Benimkide dunden bugüne 150 gr vermiş normal dediler ek mama vermeyin sadece emsin ama bi turlu uyandiripta emziremedim gece uyumadi memede uyuttum simdide uyanmiyor benim derdim bana yetiyor ahey aheyKızlar bugün 5. Günümüz ebe tatttı 3.100kg dogmustu bebegim 2.900 olmus yaklasık 200gram kaybetmiş nırmal dedi olabiliyormus siz de ne kadar kilo kaybı oldu ??? Anne sütü veriyorum bu arada sütümde var sık sık ta emziriyorum. Cok fazla kaka çiş yapıyor
Benim bebitom 3600 Doğdu hastaneden 3280 ile çıktık.Doğum sonrası bebekler doğum kilosunun %10 u kadarını atarmışKızlar bugün 5. Günümüz ebe tatttı 3.100kg dogmustu bebegim 2.900 olmus yaklasık 200gram kaybetmiş nırmal dedi olabiliyormus siz de ne kadar kilo kaybı oldu ??? Anne sütü veriyorum bu arada sütümde var sık sık ta emziriyorum. Cok fazla kaka çiş yapıyor
Benim de bazen hic olmuyo bazen cok oluyor. Normal oldugunu dusunuyorum. Kanama oldugu zaman agri da oluyor senin de oyle mi?Kızlar bugün tam bir hafta oldu doğum yapalı,
Az az gelen kanamam dünden beri yogunlaştı,
Sürekli kanamam yok ama oldugu zaman bayagı bi geliyo kan,
Normal mi? Bunu yaşayan var mı aranızda?
Uyanmazsa da 3 saatte bir zorla uyandir. Cok zor oldugunu biliyorum. Cok kibar davranmamak lazim. Biz ayaginin altini oksuyorduk. Hemsire geldi pat pat vurdu uyansin diye.Benimkide dunden bugüne 150 gr vermiş normal dediler ek mama vermeyin sadece emsin ama bi turlu uyandiripta emziremedim gece uyumadi memede uyuttum simdide uyanmiyor benim derdim bana yetiyor ahey ahey
Benimki 2510 dogdu 2250ye dustu. Bugun yine 2500 olmus. 5 gunde zayiflayip 5 gunde topluyor tekrar.Kızlar bugün 5. Günümüz ebe tatttı 3.100kg dogmustu bebegim 2.900 olmus yaklasık 200gram kaybetmiş nırmal dedi olabiliyormus siz de ne kadar kilo kaybı oldu ??? Anne sütü veriyorum bu arada sütümde var sık sık ta emziriyorum. Cok fazla kaka çiş yapıyor
Dun saat 10 36 da spinal sezeryan oldum. Sutum de hemen geldi ama hala gaz çıkaramadığım icin fenalardayim çok agrim var gece agridan agladim artik ağrı kesicide yapiyorlar ama geçmiyor gaz için ne yapmak gerekir ki
Bir uykucuda benimki be yapsam uyanmıyor çok uuzn yatıyor yeni doğmuş meme emen bebeğe göre sarılılta yok herseye baktılar sebebi bu olabilir belkiBenimkide dunden bugüne 150 gr vermiş normal dediler ek mama vermeyin sadece emsin ama bi turlu uyandiripta emziremedim gece uyumadi memede uyuttum simdide uyanmiyor benim derdim bana yetiyor ahey ahey
Bence deBenim bebitom 3600 Doğdu hastaneden 3280 ile çıktık.Doğum sonrası bebekler doğum kilosunun %10 u kadarını atarmış
Kaka çiş sayısının fazla olması yeterli beslendiğini gösterir
İnşallah benimki de artık toparlarBenimki 2510 dogdu 2250ye dustu. Bugun yine 2500 olmus. 5 gunde zayiflayip 5 gunde topluyor tekrar.
