2018 Ekim Anneleri

Gözünüz aydın. Çok sevindim minik kuzunun ailesine kavuşmasına. Inşallah başka dert keder yüzü görmez.

Gozun aydin. Cok sevindim.

Canim memeden cekince ağzinda süt görüyorum bazen.hatta birazı akiyor.
Yatiriyorum.biraz uyuyup uyaniyor.öglen 12 den beri her uyanip mizmizlandiginda verdim memeyi.uyudu.sonra yine uyandi.yani ben bugün her saat emzirdim.niye uyaniyor anlamis degilim.bide gözaltları sanki morarmış gibi.
Bu arada anne cayı ne?hic duymadim.bende hurma yiyorum.hosaf suyu iciyorum.bol su icuyorum.tereyaği pekmezi yapamadim.evde yoktu.eşime de demeyi unutmusum.
Canım bizimki tokken de durmuyor.surekli agliyor.onun icin kostura kostura bi is yaomaya calisiyorum.wc banyo isi zaten cok zor.koştura koştura wcye gidiyorum.

Hayir canim buyudukce uyanik duracaklar ara ara.
Benimkide duruyor toplamda 6 saat kadar 1 gunde
Bol bol konus sev,dans et,sarki ninni söyle :)
Canim benimki daha 15 günlük.bu kadar uyanik kalmasi da iyi degil.gözlerinin altı morarmis.geceleri artik alarm kurmaya gerek yok.zirt pirt uyaniyor.emziriyorum.
Benmki sabah ve aksam 4er saat uyumuyo. Ve oyle kendi kendinede durmuyo tabi:))) ilk kizim daha fenaydi hic uyumazdi.
Benimki de ayni canim.emzik veriyorum tutmuyor.baska emzik alacam.Allah yardimcimiz olsun.
benimki de 30 dk sag memeden emiyo.30 dk pispislama oyalama.30 dk obur meme.sonra gene oyalama filan boyle geciyo gunduz.gece daha rahat
Seninki de zormus canim.ama gece uykunu alabiliyorsan ne guzel.

Tomris'i duyunca yazayım dedim. Ilk kizimda onun sayesinde mamayi bırakmıştık. Emzirme kampının tüm kurallarına uyarsanız kesinlikle ise yarıyor.
Canim dün basladim.gündüz uyudum.aksama eşim gelince iş bozuldu.sonucta o da calisiyor.yoruluyor.bi de ben çökemezdim.yani yapamadik.bi bakan gerek.
beyaz gurultu müzikler var. ise yarıyor bazen...
Bizimki dinliyor ama uyumuyor.bugün emzirdim koydum.süpürgeyi actim salonu süpürdum baktim uyumadi:)
Beyaz gürültüde fayda etmiyor anam.

Kesinlikle yardım almadan olmaz canım. Birinden 1 gün olsa dahi yardım iste.

Bu arada daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerin büyüme atakları var belirli dönemlerde. Eğer olağandışı bir durum varsa büyüme atağından kaynaklı olabilir.

Allah yardımcınız olsun canım. Ozaman haftasonu yap derim eşin idare edebilir bence. 1 gün bile okadar işe yarıyor ki.. Ben en fazla 3 günde mamadan kurtulmuştum.
Canim eşim yapmaz.3 gün üst uste tatili de yok.tomrisin yöntemi çok ağır.bana öyke bakamaz.bebege de bakamaz.

Ben naturpy milk tea aldim canim 7 lira kutusu. E sütün var o zaman canim hiç yok değil ama her bebek farkli işte kimisi daha cok kimisi daha az uyuyor. Bide gazı varsa o yuzden de sürekli emmek isteyebilir o yuzden de sık uyanabilir

gözün aydin olsun

Canım cok doğru söylüyorsun bence de bunun gazi var ondan sürekli emdi bugün.
Bundan sonra gazına daha çok önem verecem.gaz damlasi da veriyorum.bide ben cok emziriyordum.uzunsüre.iyice doysun diye.az önce memeden cektim.bir goğsümü 40 dak emdi.hala uyumayinca cektim memeden ayagimda hafif hafuf sallayarak uyutmaya calisiyorum.

Bebek doğar doğmaz kaç kg verdiniz hanımlar eve gelince tartilmissinizdir ?
Ben 61 kg ile hamile kaldım. 77 kg ile doğuma gittim. Doğum yapalı 14 gün oluyor 66 kg'yum şu an... Bol bol emziriyorum ve su içiyorum fazladan 5 kg kaldı onu da en kısa zamanda veririm inş

Kizlar benim bebisler ikiz olunca biriyle hep evdeki diger kisi ilgileniyor. Ve uyumayinca ya dizde yada carsafta salliyorlar bende uzuluyorum boyle uyutan var mi?

