2018 Ekim Anneleri

Bu balık konusu her doktoara göre değişiyor sanırım :)) banada doktorum her balığı yiyebilirsin demişti ton balığıda dahil demişti çiğ ürün hariç yiywbilirsin herşeyi demişti karides bile yiyorum ben :)

Benim dr da hep somon önerdi. haftada 1 hala yemeye çalışıyorumm.
Diyetisyen ton balığı yeme dediğinden yemiyorum.

Esim orali ama bende hep gunu birlik gittim:) hic kalmayi dusunmemistim:) kaplica olark afyona gitmstim:) ama kizilcahamamin guzel bi havasi var gerckten

Aynen firinci kizi olaraktan katiliyorum:) icinde katki maddesi var o yuzden yediriyor olabilir. Gerci cesidine gore degisebilir ama gerckten saglikli ekmek buldugunda insanin yiyesi gelmiyor:)))

Aile buyukleri hadi emzir bakalim modundalar:) en guzeli kimsenin yaninda emzirmemek ve soranlarada yuvarlak cevap verip gecistirmeli. Biz bitane bisy soylesek milyon tane fikir geliyor gerckten!

canım beşiği kızkardeşim hediye etti sepet beşik istiyordum zaten :) uyku seti cibinlik filan hepsi beraber 350 filandı sanırım,,bebiş geceleri canımı acıtıyor hiç uyuyamıyoum çok zorlamaya başladı son günlerde

Ama hamsi dip balığı değil ki :)

Dip balıkları:Mezgit, berlam, kefal, levrek, lüfer, barbunya, kalkan.

Yüzey balıkları (göçmen): Hamsi, istavrit, uskumru, palamut, sardalye...

Çiftlik balıkları: Çipura, levrek, alabalık, somon en çok yetiştirilen çiftlik balıkları...

Somon da yüzey balığı ama yetiştirme doğal değil. Olta somonu bulamazsın ama olta çipura olta levrek bulunuyor. Çiftlik somon ise beslendikleri yemlerden dolayı önerilmiyor. Ama o ayıların yediği doğal somonlardan olsa elbet affetmem

Aynen oyle. Buyuklerimiz coook sey soyler ama emzirmek ve su icmek hatta tekrar tekrar su icmek en faydalisi

Kizlar bu arada dogumdan sonra bebeginzle 2 saat tensel temas aklnizda bulunsun doktrunuzla konusun derim:) hani tamamen anestezi yemediginz surece mumkun olabilir. Hastane ve doktora gore de degisebilir. Aklinizda bulunsun diye yazmak istedim:) iki tarafta ciplak oluyor ve inanilmaz guzel bi duygu.

sen yine de civa miktarlarına bakarak yemeye bak. dip balıklarından uzak dur. ülkemizde fazla balık yenmediği için öyle demiştir o.
midye kılıç ton balığı devamlı yerdim ama kesmek zorunda kaldım. hatta hamileliğim ilk ayı bilmeden bunları devamlı yedim durdum, hiç bilmiyordum hamile olduğumu somonlar da hep çiftlik doğalını bulamazsın burada dedi. norveç somonu diye getirilenler de norveçin çiftliğinden dondurulmuş balık. her hafta bir gün somon yerdik. onu da kestik.

Esim orali ama bende hep gunu birlik gittim:) hic kalmayi dusunmemistim:) kaplica olark afyona gitmstim:) ama kizilcahamamin guzel bi havasi var gerckten
Afyonu hiç beğenmedim çok kokuyordu. Benim ciğerleri mahvetti orası, kükürt kokusu çok fena. Kızılcahamam'da da kükürt kokusu var mı? Gerçi astıma önerdiklerine göre o yoğun ağır kokusu olmamalı.

Ben park yatak istiyordum ama gezip baktıkça soğudum resmen. 6-7 ay idare edebileceğimiz küçük bir beşik alıp sonra ahşap bir beşiğe geçeriz diye düşünüyorum.

Bu kilolar cok ortalama zaten.Eger saglikla ilgili bi problem teskil etmiyorsa.25lerde 30larda belki gorunce ooo kilo belli olur :)
Onlar bile veriliyor.

Sorma bende takvimide gordukce ayri heyecan yapiyorum :) gun degismezse 25 gunumuz kaldi.Bide uzun sure yuzunu gostermemisti bu hafta oyle de gorunce yumuk yumuk iyice heyecan basti :)

Yaz günü birde gıda zehirlenmesi olucam :)

Bu pzt kontrolümüz var bi kilo aldığını görsem o gun bi daha yemesem de olur :)

30-33 haftalarda 20-25 gr gunluk alirlarmis.
Son haftalara dogru 25-30 gr
Kendini sıkma bu kadar kilo icin :)

3.maddeyi bebek uyudukca uyumak (firsat oldukca) diye degistirebilirim sahsen ben :) uyku cok sut yapar.
Tatli helva konusuna gelince tahinin sut yaptigida aşikar.Bu tur yiyecek konularinda bence tuketimin miktari cok onemli.Herseyden az az yemege devam etmek en sagliklisi.Cunku ister istemez yapiyorsun.
Bide herkeste degisen seyler var.Incir bana cok gaz yapmisti mesela.Yesillik cok yarardi.Sut icin kürler var onlardan da yaptim yarayanda cok oldu.

2.maddeyide tek gecerim ❤
Hem en guzeli❤
Genelde ilk zamanlarda sudan cikmis balik gb oluyor anneler ama sık emmeleri cok normal.Sadece doymak icinde degil.Ustelik anne icinde buyuk gereksinim dokunmak,bebegin kokusu❤

Ben park yatak istiyordum ama gezip baktıkça soğudum resmen. 6-7 ay idare edebileceğimiz küçük bir beşik alıp sonra ahşap bir beşiğe geçeriz diye düşünüyorum.

Ben ikeadan aldim.Bi ust kademe bi alt kademe yuksekligi.
Ozellikle ön tarafi cikan aldim.Alt kademeye indirince ve bebek hareketlendikce cikaracagim ön tarafı.Korumalik koyup inebilecegi bi yer birakarak.Hem boyle önü cikan hem alcak baska bulamadim.
Kizimda da aynisini uyguladim ama yatagi farkliydi.
Belki fikir olur.

https://m.ikea.com.tr/urun-katalogu...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx

Fiyati yukselmis simdi bakinca bende sasirdim

Kızlar selam,
malum çok az vakit kaldı :) Hastane odası için hediyelik vs yaptırıcak mısınız?
Ben şimdilik bir şey düşünmüyorum ama ara ara aklıma geliyor yaptırsam mı diye.

Kızlar selam,
malum çok az vakit kaldı :) Hastane odası için hediyelik vs yaptırıcak mısınız?
Ben şimdilik bir şey düşünmüyorum ama ara ara aklıma geliyor yaptırsam mı diye.
slm cnm ben hediyelik eşyayı bebeğimin kırkı okunduğunda düşünüyorum
şimdilik sadece kapı süsü ve çikolata bide yanına lohusa şerbeti o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…