2018 Ekim Anneleri

Sagol canm..çok şükür ki olmamış inan dayanılacak gibi degil..

As canim.topuk kani saglik ocaginda 1 hafta dolunca yapilir.
Benim bebegimin de vücudu soyuliyor.gelisiyorlar.sonucta.yeni drrileri olusiyor.1 yikamada gecmez.40 i cikana kadar devam eder diyorlar.

Beni de aramadılar , belli bir gün de söylemediler , az önce doktordan geldik, pazartesi aile hekimliğine gidip kan aldır dediler sadece..

Gecmis olsun. Biz de bir gece fototerapi aldik ve hic durmadi orda. Simdi de her gun hastanedeyiz. Kan tahlili icin. Hep delik desik ellerimiz.
Evet aynen delik deşik oldu bebeğim

Çok geçmiş olsun canım tez vakitte iyileşir bebeğin umarım. Normalde 5.-6. Gün civarı en yüksek noktasına ulaşıyormuş ya sarılık sizin erken olmuş diye mi yatırdı acaba?

Erken diye evet

Giyim konusunda kendinden dusun canim.Senden 1 fazla olmasi yeterliymis.
Mesela ben atlet,uzun kollu bisy giyiyorum.Altim tek kat ve corap.Gece kalkinca yelek aliyorum ustume.
Bebekte askili(atlet niyetine) kisa kollu citcitli ve tulumu oluyor.Altinada ince kucucuk altlardan giydiriyorum ayaksiz.Bide tulum giymis oluyor iste ustune.Corap 1 tane giydiriyorum,tulumun ayakli kismi oluyor bide.
Eldiven ve sapka yok.
Uyurken battaniyesini ortuyorum kollarinin altindan bide altina sıkıstıyorum gece uykusuna gecerken yarim kundak yapiyorum kollarini tutturup sadece ama artik açıyor dikkat ediyorum :) Uyanikken battaniye ile tutmuyoruz.

Sut konusuna gelince bebeginin kontrollerinde belli olur.Ona gore saglik ocagindaki ebeniz bile bilgilendirir seni doymuyorsa.

Hapsirmalari her zaman usumekten ya da hastaliktan olmuyor.Kiyafet degistirirken hep hapsirirlar genelde mesela burun kendi temizlermis tozlardan.Ama genizden tikaniklik gb hissediyorsan saglik ocagina git en azindan.Biraz zaman gectikce sumukler ve kulaklar kirlenmeye basliyor bu donemde temizleniyor.

Ne kusuru ne demek.Hepimizden Allah razi olsun.Hepimiz ayni yoldan geciyoruz en azindan buara birbirimizi en iyi biz anlariz.Birbirimize biraz fikir verebiliyorsak ne mutlu ❤

Bebis geliyorum diyor :) sıkı sıkı tutunsun insallah saglikla Allah tamamina erdirsin❤

Cok sukur evimize geldik gelmeden bide sünnet olduk 2. Gunden erkek oldu beyefendi düşünen varsa simdiden iyileşmeye başladı bile yenidogan sünneti tavsiye ederim

Gozunuzaydin,gecmis olsun ve hayirli olsun :)

Soyulmalar normal canim biraz bebe yagi ya da losyon surebilirsin elinde dagitip ozelikle ayaklarda oluyor.
Saglik ocagi ilk hafta ya da ilk 10 gun diye biliyorum.Biz 5.gun gittik.Bi arasan mi ki?

23une kadar doğarsa terazi olacak inşallah öyle olur bende korkuyorum akreplerden

Dün gittim dr a ve Çarşamba kesin ama kan alma ve yarışma ilgili işlemleri başlatalım dedi ve dün başladık kan vermeye falan.Şimdi daha heyecanlandım Sen naptın

Soyulmalar normal canim biraz bebe yagi ya da losyon surebilirsin elinde dagitip ozelikle ayaklarda oluyor.
Saglik ocagi ilk hafta ya da ilk 10 gun diye biliyorum.Biz 5.gun gittik.Bi arasan mi ki?
Evet aradım 10-15güb içinde dedi pzt yada salı gelin dedi ..aslında 2 günde bir yıkıyoruz yağ ile masaj da yapıyoruz

Benimki kendi dogum gunumde olcakti. Hem donmedi hem tansiyon cikti. Sezaryen olunca terazi oldu cocuk. Biraz icimde ukde kaldi. Dogum gunlerimiz ayni olmadi diye.

Benimki kendi dogum gunumde olcakti. Hem donmedi hem tansiyon cikti. Sezaryen olunca terazi oldu cocuk. Biraz icimde ukde kaldi. Dogum gunlerimiz ayni olmadi diye.

Bunda da vardır bir hayır sağlığı yerinde olsun da en önemlisi o. Benim doğum günü 10 Kasım o kadar gecikmez heralde :)

Allah razı olsun canim.burda bize bebeğinden kendinden vakit ayirip cvp yaziyirsun.

İnanın ne bebeğim hareketlerinde sıkıntı ne de benim sağlığımla ilgili bir durum olmadı doğuma kadar. Hiç belirti olmadı

gecmis olsun canim.2 saatte bir besleme konusu cok onemliymis cidden bizimki de bi turlu dogum kilosuna gelemedi.kilo kaybetti epey.benim de pek gucum olmuyor ama ugrasiyorum zor da olsa.allah hepimize guc kuvvet versin de bebeklerimize guzelce bakalim insallah

Kızlar Doğum yaklaştı diye afedersiniz bugün ağda yaptırmaya gittim ama şu an oturamıyorum resmen çok kötü tahriş oldu(kız mı yapamadı yoksa Doğum öncesi tenim mi hassaslaştı bilmiyorum ama çok kötüyüm) sabahtan beri bepanten ve silverdin sürüp duruyorum.İşin kötüsü sık sık WC ye çıkıyoruz malum sürekli işkence

Bebeğin yeri zaten zor oturtuyordu üstüne de bu yemeği bile o kadar zor yedim ki

Mama verirken hep bogazina kaciyor. Cok korkuyorum bogulacak diye.
Benimki dun kilo da almisti ama ancak mama ile sariligi dustum. Halbuki sutum de bol. Anne sutu sariligiymis bu. Neyse allah baska dert vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…