Sagol canm..çok şükür ki olmamış inan dayanılacak gibi degil..Haydi gözün aydın canım.Bugün aklımdan geçtin doğum haberi geldi de ben mi kaçırdım diye..ben de spinal oldum ama benim başım da boynum da ağrımadı kişiden kişiye değişiyor sanırım yan etkiler
As canim.topuk kani saglik ocaginda 1 hafta dolunca yapilir.Selam hanımlar birşey soracağım topuk testinin ikincisini sağlık ocağında kaç gün sonra yapılıyordu arayan sıran yok sağlık ocağından 10gün oldu doğum yapalı..birde oğlumun vücudunda soyulmalar var normalmi acaba sizdede oldumu?
Beni de aramadılar , belli bir gün de söylemediler , az önce doktordan geldik, pazartesi aile hekimliğine gidip kan aldır dediler sadece..Selam hanımlar birşey soracağım topuk testinin ikincisini sağlık ocağında kaç gün sonra yapılıyordu arayan sıran yok sağlık ocağından 10gün oldu doğum yapalı..birde oğlumun vücudunda soyulmalar var normalmi acaba sizdede oldumu?
Evet aynen delik deşik oldu bebeğimGecmis olsun. Biz de bir gece fototerapi aldik ve hic durmadi orda. Simdi de her gun hastanedeyiz. Kan tahlili icin. Hep delik desik ellerimiz.
Çok geçmiş olsun canım tez vakitte iyileşir bebeğin umarım. Normalde 5.-6. Gün civarı en yüksek noktasına ulaşıyormuş ya sarılık sizin erken olmuş diye mi yatırdı acaba?
Al benden dr o kadar canim.yani gelemeleri sormalari güzel de onlar gidince soyledikleri hep aklimi kurcaliyor.
Şu sıra da giymeye taktim.nasil giydirecegimi sasirdim.hava bu aralar serin.esimle ikimiz kazak ve ustune ceket giyiyoruz.bize soguk geliyor.
Bebegi de kolsuz zibin.2 penye takim giydiriyorum.1 ince kundaga sariyorum.1 de müslin battaniyeye sariyorum.üsür diye.
Başina bere ellerine de corap takiyorum.komşu diyir ki tek takim giydir kundagina sar bide müsline tamam diyir.ama ben bitlisteyim.zaten hıriltısı var.iyice hasta olur diye korkuyorum.
Canim belli bi doktorum yok.burds cocuk doktoru yok.sezeryanimi da baska bi ilcedeki hastanede yaptirdim.ama surekli gittigim bi doktor degildi.
Kadin doğumcuma sürekli gittim.ona mi sormaliyim??
Burunda görünen bisey yok.acik görünuyor.lakin memeye takinca hirilitisi basliyor.bide gün icinde ara ara hapsuruyor.boğazdan olup olmadıgini nasil anlicam?
Kusuruma bakma çok soru sordum.Allah razi olsun.
Aşılama bilgilerim. 12. Gün 30.1 cikti. 14.GÜN 71.3 CIKTI. BUGUN 16.gün 228 . 21.gün dayanamdım baktırdım 998 cikti. NEDIR SIZCE DURUMMMMMM ???? Haftaya kese ve kalp için gel dedi doktor. Hıç açıklamada yapmadı, kendim pimpirikliğimden hep kan vermeye gidiyorum. Yorum yapandan Allah razı olsun.
Cok sukur evimize geldik gelmeden bide sünnet olduk 2. Gunden erkek oldu beyefendi düşünen varsa simdiden iyileşmeye başladı bile yenidogan sünneti tavsiye ederim
Selam hanımlar birşey soracağım topuk testinin ikincisini sağlık ocağında kaç gün sonra yapılıyordu arayan sıran yok sağlık ocağından 10gün oldu doğum yapalı..birde oğlumun vücudunda soyulmalar var normalmi acaba sizdede oldumu?
