Sik sik emzirmek sutun dolmasina engel olur diye ve bebegn bi duzeni olmaz diye banada aynisini dediler. He arada bi saat basi emer sonra uzun sure uyumak isteyeblr de dediler. Sizden surekli sut geliyo mu yoksa memeyi emzik niyetine mi kullanyrmeraba kizlar bizimkisi 24 gunluk okdu. gunduz emmedigi her an agliyor ve surekli araniyor.hemsire gunde 12 kez ve ayrica bebek her istediginde emzir dedi.gunduz her saat basi yarim saat emziriyorum.memeden ayrilinca ciglik cigliga agliyor.gazi varsa diye pispisliyorum filan gecmiyor hic.aonra altini degistir derken gene emzirmeye geciyorum.gunduzleri hic uyumuyor.gece bizim gibi yatip sabah bizle kalkiyor.geceleri 2-3 saatte bir emziriyorum bu arada.gunduz nasil uyutabilirim.bi de icim rahar degil her agladiginda emzirme konusunda.bi arkadas da yazmis ona da doktor 2 saatte once emzirme demis. 2 saat beklemesi mumkun olmuyo gunsuz bebegimin.ne yapmam gerekir.
biberona alismasin sakin. benimki alisti daBenim bir göğüste 90 ml falan çıkıyor . Sadece akşamları sağıyorum ben biraz uyurken annemde biberondan ki sağdım sütü veriyor. Benim kuzu devamlı gece gündüz emmek istiyor. Bende çözümü böyle buldum
evet aslinda bi duzen kurabilsek emme konusunda iyi olacak.her verdigimde sut geliyor.bi 10 dk yutkunarak iciyor.sonrasinda bos bos emiyor gibi oluyor.ya aglamasina razi olup bekliycem 2 saat olmasini ya da boyle duzensiz olcak.haftaya asiya gittigimde sorayim saglik ocaginda.Sik sik emzirmek sutun dolmasina engel olur diye ve bebegn bi duzeni olmaz diye banada aynisini dediler. He arada bi saat basi emer sonra uzun sure uyumak isteyeblr de dediler. Sizden surekli sut geliyo mu yoksa memeyi emzik niyetine mi kullanyr
haftaya asiya saglik ocagina goturdugumde sormayi dusunuyorum.cunku bebek surekli aglarken insan dusunuyo acaba derdi me.karni mi ac gazi mi var uykusu mu var.yoksa huyu mu boyle.anlayamamak cok yipratici oluyo bazenCanim benim bebegimde 17 günlük.inanmazsin seninkinin aunisi bende var.harfiyen uyuyor.sabahtan öğlene kadar uyutamiyorum.uaynik oldugu zaman hep meme istiyor.ve sürekli bi aglama.
Bi yere koyunca durmuyor.agliyor.
Sen doktora götırecekmisin?.sorun neyse bi anlasak da ona göre davransak.
Nasıl oldu bebiş, iyi mi?Takipteyim canım burun akıntısı ve tıkanıklığı oluyor sürekli yatar pozisyonda durmaktan geniz akıntısı oluyor sanırım. Bugün de eşim aksi gibi nöbetçi evde değil dua ediyorum ki acil bir şey çıkmasın bugün. Ya bir de öyle bir durumdayım ki cumartesi günü ev taşıyacağız evi toparlıyoruz şu halde valla ne yapacağımı şaşırdım
Gonca idi sanırım ismi. Ben kendisine bebeğimin hırıltılı solunumu olduğunu söyledim ve kendisi refluden kaynaklı olduğunu söyledi. 3-4 gün sonra enfeksiyondan bebeğim yogunbakima alındı ve ben birdaha o doktora gitmedim.Anadolu yakasinda iyi bir cocuk doktoru onerisi olan varmidir hangi hastane oldugu onemli degil sorularimiza duzgun cevap vericek bizi iyi yonlendirecek olmasi lazimPeriLous hastane size hangi doktoru atadi memnun kaldin mi bize atadiklari doktora soru sorulmuyor resmen
Bendeki de bu modelin aynısı :) ya memede olacak ya uyumuş olacak, başka alternatif yok. Karnı da doysa öyle etrafına falan bakınmıyor, aranıyor ve ağlıyor.Canim benim bebegimde 17 günlük.inanmazsin seninkinin aunisi bende var.harfiyen uyuyor.sabahtan öğlene kadar uyutamiyorum.uaynik oldugu zaman hep meme istiyor.ve sürekli bi aglama.
