2018 Ekim Anneleri

Canım naptın merak ettim, ne dedi doktorun, nasılmış suyun ?

Ben de yarın sezeryan olucam Allahın izniyle, bi yandan hasta oldum öksürüyorum, bi yandan stres ve heyecan var. Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah.

squat yapmayi oneriyolar bide ilişki diyen var ama ne derece ise yarar deneyimlemedim

Rabbim hayırlı evlat etsin sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bişey sorcam bu sancıların nasıl başladı biraz doğumunu anlatabilir misin teşekkür ederim

teşekkürler. banyo yapıp uyudum dün öğlen. sonra bi ağrıyla uyandım karnım agriyo gibi kalkıp tuvalete gittim öyle birşey sandim. sonra baktım ara ara geliyor acaba sancı mi dedim dk tuttum. 6 dk da bir 20 sn gibi süren bir ağrı oluyordu doktorumu aradım sancı 1 dk sürene kadar evde ol dedi. tabi daha zor gelmiyordu kalktım saçımı yaptım kahve içtim. sancılar sıklaştı süre tuttuk 50 sn sürüyordu saat 10 gibi akşam. doktoru arayıp hastaneye geçtik nst ye alındı. sancılar da arttı ve belime kalcamadoğru vurmaya başladı doktorum geldi o ara açıklığa baktıki 6-7 cm olmuş ama ben sancıya dayanamıyordum epidural yapıldı sancı vardı ama hafifti ve her geldiğinde ikindim. anestezinin etkisi azaldı doğum masasına alındım nerdeyse yok denecek kadar doz verildi ve 6 dikişle arel behram dunyaya gelmis oldu gece 3 te. simdide iyiyiz sukur. boyle simdilk....

Cok tesekkur ederim aciklamaniz icin :) Rabbim anali babali saglicakla buyutmeyi nasip etsin ❤ demek ki her an sanci olabilir. Hafiften agrilarim oluyor adet sancisi gibi ama bir gun varsa bir gun olmuyor. Dengesiz yani. Insaallah kalan bizler de saglicakla kolaylikla dogum yapip kucagimiza almak nasip olur❤

Hani hep derler ya, merdiven çık, yerleri sil
Dün sırf bu yüzden temizlik yapmıştım ya. Bol bol yoracagim kendimi anlaşıldı :)

Bebişin boyu kilosu şu an nasıl? Bana doktor 37+2 de 3300 gr 49 cm çıktığı için bu hızla giderse sezaryen dedi de.
Senin bebişin bugün boyu kilosu kaç çıktı?
Benim kızım minyon olacakmış 2 hafta geriden geliyor ölçümleri. 2850 çıktı bugün kilo problemimiz yok normal doğumla ilgili. Ancak seninki de çok yüksek değil 4 4.5 kgya kadar normal olabiliyor diye biliyorum.

Arkadaşlar doğum çantamı hazirlicam . Bebeğim ve kendim için neler koymaliyim çantama ?

Bu sorumu özellikle doğum yapanlar cevaplarsa sevinirim . Gereksiz bir şey koymak istemiyorum.
Doğum seklim sezeryan.
Bir gün kalicam sanırım. Bir gün için neler yeterli ?

kaç bez gitti bebeğe? her şeyi yazarsanız çok sevinirim

squat yapmayi oneriyolar bide ilişki diyen var ama ne derece ise yarar deneyimlemedim

Iliski için doktorumuz 36dan sonra yasak dedi bende iyi geliyor diye biliyordum ama o öyle diyince denemedidenemedik hiç.

Squatta aklımda ama kilodan dizlerim ağrıyor çömelip kalkmak çok zorluyor beni yine de deneyeceğim azda olsa. Bi yere yaslanıp yapsam ise yarar mi yine acaba

Cnm ben elektrikli mamajo markasını aldım benim hayatımı kurtardı diyebilirim. Göğüslerim rahatladı ve bebeğim buğün beni rahat rahat emdi
Eşim burdaki e bebek mağazasına baktı lansinoh ikili kalmış wee baby manuel varmış bide kolumu kaldıramıyordum çok kötü oldum manueli al gel olmadı başka yerden bakarız dedim wee baby işimi gördü çok şükür şişliği indi ucu yara kızımı tek meme emzirdim bugün diğeride yara ama bu çok değişik bişe oldu yarık gibi fena acıyor sağdım isteyince avent biberon var ya onla ya da kaşıkla vereceğim mecbur

