Oy maşallah 1 haftada o kadar aldıysa ama bugün doktorum açıklama yaparken 100-200 gr civaridir haftalık kilo alımı son ayda, ölçme sıklığı artınca aradaki değişim yanlışta olabilir bi hafta biraz fazla öteki hafta biraz az ya da tam tersi de ölçülebilir dedi. Belki öyle bişey olmuştur sende de. Kilosu iyiymiş maşallah çok atmazsa sıkıntı olmaz sanırım.3800 gr a kadar normal 4000 gr dan itibaren yasal sınır dediler ama ben incelemedim gerçekten de yasal sınır mı değil mi. Doktor bakalım önemli olan bebeğin sağlığı, ailenin isteği ikinci sırada dedi, sezaryen sinyali aldık gibi doktordan. Gereksiz yere sezaryene girmek istemiyorum, mecburiyse olsun, umarım doktor gerekliyse yapar.
Senin bebişin kilosu iyiymiş.
36+2 de 2800 idi
37+2 de 3300 çıktı, bir haftada 500 gram artmış.
Bu perşembe kontrol var 38+2 olacak, umarım daha kilo almamıştır. Daha 2 hafta var.
Benimkinin gece hareketini tuvalete kalkınca yani uyanınca farkediyorum yoksa hiç uyanmiyorum. Ben mi uyanmiyorum o hareket ediyorda yoksa minigimde gece uyuyor mu acaba. O kadar şiddetli mi oluyor gece hareketleri de?Gece iki üç saatte bir karnıma tekme atmaya başlıyor, ya tekmeleriyle ya da hıçkırıklarıyla uyanıyorum. Gece 2 de 4 te bir de sabaha karşı 6-7 gibi uyandırıyor beni. Gece rutinimiz belli oldu desene :) Doğunca da böyle devam o zaman..
ben gece hic hareket hissetmiyorum ya benim uykum agir yada bebek gece uyuyor 2 gune teyit etmis oluruzBenimkinin gece hareketini tuvalete kalkınca yani uyanınca farkediyorum yoksa hiç uyanmiyorum. Ben mi uyanmiyorum o hareket ediyorda yoksa minigimde gece uyuyor mu acaba. O kadar şiddetli mi oluyor gece hareketleri de?
Merhaba lohusa sendromu gibi geldi bana.. profesyonel destek almaya ne dersin ?halbuki ev islerini yapan yemek yapan bana yardimci olan kisiler var evde tek yapmam gereken bebegi emzirmek arada altini degistirmek.ama o bile oyle zor geliyor ki icim daraliyor bana muhtac olmasindan dolayi.emzirmek de istemiyorum.boyle hissettigim icin de uzuluyorum.ama bebekle ilgilenmek istemiyorum hic.ne zaman gecer sizce bu duygular.
Selam bebek kanala girmiş mi ?Normal mi yaptın canım Bn de normal bekliyorum da 7 günüm kaldı sancim yok hala
Benimki de oyleydi. Benimle uyur benimle uyanirdi. Ben de uslu olacak sanmistim. Gercek dunyada bayagi zip zip hareketli bir sey cikti.Benimkinin gece hareketini tuvalete kalkınca yani uyanınca farkediyorum yoksa hiç uyanmiyorum. Ben mi uyanmiyorum o hareket ediyorda yoksa minigimde gece uyuyor mu acaba. O kadar şiddetli mi oluyor gece hareketleri de?
ben gece hic hareket hissetmiyorum ya benim uykum agir yada bebek gece uyuyor 2 gune teyit etmis oluruz
Gece uyumuyor mu? Bende gece uyuyacağına inanmak istiyorum şimdiden. Gündüzleri maşallahı var kök sokturecek gibi ama :)Benimki de oyleydi. Benimle uyur benimle uyanirdi. Ben de uslu olacak sanmistim. Gercek dunyada bayagi zip zip hareketli bir sey cikti.
Ben de öyle düşünüyorum cnm. Çocuk doktorları nin yazılarında da öyle yazıyor kolik bebekler için. Huzurlu, sakin ve sevgi dolu ortamda büyütmek istiyorum oglumu ama evde gergin bagrismali ortam varEvdekiler seni cok uzuyor strese sokuyorsa sadece bu huzursuzluk bile bebege geciyor olabilir inan.
Sağolasin cnm niye öyle oldu acaba?Canim ben 15 gune giricem benimde cok kanamam var ama et parcasi gibi bisey yok
Canım squat hareketi gebe okulunda bize uzman duvara yaslanarak gösterdi öyle yap bence öteki türlü yapabilsende allah korusun dengeni falan sağlayamazsın bi de ...En azından arkanı güvenceye almış olursun bu sekildeIliski için doktorumuz 36dan sonra yasak dedi bende iyi geliyor diye biliyordum ama o öyle diyince denemedidenemedik hiç.