Benim de idrarimda protein oldugu ve tansiyonum yukseldigi icin 8 ekimde 37+3te erken dogum oldu. Tansiyonum yine yuksekti. Ilacla duzene girdi bugun sukur.Kızlar herkese merhaba, ben de 8 ekimde spinal sezeryan ile doğum yaptım. 8 ekim 40. Haftamın son günüydü. Sıradan kontrolüm vardı. Normal bekliyorduk çünkü. Açılma var mı sancı var mı ona bakılacaktı. Doktorum 42 ye kadar beklerim demişti. Kontrole gittik Doktor nst de sıkıntı gördü. Sonra ulturason ile baktı ve hiç suyu kalmamış dedi ayrıca bebek kilo kaybetmiş dedi. Ben şu an 2900 ölçüyorum ama daha küçük olabilir dedi. Ayrıca bebeğin boynuna kordon dolanmış dedi. Açılmama baktı hiç açılman yok dedi. Suni ile Normali denemek sıkıntılı dedi çünkü bebek küçük suyu az kendini itemez dedi. Şu anda çok riskli görüyorum seni dedi ve acilen sezeryana almamız lazım dedi. Ben eve gidip bir duş alıp geleyim dedim. Yok dedi ona bile vaktimiz yok dedi. Eşim hemen evden annemle eşyalarımızı getirdi. Haber verdik herkese ve saat gündüz 1 de sezeryana alındım. Hiç beklemediğim için çok korkmuştum. Ama tüm bu riskler olduğu için de bebeğime sağlıklı kavuşmak için kendimi rahatlatmaya çalıştım. Ameliyat güzel geçti. İlk ağlayışını duydum ve bir oh çektim. Doktorum iyi ki almışız gerçekten hiç suyu yoktu ve kordon vardı boynunda dedi. Şöyle bir gösterdiler kızımı o kokusunu unutamıyorum. Sonra kızımı gönderdiler. Benim dikişimi yapmaya başladılar. Yaklaşık 40 dakka falan sürdü. Rahat geçti ama sadece çok üşümüştüm, aşırı titriyordum. Titreme odama geçtikten sonra bile hemen geçmedi. Ha bu arada sondayı falan uyuştuktan sonra takıyorlar hiç bir şey hissetmiyorsun. Sonra beni çıkardılar odama , kızıma baktım bir lokma bir şeydi. Kilosu tahminlerden bile düşük çıktı. 2480 gr. 'di. Ama elhamdülillah sütüm hemen geldi ve mamaya gerek duymadan kızımı besleyebildim. Doğum anında ben de bir de gebelik zehirlenmesi çıktı. Tansiyonum 16 ve 17 lerden inmek bilmedi. İdrarımda protein kaçağı olmuş. Gece boyu beni kontrol altında tuttular her 15 dakkada bir makine tansiyon ölçümü yaptı. Magnezyum serumu başladılar. Ve tansiyon ilacı başladılar. Hala da içiyorum ilaç. Ettesin gün öğlen taburcu olmam gerekirken bu nedenden dolayı akşam oldum doktor daha iyi deyince ama sürekli tansiyon ölçümü yapın dediler. Ertesi gün sıkıntı yaşamadan gazım geldi ve ayağa kalkıp yürüyebildim. Zaten sürekli ağrı kesici vurdukları için ağrı çok olmadı. Sadece arada dikiş yerlerimde yanma oldu O da dayanılmayacak gibi değildi tabi. En önemli şey çok narın hareket etmek. Sezeryanın bence zorlukları belli bir dönem kendi başına çocuğa bakamamak, öksürememek, hapşuramamak, şöyle bir kahkaha atamamak, ama 6 ve 7. Günden itibaren daha iyi olunuyor. Kendi başına çocukla ilgilenmeye başlıyorsun. Bu süreçte güçlü olmamız lazım. Zira Allah kolaylığını veriyor bir yerde. Kızım ve ben şu an iyiyiz çok şükür.
