Yikma utulume asma islemi coktan bitti. Bende cantayi hazirlicam bu ara. Tabi yeni bebisten cok buyuk icin ne koycm onu dusunuyrm. :)))kızlar bu arada hazırlıklar ne durumda ben herseyi yarım yarım yaptım sankı
kıyafetlerin bi kısmını yıkadım ütüledim ama daha yerleştirmedim hurclara koydum duruyo
doğum cantasına da 3 5 bişey koydum ama daha cok eksik bi yapıyım dıyorum sonra aman daha cok var izne cıkınca canım sıkılır o zaman yaparım dıyorum böyle arada kaldım
Almadm. Lazim olur olmaz pahali mahali demeden artik en yakin yerden alicam.Göğüs pompası şart mı? Almak gerekiyorsa şu iyi mi sizce?
https://urun.n11.com/gogus-pompalari/wee-baby-pratik-manuel-gogus-pompasi-752-P227841520
Ilkinde epiduralle sezeryab oldum ve dedigin gibi once bebegi odaya aldilar sonra da beni. Hemen emzirmistim. Oglumdan topuk kani alip kan sekerine bakmislardi ve beslendigi icin kan sekerinin iyi oldugunu mamaya gerek olmadigini soylemislerdi. Emzirme danismani gun icinde ugrayip tutus pozisyonlarini gosterip emzirtiyodu ama bana sutum gelmiyo gibi geliyodu. Emzirme danismasi ilk etapta sakir sakir sut gelmeyecegini ama gelen bir iki damlanin bile bebege yettigini soylemisti. nitekim dogumdan sonraki 4. Gun falandi sanirim sutu gozumle gordugum, damladigini :) ama o 4 gun icinde hep emzirdim bi sorun da yasamadim canim. Kuru dut suyu cok iyi sut getiriyo ben ilk gunler ondan cok icmistim.Kızlar hemen hemen hepimiz sezeryan olacağız gibi. İlla 38e kadar mı bekleniyor sezeryan için? Bir de süt sezeryandan sonra hemen gelmiyor diyorlar gelmesi için bir çözüm var mı? Spinal anestezi yi dusunuyomusunuz, Dr tavsiye etti mi? Bende skolyoz var ama yine de soracağım ve normal doğum için tekrar soracağım haftaya gittiğimde.
Ben norml yaptim ama iki saat sonra emzrdim. :) yenidogandaki emis gucu kimsede yok:)))Bende ilk doğumumu spinalle olmuştum, şimdi genel anesteziyle düşünüyor doktorum. Spinalde uyanıktım doğurdum odaya aldılar sonra benek geldi 10-15 dk içinde ve emzirdim. Şimdi genel anesteziyle bebeğim doğduktan sonra 15 dk içinde emzirebilecekmiyim bilmiyorum. Çünkü ilk 15 dk bebeğin emme refleksi çok güçlü oluyormuş
2saat sonraBen norml yaptim ama iki saat sonra emzrdim. :) yenidogandaki emis gucu kimsede yok:)))
Çok baskı yapıyor canimBenimde ters duruyor sordum doktora nasıl duruyor diye oda kafa yukarda tarif etti ama biizm için duruşun önemi yok dedi gülümseyerek sezeryan olacağım için ..internette bence yazan şeylere çok fazla kulak asma çoğu da saçmalık oluyor ben hiç bakmıyorum bile inan sezeryan doğum için bebeğin duruşunun bir önemi olduğunu hiç sanmıyorum
Bende hiçbir etki yok şuan kIzım mesela baş geliş duruyordu midemde çok yanma oluyordu şşmdi hiçbiri yok herşeyi yiyorum gece gündüz farketmiyor sadece sık tuvalete öıkıyorum okadar :) ağrı da olmuyor bazen yorulunca eğilince fln sızlama oluyor anlık aradada kasılmalar oluyorÇok baskı yapıyor canim
Benim doktor akşam 8den sonra süt dışında herşeyi yasakladı
Bası mide ile kaburgaya baskı yapıyormuş ayaklarda idrar torbasına
Şu an anormal ağrım var mesela
Bugün hemşireye de sordum. Bir tane 0-6 ay Nuk Biberon aldım. Göğüs pompası da alayım mı dedim? En iyisini yapmışsın biberon şart çünkü sana göstereceğiz an gelecek elinle sütünü sağacaksın direkt biberonun içine sağılacak dedi. Ama emzik önermiyoruz dedi. Pompa belli olmaz lazım olabilir de olmayabilir de ama elle sağman en iyisi dedi. Elle sağmayı da ilk defa duydumAlmadm. Lazim olur olmaz pahali mahali demeden artik en yakin yerden alicam.