Canım ben çömelme yaptım sabahına sancılandım hastaneye gittim iki cmdi açılma sonrasını biliyorsunuz zaten :)

sandalyenin ustunden destek alarak egilip kalkabilirsin pilates topu varsa onun üstüne oturup ziplamakta ise yariyordu diye okumustum

Hayırlı olsun canım güle güle kullan hep sağacak mısın ben sağıp içiriyorum memeyi arada veriyorum
Canım memelerim yumuşadı artık sertleşince sağarım. Buğün kızım çok güzel emdi 300 ml sağdığım sütüm var onu buzluğa attım ihtiyacım olursa kullanırım

Benimki de çok hıçkırıyor karnımda. Obur olacak demek ki :)
Aynen bir makalede okumuştum doğruymuş :) şimdi de bol bol hıçkırıyor:) ha bi de anne karnındaki uyku rutini Nasılsa aynen devam ediyor.Gece mi uyuyor gündüz mü dikkat et :)

sandalyenin ustunden destek alarak egilip kalkabilirsin pilates topu varsa onun üstüne oturup ziplamakta ise yariyordu diye okumustum
Amaç zaten bacaklar değil kasik ve bel çevresindeki kaslar değil mi? O zaman aynen yataktan sandalyeden destek alarak çömelip kalkabilirim.

Birde destek alıp one eğilip göbeği aşağıda tutarak kalçayı oynatmak varmış çember yaparak. Sırayla yapacağım hepsini çok zorlamadan.

Canım sezeryande iki gece yatırıyorlar, sana bir gece mi kalacaksın dediler ?

Bu benim ikinci bebeğim. Yarın sezeryan olucam inşallah.Bebek için 0 numara bez aldım bi paket yanıma, ilk günler 1 numara bile büyük oluyor çünkü. Kendime külotlu hasta bezi koydum, belbantlıdan daha rahat oluyor. Bebeğe gene yeni doğan saf pamuk ıslak mendil koydum.

Bebeğe ilk seferde giydirmeleri için hemşirelere vermelik 10 lu hastane çıkışlarından 1 tane koydum. Gerisi zarf zıbın, tek parça tulum, alt üst takım bunlardan koydum. Küçücük olunca yer kaplamıyor zaten :)

Kendime gecelik ve pijama takımı koydum. Hastaneden çıkarken giymelik hamile eşofman altım vardı onu koydum.Lohusa tacı terliği, ikramlık çikolata kolonya lohusa şerbeti artık ne koymak istiyorsan. Kendime rezeneli kimyon çayıyla stil tee koydum.

Aklıma gelirse daha yazarım.

Nevvreste Spinalden sonra içmek için kahve ve kola koydum, bebeğe müslin bez koydum yatağın içine sermek, kundak yapmak vs için. Süt hemen inmezse diye Lansinoh manuel pompam vardı onu koydum. 1 gün diyip geçme çok teferruatı var

3800 gr a kadar normal 4000 gr dan itibaren yasal sınır dediler ama ben incelemedim gerçekten de yasal sınır mı değil mi. Doktor bakalım önemli olan bebeğin sağlığı, ailenin isteği ikinci sırada dedi, sezaryen sinyali aldık gibi doktordan. Gereksiz yere sezaryene girmek istemiyorum, mecburiyse olsun, umarım doktor gerekliyse yapar.
Senin bebişin kilosu iyiymiş.

36+2 de 2800 idi
37+2 de 3300 çıktı, bir haftada 500 gram artmış.
Bu perşembe kontrol var 38+2 olacak, umarım daha kilo almamıştır. Daha 2 hafta var.

Aynen bir makalede okumuştum doğruymuş :) şimdi de bol bol hıçkırıyor:) ha bi de anne karnındaki uyku rutini Nasılsa aynen devam ediyor.Gece mi uyuyor gündüz mü dikkat et :)
Gece iki üç saatte bir karnıma tekme atmaya başlıyor, ya tekmeleriyle ya da hıçkırıklarıyla uyanıyorum. Gece 2 de 4 te bir de sabaha karşı 6-7 gibi uyandırıyor beni. Gece rutinimiz belli oldu desene :) Doğunca da böyle devam o zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…