2018 Ekim Anneleri

Bende sizlerle aynı düşüncedeyim ikramlık ve süsleme konusunda daha yeni bu akşam görümcem sordu süsleme istiyormusun diye bizzat kendi ilgilenecekmiş çok abartılı herşeye karşı olduğum için çok birşey yapmayı düşünüyorum dedim bir çikolata bir lokum birde şerbet yeterli dedim süsleme olarakda sadece kapı süsü olur dedim garipsedi biraz beni biz 13 senedir bekliyoruz onları da anlıyorum çok hevesliler ama zevk meselesi işte ve çok beklenilen olduğu için ziyaretçide çok olur birde onları yiyip içirmeyi düşenemem ben başka alemde onlar yeme içme olayında:) neyse baktım çok hevesli abartılı olmamak şartıyla ufak tefek süsleme yaparsın dedim

Hastaneye getirilecek listelerine bakıyorumda çok abartılı listeler var ama şu listeyi gerçekten yaşayan bir anne yazsa mesela:)
Peki çoğumuz ilk defa emzirme olayını yaşayacağız bazılarımızın ameliyat dikişleri olacak ben ihtiyaç duyarım diye emzirme yastığını getirmeyi düşünüyorum tecrübeli anneler ne dersiniz

Ceylin_naz Dogumunuz normal olursa kullanabilirsiniz belki. Ama ben sezeryan oldugumdan belli bi sure kullanamamistim. Dikislerime degdikce aciyordu cunku. Ama sonrasi icin buyuk rahatlik.

Aaa 5 kasim mi :) benm dogum tarihim simdi dikkatimi cekti.
Sustukca ve fikir sordukca daha fena:) aa iyimis aa dogrudur diyip gecyrm. Cnku itiraz bile etsek bu sefer ispatlama calismasina giriyorlar
Bu arada 5 kasım görünüyor ama Dr baştan beri ekşm defi.En son 20-25 ekim arası sesi bakalım :)

İlk başlarda teme ten emzir bence derim ben.Sonrasında evde belki emzirme yastığını kullanırsın.Tani bu benim düşüncem :)

Oy oy gene uyku yok. Zaten saat basi uyaniyorum. 2 den beri hic uyuyamadim. Yaniyorum. Defalarca el kol bacak ayak yikadim yine ayni. Ozellikle ayaklarim. Hem şiş hem alev alev. Duskabininde dakikalarca soguk su tuttum demin. Rahatliyor gibi oluyot. Cikarinca yine ayni.

Aynen hiç bi şekilde rahatlayamıyorum nolcak böyle bilmiyorum dayanılır gibi değil artık bu sıcak

Ben de uyuyamıyorum. Her şeye dayandım ama uykusuzluğa bir türlü dayanamadım. Ben de de huzursuz bacak sendromu oluyor. Ya kaşınıyorum ya bacaklarımda ağrı gibi bişeyler...Sağ salim kucağımıza alsaydık bi

Hastanede normal yastik uzerine koyup emzirmistim evde de oyle almamistim. Yani ama yastik lazim oluyor bence ozellikle hastane yataginda biraz yatar pozisyonunda oluyorz:) emzk kullancaksan emzik derim. Bez islak mendil ve alt degstrme ortusu bana surekli bunlar lazim oldu. Kendim dogrdugum onlukle durmstum o yuzden benlik bisy yoktu mutlaka terlik hatta giderken direk ne giycksem onla giderim:) kapının önünde duruyo benm:) eski bişey sonra atıcam mesela. Göğüs ucu kremi hasta pedi gibi büyük bez ve kullan at külot.
Ben kundak yapıyrm o yüzden bebeğede bişey giydirmedm bez ve bi üst badi vardı üzerinde. Bide çıkarken be giydrcksen. Zaten acil bişey lazım oldğndan ya hastane yada yakın eczaneden alıyosun. Mesela ilk emzirmyi yaptık kolayca ama ikincide zorlandk slikon meme ucu verdi emzirme hemşirem. Gibi gibi. Ben bişey götrmryi düşünmüyrm pek:) hatta doğum sabah olsada akşama hemen evime dönsem inş diyorum. Bakalım hayrlısı tabi. İlk doğumda iki gece ikincide 1 gece tutuyolar artık nolur bilemem

Hastane odaları beni hep gerer. Daha önce baska bir saglik sorunu nedeniyle ameliyat olmuştum. Sabah, olmak bilmiyordu. Sezeryanda 2 gece normalde 1 gece deniyor.

