Bu balık konusu her doktoara göre değişiyor sanırım :)) banada doktorum her balığı yiyebilirsin demişti ton balığıda dahil demişti çiğ ürün hariç yiywbilirsin herşeyi demişti karides bile yiyorum ben :)Bana da doktorum küçük yüzey balıklarından ye dedi. Diğer balıkları yiyerek beslenen iri balıklarda civa miktarı fazla oluyormuş. Bana da somon balığından uzak dur demişti çok ilginç. Hem dondurulmuş hem iri hem de çiftlik oldukları için önermemişti. Norveç Atlantik somon diye satılanlar da oranın çiftliği imiş, doğal tutlanlardan değillermiş.
Ben ton balığı hastasıyım ama öyle konserve falan değil, gerçek kıpkırmızı ton balığı pişirince kırmızı et gibi koyu kahverengi olan, en çok civa ondaymış. Hatta hamile olduğumu öğrendiğim günden bir gün önce taze ton balığı yemiştim, şansa bak
Hamsiyi neden önermedi doktorun?
Benim dr da hep somon önerdi. haftada 1 hala yemeye çalışıyorumm.Bana da doktorum küçük yüzey balıklarından ye dedi. Diğer balıkları yiyerek beslenen iri balıklarda civa miktarı fazla oluyormuş. Bana da somon balığından uzak dur demişti çok ilginç. Hem dondurulmuş hem iri hem de çiftlik oldukları için önermemişti. Norveç Atlantik somon diye satılanlar da oranın çiftliği imiş, doğal tutlanlardan değillermiş.
Ben ton balığı hastasıyım ama öyle konserve falan değil, gerçek kıpkırmızı ton balığı pişirince kırmızı et gibi koyu kahverengi olan, en çok civa ondaymış. Hatta hamile olduğumu öğrendiğim günden bir gün önce taze ton balığı yemiştim, şansa bak
Hamsiyi neden önermedi doktorun?
Esim orali ama bende hep gunu birlik gittim:) hic kalmayi dusunmemistim:) kaplica olark afyona gitmstim:) ama kizilcahamamin guzel bi havasi var gercktenŞu Kızılcahamam'ı o kadar çok duydum ki ciğerleri açıyormuş. Bana herkes burayı tavsiye ediyor. Ormanlarının içinde ciğerler full kapasite çalışıyormuş. İlk fırsatta ayarlayıp 15 gün kalasım var orada.
Aynen firinci kizi olaraktan katiliyorum:) icinde katki maddesi var o yuzden yediriyor olabilir. Gerci cesidine gore degisebilir ama gerckten saglikli ekmek buldugunda insanin yiyesi gelmiyor:)))Tam buğday yazan ekmekleri %100 tam buğdaydan yapılmış anlamında kullanmıyorlar zaten. Evet öyle olması gerekir. Tam buğday deniliyorsa satılan ürünün tamamen tam buğday olması lazım ama şöyle yapılıyor: içine çok az tam buğday ekleniyor ve gerisi beyaz un, kimyasallar, raf ömrünü uzatıcılar, tuz, şeker.... şeklinde uzuyor. Evet içinde tam buğday var ama ne kadar? Bence %5 bile yoktur...
O yüzden ekmeği kendiniz yapmadıktan sonra satın alınanlar kesinlikle zararlı. Eve hiç ekmek almayın. Canınız çok çekerse kendiniz yapıverirsiniz. İçine bir çimdik iyotlu tuz atarsınız, şekerini hiç eklemezsiniz, hangi undan isterseniz onu eklersiniz. Çok kısa sürüyor yapımı.Üstelik kendi yaptığınızı yediğinizde 1 dilim bile nasıl tok tutuyor. Dışardan alınanlar yedikçe yediriyor adama.
Aile buyukleri hadi emzir bakalim modundalar:) en guzeli kimsenin yaninda emzirmemek ve soranlarada yuvarlak cevap verip gecistirmeli. Biz bitane bisy soylesek milyon tane fikir geliyor gerckten!O süt konusu için hiç endişelenme ve emzirirken etrafındaki insanları dağıtmaya bak. Sütü geldi mi diye akbaba gibi tepende bekleyecekler. Eminim başımıza gelecek bu önlememiz lazım. Hadi hepiniz dışarı diyeceğiz ve baş başa kalıp sakin sakin emzirmeye çalışacağız. O an gelir gelmez ama gelmiyor diye panik yapmak yok
Ben iyiyim bebiş de iyi heralde, arada çok hareketli. Artık hareketleri sertleşti. Arada da sakin. Çok şükür gece zorlamıyor beni. Uyku düzenim hiç bozulmadı. Mecburen klima altında yatıyoruz sıcaklardan dolayı ama 27-28 derecede ve klimadan uzakta yattığım hiç rahatsız olmadım. Gebelik şekeri olunca her istediğini yiyememek biraz rahatsız edici. Bir de bebeğe beşil arıyoruz bu aralar. Nasıl birşey alsak hiç emin değiliz o konuda. 3 eylülden itibaren zam gelecek diyorlar en az %25 oranında. Hakkımızda hayırlısı.
