- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Bana hastaneden verdikleri kagitta topuk kani icin 7-10. Gun saglik ocagina gidin diyordu. Biz 9. Gun gittik.Bizim topuk kanını ayaktan değil elinin üzerinden aldılar hala morluk gitmedi.Bir de bizi 5.gün değşl 8.günde çağırdılar topuk Kanı için.Doğru sonuç çıkar inş
Lansinoh krem surun her emzirmeden sonra.. lansinoh gogus pedi de çok iyi
Bende hastahanede 2.gün aldım ilk duşumu sonrasındada gün aşırı alabilirsin dedi doktorum alıyorum su geçirmeyen bant yapıştırdılar dikişime size yapıştırılmadımı?
Ciddi misin 10 gün mü? Sezaryen için mi 10 gün? Normal doğumda da duş alınamıyor mu? Anam anam deyim... Her gün sabah akşam yıkanırım nasıl yapacağız bakalım
10 gün beklermiyim aldım tabiki :)Neden 10 gun canim bana ayni gun bile alabilirsin dus demisti sezeyan olmama ramen
Kesinlikle katılıyorum. Eskiden bu kadar duymazdık sanki şimdi herkesin ağzında aman kucağa alışmasın beşiğine yatır kendi kendine takılsın tavrı var. Ama bebek çok zorlu bir süreçten geçiyor. Hiç alışkın olmadığı bir ortama bir anda gelivermiş. Annesinin sıcaklığından, yatağından kopmuş, düşününce bebeğin huzursuz olması, bu durumdan hiç de memnun olmaması çok normal. Olabildiğince çok annesiyle birlikte onun kucağında memesinde kokusunda vakit geçirmeli ki yavaş yavaş dış dünyaya da alışsın.Aynen oyle canim.Bunu kabullenmek anneler icin sonrasinda kolaylik aslinda.
Ki bunu gormek bebegin sakinlesmesi buyuk mutluluk bence.
Ama nedense gitgide 'alisma','duzen' gb seylere kapilip gidiliyor.Bu da sikinti veriyor annelere sanki.
Oysa cok basit hastanede de o kucuk yatakta durmak yerine annesinin kokusuyla dursun,evde de besigine birakilmak yerine sicakligiyla sut kokusuyla anneyle dursun.Ki anne icinde sut icinde olumlu seyler bunlar.
Hastanelerde mama verme yanilgisida bundan diye dusunuyorum.
Saglik durumu ve genel durum elverdikce yapilmali sirf rahat etmek icin bu guzellikten vazgecmemek gerek aslinda❤
Zaman o kadar hizli ki bide malesef.Cok cabuk buyuyorlar.
Siz bu tempoyla artık eskisinden de zayıf olursunuz ne güzelOzellikle bisy yapmamistimda aslinda alirkende.10 aldim toplamda.
Minyonum ondan sanirim.Zaten alsam bayaa yuvarlanirim heralde :)))))
Ama cocukla kostururken sonradan bayaa toplaniyor vucut.Simdi 2 taneyle kosturmacada fazla :)
Amin. Umarım havalar çok soğumaz çünkü gebeliğimi parmak arası terliklerimle geçirdim, hiç bir ayakkabı olmuyor ve yine o terliklerle geçirmem gerekiyor bu son günleriGececek rahat ol. Magaza magaza dolasip ayakkabi icin agladigimi bilirim.
Niye Allah kurtarsin diyorlarmis anladim o gun.
Darisi basiniza.
Ilk kizim cok kusuyordu. Yaklasik 9 aya kadar kustu. Ins oyle olmaz. Ama bi sikinti degil bu merak etme. Druna gidince tekrar sorarsin. Fazlasini kusuyordur dedgi gibi. Sadece heryer batiyo:) ama saglik acisindan bisy olmuyo.Kızlar sayfaların hiçbirine bakamadım direkt bir şey soracağım kızım akşam 3 4 kere kustu şimdi yine kusuyor neden olabilir ? Dr fazlasını kusar demişti ama sanki fazla kusmaya başladı gibi
Bizim kızın artık 9 ayda doğması gerektiğinden haber yok sanırım 12 ay kalmaya niyetli
Şaka bir yana bende okumuştum bunu insanlardaki bu evrim nedeni ile yenidogan bebekler diğer memeliler kadar gelişmedigi için anneye bu kadar muhtaç oluyorlarmis.