Kızlar herkese merhaba, ben de 8 ekimde spinal sezeryan ile doğum yaptım. 8 ekim 40. Haftamın son günüydü. Sıradan kontrolüm vardı. Normal bekliyorduk çünkü. Açılma var mı sancı var mı ona bakılacaktı. Doktorum 42 ye kadar beklerim demişti. Kontrole gittik Doktor nst de sıkıntı gördü. Sonra ulturason ile baktı ve hiç suyu kalmamış dedi ayrıca bebek kilo kaybetmiş dedi. Ben şu an 2900 ölçüyorum ama daha küçük olabilir dedi. Ayrıca bebeğin boynuna kordon dolanmış dedi. Açılmama baktı hiç açılman yok dedi. Suni ile Normali denemek sıkıntılı dedi çünkü bebek küçük suyu az kendini itemez dedi. Şu anda çok riskli görüyorum seni dedi ve acilen sezeryana almamız lazım dedi. Ben eve gidip bir duş alıp geleyim dedim. Yok dedi ona bile vaktimiz yok dedi. Eşim hemen evden annemle eşyalarımızı getirdi. Haber verdik herkese ve saat gündüz 1 de sezeryana alındım. Hiç beklemediğim için çok korkmuştum. Ama tüm bu riskler olduğu için de bebeğime sağlıklı kavuşmak için kendimi rahatlatmaya çalıştım. Ameliyat güzel geçti. İlk ağlayışını duydum ve bir oh çektim. Doktorum iyi ki almışız gerçekten hiç suyu yoktu ve kordon vardı boynunda dedi. Şöyle bir gösterdiler kızımı o kokusunu unutamıyorum. Sonra kızımı gönderdiler. Benim dikişimi yapmaya başladılar. Yaklaşık 40 dakka falan sürdü. Rahat geçti ama sadece çok üşümüştüm, aşırı titriyordum. Titreme odama geçtikten sonra bile hemen geçmedi. Ha bu arada sondayı falan uyuştuktan sonra takıyorlar hiç bir şey hissetmiyorsun. Sonra beni çıkardılar odama , kızıma baktım bir lokma bir şeydi. Kilosu tahminlerden bile düşük çıktı. 2480 gr. 'di. Ama elhamdülillah sütüm hemen geldi ve mamaya gerek duymadan kızımı besleyebildim. Doğum anında ben de bir de gebelik zehirlenmesi çıktı. Tansiyonum 16 ve 17 lerden inmek bilmedi. İdrarımda protein kaçağı olmuş. Gece boyu beni kontrol altında tuttular her 15 dakkada bir makine tansiyon ölçümü yaptı. Magnezyum serumu başladılar. Ve tansiyon ilacı başladılar. Hala da içiyorum ilaç. Ettesin gün öğlen taburcu olmam gerekirken bu nedenden dolayı akşam oldum doktor daha iyi deyince ama sürekli tansiyon ölçümü yapın dediler. Ertesi gün sıkıntı yaşamadan gazım geldi ve ayağa kalkıp yürüyebildim. Zaten sürekli ağrı kesici vurdukları için ağrı çok olmadı. Sadece arada dikiş yerlerimde yanma oldu O da dayanılmayacak gibi değildi tabi. En önemli şey çok narın hareket etmek. Sezeryanın bence zorlukları belli bir dönem kendi başına çocuğa bakamamak, öksürememek, hapşuramamak, şöyle bir kahkaha atamamak, ama 6 ve 7. Günden itibaren daha iyi olunuyor. Kendi başına çocukla ilgilenmeye başlıyorsun. Bu süreçte güçlü olmamız lazım. Zira Allah kolaylığını veriyor bir yerde. Kızım ve ben şu an iyiyiz çok şükür.
