- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Amin canim.Rabbim yepimixin yarfimcisi olsun.Allah yardımcın olsun canım Allah sana sağlık versin kimselere muhtaç etmesin de kendin büyüt yavrunu. Hep güçlü ol inşallah
Bana da tuhaf geliyor.ins doyuyordur yavrucaklar.Benimde öyle canim sağarken sol memeden 3 delik sağdan 2 delik gözüküyor süt çıkan. Ama belki diğer deliklerden fışkırarak çıkmadığı için biz 2 delik sanıyor olabiliriz
Canım senin elinle sağmandan daha çok çekiyordur bebişin çünkü benim kızım dün memeye yapışıktı resmen süt gelmiyor mu acaba diye sağayım dedim 40 ml e kadar anca sağdım bıraktım sonra kızım emerken ağzından memeyi çıkarttım zorla baya süt doluymuş ağzı aktı hep .. ara ara emerken bak süt geliyordr mutlaka ..Canim 30 dak yetmez ki.zaten benim sutum az.3limle sikiyorum.ancak 1 damla ucuna cikiyor.sütüm yok ddimu sence de.
Emiyor uyumuyir.yerine burakuyirum.agliyir.emzige mecburen alistirmaliyim.ben tek basumayim
Kimsem yok.inanmazsin ben dun klozete bebekle oturdum.birakinca catkayan kadae agliyir.agkamaktan da karni kanadi 2 kere.emzige mecburum.
Bana da encok gece lazim.uykusuzluktan olüyorum bazen.gözler kapanmiyir.bzimkide aciyir ellerini ben yine de bagliyorum.
Icin rahat etmezse sağlık ocağına götür kilosuna baksınlar o zaman anlarsin canımBana da tuhaf geliyor.ins doyuyordur yavrucaklar.
Bugün artik doyduğuna kanaat getiedim cünkü bezleri islak ve bazen agzindan süt akiyor.bunun sürekli emmek istemesi vebuaynmasi gazdanmis.hele sükür anlayabildim.Canım senin elinle sağmandan daha çok çekiyordur bebişin çünkü benim kızım dün memeye yapışıktı resmen süt gelmiyor mu acaba diye sağayım dedim 40 ml e kadar anca sağdım bıraktım sonra kızım emerken ağzından memeyi çıkarttım zorla baya süt doluymuş ağzı aktı hep .. ara ara emerken bak süt geliyordr mutlaka ..
Evde tarti var canim ama ne kadar dogru bilmiyorumIcin rahat etmezse sağlık ocağına götür kilosuna baksınlar o zaman anlarsin canım
Baskül tarzi mi tarti. Ben bebeğimi tartayım dedim hic görmedi benim kızı cok hafif geldiBugün artik doyduğuna kanaat getiedim cünkü bezleri islak ve bazen agzindan süt akiyor.bunun sürekli emmek istemesi vebuaynmasi gazdanmis.hele sükür anlayabildim.
Evde tarti var canim ama ne kadar dogru bilmiyorum
Dr browns başlangıç seti almıştım. Hızlı akıyo ve o hıza alisti bebek. Medela calma mi dediginiz acabaBiberon olarak Medela kullanmıştık biz ve kızım memeden hiç uzaklasmamisti. Minik kızıma da aynı biberondan aldım. Ilk zamanlar mama takviyesi yapmak zorunda kaldık ve bu biberon sayesinde yine sıkıntı yaşamadık.
3.5 kilo gitmişti sadeceBebek doğar doğmaz kaç kg verdiniz hanımlar eve gelince tartilmissinizdir ?
Tomrisin emzirme notları diye arama motoruna yazarsanız çıkar.Tomris nedir ? Merak ettiğim bir konu Doğum öncesi okumak isterim.. link göndere bilir misiniz ?
Evet Medela Calmadan bahsediyorum.Dr browns başlangıç seti almıştım. Hızlı akıyo ve o hıza alisti bebek. Medela calma mi dediginiz acaba
15 kg aldım toplamda 5 kg doğumun hemen ardına gitmişti. 2 hafta içinde 4 kg daha verdim toplamda 9 kg gitti. Umarım hepsini ve hatta üzerine fazladan 5 kg daha veririm :)Bebek doğar doğmaz kaç kg verdiniz hanımlar eve gelince tartilmissinizdir ?
