaki insanları dağıtmaya bak. Sütü geldi mi diye akbaba gibi tepende bekleyecekler. Eminim başımıza gelecek bu önlememiz lazım. Hadi hepiniz dışarı diyeceğiz ve baş başa kalıp sakin sakin emzirmeye çalışacağız. O an gelir gelmez ama gelmiyor diye panik yapmak yok

Üniversite yıllarımda, seyehatlerimde kullandığım bir çantam vardı onu kullancağım yine

Bugün ablamla annem goguslerin çok küçük senin sütun nasıl olacak nasıl gelecek dedi ya. Ben de demeyin öyle şeyler moralimi bozmayinn dedim
Göğüs ölçüsüyle alakalı olması çok saçma. Ama moral bozmakla, vıdı vıdıyla çok alakalı sütün gelip gelmemesi Bir daha böyle şeyler söylemezler umarım.

Ev tipi anakucagi hangi markanınkini beğendiniz?
Fisher price ve chicco'nunkilere bakıyorum daha çok. Önce 100-150 liralık ucuz olanlara baktım ama çöküyor, bebeğim rahat değil diye çok yorum okudum. Bu markalarınkiler daha güvenilir geldi.

Bebiş doğunca lazım olursa alacağım birde güzel bi indirim bulursam.
Bende 10 kilo aldım. Yavaş başladım ama çok hızlandı kilo alimim fazla kaçamak yaptım ondan sanırım şimdi düzenli beslenmeye dikkat ediyorum. Doktor bişey dedi mi bununla ilgili?

1 eylülde sezon açılıyor. Çeşit çeşit balıklar çıkar artık. Şöyle hamsili sardalyeli sofraları özledik
Nasıl özledim balık yemeyi. Başlasa da artık bebisler doğmadan yesek birazcık.
Yapmak istediğim şeylerden birisi bu. Eşime tembih edicem hemşireye de söylerim muhtemelen emzirme sırasında herkesi dışarı çıkarsınlar. Insanin başında bekleyen olunca ister istemez rahatsız olur rahat edemez. Ilk çocuğu olanlar özellikle sanki stres yaparım başımda dikilirler izlerlerse.

Pazartesi izne ayrıldım. Suyum sınırdaymış hocaya gidiyorum artık. Ciğer geliştirici iğne oldum. Dün temizlik yaparken zehirlendim. Arada kasılmalarım oluyor. Dua edin arkadaşlar
Canim ben arada kaciridm mi? Nasil;oldun?

Ben bu kaburgaya baski olayini ilk gebeligimde de yasamadim simdi de yasamiyorum. Sekil olarak karnim zaten cok asagida, onla ilgisi var mi bilmiyorum ama bazen endiseleniyorum da burda okudukca. Cogunuz yaziyosunuz kaburgami sıkıstiriyo diye, benim karnim ayaktayken kaburgama 4 parmak mesafede :) iyi mi kotu mu bilemiyorum :)))

Emzirme olayi bende soyle oldu mesela. Ilk oglumda 65 kilo ile doguma gittim. Geldigimde ve ayaga kalkabildigimde yani 3. Gun 59 kilo geliyodum. Sonra tabii yogun bir emzirme sureci falan 2 hafta sonra tartiya ciktim 55 kiloya dusmusum. Aaa dedim super yaa. O kadar yiyorum falan yine de haril haril kilo veriyorum. Sonra asildim nutellaya tatliya cikolataya :) birkac hafta sonra tartildigimda bu kez 60 kilo geldim :) ama tatli krizleri geciriyodum artik ilk 6 ay saldim 60-62 arasinda gidip geldim. 6. Aydan sonra hem ise basladim hem de tatliyi hayatimdan cikardim ve oglumun 1. Yas gununde 48 kiloydum yani dogum oncesi kiloma donmustum :) yani emzirme doneminde de temel kural degismiyor: yag yapan gereksiz gida tuketimi kilo yapabiliyor. Saglikli beslenme ise kesinlikle o surecte kilo verdiriyor hic endise etmeyin o yuzden hanimlar :)

Ben esime diyorum ki acaba eger normal dogum olursa ve her sey yolunda giderse hani hastaneye gidipte bi acilma suresi beklenecek ya kimseye haber vermeyelim ailelerimiz ayni sehirde nasilsa hadi deseler en gec 1 saate gelirler ilk dogumum olucak nasipse ve acikcasi annelerin yaninda o sanci cekip acilmayi beklemek dusuncesi beni rahatsiz ediyor cunku ayy kizim sanci cekiyo vs dendikce ben daha kotu olucam. O ilk emzirme sirasinda da herkes tepemizde oyle tut boyle tut bilmem ne hemsire disariya cikarsin mumkunse bunu rica edicem cok mu gaddarim sizce

Kanala girmemesi iyi oluyodur heralde erken dogum riski yok simdilik hem orda tasimak cok daha zor olur heralde son zamanlarda olmadik haftalarda olmadik sancilar cikmis hastalarda o yuzden nst istedi bir sonraki randavu yine 1 ay sonra sonrw haftada 1 e dusurucekmis