Hem çok geçmiş olsun hemde hayırlı olsun rabbim seni ve bebeğini korumuş sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallahKızlar herkese merhaba, ben de 8 ekimde spinal sezeryan ile doğum yaptım. 8 ekim 40. Haftamın son günüydü. Sıradan kontrolüm vardı. Normal bekliyorduk çünkü. Açılma var mı sancı var mı ona bakılacaktı. Doktorum 42 ye kadar beklerim demişti. Kontrole gittik Doktor nst de sıkıntı gördü. Sonra ulturason ile baktı ve hiç suyu kalmamış dedi ayrıca bebek kilo kaybetmiş dedi. Ben şu an 2900 ölçüyorum ama daha küçük olabilir dedi. Ayrıca bebeğin boynuna kordon dolanmış dedi. Açılmama baktı hiç açılman yok dedi. Suni ile Normali denemek sıkıntılı dedi çünkü bebek küçük suyu az kendini itemez dedi. Şu anda çok riskli görüyorum seni dedi ve acilen sezeryana almamız lazım dedi. Ben eve gidip bir duş alıp geleyim dedim. Yok dedi ona bile vaktimiz yok dedi. Eşim hemen evden annemle eşyalarımızı getirdi. Haber verdik herkese ve saat gündüz 1 de sezeryana alındım. Hiç beklemediğim için çok korkmuştum. Ama tüm bu riskler olduğu için de bebeğime sağlıklı kavuşmak için kendimi rahatlatmaya çalıştım. Ameliyat güzel geçti. İlk ağlayışını duydum ve bir oh çektim. Doktorum iyi ki almışız gerçekten hiç suyu yoktu ve kordon vardı boynunda dedi. Şöyle bir gösterdiler kızımı o kokusunu unutamıyorum. Sonra kızımı gönderdiler. Benim dikişimi yapmaya başladılar. Yaklaşık 40 dakka falan sürdü. Rahat geçti ama sadece çok üşümüştüm, aşırı titriyordum. Titreme odama geçtikten sonra bile hemen geçmedi. Ha bu arada sondayı falan uyuştuktan sonra takıyorlar hiç bir şey hissetmiyorsun. Sonra beni çıkardılar odama , kızıma baktım bir lokma bir şeydi. Kilosu tahminlerden bile düşük çıktı. 2480 gr. 'di. Ama elhamdülillah sütüm hemen geldi ve mamaya gerek duymadan kızımı besleyebildim. Doğum anında ben de bir de gebelik zehirlenmesi çıktı. Tansiyonum 16 ve 17 lerden inmek bilmedi. İdrarımda protein kaçağı olmuş. Gece boyu beni kontrol altında tuttular her 15 dakkada bir makine tansiyon ölçümü yaptı. Magnezyum serumu başladılar. Ve tansiyon ilacı başladılar. Hala da içiyorum ilaç. Ettesin gün öğlen taburcu olmam gerekirken bu nedenden dolayı akşam oldum doktor daha iyi deyince ama sürekli tansiyon ölçümü yapın dediler. Ertesi gün sıkıntı yaşamadan gazım geldi ve ayağa kalkıp yürüyebildim. Zaten sürekli ağrı kesici vurdukları için ağrı çok olmadı. Sadece arada dikiş yerlerimde yanma oldu O da dayanılmayacak gibi değildi tabi. En önemli şey çok narın hareket etmek. Sezeryanın bence zorlukları belli bir dönem kendi başına çocuğa bakamamak, öksürememek, hapşuramamak, şöyle bir kahkaha atamamak, ama 6 ve 7. Günden itibaren daha iyi olunuyor. Kendi başına çocukla ilgilenmeye başlıyorsun. Bu süreçte güçlü olmamız lazım. Zira Allah kolaylığını veriyor bir yerde. Kızım ve ben şu an iyiyiz çok şükür.
Evet canım agrı oluyor yoğun olunca..Benim de bazen hic olmuyo bazen cok oluyor. Normal oldugunu dusunuyorum. Kanama oldugu zaman agri da oluyor senin de oyle mi?
Ayni dert bende de varDoğum yapan annelere bir sorum olacak :
Benim oğluşum Altını değişirken,üzerini değilirken,banyo yaptırırken öyle bir yaygara basıyor ki bi yeri mi çıktı diye içim gidiyo.Üzerini giydirip ayağa kaldırınca pat diye kesiyo çığlığı.Banyo neyse de üst alt değişirken çatlayacak kadar ağlaması normal mi ? Sizinkiler nasıl ?