Squatta aklımda ama kilodan dizlerim ağrıyor çömelip kalkmak çok zorluyor beni yine de deneyeceğim azda olsa. Bi yere yaslanıp yapsam ise yarar mi yine acaba
Cevap geldi mi okuyamdim hepsini? Benm kizimda bazen cok zorlaniyor. Yuzustu yatrp siritni sivazliyorm anca oyle sakinliyor.Günaydın kızlar .. bebeğim gaz sancısı çekiyor etkili bir yöntem var mı uykusu var uyuyamıyor yavrum .. dr aguline bitkisel damla vermişti ama kullanmadım henüz daha doğal bir şeyler var mı yapabileceğim ? Birde emmek istiyor memeye gelince hem kendini itiyor hem aranıyor anlamadım niye öyle yapıyor olabilir
Çok teşekkür ederim cevabınız için size bişey daha sorabilir miyim sizin bebeğiniz doğumdan önceki günlerde sanki çıkacakmış gibi aşağıya basıp kasıklara sancı veriyor muydu ?teşekkürler. banyo yapıp uyudum dün öğlen. sonra bi ağrıyla uyandım karnım agriyo gibi kalkıp tuvalete gittim öyle birşey sandim. sonra baktım ara ara geliyor acaba sancı mi dedim dk tuttum. 6 dk da bir 20 sn gibi süren bir ağrı oluyordu doktorumu aradım sancı 1 dk sürene kadar evde ol dedi. tabi daha zor gelmiyordu kalktım saçımı yaptım kahve içtim. sancılar sıklaştı süre tuttuk 50 sn sürüyordu saat 10 gibi akşam. doktoru arayıp hastaneye geçtik nst ye alındı. sancılar da arttı ve belime kalcamadoğru vurmaya başladı doktorum geldi o ara açıklığa baktıki 6-7 cm olmuş ama ben sancıya dayanamıyordum epidural yapıldı sancı vardı ama hafifti ve her geldiğinde ikindim. anestezinin etkisi azaldı doğum masasına alındım nerdeyse yok denecek kadar doz verildi ve 6 dikişle arel behram dunyaya gelmis oldu gece 3 te. simdide iyiyiz sukur. boyle simdilk....
Aynı dr aynı cihazla mı ölçtü başka dr a da görün derim ben çünkü aynı gün içinde iki farklı dr randevum vardı ikisinin ölçümleri arasında 200gr oynuyordu3800 gr a kadar normal 4000 gr dan itibaren yasal sınır dediler ama ben incelemedim gerçekten de yasal sınır mı değil mi. Doktor bakalım önemli olan bebeğin sağlığı, ailenin isteği ikinci sırada dedi, sezaryen sinyali aldık gibi doktordan. Gereksiz yere sezaryene girmek istemiyorum, mecburiyse olsun, umarım doktor gerekliyse yapar.
Senin bebişin kilosu iyiymiş.
36+2 de 2800 idi
37+2 de 3300 çıktı, bir haftada 500 gram artmış.
Bu perşembe kontrol var 38+2 olacak, umarım daha kilo almamıştır. Daha 2 hafta var.
Böyle daha iyi yapabilirim aynen. Desteksiz pek mümkün değil gibi görünüyordu 1 - 2 yapıp yigilirdim :)Canım squat hareketi gebe okulunda bize uzman duvara yaslanarak gösterdi öyle yap bence öteki türlü yapabilsende allah korusun dengeni falan sağlayamazsın bi de ...En azından arkanı güvenceye almış olursun bu sekilde
En son girmemişti canım tam kanalın üstünde dedi, bugün tekrar gideceğim inşallah girmiştirSelam bebek kanala girmiş mi ?
Karni toksa gece gunduz uyuyor ama yaramaz olacak belli. Eli kolu durmuyor uyanikken.Hadi bakalım hem kolay doğum olsun hem gece annesini üzmeyen uyuyan bebek olsun inşallah :)
Gece uyumuyor mu? Bende gece uyuyacağına inanmak istiyorum şimdiden. Gündüzleri maşallahı var kök sokturecek gibi ama :)
Petekten tutundum bacaklarımı iki yamna açtım afedersiniz ama wc oturur gibi ama daha geniş omuz hizasında açtım o şekilde durabildiğim kadar durup kalktım çünkü bende bacaklarımdan otur kalk yapamamıştım :) bir de koridorum baya uzun orda ayaklarımı bi sağa bi sola açarak yürüdüm hep sabahtan akşama kadar aklıma geldikçe kalktım yaptım diyebilirim :))Ne kadar nasıl yaptın? :) Dizlerim ağrıyor agirlastigim için sanırım çömelip kalkmak çok zorluyor beni. Ama ise yarayacaksa öyle böyle yaparım
Bütün gece yine huzursuzdu sürekli kıvrandı bende onun başında kıvrandım bi yerde gördüm kiraz çekirdeği ısıtıp koyuyorlarmış karnına onu şimdi bulamamda onun yerine ütüyle havlu ısıtıp koysak rahatlatırmı acaba birde bir arkadaşım zeytinyağı koyuyormuş mamasına dr u demiş ama ben napcamı bilemedimCevap geldi mi okuyamdim hepsini? Benm kizimda bazen cok zorlaniyor. Yuzustu yatrp siritni sivazliyorm anca oyle sakinliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?