Ev tipi ana kucagi chicco bakabilirsiniz onun yorumlari guzeldi fiyatida uygundu diye hatirliyorum biz dogunca duruma gore almayi planliyoruz kimisi bebek cok hareketliyse asla durmaz kimiside elim ayagim oldu diyor bakalim

Herkesin hamileliği kendine özgü oluyor işte canım ben kızımda da 7-8 hafta yaşamıştım 31. Haftada başlamıştı doğumdan bir iki hafta önce rahatlamıştım ama çok da aşağı inmemişti yine kızım. Bu hamilelikte de 31. Haftada başladı karnımım aşağısı bomboş belli dokununca hemen göğsümün altından başlıyor karnım ve sürekli hareket halinde olup bebiş oralara bastırınca canım çok acıyor sızlıyor artık yattığım hallerde de yer etmiş çünkü. İnş artık aşağı iner diyorum değilse kızım gibi olursa muhtemel ancak doğumda rahatlarım bugünlere kadar iyi gidiyorduk hamilelikte ama birden bu hale geçiş yaptım yukarıda oluşuyla

Al benden de o kadar :)
Heryerden zorluyor bide ayaklar kayiyor.Öne dogru oturmak bile hayal.
Bende kizimda hic boyle degildim.Simdi ciddi ayaklarimi kapatamadan fln yuruyorum.Yatmak ayri zor oturmak ayri :)
Esim diyor ama ne kadar buyudu bu kez karnin diye.
Gecen aksam dedim artik doydum galiba tekmeyede,gobegede dogabilir :))))))

Sevindim iyi haberlere.
Kilon cok degil bence 12 en fazla 14 olsa normal

Aynen sürekli otururken de arkaya yatık oturuyorum o halde rahat edemiyorum eskiden yatınca azıcık rahatlardım otursam şimdi ne oturunca ne yatınca rahat edemiyorum hiç en rahatı ayakta durmak onda da duramıyorum zaten hemen yorgunluk bastırıyor daha da zaman var zamanı nasıl geçireceğim hiç bilmiyorum

1 eylülde sezon açılıyor. Çeşit çeşit balıklar çıkar artık. Şöyle hamsili sardalyeli sofraları özledik
Hamsinin mevsimi gelene kadar doğum işi bitmiş olur Allah izin verirse ama hamilelikte hamsi çok önerilmiyor şimdi olsaydı da yemezdim
Ben bulabilirsem norveç somonu bulamazsam karadeniz somon yada levrek alıyorum şimdi dolar artınca norveç somonu getirmez oldu balikcilar

Artik gun bile farkediyor ustelik daha da agirlasmaya.Zaten son ay bingo canim hele son haftalar :) az daha sabir
Bide gevsemeye calis.Esin masaj yapsin sirtina beline ya da kremini fln surse bile yeter.Yatmadan bayaa rahatlatiyor

Havalar sıcak hergun bi yumurta yiyordum Bebek Kilo alsın diye ikiye çıkardım sanirim doğumdan sonra cooook uzunca bi süre yumurta yemem

Sekerim de normal gidiyor cooook şükür stresle alakali yükseldi diye düşünüyorum

Benim de iki gogus arasında az aşağıda kaburganın olduğu yerde arada sanki içerde bi kemik var da batıyor gibi oluyor. Bebek baskı yapıyor olabilir mi ama benimkinin ayağı aşağıda.

Makinaya çamaşır atacaktım elimden çamaşır düştü eğilip alana kadar sanki aşağıdan çıkacak gibi baskı yaptı. Ama nazik kızım eşim öyle diyor kızına canımı acıtacak şekilde tekmelemiyor. Vurup gidiyor :)

Bende böyle düşünüyorum aslında ama eşim panik yapabilir beni öyle görünce o yüzden haber verebiliriz sanırım o yalnız kalmasın diye. Bilemiyorum çok detaylı düşünmedim daha açıkçası ama etrafım kalabalık istemiyorum aslında. Ama doğum başlaması kesinleşmeden çağırmam sanırım. Emzirmede kesinlikle öyle yapmayı istiyorum bende, birde kolay kolay bi tarafını açabilen biri değilim. Anneme alışırım bi yerden sonra da başkası varken hayatta emziremem zaten. Kızımla aramda özel kalsın mümkünse kimse olmasın yanımızda.
Ev tipi ana kucagi chicco bakabilirsiniz onun yorumlari guzeldi fiyatida uygundu diye hatirliyorum biz dogunca duruma gore almayi planliyoruz kimisi bebek cok hareketliyse asla durmaz kimiside elim ayagim oldu diyor bakalim
Chicco da bakıyorum ama hoşuma giden model balloon olandı bayağı pahalı oda. Titreşimliler çok iyi oluyormuş gaz problemi olursa işe yarar gibi lazım olursa bakıp alırız artık doğunca şimdi gerek yok diyorum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…