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün insallah :)
Kaçıncı haftadaydi, doğumu kolaylaştıracak ya da başlayacak bişey yapmış miydin?
Ben az bişey ikisinin de üstünden sagdım yatmadan 2 gün sonrasında da sürekli emzirdim ikisini de bugün normale döndü çok şükürBende aynı durumdayım kollarımı hareket ettireniyırun sağıyprum olmadı sürkeli emziriyorum olmadı birtürlü normal seviyeye düşmedi napacağjmı şaşırdım bende açıkçası ona yetecek kadar olsun yeterli özellikle gece felakat yan yatamıyorum kesinlijle :/
Ay batsın canım sağlık açısından bir şey olmasında :) bi de malum her kafadan bir ses yok sen kendini üşütmüşün kusuyor yok efendim ev çok sıcak çocuk terliyor hasta oldu ondan kusuyor biri diyor sütünde bir şey var :) valla herkes doktor :)))Ilk kizim cok kusuyordu. Yaklasik 9 aya kadar kustu. Ins oyle olmaz. Ama bi sikinti degil bu merak etme. Druna gidince tekrar sorarsin. Fazlasini kusuyordur dedgi gibi. Sadece heryer batiyo:) ama saglik acisindan bisy olmuyo.
Hayırlı olsun Allah ANneli babalı büyütsün İnş.Kızlar çok şükür bebeğim dün akşam 18:51 de epidural normal doğumla dünyaya geldi.. saat 9 bucukta suni sancı almaya başlamiştım.. epiduralin de etkisiyle korktuğum kadar olmadı neyseki.. ikimizde iyiyiz.. kızım 3 kilo olmuş.. Allah bekleyen herkesi hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..
Gözünüz aydın hayırlı evlat olsun inşallah sağlıkla büyütünKızlar çok şükür bebeğim dün akşam 18:51 de epidural normal doğumla dünyaya geldi.. saat 9 bucukta suni sancı almaya başlamiştım.. epiduralin de etkisiyle korktuğum kadar olmadı neyseki.. ikimizde iyiyiz.. kızım 3 kilo olmuş.. Allah bekleyen herkesi hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..
Tahin helvası iyi geliyor diyorsunYapilacak bicok sey olabiliyor canim sut icin.Ama en basta senin inanman gerekiyor.Streste etkili.
Tahin helvasi deneyebilirsin.
Hipp'in cayini ya da Humana'yi deneyebilirsin.
Eczanelerde damla oluyor emziren anneler icin Galactago,icerigi bitkisel istersen ona da bi goz gezdirebilirsin.
Yani bicok sey var.Hepsini birden denemeden,kendinide zorlamadan
Evet su etkili ama onu da beslenmeyle desteklemek gerekiyor.
Kitap fuarı olsun ne güzel doğuştan kitap düşkünü olur :))))Ben de ya Pazar’da ya da kitap fuarında doğuracak zaten :))
Hayırlı olsun rabbim sağlıkla analı babalı büyümeyi nasip etsin. Amin inşallah bizde kavuşuruz tez zamandaKızlar çok şükür bebeğim dün akşam 18:51 de epidural normal doğumla dünyaya geldi.. saat 9 bucukta suni sancı almaya başlamiştım.. epiduralin de etkisiyle korktuğum kadar olmadı neyseki.. ikimizde iyiyiz.. kızım 3 kilo olmuş.. Allah bekleyen herkesi hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..
Sağsalim kavuşun inşallah sayılı zaman çabuk geçer derler yA bi de benim gibi bekleyenlere geçseCuma günü sezaryana gireceğim ve şuan hiçbir yere sığamıyorum.... Bu kadar azmış kaldı inanamıyorum ben bu heyecanla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?