Herkes emzirme ile ilgili soru sormuş size :) bende merak ettiğim bir soruyu sormak isterim. 39+2 deyiz, 30 uncu haftadan beri meme uclarım böyle bir garip pütürlü gibi, karnabahar gibi :) krem ile nemlendirerek bir açıdan kaşınma ve çatlamayı çözdüm. Tabi ki kremi kullanmadığım sürece yine aynı şekilde pütürlü oluyor. Hatta bazen elimle temizliyor kremliyorum. Eğer kremlemezsem çaylak gibi oluyor canım acıyor. Fakat şu anda meme uçlarımda ara ara iğne batması gibi hafif acı oluyor. Sebebini biliyor musunuz ? Doğumdan sonra çatlak yara ve sür gelmemesinden çok korkuyorum
Kızlar benim bebişte gelmeye niyeti olmayanlardan
Dr. suni sancı ile başlatalım istersen beklemenin bir artısı yok bebeğe dedi
Kendi sancım ile istediğim için 40 hafta olsun müsade edin bekleyelim dedim
Salı gününden sonra sorumluluk almam diyor Dr.
Kontrolde kordon dolandığını gördük 1 kez dolanmış omuz ve ağzının önünde duruyor
Uyku tutmadı düşünmekten suni ile başlatmalı mı yoksa beklemeli mi bir sıkıntı olur mu?
Yada direk sezeryan mı istemeli
Malum 29 Ekim tatili var
Merhaba kızlar gebeliğin son haftası grip oldum zorlu bir Doğum ve sonrasında öksürük dikişlerin ağrısı derken zor toparlandım meme ucum olmadığı için bebeğim memeyi tutamadı hafif sarılığı yükseldi yapay meme ucu kullanıyorum o da aşırı gaz yapıyor ağzından kayıyor deliriyor bebeğim birde aşırı ıkınması var her dakika ıkınıyor ağlıyor doktorumuz kolik Bebek dedi ve ıkınmaktan poposunda yırtık oluşmuş gecemiz gündüzümüz yok sürekli ağlıyor gazı var ve uyumuyor günlerdir uykusuz yorgun ve ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. 17 gün oldu daha bebeğimi kucağımda sevemedim bile sürekli ya memede kalmak istiyor ya gazı var ya uykuya geçemediği için ve ıkınmaktan ağlıyor ne zormuş
Canim benim bebegein derdini anladim.gaz sancisi varmis.ondan dün sık sık uyaniyormus.bende her uyandığinda aglayinca meme verince gazini daha da arttitiyormus.
Aynen öyle canim.neye ugradigimi şaşirdim.ins bu zorlu süreç gecer.
Canim benim bir memde 2 digerinde 1 tane deliktem süt geliyor.
Haklisin canim.bi daha yapmayi dusunmüyorum.bende.
Aynen öyle kızımın totosu şuan kıpkırmızı oldu ve pütür pütür bişiler çıktı hemen molfix alacağım bende bugün .. dediğim gibi israil malı diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim :)) yıllardır hacı şakiri Türk malı bildiğim gibi hahaha
Sanırim benim bebek kolik olmuş.artik sakinlestirecem yapacak bisey yok.sizak havlu masaj bebek arabasinda gezdirme.hepsini denicem artik.Aynen devamli emmekte zorlar.Sikintidan memeye saldirir.Omuzuna biraz karni denk gelecek sekilde yatirip bayaa yukardan yani,ayaklarinida avucunla destekle dizlerini kirsin toplasin bayaa ayaklarini anne karni gb dusun.Oyle hafif hafif yuruyerek yardimci olabilirsin kalktigi zamanlarda.Uyuyacaksa omuzundada uyir o sekilde zaten.
Utuyle isitip cok sicak olmadan kucuk bisyle ayaklarini sarabilirsin.Masajda yapabilirsin karnina.Yardimci olursun❤
Delik konusuna gelince sagarken mi o sekilde gordun?
Eger sagmadan elinle sıkınca gordugunden bahsediyorsun oyle gorunuyor canim.En cok sagarken fiskirma seklinde oldukca belli oluyor delikler.
Kızlar benim bebişte gelmeye niyeti olmayanlardan
Dr. suni sancı ile başlatalım istersen beklemenin bir artısı yok bebeğe dedi
Kendi sancım ile istediğim için 40 hafta olsun müsade edin bekleyelim dedim
Salı gününden sonra sorumluluk almam diyor Dr.
Kontrolde kordon dolandığını gördük 1 kez dolanmış omuz ve ağzının önünde duruyor
Uyku tutmadı düşünmekten suni ile başlatmalı mı yoksa beklemeli mi bir sıkıntı olur mu?
Yada direk sezeryan mı istemeli
Malum 29 Ekim tatili var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?