2018 Ekim Anneleri

Bugün muayene oldum ama bebeğimin kafası hala çok yukardaymış Cuma günü gel dedi inmezse bakıcaz artık dedi ne demekse niye inmiyorsun kızım her şeyi deniyorum bana mısın demiyor. Pilates topunda zıpla dedi bi de onu deneyeceğim

Bizde her gece kiyafey degisitrip yatiyoruz. Ayni benimkide sadece gece uykusuna geçeceği zaman bu kadar cok emiyor kusuyor yine meme istiyor taa ki uyuyup kalana kadar.

Çok kararsızım bende aslında bi vermek istiyorum bi istemiyorum ama sanki elini emecekmiş gibi geliyo o daha kötü bi alışkanlıkmış ve bıraktırması daha zormuş oyüzden emzik daha avantajlı gibi emiyo emiyo uykuya dalarken geri istiyo bilemedim daha 6 günlük şimdi versem mi yoksa binay bekleuip mi vereyim

Nişanın geldiğine göre tez zamanda gelir inşallah açılma falan var mı peki

Son 4 haftadır 1cm açıklığım vardı şu an ne durumda bilmiyorum haftaya pazartesi kontrolüm var. Bazı insanlarda nisan gelmeside doğumu başlatmıyormuş o yüzden ben pek sanmıyorum ama bakalım hayırlısı inşallah

Yani tabi doğru zaman ne zamandır tam bilmesem de zaman ilerledikçe kabul etmeleri zorlaşıyor gibi geliyor kızımda bir aylıkken denemiştim çok az kullanabildik sonra bir daha almadı. Mutlaka bebekten bebeğe farklılık oluyor canım umarım en doğru kararı verirsin. Ben sırf emip emip sonra onu rahatsız etmesinden çekindiğim için vermeye çalışıyorum fazlasını kusuyor sıkıştırıyor çocuğu

Ve olan çocuklara oluyor malesef
Maalesef canım bizim ülkemizde bile doğum kontrol yöntemlerini uygulamak zaman almış hala inanışları gereği kullanmayan insanlar var sonuçları bizim açımızdan üzücü olsa da yeterli ve dengeli beslenme ve bakımları olamasa da yapabileveğimiz bir şey olmuyor üzülmekle kalıyoruz.ay konuyu nerden nereye getirmişim:) keşke tüm insanların refah seviyesi birbirine yakın olsa da tüm bebekler çocuklar sağlık ve mutluluk içinde büyüseler

Prima kullanan var mı .. pampers ve premium care arasında ne fark var ben sleepy almıştım yerli olsun diye ama prima hediyr geldi 5 paket ve pampers iyi midir değiştireyim mi ?

Benimkide kız ya bende diyordum 38 _39 dogar ins 42 kadar bekletmez beni kizim cnm sen sezaryn ol arrk yoksa kakasini yoyorms
Doktoru bekliyoruz bakalım ne diyecek gönlüm ne beklemekten yana ne sezaryenden hayırlısı artık. Hiç erkenden beklentiye girme gelmeyince kötü oluyor insan.

Benimde takvim bugün bitti ne gelen var ne giden açılma sancı hiç bişey yok sende yine nişan gelmiş :)
Insanlarin sorması ayrı sinir ediyor aynen, zaten gerilmeye başladım birde hergün laf anlatıyorum tek tek.

Dr randevunuz bugünmüydü? Kilosu falan ne kadar ne dedi dr benimde son gün yarın bugün randevum var geçen hafta 3900 dü ne diyecek merak ediyorum suni sancı istemeyi düşünüyom
Doktor muayenesini henüz olmadım sadece çatı muayenesi ve nst yapıldı bugün. Geçen hafta 2850ydi kilosu max 3 olmuştur şimdi. Bende suni ile baslatmayi istediğimi söyleyeceğim sanırım beklemek istemiyorum.

Hayırlısı olsun ama bizde sezaryen kalacağız sanırım hiç acılmam falan yok. Başı aşağıda ama ne gelen var ne giden kakasını yapmasından, sıkıntıya girmesinden de korkuyorum. Bir yandan da 39dan beri çok canım yanıyor o yüzden de beklemek istemiyorum bakalım doktorum ne kadar verecek onu bekliyorum şimdi.