Aminnnnnn insallahhh iyiki varsinnnnnBebis geliyorum diyor :) sıkı sıkı tutunsun insallah saglikla Allah tamamina erdirsin❤
Evet normal istiyorum bir aksilik olmazsa. Dün çatı muayenesi de yapıldı. Çok uygun gaaayet iyi dedi ama bakalım. Daha iki haftası var bu bebenin dedi gönderdi beniAma hiç belli olmaz hazırla kendini normal başlar sezaryene alınır, ani bir şey olur sezaryene alınır falan önemli olan bebeğin sağlığı dedi. Ben de öyle canım dedim, bebek için en iyisi neyse o olsun. Bana uyar
Ya bu akrep burçlarından neden sahipleri de dahil herkes korkuyor. Dün hastanede akrep burcu muhabbeti oldu hemşirelerle. Eşim de çok korkuyor yandık yandık diyeBen burçlara inanmam o yüzden rahatım. Ama eşime göre şu ana kadar tanıdığı tüm akrep kadınları kök söktüren cinsindenmiş. Hatta hemşirelerin içinde ikisi akrepmiş ve evet az sinirleneyim kimse yaklaşmasın bana fena yaparım dediler
Dün gittim dr a ve Çarşamba kesin ama kan alma ve yarışma ilgili işlemleri başlatalım dedi ve dün başladık kan vermeye falan.Şimdi daha heyecanlandımKontrolde doktora anlattım ama nasıl böyle ısrarla gaz sancısı demiyorum. İşte şuramda bir ağrı oldu sanırım baklagillerden tükettiğim için rahatsız etti falan, eşim diyor gaz sancısı yani doktorun yanında. Kaç defa söyledim kadınlar tuvalete gitmez lavaboya gider ellerini yıkar çıkar, gaz sancısı olmaz baklagiller rahatsız ederAma yok...
Hadi bakalım 6 gün kaldı yani senin çok heyecanlı
Evet aradım 10-15güb içinde dedi pzt yada salı gelin dedi ..aslında 2 günde bir yıkıyoruz yağ ile masaj da yapıyoruzSoyulmalar normal canim biraz bebe yagi ya da losyon surebilirsin elinde dagitip ozelikle ayaklarda oluyor.
Saglik ocagi ilk hafta ya da ilk 10 gun diye biliyorum.Biz 5.gun gittik.Bi arasan mi ki?
Benimki kendi dogum gunumde olcakti. Hem donmedi hem tansiyon cikti. Sezaryen olunca terazi oldu cocuk. Biraz icimde ukde kaldi. Dogum gunlerimiz ayni olmadi diye.Çok heyecanlanıyorum ya ben de bi ishal oluyorum bi üşüyorum bi sıcak basıyor adet sancısı gibi sancılarım oluyor bugün iyice heyecan yaptım ama düzenli bi sancı yok. Şimdiki merakım terazi mi olacak kızım akrep mi her şey bitti derdim bu :))
Benimki kendi dogum gunumde olcakti. Hem donmedi hem tansiyon cikti. Sezaryen olunca terazi oldu cocuk. Biraz icimde ukde kaldi. Dogum gunlerimiz ayni olmadi diye.
Giyim konusunda kendinden dusun canim.Senden 1 fazla olmasi yeterliymis.
Mesela ben atlet,uzun kollu bisy giyiyorum.Altim tek kat ve corap.Gece kalkinca yelek aliyorum ustume.
Bebekte askili(atlet niyetine) kisa kollu citcitli ve tulumu oluyor.Altinada ince kucucuk altlardan giydiriyorum ayaksiz.Bide tulum giymis oluyor iste ustune.Corap 1 tane giydiriyorum,tulumun ayakli kismi oluyor bide.
Eldiven ve sapka yok.
Uyurken battaniyesini ortuyorum kollarinin altindan bide altina sıkıstıyorum gece uykusuna gecerken yarim kundak yapiyorum kollarini tutturup sadece ama artik açıyor dikkat ediyorum :) Uyanikken battaniye ile tutmuyoruz.
Sut konusuna gelince bebeginin kontrollerinde belli olur.Ona gore saglik ocagindaki ebeniz bile bilgilendirir seni doymuyorsa.
