2018 Ekim Anneleri

İyi akşamlar tecrübeli annelere bir sorum olacak. Sütüm geliyor çok şükür bebeğimi emziriyorum. Fakat o memeyi verene kadar çok zorlanıyorum alıyor geri bırakıyor biraz mızmızlanıyor kafasını çekiyor biraz cebelleşince emmeye başlıyor. Bu süreci nasıl atlatacağım? İlk hemen alsın diye biraz sıkıp ağzına damlatıyorum çeksin diye ama bazen işe yarıyor
 
Kızlar spinalden sonra ayak şişmesi ve baş ağrısını nasıl atlattınız?

Dumduz yatmamani oneririm.
Suyunu sivi alimini azaltma.
Kafein iceren seylerde bebege gecer aklinda olsun.
Sislikler icinde ayaklarini uzatmalisin.Ozellikle emzirirken.
Bende ikiside olmadi.
 

Gozunuzaydinn.Insallah cabucak kucaginda olur bebisinde❤Allah beterinden korusun❤
 
Canım biz burda birbirimize destek oluyoruz.bu cok güzel bisey.sıkıntın olunca yaz bana.birbirimizin yaralarini sararız.
Sende artik ağlama.ben artik gözümun yasini sildim.herseyi de kenara not ettim.
Benim yanimda kimse yok.kaynanamlari da biz cagirdik gelsinler diye.kaynanam felcli kayinbabam yemek yapar diye düsünuyorum.kendimi o kadar yalniz hissediyorum ki birileri eve gelsin piskolojik olarak rahatlayayim istiyorum.benim ailem beni terkedip gittiler.
Senin annen yada kaynananlar ne yapiyor bilemiyorum ama bizimkiler burda kalip dövüşselerdi de beni bu halde birakip gitmeselerdi diyorum.
Eşine de soyle sana çokça destek olsun
 

Ben benden 1 fazla giydiriyorum altini ustunu.Sapka ilk gunler kullandik banyo yaptiginda.Eldiven kullanmiyorum.
Ve penye yelegini uykudan uyaninca giydiriyorum cunku uyku sicakligi baska bence.
Ve tulumunu cikarmayi gece yapma bence,hem uykusu icin hem sicakligi icin.
 
O biraz sıktığından gogus ucu cevresinede sürmeyi dene yapmadiysan.Hem memeyi rahat kavramasini saglar kuru kuru dudaklarina yapismaz ve kayar meme ucu cevresine dogru dudaklari.
 
●Kizlar buarada Hair Dryer diye bi program var telefonumda.Ucak moduna alip kullaniyorum bazen iyi geliyor bebise.Fikir olur belki.☆
 
Canim esim grip oldu.cocuga yaklasamiyot.yemek de yapamiyor.yinr her is bana bakiyor.gelen bir iki kisi de hurafe dolduruyor kafami.piskolojimi bozuyor.her hareketimi bunu yapma iyi degil diyip duruyorlar.duysan şasarsin.neymis bebgi emzirirken bisey yiyip icme.bebwk uyurken kimseye gösterme.bebegi balkona cikardim vok agliyordu.1 dakika bile degil.hemen bir görmüs.kinadi beni.neler neler iste.
Yarin bebek arabasi gelecek.yakindaki markete gitmeye korkuyorum.iste bunlar da birlesince insan sakinlesemiyor.
 

Benim ilk doğumum da sezeryandi. O yüzden bu da sezeryan oldu. Bana da geçen hafta 38 bittiğinde 3700 demişti kilosuna. Ama 3200 doğdu Bebek. 39 bitince Doğum yapmış oldum. Doktorunun beklemek istemesi çok güzel. Hepimizin bebekleri hayırlı evlatlar olsun inşallah.
 
Tok olup olmadigini bilmiyorum ki.uyuyor sadece.çenesi yorulmuşta olabilir.
Benim bebek karni açken ne kadar müzık acsam sakinlesmiyor.dilini dısari cikariyor.agzi acik araniyor.oyalayamiyorum.
Ac oldugunu anliyoum da memeden cekince tam doyup doymadigini anlayamiyorum.
Bide pompaya gögsumü koydum.zorla 1 damla akiyor.komsu geldi bakti senin sütun yok dedi.
 