Teşekkur ederim cnm ama kimseye bişey denmiyor kirilirlar bişey söylesem kalabalıkta çok rahat edeceğimi sanmıyorum
Kendini bilen insanlar da yeni doğum yapan kisinin başına üşüşmesin bence..Ben yakin arkadaşlarımı bile 1 2 gün sonra telefonla arıyorum. Açamazsa w up tan tebrik ediyorum. Onlar kendilerine gelince geri arıyorlar.. lohusanin tek derdi misafir ağırlamak değil.

Gunaydin kizlar hastane konusunda bende sanirim ayni dertleri yasayacagim.
Esim kalabalik olur dedi

Hastajaneye göre değişiyor aslında alımacaklar listesi ama emzirme yastığına ben ihtiyaç duymamıştım hiç kullanmadım ilk gwbelipimde şimdi aldım ama hastahanye götürmem.bez mendil tek kullanımlık terlik ped bunları benim hastajanede vermişlerdi mesela boşuna götürmüştüm hastahaneyle görüşmek gerek aslında öncesinde ..bana silikon göğüs ucı gerekmişti mesela eşim almıştı gidip hastajaneyken göğüs pompası gerekmişti sütüm gelmesini kolaylaştırmak için sezaryen olmuştum ..biberon gerekmişti mesela sütüm gelmedği için mama vermişlwrdi..

Ceylin_naz Dogumunuz normal olursa kullanabilirsiniz belki. Ama ben sezeryan oldugumdan belli bi sure kullanamamistim. Dikislerime degdikce aciyordu cunku. Ama sonrasi icin buyuk rahatlik.
Doğumum sezeryan olacak ama bu hiç aklıma gelmemişti dediğiniz gibi sonrası için kullanacağım birşey gibi duruyor
İlk başlarda teme ten emzir bence derim ben.Sonrasında evde belki emzirme yastığını kullanırsın.Tani bu benim düşüncem :)
Çok isterim ten tene ilk buluşma ilk kavuşma :)
Dün akşam eşimle konuştuk bu konuyu odada senden başka erkek istemiyorum dedim hee tabiki dedeler gelip görecek erkek kardeşim v.s. onlarda saatlerce durmasın birde özellikle ilk emzirmede annelerimde istemiyorum sadece hemşire ve sen ol lütfen bu bizim yaşayacağımız en özel anlardan biri dedim mantıklı karşıladı öyle yaparız dedi.
Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler tecrübeli anne :)
En korktuğum şey göğüs ucu yarası ama şimdiden öyle kalkanmış silikon ucuymuş filan almayı düşünmüyorum eğerki gerekli olursa hemen temin edilecek şeyler birde çok yara olursa gümüş kapaklardan düşünüyorum memnun olan çok çünkü bir kere iyileşme sürecini çok kısaltıyor

Emzik kullanmayı düşünüyorum gereklilik durumunda tabiki, biberon konusunda genelde eğerki meme almazsa kaşık veya şırıngayı tavsiye eden çok ama yinede bulunsun diye Dr browns biberon almayı düşünüyorum özellikle gazlı bebeklerde çok memnun olan var önce hastanemizle bir konuşalım çoğu liste bile veriyor bu arada yarım olacak şekilde bende kundak düşünüyorum
Ne kadar çok düşünüyorum demişim :) inşaallah düşündüklerimizi yaşarız birçok şeyi yaşayarak öğreneceğiz sanırım

Burası çok güzel ve kaliteli bilgilerin olduğu bir ortam iyiki ekim annesi olmuşum bazı topiklerde çok boş muhabbetler oluyor aradaki bilgiler kaynıyor
inşaallah Rabbimin izniyle hepimiz birer birer doğumlarımızı yapacağız ve inşaallah bu sefer bebeklerimiz için birbirimize danışırız dertleşiriz ben çok zamandır burayı takip ediyordum

Tesekkur ederim hepimiz saglikla kullanalim insallah
mrb ben de aralik annesi olucam insallah ve biraz goz gezdirdim ekim annelerine insallah sag salim kucagimiza aliriz bebislerimizi :)
siz chicco trio love aldiginizi yazmissiniz hantal bisey mi acaba bende liteway ve trio love arasinda gidip geliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…