Hapsirmalari her zaman usumekten ya da hastaliktan olmuyor.Kiyafet degistirirken hep hapsirirlar genelde mesela burun kendi temizlermis tozlardan.Ama genizden tikaniklik gb hissediyorsan saglik ocagina git en azindan.Biraz zaman gectikce sumukler ve kulaklar kirlenmeye basliyor bu donemde temizleniyor.
Ne kusuru ne demek.Hepimizden Allah razi olsun.Hepimiz ayni yoldan geciyoruz en azindan buara birbirimizi en iyi biz anlariz.Birbirimize biraz fikir
Allah razı olsun canim.burda bize bebeğinden kendinden vakit ayirip cvp yaziyirsun.Giyim konusunda kendinden dusun canim.Senden 1 fazla olmasi yeterliymis.
Mesela ben atlet,uzun kollu bisy giyiyorum.Altim tek kat ve corap.Gece kalkinca yelek aliyorum ustume.
Bebekte askili(atlet niyetine) kisa kollu citcitli ve tulumu oluyor.Altinada ince kucucuk altlardan giydiriyorum ayaksiz.Bide tulum giymis oluyor iste ustune.Corap 1 tane giydiriyorum,tulumun ayakli kismi oluyor bide.
Eldiven ve sapka yok.
Uyurken battaniyesini ortuyorum kollarinin altindan bide altina sıkıstıyorum gece uykusuna gecerken yarim kundak yapiyorum kollarini tutturup sadece ama artik açıyor dikkat ediyorum :) Uyanikken battaniye ile tutmuyoruz.
Sut konusuna gelince bebeginin kontrollerinde belli olur.Ona gore saglik ocagindaki ebeniz bile bilgilendirir seni doymuyorsa.
Hapsirmalari her zaman usumekten ya da hastaliktan olmuyor.Kiyafet degistirirken hep hapsirirlar genelde mesela burun kendi temizlermis tozlardan.Ama genizden tikaniklik gb hissediyorsan saglik ocagina git en azindan.Biraz zaman gectikce sumukler ve kulaklar kirlenmeye basliyor bu donemde temizleniyor.
Ne kusuru ne demek.Hepimizden Allah razi olsun.Hepimiz ayni yoldan geciyoruz en azindan buara birbirimizi en iyi biz anlariz.Birbirimize biraz fikir verebiliyorsak ne mutlu ❤
İnanın ne bebeğim hareketlerinde sıkıntı ne de benim sağlığımla ilgili bir durum olmadı doğuma kadar. Hiç belirti olmadıÇok geçmiş olsun atlatmışsınız maşallah. Merak ettim bu sıkıntılı durum için herhangi bir belirti oldu mu acaba bebeğin hareketlerinde azalma veya sizin sağlığınızla ilgili bir durum ağrı vs.
gecmis olsun canim.2 saatte bir besleme konusu cok onemliymis cidden bizimki de bi turlu dogum kilosuna gelemedi.kilo kaybetti epey.benim de pek gucum olmuyor ama ugrasiyorum zor da olsa.allah hepimize guc kuvvet versin de bebeklerimize guzelce bakalim insallah6. Gun kontrole goturduk. Gecen cumartesi. 24 saat fototerapi aldi 10a dustu. Iki gun sonra kontrolde 14e yukseldi. Iki gun sonra yani dun 16ya cikti. Bugun 14e inmis tekrar. Karaciger enzimlerine ve idrarina da bakildi. Iyi cikti. Iki saatte bir bi anne sutu bi mamayla besledik. Oyle dustu. Pazartesi yine kontrol var. Uykusuzluktan sarhos gibiyim.
Mama verirken hep bogazina kaciyor. Cok korkuyorum bogulacak diye.gecmis olsun canim.2 saatte bir besleme konusu cok onemliymis cidden bizimki de bi turlu dogum kilosuna gelemedi.kilo kaybetti epey.benim de pek gucum olmuyor ama ugrasiyorum zor da olsa.allah hepimize guc kuvvet versin de bebeklerimize guzelce bakalim insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?