Kızlar herkese merhaba, ben de 8 ekimde spinal sezeryan ile doğum yaptım. 8 ekim 40. Haftamın son günüydü. Sıradan kontrolüm vardı. Normal bekliyorduk çünkü. Açılma var mı sancı var mı ona bakılacaktı. Doktorum 42 ye kadar beklerim demişti. Kontrole gittik Doktor nst de sıkıntı gördü. Sonra ulturason ile baktı ve hiç suyu kalmamış dedi ayrıca bebek kilo kaybetmiş dedi. Ben şu an 2900 ölçüyorum ama daha küçük olabilir dedi. Ayrıca bebeğin boynuna kordon dolanmış dedi. Açılmama baktı hiç açılman yok dedi. Suni ile Normali denemek sıkıntılı dedi çünkü bebek küçük suyu az kendini itemez dedi. Şu anda çok riskli görüyorum seni dedi ve acilen sezeryana almamız lazım dedi. Ben eve gidip bir duş alıp geleyim dedim. Yok dedi ona bile vaktimiz yok dedi. Eşim hemen evden annemle eşyalarımızı getirdi. Haber verdik herkese ve saat gündüz 1 de sezeryana alındım. Hiç beklemediğim için çok korkmuştum. Ama tüm bu riskler olduğu için de bebeğime sağlıklı kavuşmak için kendimi rahatlatmaya çalıştım. Ameliyat güzel geçti. İlk ağlayışını duydum ve bir oh çektim. Doktorum iyi ki almışız gerçekten hiç suyu yoktu ve kordon vardı boynunda dedi. Şöyle bir gösterdiler kızımı o kokusunu unutamıyorum. Sonra kızımı gönderdiler. Benim dikişimi yapmaya başladılar. Yaklaşık 40 dakka falan sürdü. Rahat geçti ama sadece çok üşümüştüm, aşırı titriyordum. Titreme odama geçtikten sonra bile hemen geçmedi. Ha bu arada sondayı falan uyuştuktan sonra takıyorlar hiç bir şey hissetmiyorsun. Sonra beni çıkardılar odama , kızıma baktım bir lokma bir şeydi. Kilosu tahminlerden bile düşük çıktı. 2480 gr. 'di. Ama elhamdülillah sütüm hemen geldi ve mamaya gerek duymadan kızımı besleyebildim. Doğum anında ben de bir de gebelik zehirlenmesi çıktı. Tansiyonum 16 ve 17 lerden inmek bilmedi. İdrarımda protein kaçağı olmuş. Gece boyu beni kontrol altında tuttular her 15 dakkada bir makine tansiyon ölçümü yaptı. Magnezyum serumu başladılar. Ve tansiyon ilacı başladılar. Hala da içiyorum ilaç. Ettesin gün öğlen taburcu olmam gerekirken bu nedenden dolayı akşam oldum doktor daha iyi deyince ama sürekli tansiyon ölçümü yapın dediler. Ertesi gün sıkıntı yaşamadan gazım geldi ve ayağa kalkıp yürüyebildim. Zaten sürekli ağrı kesici vurdukları için ağrı çok olmadı. Sadece arada dikiş yerlerimde yanma oldu O da dayanılmayacak gibi değildi tabi. En önemli şey çok narın hareket etmek. Sezeryanın bence zorlukları belli bir dönem kendi başına çocuğa bakamamak, öksürememek, hapşuramamak, şöyle bir kahkaha atamamak, ama 6 ve 7. Günden itibaren daha iyi olunuyor. Kendi başına çocukla ilgilenmeye başlıyorsun. Bu süreçte güçlü olmamız lazım. Zira Allah kolaylığını veriyor bir yerde. Kızım ve ben şu an iyiyiz çok şükür.
Düzelirler inşallah ya.Ayni dert bende de var
Altı pisken agliyor altını alırken agliyor
Hatta eşime dedim acaba bi rahatsızlığı mi falan var diye
Ne yaparsam yapayım sakinlestiremiyorum
Hep aynı hep aynı agliyor bağırıyor
Bezini de rahat yapamıyorum
Ayakları sıkıyor gerdiriyor
Bu seferde idrar sizdiriyor çamaşıra
Neden böyle anlamış değilim
Bazı bebekler altını açınca çok sakin olurlarmis
Zamanla düzelir insallah
Bir rahatsızlıklari olmasın da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?