Pıhtılaşma faktörüne bağlı sanırım. Doğumdan sonra ne kadar kullanacağımi sormadım ama kullanacaksin dedi drKaç gün daha kullancaksin
Bana dr şimdilik bişey demedi ama
Hematoloji dr u doğumdan sonra da 40 gün kullanacaksin dedi
Ama ben bıktım yaaa
İnsallah kullanmak zorunda kalmam
Benim de heryerim mosmor oldu artık canım yok yanıyo, dişlerimi sıkıyorum dis kalmayacak bu gidişleKaç gün daha kullancaksin
Bana dr şimdilik bişey demedi ama
Hematoloji dr u doğumdan sonra da 40 gün kullanacaksin dedi
Ama ben bıktım yaaa
İnsallah kullanmak zorunda kalmam
Spinal de doğum sırasında çok ağrı hissediliyor mu? Skolyozum olmasına rağmen soracağım ben de. Ben de iki kez histereskopi ve iki kez kürtaj olmuştum bunların etkilediğini bilmiyordumBana 38 bittiğinde yaparız dedi çok gerilmesin krnın dedi seçtiğim tarih 38+2 oluyor daha önce sezeryan ve histereskopi olduğun için dedi ..daha önce genel anestezi olmuştum bu kez spinal olacağım doktorumada söyledim oda sadece %10luk nir kısımda baş ağrısı bel ağrısı yapabilir dedi hemen sonrasında yani okdar her ikiside eşit benim için dedi genelde spinalde.spinal olacağım bende çok heyecanlıyım buyüzdende
Amin canım herşeyin hayırlısı olsun. Benim Dr Amerika da yıllardır çalışmış ve bu konuda çok tecrübeli çok güveniyorum Dr Uma. Ama tekrar soracağım normal dogumu. Bu konuda hiç bi ortak görüş yok ben doktora doğum şeklini etkiler mi dedim yok dedi coraspini bıraktırdı iğneye devam akşamları yap iğneni dedi e yaptıktan sonra sancım başlar doğum olursa dedim yapcak bişe yok dedi herkes farklı bişe sölüyo valla ya artık Allah a emanet rabbim hayırlısını nasip etsin
Ne gibi problem yaşadım cnm neden yoğun bakimlik oldun pıhtı mi attı? Yoksa spinal anestezi ile ilgili problem mi yasadinİlk doğumda doğumdan yaklaşık bi 4-5 saat sonra problem yaşadım 3 günlük yoğun bakım sürecim oldu, bu sefer genel anesteziyle yapalım dedi, ama o çok bahsedilen spinal sonrası kalıcı baş ağrısı türünden şeyler hiç yaşamadım sonrasında
Hakkında hayırlısı olsun cnm inşallahIlk bebegimde mecburen sezeyan olmustu canim bebek iriydi ve kakasini yapmisti. 40 hafta dolmasina ragmen hic belirtim yoktu. Simdi de sezeryani kendim istiyorum bakalim doktor ne diycek tabii...