Bi yere koyunca durmuyor.agliyor.
Sen doktora götırecekmisin?.sorun neyse bi anlasak da ona göre davransak.
Selam hanımlar birşey soracağım sağlık ocağından 2.topuk kanı almışlardı (ilki hastahanede alınmıştı)aradılar bugün troid hormonu düşük çıkmış tekrar alınacakmış kan bazen oluyormuş emzirmeden dolayı falan bilgisi olan varmı bu kojuda?
Canim peki uyumadigi bi zaman dilimi var mi?mesela bzimki sabahtan öģlene kadae uyumuyir.bide aksamüstü uyumuyir ve cok huzursuz oluyor.haftaya asiya saglik ocagina goturdugumde sormayi dusunuyorum.cunku bebek surekli aglarken insan dusunuyo acaba derdi me.karni mi ac gazi mi var uykusu mu var.yoksa huyu mu boyle.anlayamamak cok yipratici oluyo bazen
Canim peki sence bu durrumlari normal mi?sıkıntıları ne acaba?Bendeki de bu modelin aynısı :) ya memede olacak ya uyumuş olacak, başka alternatif yok. Karnı da doysa öyle etrafına falan bakınmıyor, aranıyor ve ağlıyor.
Canim kendimi sicak tutmaya çok saol.
Benim bebek 3 gündür sabahtan öğlene kadar böyle huysuz ve uykusuz oluyor.
Dünde ikk defa aksamüstü basladi aglamaya.zor uyuttum.gece de bayildi zaten.kalkip kalkip emzirdim.sabah 4 de gözünü acti agladi.1 saat sürdu emzirmem ve gözünün kapanması.5te uyudu.8 de aklkti ağlamaya basladi.öğlen 12 ye kadar uyumadi.hep emzirdim hep pispısladim.
Gözüm korkmuyor değil.eşim işe gidiyor.benden başka sakinlestirecek kimse yok.Allahim ne olur kolik olmasin.
Rabbim çocuğumu kolaylikla büyütmeyi nasip etsin.tabi cümlemize..
Ben yeni dünyaya adaptasyon süreci oldugunu düşünüyorum. Bizimki ilk doğduğu günden beri kucağımızdan inmedi. Hastanedeki beşiğe sırrı değdiği an çığlığı basıyordu. Yogunbakımdaki hemşirelerde sürekli kucakta olmak istediğini söylüyorlardı.Canim peki uyumadigi bi zaman dilimi var mi?mesela bzimki sabahtan öģlene kadae uyumuyir.bide aksamüstü uyumuyir ve cok huzursuz oluyor.
Canim peki sence bu durrumlari normal mi?sıkıntıları ne acaba?
Sanıyorum nezle oldu canım burunda sümük dolu dün suluydu sürekli temizledim bugün de koyulaşmış kıvamı serum fizyolojik sıkıp temizledik rahatladı. Beslenmesinde şimdilik sıkıntı yok gibi de uyurken çok uzun süreli dalamıyor rahat nefes alamadığı için. Burnu temizse uyuyor uzunNasıl oldu bebiş, iyi mi?
Gonca idi sanırım ismi. Ben kendisine bebeğimin hırıltılı solunumu olduğunu söyledim ve kendisi refluden kaynaklı olduğunu söyledi. 3-4 gün sonra enfeksiyondan bebeğim yogunbakima alındı ve ben birdaha o doktora gitmedim.
Levent Özer Özel Eren Hastanesi Ataşehir bana bu doktoru önerdiler, ilaç yanlışı değilmiş ama henüz gitmedik.
