Canim bisey soracam.hic dikkat ettin mi gögüs ucunda kac delik var diye.
Bebek doğar doğmaz kaç kg verdiniz hanımlar eve gelince tartilmissinizdir ?
toplamda 11 kh aldim eve geldigimde 2 kilo gitmişti sadece 7 gunluk olduk odemim gitti heralde 5 kg gitmis gözüküyor hedefe 7 kilo var dahaBebek doğar doğmaz kaç kg verdiniz hanımlar eve gelince tartilmissinizdir ?
:) hayırlı olsun :)Yarın sezeryana girecek biri olarak bende ucundan kıyısından akrep annesi olarak aranızdayım tabi gece 12 ye kadar süpriz olmazsa
Ayyy hadi gözün aydın :) bizim Salı’ya kadar normal gelmezse salı sezeryan :)Ben de varım canım 40+1 oldum perşembeye gün verdi doktorum:)
Ooo senin ki pek yaramaz çıkmış :) hayırlısı ile alalım kucaklarımıza.. sayımız da az değilmişBendeee :) bir türlü gelmiyor kızım nişanım geleli 15gün oldu nerdeyse, 2cm açıklığım vardı ( şu an kaç bilmiyorum) ve Doğum kanalına da girmişti ama gelmiyor
Canım ayakta sallamak için çok küçük ve doğru değil fazla sallanmadan dolayı zarar gören bebekler var. Bence ayakta sallama ama sen bilirsin tabiKızlar bebeğimi en son 2 bucukta emzirdim.uyumadi ayagimda salliyorum uyumuyor.sizinki de böyle mi.böyle uyanik durması iyi mi kötü mü bilemedim.yenidoganlarin uyumasi gerekmez mi surekli?
Tomris nedir ? Merak ettiğim bir konu Doğum öncesi okumak isterim.. link göndere bilir misiniz ?Tomris'i duyunca yazayım dedim. Ilk kizimda onun sayesinde mamayi bırakmıştık. Emzirme kampının tüm kurallarına uyarsanız kesinlikle ise yarıyor.
Herkes emzirme ile ilgili soru sormuş size :) bende merak ettiğim bir soruyu sormak isterim. 39+2 deyiz, 30 uncu haftadan beri meme uclarım böyle bir garip pütürlü gibi, karnabahar gibi :) krem ile nemlendirerek bir açıdan kaşınma ve çatlamayı çözdüm. Tabi ki kremi kullanmadığım sürece yine aynı şekilde pütürlü oluyor. Hatta bazen elimle temizliyor kremliyorum. Eğer kremlemezsem çaylak gibi oluyor canım acıyor. Fakat şu anda meme uçlarımda ara ara iğne batması gibi hafif acı oluyor. Sebebini biliyor musunuz ? Doğumdan sonra çatlak yara ve sür gelmemesinden çok korkuyorumOrtalama 10-15 denir :) ozellikle sagarken o goruntu cok komik olur.Hepsi farkli yöne gider bide :)
Ah ah :)) amiiin inşaallah sağlık olsun daOoo senin ki pek yaramaz çıkmış :) hayırlısı ile alalım kucaklarımıza.. sayımız da az değilmiş
Maşallah ne güzel hayırlı olsun :) nasıl başladı doğum acaba sancılarla mı gittiniz siz de
Bilmiyorum ki canım arkadaşım getirmişti.Ya cesitleri var mi onun?
Ben ilk kizimda bi paket kullanip memnun kalmistim.
Primayi zaten tek gecerim ama trye donunce artik kullanmak istemyrm.
Çok şükür dün 11:55te aldım kucağıma bebeğimin o anına tanık olmak için belden uyuşmalı yaptırdım o esnada acımadı canım doktorlar anestezi uzmanları kısacası ameliyat ekibi çok tatlılardı espiriler ful destek hatta elimi bile tuttular eğlenceli bi doğumdu ama uyuşma geçince bi ağrı vurdu ki ağrı kesici ile rahatladım 6saat kımıldan yatırdılar sonrA yavaş yavaş yürümeye başlatıldım şuan sezeryan yerinde özellikle yürürken sancı oluyo dr estetik dikiş olduğu için o kadar acır dedi sütüm de gelmedi ama çok takmıyorum yoksa hiç gelmez bi de gaZımın çıkmasını bekliyoruz taburcu olmak için daha bebişimle tam kavuşamadın desem yeriSuan bitmistir sanırım güzel haberlerinizi ve dogum hikayenizi merakla bekliyotum :) paylaşırsanz sevinirim .
Canim benim bebegein derdini anladim.gaz sancisi varmis.ondan dün sık sık uyaniyormus.bende her uyandığinda aglayinca meme verince gazini daha da arttitiyormus.16-20 saat uyur canim yenidoganda.Her bebek farkli olabilir.O sureyi aglayarak geciriyordur iste toplamda.Ama zaten 1 aylik oldu artik ş kadar uykusuz kalacak denmez bu sureleri bebek kendine gore degistirir.Sabah ilk uyanis biraz uyanik kalma bu surelerde cok etkilidir.
Ama suna inan durumunuz anormal degil.Sadece bazi seyleri ve aliskanliklaro zamanla ogrenecek.
Aynen öyle canim.neye ugradigimi şaşirdim.ins bu zorlu süreç gecer.Tomris'te gelip gidenin kimsenin olmamasi,duş almamak vs yapilabilecek en basit seylerden.Cok sık duşta koku acisindan iyi sayilmaz mesela.