Aa çok sevindim canım ilk günler sütun geldiğine. 40hafta olmasının etkisi var mı acaba. Kuru dut suyunu şimdi başlasak olur mu? Epidural i tavsiye eder misin?Ilkinde epiduralle sezeryab oldum ve dedigin gibi once bebegi odaya aldilar sonra da beni. Hemen emzirmistim. Oglumdan topuk kani alip kan sekerine bakmislardi ve beslendigi icin kan sekerinin iyi oldugunu mamaya gerek olmadigini soylemislerdi. Emzirme danismani gun icinde ugrayip tutus pozisyonlarini gosterip emzirtiyodu ama bana sutum gelmiyo gibi geliyodu. Emzirme danismasi ilk etapta sakir sakir sut gelmeyecegini ama gelen bir iki damlanin bile bebege yettigini soylemisti. nitekim dogumdan sonraki 4. Gun falandi sanirim sutu gozumle gordugum, damladigini :) ama o 4 gun icinde hep emzirdim bi sorun da yasamadim canim. Kuru dut suyu cok iyi sut getiriyo ben ilk gunler ondan cok icmistim.
Selam canım. Ben de aynılarını yaşadım. Buhün kontrol vardı. Sancılar azalmış, rahim de uzamış. 1 hafta daha dinlen dedi. Sonrasında rahat edeceğiz inşallah. Hiç kalkmadan yat brnim öyle geöti. Bir de günde 2 magnezyum.Selam kızlar bayadır yazamıyorum hala çalışıyorum. Dün kontrolüm vardı çok yüksek sancım çıktı ilk defa nts ye girmiştim. Hemen büyük serum takıldı bide Ağrı kesici iğne oldum sancı kesildi ama ben hiç sancı hissetmedim o an. Çok korktum gerçekten. 34 haftadayız ama yinede erken. Bu arada kızımın kilosu çok iyi 2 buçuk kilo olmuş maşallah suphanallah. Sabahtan beri az az gelip giden sancılarım var. Büyük ihtimalle bu hafta son çalışacağım 37 ye kadar dayanamayacağım evde dinlenmem lazım yani Doğumdan sonraya sadece 2 hafta aktarmış oldum
Spinal hemen sonrası bütün vücüdum zangır zangır titriyodu, hemşireye bu normal mi dediğimde ameliyathane soğuk birde ilaçların etkisi falan, birazdan düzelir dedi. Ama takiplerim yapılıyordu monitördeydim herseyim normaldi. Sadece titreme O kadar titriyodumki konuşurken çenem birbirine vuruyodu. Sonra aniden ve çok şiddetli bi baş dönmesi, kocama ben bayılıyorum herhalde korkma sakın dedim sonrası bende yok hiçbişi hatırlamıyorum. Epilepsi krizine benzer bi kriz geçirmişim, sonrasında hafıza kaybı görme kaybı... bi kendime geldim 3gece 4 gündür hastane yoğun bakımdayımNe gibi problem yaşadım cnm neden yoğun bakimlik oldun pıhtı mi attı? Yoksa spinal anestezi ile ilgili problem mi yasadin
Aksamlari benim de çok fazla ağrım oluyoÇok baskı yapıyor canim
Benim doktor akşam 8den sonra süt dışında herşeyi yasakladı
Bası mide ile kaburgaya baskı yapıyormuş ayaklarda idrar torbasına
Şu an anormal ağrım var mesela
Eve Özek hastane ama o hastaneden önce devletin aciline gittim yatış verdiler orda yatsaydım onlar da iğne yapacaklarmışBana ciğer geliştirici iğne yapılmadı sen özel hastane miydi gittiğin
su an icin şartlar degil ama ola ki ihtiyac duyulursa diye marka model arastiriyorum...Göğüs pompası şart mı? Almak gerekiyorsa şu iyi mi sizce?
https://urun.n11.com/gogus-pompalari/wee-baby-pratik-manuel-gogus-pompasi-752-P227841520
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?