Hep öyle diyorlar da doğurmak bakmak için yaptık bu bebekleri sonucta :) Bi yerden sonra keşke içerde kalsaydı diyeceğim ama böyle de dayanamıyorum artık doğsa da kavussam istiyorum :)

Açılma çokta önemli değil zaten önce sanci başlasın yeterki o açılır :)
Suni sanci isteyeceğini söylemişsin bana dedikleri kendi sancin olmazsa suni sancinin sezeryana çevirmesi çok büyük ihtimalmis ben o yuzden şimdiden istemedim cesaret edipte.
Beklemek zor olsada kendi başlatsın sancıyı inşallah suniyi yine alırım sorun değil:)

Aminn cnm.Ne kadar içeride takılırlarsa dışarı da o kadar rahat ediyorlar aslında.Benim bu sezeryan olacak ama dr 38 i geçirtti gene de.Allah nasip ederse Çarşamba 38+3 ye Doğum olacak
İki gün kalmış çok heyecanlı
Hayırlı olsun çok güzel

İnşallah gelir tez zamanda kontrollerinin arası biraz fazla değil mi 40dan sonra 2gündr 1 kontrole çağırıyorlar diye biliyorum bence sen ara ara git kontrollere

Doktoru bekliyoruz bakalım ne diyecek gönlüm ne beklemekten yana ne sezaryenden hayırlısı artık. Hiç erkenden beklentiye girme gelmeyince kötü oluyor insan.
Haklsn vallahi gecen hafta gttgmde dr dedi yernden memnun kizin gelmeye niyeti yok bakalm sonra degiscek mi acaba

Açlık ve fakirliğin yoğun olduğu yerlerde hiçbir imkan da olmuyor. En basitinden eğitim olmuyor. Doğum kontrol yöntemleri olmuyor. Doğal olarak ihtiyaçlarını giderirken korunma yöntemlerini kullanmıyor ya da kullanamıyorlar. Kadın için de erkek için de korunma için gerekli şeyler parayla alınan şeyler. Hiç aktivite olmasın dersen de o da doğaya aykırı. Bir de çoğu inançta dünyaya gelen bebeğin rızkı da olur düşüncesi de var. Var da var...

Dr randevunuz bugünmüydü? Kilosu falan ne kadar ne dedi dr benimde son gün yarın bugün randevum var geçen hafta 3900 dü ne diyecek merak ediyorum suni sancı istemeyi düşünüyom
Daha yeni biriyle tanıştım doğumdan çıktı muhabbet. Kendisi bir çocuğunu 4200 ile diğer çocuğunu da 4300 ile normal doğurduğunu söyledi. Yaşı ileriydi. Eskiden bebeğin kaç kilo olduğu tam bilinmiyor muydu acaba ya da bu 3800 den itibaren riskli 4000 den itibaren yasal sınırın olması yeni mi çıktı, bilemedim.

Ben sezaryenden elimden geleni yapmak adına bi soracağım ama yönlendirmeye doktor yapacak tabi. Bakalım hayırlısı ne ise o olsun normal ihtimali olmazsa boşa sancı da çekmek istemem.

Fakirlerin baska eglencesi yok derler ya.

Kızlar emzik kullanan var mı ya da ne düşünüyosunuz
Biz fototerapiye girdigimizde mecbur kullandik. Hic istemiyordum ama surekli bagirarak agliyordu. Cocuk doktoru emzigi nerde diye sordu. Aldik hemen tuttu da emzigi. Simdi de gece esim kalkarsa ya da ben uyuyo olursam uyumayinca veriyor. Cok sık kullanmiyoruz ama.

Prima kullanan var mı .. pampers ve premium care arasında ne fark var ben sleepy almıştım yerli olsun diye ama prima hediyr geldi 5 paket ve pampers iyi midir değiştireyim mi ?
Pampers ve prima ayni zaten. Yurt disinda pampers diye satiliyor sanirim. Ben premium care kullaniyorum. Sleepy hic kullanmadim. Cok bi fark olacagini sanmam. Bi sikayetim yok benim.

İnşallah gelir tez zamanda kontrollerinin arası biraz fazla değil mi 40dan sonra 2gündr 1 kontrole çağırıyorlar diye biliyorum bence sen ara ara git kontrollere

Bebek hareketlerinde bi sıkıntı olmadığı sürece, kanama, suyum gelmediği sürece kontrole gerek yok diyorlar burda. Geçen hafta salı gitmiştim doğum olmazsa haftaya pazartesi tekrar çağırdılar yurtdışında 35ten sonra ultrason yapmıyorlar bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…