2018 Ekim Anneleri

Canım senin elinle sağmandan daha çok çekiyordur bebişin çünkü benim kızım dün memeye yapışıktı resmen süt gelmiyor mu acaba diye sağayım dedim 40 ml e kadar anca sağdım bıraktım sonra kızım emerken ağzından memeyi çıkarttım zorla baya süt doluymuş ağzı aktı hep .. ara ara emerken bak süt geliyordr mutlaka ..

Bugün artik doyduğuna kanaat getiedim cünkü bezleri islak ve bazen agzindan süt akiyor.bunun sürekli emmek istemesi vebuaynmasi gazdanmis.hele sükür anlayabildim.
Icin rahat etmezse sağlık ocağına götür kilosuna baksınlar o zaman anlarsin canım
Evde tarti var canim ama ne kadar dogru bilmiyorum

Bugün artik doyduğuna kanaat getiedim cünkü bezleri islak ve bazen agzindan süt akiyor.bunun sürekli emmek istemesi vebuaynmasi gazdanmis.hele sükür anlayabildim.

Evde tarti var canim ama ne kadar dogru bilmiyorum
Baskül tarzi mi tarti. Ben bebeğimi tartayım dedim hic görmedi benim kızı cok hafif geldi seninki nasil bilmiyorum ama doğum kilosunun altinda degil ya da ayni kiloda değilse almistir. Benim kızım 10 günlükken 100 gram almıştı mesela ama her bebek ayni değil unutma

Dr browns başlangıç seti almıştım. Hızlı akıyo ve o hıza alisti bebek. Medela calma mi dediginiz acaba

Oncelikle saglikla kavusun insallah❤
Bende bildigim deneyimledigim kadariyla yardimci olmaya calisiyorum :)

Oncelikle emzirme ve sut konusunda kendine guven cunku tamamen psikolojik.Hamileligin nasil yolunda gittiyse aylara gore o duzeni Allah sutunde de sagliyor.Ama etkenler cok var iste cevre,tedirginlik,yorgunluk uykusuzluk,cocuk durmadikca sut mu yetmiyor dusuncesi ozellikle ama cocuk sadece acliktan durmamazlik etmez bazen fazla tokluktanda gaz sikintisindanda sadece kokunla olmak icinde durmayabilir.Ki bebislerin geneli boyle strese bosluga dusmemek ikiniz icinde daha saglikli olacaktir.

O temizledim dedigin sey kucucuk sarimtrak bisy sanirim?Oyleyse süt.Azcik gelip hemen gogus ucunda kabuklasiyor.Gayet normal.Kurudukcada canini daha cok acitir.Nemli tutman biraz rahatlatir.O kat kat gb olmasi gogus ucunun iste bikac yersen sutun cikisi gogus ucunun degismesinden kaynaklaniyor :) Batma hisside hareketlenen sut kanallarindandir.
Bak simdiden duzenine girmeye baslamis :) Dogum olunca bebeginle bol bol temas et,bak,dokun.Yaninda dursun❤Bu hisler en etkili sey bence.

Sonrasinda emzirme doneminde uclar iyice degisiyor biraz hassasiyet olacaktir.Yara catlak olmaz insallah.Benim de ilk kizimda olmustu.Bicok sey denemistim.Ayva cekirdegi jelinden,kremden,karbonatli sudan,tahin yagindan vs.
Bu kez gogus kalkanini hastaneye aldim ve kullanmaya basladim.Surtunmedikce kurumadikca o hassasiyette yaraya dönüşmedi.Sonra gerekte kalmadi.

Hislerine guven derim ben.
Takibin olduktan ve bebekte sikinti olmadiktan sonra bekleyebilirsin.
29 Ekim'de olsa ebe yardimci olacak zaten cogunlukla,belki son zamanda baska doktorun gelmesi bile cok gozune batmayacaktir.Kolayliklarla gelsin minik❤

Allah yardimcin olsun.
Poposuda cok canini yakiyordur
Sende has zeytinyagi yutsan 1 tatli kasigi ya da ben mesela ekmek banarak yemeyide severim.Belki etkisi olur ikinizede bayaa calistiriyor.
Insallah cabucak atlatirsiniz

Aynen devamli emmekte zorlar.Sikintidan memeye saldirir.Omuzuna biraz karni denk gelecek sekilde yatirip bayaa yukardan yani,ayaklarinida avucunla destekle dizlerini kirsin toplasin bayaa ayaklarini anne karni gb dusun.Oyle hafif hafif yuruyerek yardimci olabilirsin kalktigi zamanlarda.Uyuyacaksa omuzundada uyir o sekilde zaten.
Utuyle isitip cok sicak olmadan kucuk bisyle ayaklarini sarabilirsin.Masajda yapabilirsin karnina.Yardimci olursun❤

Delik konusuna gelince sagarken mi o sekilde gordun?
Eger sagmadan elinle sıkınca gordugunden bahsediyorsun oyle gorunuyor canim.En cok sagarken fiskirma seklinde oldukca belli oluyor delikler.

Son düzenleme:

Amerikali bir kimya muhendisi buyukbaba tarafindan torunlarinda denenerek baslamis prima :)))tarihcesini okumustum.

Huggies cok iyi aslinda K kubra2553 Turkiye'den cekildi sanirim.Icerik olarakta iyiler arasinda.

Sanırim benim bebek kolik olmuş.artik sakinlestirecem yapacak bisey yok.sizak havlu masaj bebek arabasinda gezdirme.hepsini denicem artik.
Elimle sıkınca hic fiskirmiyor.ucuna bi damla cikiyor.
Gecen hafta sağıyordum.1 delikten fiskiriyordu az bisey.sonra bide altindan altiyordu 1 er damla süt.bu hafta hic sağmadim.bebeğe yetmez diye.

Arkadaslar merhaba
E bebekte korbellin bebek bezi çöp kovası 50tl ye düşmüş ilgilenenler varsa bakabilir

Bence sezeryan ile aldır riske atma derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…