Hayırlı olsun inşallah. Bizimki 1 haftadır yoğun bakımda. Hem ciğerleri gelişmemiş hem de enfeksiyon varmış. Şu an ağzından bir boru ile solunum desteği alıyor. Buruna geçirmeye çalıştılar ama enfeksiyondan dolayı tolere edemedi. 1-2 hafta daha kalacak gibi duruyor. Bizim doktor da bir tarih vermiyor. Allah yardımcısı olsun tüm bebeklerimizin.

Kızlar benim de bir sorum var. Çocuğu yoğun bakımda planlar hastanenizdeki görüş uygulaması nasıl? Biİm hastaneye sinir oluyorum. Günde 2 kere görüş saati var. Biri 12 biri 21. Bu saatlerde bir cam var camın perdesini 15 dakika açıyorlar. Dışarıdan görebiliyorsun. Salı ve Cuma günleri de temas günü diye geçiyor. Bu gümlerde önlük maske vs giyip sadece anneler saat 12 de çocuğun yanına girip ona dokunabiliyor. Sizin hastanelerde uygulama nasıl?

Hayırlı olsun inşallah. Bizimki 1 haftadır yoğun bakımda. Hem ciğerleri gelişmemiş hem de enfeksiyon varmış. Şu an ağzından bir boru ile solunum desteği alıyor. Buruna geçirmeye çalıştılar ama enfeksiyondan dolayı tolere edemedi. 1-2 hafta daha kalacak gibi duruyor. Bizim doktor da bir tarih vermiyor. Allah yardımcısı olsun tüm bebeklerimizin.

Kızlar benim de bir sorum var. Çocuğu yoğun bakımda planlar hastanenizdeki görüş uygulaması nasıl? Biİm hastaneye sinir oluyorum. Günde 2 kere görüş saati var. Biri 12 biri 21. Bu saatlerde bir cam var camın perdesini 15 dakika açıyorlar. Dışarıdan görebiliyorsun. Salı ve Cuma günleri de temas günü diye geçiyor. Bu gümlerde önlük maske vs giyip sadece anneler saat 12 de çocuğun yanına girip ona dokunabiliyor. Sizin hastanelerde uygulama nasıl?

16-20 saat uyur canim yenidoganda.Her bebek farkli olabilir.O sureyi aglayarak geciriyordur iste toplamda.Ama zaten 1 aylik oldu artik ş kadar uykusuz kalacak denmez bu sureleri bebek kendine gore degistirir.Sabah ilk uyanis biraz uyanik kalma bu surelerde cok etkilidir.
Ama suna inan durumunuz anormal degil.Sadece bazi seyleri ve aliskanliklaro zamanla ogrenecek.

Canim eşim yapmaz.3 gün üst uste tatili de yok.tomrisin yöntemi çok ağır.bana öyke bakamaz.bebege de bakamaz.

Tomris'te gelip gidenin kimsenin olmamasi,duş almamak vs yapilabilecek en basit seylerden.Cok sık duşta koku acisindan iyi sayilmaz mesela.
Sen sadece şu işleri yemekleri halletmek konusuna cok takilma derim.Yemek isini esinle halledip atin dolaba 2-3 gunluk 1 kerede yapip ister tek yemekten cok yapacan istersen 2 tane cikaracaksniz.Sabah yumurta hasla oylece ye,2-3 cevizini ye,gun icinde havuc ye mesela en basitleri.
Bende ilkinde cok yumurta patlattim haslansin diye koyup,unutup unutup,bildigin patliyor yanıp bide leş gb kokuyor :) kahvalti bi sure sadece o haslanan yumurtayi yutmakti.Ekmek arasi dereotu yerdim bazen tazesoganli.Attigim 2 lokmayida sute yarasin diye atiyordum.

Simdi buyuk kizim var.Insan kendini yok sayabiliyor ama inan mecbur kalinca hersey oluyor.Kahvaltisi ara ogunu aksam yemegi derken en azindan en onemlileri ilk sirada tutuyorum.Isler bi sekilde hallolacak nasip :))))
Ama bebek demek oyle emzir uyusun,uyaniksa koy bi yere yatsin bakinsin degil yani.Ilkte bu sudan cikmis balik gb olmakta bundan oluyor sanirim insan bu kadarini hayal edemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…