Sadece bir kaç saat kaldı o anı yaşamama. Uyuyayım diyorum ama hemen sabah olacak o zamanda biliyorum. Biraz daha diyorum karnımda yuvarlanmalarını izleyeyim. Son tekmeler son gece hem buruk,hem tarifsiz bir mutluluk... Napıcaz biz şimdi? Ha ne yapacağız? sona yaklaştık yeni bir başlangıç için... Biliyorum hayatımda artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak... Kızım gelecek... Eşim, kızım ve evimizin kadrolu kedileri ile geniş bir çekirdek aile olacağız... Doğru duayı bulmalı hemen. bu gecenin duası '' Allahım güç ver bana... Benim gibi bekleyen herkese güç ver... Bebeklerimize sağlıklı ömürler ver... ''
 
Canim simdiden hayirli olsun cok guzel bir duygu .bu arada kedilerle bebis ayni ortamda olabilecekmi allak korusun kil tuy falan?
 
Eger ac ve bunun icin agliyorsa ama uyuyacak diye altini degistirmeye calisiyorsam yani zaten aglarken yatirip bez,ust degsitiriyorsam susmuyor kesinlikle :)))))
Bez değişme işini uyandıktan hemen sonra,emmeden hemen Öncesinde yapıyorum.Alt açmaya başlarken suskunsa bile açılınca ağlamaya Başlıyor bazen de ağlamıyor neye göre değişiyo dikkat edeyim Ağlar halde mi açıyorum napıyorum tşk canım
 
Allah yardımcın olsun camım sağlıkla sl kucağına.Yerlnde olsam tekmelerin tadını çıkarırdım karnımı izlerdim fln..Bebeğinin ilk sesini duyacaksın ne güzel
 
Hastanede emmeden once altini ac dediler ama tokken daha az bagirdigini farkettim. Bi de emerken tekrar altina yapiyor. Ben de tok karnina degistiriyorum. Bi dene istersen.
 
Allah hayırlı etsin canım, açılman falan var mıydı direk suni sancıyla mi başladılar nasıl oldu bnm de gelmezse haftaya suni sancıyla başlatacak doktorum

Açilmam 2.5 cm kadardı.. ama açilma olmasada suni sanciyla başlatilacakti bebeğin suyu azalmişti.. sabah 9 bucukta suni sanciyi taktilar.. yaklaşik saat 2 gibi sanci hissetmeye başladim.. cünkü ebe 1 bucuk gibi su kesesini patlatti.. saat 4 gibi epidurali taktilar.. yani yoğun sanciyi 2 saat çektim.. çok kolay diyemem ama dayanilmicak gibi de değil.. sanki çok yoğun bir gaz sıkışması gibiydi.. Allah yardımcın olsun.. ebenin yönlendirmeleri çok önemli..
 
Cnm eşimle çok konuştum hamileyken de böyleydi. Artık kendi haline bıraktım. Kendim bakiyorum ağrıdan ölsem de. Kayınvalidem hastaneden cikinca 4saat ağlattı beni titreyerek. Şimdi ise hergun gelip oğlumu görüyor benim yüzüme bile bakmıyor, artık konuşmuyorum ben de. Oğlum olduktan sonra tepkinin göstereceğim diye kendime söz verdim 8yildir hep içime attım sustum hep. Kayınbaba desen gittiğinde hoşgeldin demez yüzüme bakmaz. Onları yok sayim artık, hiçbir zaman destek olmadilar. Annem desen gündüz temizlik yapıyor söylene söylene. Bazen ağzı hiç düşmüyor bunaltiyo. 40bitse de gitsem diyip duruyor. Gündüz altını bazen o değiştiriyor. Gece tamamen ben bakıyorum. Bizde durum böyle. Lohusaligimin içine ettiler hiç böyle olacağını tahmin etmemistim herkes el bebek gül bebek geciriyo. Bir kulagim hiç duuymuyo diğeri yarım duyuyorum, duyanin üstüne yatmisim bir baktım oğlum kıvranıyor nasıl ağlamış duymamisim. Eşim diğer odada internette, annem uyuyor bazen TV de. Allah güç ve sağlık versin kimselere muhtaç etmesin. Gece kolumu kaldıracak halim kalmadı yattığımda yerde emzirdim dikişlerim de çok şişti niye gecmmiyosa. Tatlimi kompostomu ilk günden kendim yapıyorum insanın zoruna gidiyor baya.
 
Kesinlikle öyle canım her kelimeye katiliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…