Sen sadece şu işleri yemekleri halletmek konusuna cok takilma derim.Yemek isini esinle halledip atin dolaba 2-3 gunluk 1 kerede yapip ister tek yemekten cok yapacan istersen 2 tane cikaracaksniz.Sabah yumurta hasla oylece ye,2-3 cevizini ye,gun icinde havuc ye mesela en basitleri.
Bende ilkinde cok yumurta patlattim haslansin diye koyup,unutup unutup,bildigin patliyor yanıp bide leş gb kokuyor :) kahvalti bi sure sadece o haslanan yumurtayi yutmakti.Ekmek arasi dereotu yerdim bazen tazesoganli.Attigim 2 lokmayida sute yarasin diye atiyordum.
Simdi buyuk kizim var.Insan kendini yok sayabiliyor ama inan mecbur kalinca hersey oluyor.Kahvaltisi ara ogunu aksam yemegi derken en azindan en onemlileri ilk sirada tutuyorum.Isler bi sekilde hallolacak nasip :))))
Ama bebek demek oyle emzir uyusun,uyaniksa koy bi yere yatsin bakinsin degil yani.Ilkte bu sudan cikmis balik gb olmakta bundan oluyor sanirim insan bu kadarini hayal edemiyor.
Canim benim bir memde 2 digerinde 1 tane deliktem süt geliyor.Ortalama 10-15 denir :) ozellikle sagarken o goruntu cok komik olur.Hepsi farkli yöne gider bide :)
Haklisin canim.bi daha yapmayi dusunmüyorum.bende.Canım ayakta sallamak için çok küçük ve doğru değil fazla sallanmadan dolayı zarar gören bebekler var. Bence ayakta sallama ama sen bilirsin tabi
Hayirli olsun canim Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah. Bol bol yürümeye çalış daha çabuk iyilesirsin gazını da rahat cikarirsin. Bebisle eve gidince bol bol hasret giderirsiniz merak etme :) bol bol da su içÇok şükür dün 11:55te aldım kucağıma bebeğimin o anına tanık olmak için belden uyuşmalı yaptırdım o esnada acımadı canım doktorlar anestezi uzmanları kısacası ameliyat ekibi çok tatlılardı espiriler ful destek hatta elimi bile tuttular eğlenceli bi doğumdu ama uyuşma geçince bi ağrı vurdu ki ağrı kesici ile rahatladım 6saat kımıldan yatırdılar sonrA yavaş yavaş yürümeye başlatıldım şuan sezeryan yerinde özellikle yürürken sancı oluyo dr estetik dikiş olduğu için o kadar acır dedi sütüm de gelmedi ama çok takmıyorum yoksa hiç gelmez bi de gaZımın çıkmasını bekliyoruz taburcu olmak için daha bebişimle tam kavuşamadın desem yeri
Aynen öyle kızımın totosu şuan kıpkırmızı oldu ve pütür pütür bişiler çıktı hemen molfix alacağım bende bugün .. dediğim gibi israil malı diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim :)) yıllardır hacı şakiri Türk malı bildiğim gibi hahahaPrima amerikanin degl mi ya? :)) yani burda pampers ve huggies var sadece. O yuZden bende kullanmak istemyrm. Sleepyde sevmedim bu yuzden molfix ile devam edeym dedim. Dedgn gibi prime hic islak birakmyr. O yuzden seviyrm. Sleepy 1 paket almistim gunde cok sik kullandm bitsin diye hele gece kullanlcak bisy degldi. Resmen cekmiyo gibiydi. Molfix turk maliysa sevindm. En azndan bir kac secenek olmasi guzel.
Zaten burdaki primayla ordaki prima bile farkli
Allah yardımcın olsun canım Allah sana sağlık versin kimselere muhtaç etmesin de kendin büyüt yavrunu. Hep güçlü ol inşallahBaşta bikac kere sağdım
Ama şu 2 saatte bir emzirm3 olayi olunca baktim göğsüm dolmuyor.süt zaten az.yarim saat ugraşsam 10 ml anca cikar.bende sagmayi biaraktim.surekli emziriyorum.mama vermiyorum ki artsin.bu sefer de kilo alamazsa diye korkuyorum.ne yapacagimi şaştım.ne duyarsam onu deniyorum.
Saol canim Allah razi olsun.benim sınavimi da buymuş.güćlü olmam lazim. esim.ögretmen.geceleri onu hic ellemiyorum bile.sakin kalkma uyu sen diyorum.zaten adamcagiz herseye o kosturuyor.ev islerini de yapiyorum.ama en cok sıkıntim yemek.bi pilav yapacam bebekten yapamiyorum.ya dibi tutuyor ya lapa oluyor.bide ne pisirecegimi saşiriyorum.önceden cok güzel yemekler yapardim.ama simdi elim kolum bağli gibi.
Gececek ins bu günlerim.ailem elbet bigün bana muhtac olacak.
Benimde öyle canim sağarken sol memeden 3 delik sağdan 2 delik gözüküyor süt çıkan. Ama belki diğer deliklerden fışkırarak çıkmadığı için biz 2 delik sanıyor olabilirizCanim benim bebegein derdini anladim.gaz sancisi varmis.ondan dün sık sık uyaniyormus.bende her uyandığinda aglayinca meme verince gazini daha da arttitiyormus.
Aynen öyle canim.neye ugradigimi şaşirdim.ins bu zorlu süreç gecer.
Canim benim bir memde 2 digerinde 1 tane deliktem süt geliyor.
Haklisin canim.bi daha yapmayi dusunmüyorum.bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?