Bizim de hastane evlere en fazla yarım saat mesafede olacak. Eşime sürekli ben sancıları evde karşılayacağım. Mümkünse panik yapıp hastaneye gitmeyelim su gelmediği sürece diyorum. İnşallah herşey yolunda giderse sancılar sıklaştığında hastaneye kimseye haber vermeden gidip, orada bir de dışarda bekleyen insanların stresini yaşamak istemiyorum. Ben doğumhaneye girince eşim isterse haber versin, yeter ki ben dışarda bekleyenleri bilmeyeyim. Kayınvalidemin kesin tansiyonu çıkar, kayınpederim de panik bir insan. Eşim yalnız kalıp stres olur. Öyle bir durumda en sakin ben olurum galiba. Dua ediyorum hep inşallah sancıları evde çekerim, hastanede açılma 7-8 cm olmuş olur. Doğum kolay ilerler ve gerçekleşir diye. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Doktorum değil canım önceki hamileligimde bi arkadaşım söylemişti dip balığı olduğunu bende öyle biliyorum ama hatta o da hamileydi yemiyordu hamsiyi
Tam tersi bana da somon önerdi
Somonda en fazla yağ oranı var. Omega3 oranı yüksek zaten hiç yağ koymadan kendi yağını bırakarak pişiyor. Her tip uzmanı farklı düşüncede demekki. Ben çipura da çok severim bulamadım ki söyle güzel çipura olsa da yesem. Deniz olan yere tasinicam :)
Aynen oyle. Buyuklerimiz coook sey soyler ama emzirmek ve su icmek hatta tekrar tekrar su icmek en faydalisiArkadaşlar, internette emzirme üzerine biraz araştırma yaptım.
Sonuç: emzirmeyi kısaca 3 şey artırıyor.
1- Bol su içmek. en az 3 lt
2- Emzirmek.. Sütün artmasını sağlıyor..
3- Dengeli sağlıklı beslenmek, ---tatlı, helva vs yememek :))
sen yine de civa miktarlarına bakarak yemeye bak. dip balıklarından uzak dur. ülkemizde fazla balık yenmediği için öyle demiştir o.Bu balık konusu her doktoara göre değişiyor sanırım :)) banada doktorum her balığı yiyebilirsin demişti ton balığıda dahil demişti çiğ ürün hariç yiywbilirsin herşeyi demişti karides bile yiyorum ben :)
Afyonu hiç beğenmedim çok kokuyordu. Benim ciğerleri mahvetti orası, kükürt kokusu çok fena. Kızılcahamam'da da kükürt kokusu var mı? Gerçi astıma önerdiklerine göre o yoğun ağır kokusu olmamalı.Esim orali ama bende hep gunu birlik gittim:) hic kalmayi dusunmemistim:) kaplica olark afyona gitmstim:) ama kizilcahamamin guzel bi havasi var gerckten
Ben park yatak istiyordum ama gezip baktıkça soğudum resmen. 6-7 ay idare edebileceğimiz küçük bir beşik alıp sonra ahşap bir beşiğe geçeriz diye düşünüyorum.canım beşiği kızkardeşim hediye etti sepet beşik istiyordum zaten :) uyku seti cibinlik filan hepsi beraber 350 filandı sanırım,,bebiş geceleri canımı acıtıyor hiç uyuyamıyoumçok zorlamaya başladı son günlerde
Sag ol canim benim. İnan ben de cok rahatladim. Aslinda vucuduma baksan hic kilo akmamis gibi duruyorum. Gorenler de diyor kilo almadin herhalde diye. Zaten 4-5 kilosu bebekti suyuydu falan olacak. Napıyım olursa da. Nasılsa veriliyor. :) Senin takvimine bakip 36 haftayi gordukce icim kipirdiyor. :)
Yaz günü birde gıda zehirlenmesi olucam :)
Bu pzt kontrolümüz var bi kilo aldığını görsem o gun bi daha yemesem de olur :)
Arkadaşlar, internette emzirme üzerine biraz araştırma yaptım.
Sonuç: emzirmeyi kısaca 3 şey artırıyor.
1- Bol su içmek. en az 3 lt
2- Emzirmek.. Sütün artmasını sağlıyor..
3- Dengeli sağlıklı beslenmek, ---tatlı, helva vs yememek :))
Ben park yatak istiyordum ama gezip baktıkça soğudum resmen. 6-7 ay idare edebileceğimiz küçük bir beşik alıp sonra ahşap bir beşiğe geçeriz diye düşünüyorum.
slm cnm ben hediyelik eşyayı bebeğimin kırkı okunduğunda düşünüyorumKızlar selam,
malum çok az vakit kaldı :) Hastane odası için hediyelik vs yaptırıcak mısınız?
Ben şimdilik bir şey düşünmüyorum ama ara ara aklıma geliyor yaptırsam mı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?