Inan akan burun daha iyi. Bizimki akmıyor ama tıkalı ve temizlemekte zorlaniyorum. Bir soğanı dörde bölüp başucuna koyarsan burnunun açılmasını sağlar.Sanıyorum nezle oldu canım burunda sümük dolu dün suluydu sürekli temizledim bugün de koyulaşmış kıvamı serum fizyolojik sıkıp temizledik rahatladı. Beslenmesinde şimdilik sıkıntı yok gibi de uyurken çok uzun süreli dalamıyor rahat nefes alamadığı için. Burnu temizse uyuyor uzun
Kesinlikle akmadığında tıkanıp kalıyor çocuk içimfarklı gidiyor. Taşınma telaşımız da var onlara da koşturuyorum. Soğan iyi fikir aslında duymuştum soğan meselesini ama şu koşturmacada ve lohusalık haliyle akıl edemiyorum bazı şeyleriInan akan burun daha iyi. Bizimki akmıyor ama tıkalı ve temizlemekte zorlaniyorum. Bir soğanı dörde bölüp başucuna koyarsan burnunun açılmasını sağlar.
Canım alıştırmıyorum sadece geceleri 1 defa annem veriyor bende o arada dinlenmiş oluyorum yoksa halim çok kötü hiç memeden ayrılmıyorbiberona alismasin sakin. benimki alisti da
elbette asiri yoruluyoruz haklisin.Canım alıştırmıyorum sadece geceleri 1 defa annem veriyor bende o arada dinlenmiş oluyorum yoksa halim çok kötü hiç memeden ayrılmıyor
Hastanede surekli mamaya karsi olduklarini soyleyen hemsireler en sonunda cocugu mememden alip 'biz ona biraz mama verelim uyusun da siz dinlenin' demislerdi. Annenin uyumamasi da sutu etkiliyormus ya. Benimki de asla o besikte yatmadi. Simdi bile kucakta yarim saat uyuyor oyle besige koyuyoruz. Yoksa surekli hareket edip ih ih yapiyor.Ben yeni dünyaya adaptasyon süreci oldugunu düşünüyorum. Bizimki ilk doğduğu günden beri kucağımızdan inmedi. Hastanedeki beşiğe sırrı değdiği an çığlığı basıyordu. Yogunbakımdaki hemşirelerde sürekli kucakta olmak istediğini söylüyorlardı.
Çok sağol canım ben de doğum yaptım sağ salim kurtulduk çok şükür, senin de gözün aydın canımTeşekkür ederim :)
Evet pazar günü akşam üzeri 5te nişanım geldi pazartesi akşam 10'da sancılar 10 dakikada 1 gelmeye başladı düzenli olarak. Salı akşam 5'e kadar çok ağrılı değildi ama 5'ten akşam 7'ye kadar dayanılmaz bi şekilde sanciliydi ve hala 10 dakikada 1di. Salı akşamı 8e dogru 1 dakikada 1 olmaya başladı bi anda. Hemen hastaneye geldik. 4cm le yattım epidurali taktilar hemen 9 bucukta rahatladim. 1 Saat sonra açıklık 9cm olmuştu suyumu patlattilar. Yarim saat sonrada kızım doğdu. Akşam 8den sonrası çok hızlı gelişti kolay bir doğum oldu çok şükür. Darisi bekleyenlere inşallah:)
H hby88 canım senin içinde anlatmış olayım. Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kavuştursun hepinizi inşallah
Bizde de durum aynı oldu malesef. Sabaha kadar çok ağladı memede olmayınca. Sabah doktora söyledik bize aç mama verin dedi. Ben sinirlendim, ağladım hemşireler sakinleştirmeye çalıştı. Denemekten birşey olmaz dediler beni ikna ettiler. Şimdi günlük 1 yada 2 defa vermek zorunda kalıyorum. Gece gündüz emzirmeme rağmen sütüm yetmiyor malesef ve çoğalmıyor da. Belki ilerleyen günlerde düzene girer.Hastanede surekli mamaya karsi olduklarini soyleyen hemsireler en sonunda cocugu mememden alip 'biz ona biraz mama verelim uyusun da siz dinlenin' demislerdi. Annenin uyumamasi da sutu etkiliyormus ya. Benimki de asla o besikte yatmadi. Simdi bile kucakta yarim saat uyuyor oyle besige koyuyoruz. Yoksa surekli hareket edip ih ih yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?